Turizmus Program

Országos Vízipisztoly Csata!

Bor és Kenyér Ünnep

Balatoni borkoncertek

Mézesvölgyi nyár

Hajókirándulások

TOP 100 úticél

Pincészet

A pincészet egy testvérpár, Birgit és Katrin Pfneisl irányításával 13 hektáron gazdálkodik, bio módszerekkel. Összesen 9 szőlőfajtát termelnek. Borkóstolókat tartanak előzetes időpont egyeztetéssel. A kóstoló tartalmazza az elérhető boraikat és egy sajttál válogatást.

A pincészet egy testvérpár, Birgit és Katrin Pfneisl irányításával 13 hektáron gazdálkodik, bio módszerekkel. Összesen 9 szőlőfajtát termelnek. Borkóstolókat tartanak előzetes időpont egyeztetéssel. A kóstoló tartalmazza az elérhető boraikat és egy sajttál válogatást.

A pincészet egy testvérpár, Birgit és Katrin Pfneisl irányításával 13 hektáron gazdálkodik, bio módszerekkel. Összesen 9 szőlőfajtát termelnek. Borkóstolókat tartanak előzetes időpont egyeztetéssel. A kóstoló tartalmazza az elérhető boraikat és egy sajttál válogatást.

A Meleghegyi pincefalu a település meghatározó színfoltja; az itt található pincék száma kb. 500. A pincéket mélyen bevájták a hegy oldalába, a pincelyuk fölött több méter vastag földréteg volt, amely kiváló hőszigetelő. A hőmérséklet ingadozása a pincékben 2-3 Celsius fok, az átlaghőmérséklet 11 Celsius fok. Általában ászokhordókban érlelik, tárolják a hegy levét. A pincék elé présházak épültek, melyekben a szőlőfeldolgozás eszközein kívül sok baráti találkozó elengedhetetlen kellékei - a bográcsok, asztalok, lócák - is megtalálhatók.

A Meleghegyi pincefalu a település meghatározó színfoltja; az itt található pincék száma kb. 500. A pincéket mélyen bevájták a hegy oldalába, a pincelyuk fölött több méter vastag földréteg volt, amely kiváló hőszigetelő. A hőmérséklet ingadozása a pincékben 2-3 Celsius fok, az átlaghőmérséklet 11 Celsius fok. Általában ászokhordókban érlelik, tárolják a hegy levét. A pincék elé présházak épültek, melyekben a szőlőfeldolgozás eszközein kívül sok baráti találkozó elengedhetetlen kellékei - a bográcsok, asztalok, lócák - is megtalálhatók.

A Meleghegyi pincefalu a település meghatározó színfoltja; az itt található pincék száma kb. 500. A pincéket mélyen bevájták a hegy oldalába, a pincelyuk fölött több méter vastag földréteg volt, amely kiváló hőszigetelő. A hőmérséklet ingadozása a pincékben 2-3 Celsius fok, az átlaghőmérséklet 11 Celsius fok. Általában ászokhordókban érlelik, tárolják a hegy levét. A pincék elé présházak épültek, melyekben a szőlőfeldolgozás eszközein kívül sok baráti találkozó elengedhetetlen kellékei - a bográcsok, asztalok, lócák - is megtalálhatók.

Kis családi pincészetünk Felsőörsön, a Pocca-dűlőben található, innen kapta a nevét is. A különleges mikroklíma és a talaj adottságai ezen a környéken kimondottan kedveznek a szőlőtermelésnek, minden lehetőség adott hozzá, hogy finom, karakteres borok születhessenek. Idilli környezetben kóstolhatja meg ízletes borainkat. Előzetes megbeszélés alapján rendezvények helyszíneként is igénybe vehető.

Kis családi pincészetünk Felsőörsön, a Pocca-dűlőben található, innen kapta a nevét is. A különleges mikroklíma és a talaj adottságai ezen a környéken kimondottan kedveznek a szőlőtermelésnek, minden lehetőség adott hozzá, hogy finom, karakteres borok születhessenek. Idilli környezetben kóstolhatja meg ízletes borainkat. Előzetes megbeszélés alapján rendezvények helyszíneként is igénybe vehető.

Kis családi pincészetünk Felsőörsön, a Pocca-dűlőben található, innen kapta a nevét is. A különleges mikroklíma és a talaj adottságai ezen a környéken kimondottan kedveznek a szőlőtermelésnek, minden lehetőség adott hozzá, hogy finom, karakteres borok születhessenek. Idilli környezetben kóstolhatja meg ízletes borainkat. Előzetes megbeszélés alapján rendezvények helyszíneként is igénybe vehető.

A 7,9 ha-os birtok 60%-át fehér, 40%-át kékszőlő fajták adják. A világfajták – sárgamuskotály, rizlingszilváni, chardonnay, sauvignon blanc, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon – mellett megvannak a Hungarikumok és a Kárpát-medencei fajták is mint az – irsai olivér, zöldveltelini, olaszrizling, kékfrankos. Borteraszunkon megkóstolhatják borainkat. Borbisztrónkban a finom borok mellé hidegtálakat és meleg ételeket is kínálunk. Balatoni panorámás apartmanjainkban szállást biztosítunk.

