Liszkay Borkúria - a Magyar Toscana
Liszkay Borkúria - a Magyar Toscana

A borászati vezetések során egy kis sétát követően a tárlatvezető bemutatja a vendégeknek az Apátsági Pincészet épületén belül a présházat és a borházat, ismerteti a borkészítés technológiai folyamatát.


A monostor szerzeteseinek életét századokon át, nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor. A második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A Pannonhalmi Főapátság és a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az új Apátsági Pincészet.

A borászati vezetések során egy kis sétát követően a tárlatvezető bemutatja a vendégeknek az Apátsági Pincészet épületét (a présházat és a borházat), ismerteti a borkészítés technológiai folyamatát. A pincelátogatás befejezéseként a vendégek megkóstolhatják az apátsági borokat is.

Egyéni borkóstolásra a nyári időszakban - jó idő esetén - a pincészet teraszára várjuk a vendégeket, amely üzletében a palackozott borok meg is vásárolhatóak.

Pincészeti belépő és tárlatvezetés

Pincelátogatás 5 bor kóstolásával

Pincelátogatás 3 bor kóstolásával

Pincelátogatás borkóstolás nélkül

Látogatás csak előzetes bejelentkezés alapján 10.00 és 19.00 óra között.

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Pannonhalmi Apátsági Pincészet