A 7,9 ha-os birtok 60%-át fehér, 40%-át kékszőlő fajták adják. A világfajták – sárgamuskotály, rizlingszilváni, chardonnay, sauvignon blanc, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon – mellett megvannak a Hungarikumok és a Kárpát-medencei fajták is mint az – irsai olivér, zöldveltelini, olaszrizling, kékfrankos. Borteraszunkon megkóstolhatják borainkat. Borbisztrónkban a finom borok mellé hidegtálakat és meleg ételeket is kínálunk. Balatoni panorámás apartmanjainkban szállást biztosítunk.

A 7,9 ha-os birtok 60%-át fehér, 40%-át kékszőlő fajták adják. A világfajták – sárgamuskotály, rizlingszilváni, chardonnay, sauvignon blanc, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon – mellett megvannak a Hungarikumok és a Kárpát-medencei fajták is mint az – irsai olivér, zöldveltelini, olaszrizling, kékfrankos. Borteraszunkon megkóstolhatják borainkat. Borbisztrónkban a finom borok mellé hidegtálakat és meleg ételeket is kínálunk. Balatoni panorámás apartmanjainkban szállást biztosítunk.

Családunk már több generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A Balaton déli partjára, Balatonföldvárra 1979-ben költöztünk. Itt rögtön egy kisebb szőlőskertet vásároltunk és pincét építettünk. Akkoriban még csak hobbyként gondoltunk a borászkodásra, de az évek múlásával a birtok közel 20 hektárnyi szőlővel bővült, pincénk, feldolgozónk korszerűsödött.

Családunk már több generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A Balaton déli partjára, Balatonföldvárra 1979-ben költöztünk. Itt rögtön egy kisebb szőlőskertet vásároltunk és pincét építettünk. Akkoriban még csak hobbyként gondoltunk a borászkodásra, de az évek múlásával a birtok közel 20 hektárnyi szőlővel bővült, pincénk, feldolgozónk korszerűsödött.

Családunk már több generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A Balaton déli partjára, Balatonföldvárra 1979-ben költöztünk. Itt rögtön egy kisebb szőlőskertet vásároltunk és pincét építettünk. Akkoriban még csak hobbyként gondoltunk a borászkodásra, de az évek múlásával a birtok közel 20 hektárnyi szőlővel bővült, pincénk, feldolgozónk korszerűsödött.

A Polgár Pincészet és Panzió Villány több mint 20 éve működő vállalkozás. Főként a borturizmusra épülve a pincészeten belül megalakult a Polgár Pince Panzió, mely 30 szobájával tökéletes kikapcsolódást nyújt a pihenni vágyóknak. Szeretettel várjuk Villányban az ódon hangulatú pincénkben, a régmúltat idéző Bortrezorban, a családias hangulatú, mediterrán panziónkba távol a városok, a főutcák zajától, hogy feltöltődjön, hogy felfrissüljön, hogy új barátokra leljen, hogy elfelejtetett ízekkel ismerkedjen.

A Polgár Pincészet és Panzió Villány több mint 20 éve működő vállalkozás. Főként a borturizmusra épülve a pincészeten belül megalakult a Polgár Pince Panzió, mely 30 szobájával tökéletes kikapcsolódást nyújt a pihenni vágyóknak. Szeretettel várjuk Villányban az ódon hangulatú pincénkben, a régmúltat idéző Bortrezorban, a családias hangulatú, mediterrán panziónkba távol a városok, a főutcák zajától, hogy feltöltődjön, hogy felfrissüljön, hogy új barátokra leljen, hogy elfelejtetett ízekkel ismerkedjen.

A Polgár Pincészet és Panzió Villány több mint 20 éve működő vállalkozás. Főként a borturizmusra épülve a pincészeten belül megalakult a Polgár Pince Panzió, mely 30 szobájával tökéletes kikapcsolódást nyújt a pihenni vágyóknak. Szeretettel várjuk Villányban az ódon hangulatú pincénkben, a régmúltat idéző Bortrezorban, a családias hangulatú, mediterrán panziónkba távol a városok, a főutcák zajától, hogy feltöltődjön, hogy felfrissüljön, hogy új barátokra leljen, hogy elfelejtetett ízekkel ismerkedjen.

Pincészetünk 4 fajta vörös és 4 fajta fehér szőlővel dolgozik. A borászati üzemet egy 25 m hosszú boralagút köti össze a látványteremmel, melynek különlegessége egy szentély Szent Vince bronz szobrával. Borászatunkban csoportok részére 10 főtől 2 órás borkóstoló programokat szervezünk hétfőtől szombatig. Vendégeink többféle kóstolócsomagból választhatnak. Lehetőség van a borok mellett ételek fogyasztására is.

Pincészetünk 4 fajta vörös és 4 fajta fehér szőlővel dolgozik. A borászati üzemet egy 25 m hosszú boralagút köti össze a látványteremmel, melynek különlegessége egy szentély Szent Vince bronz szobrával. Borászatunkban csoportok részére 10 főtől 2 órás borkóstoló programokat szervezünk hétfőtől szombatig. Vendégeink többféle kóstolócsomagból választhatnak. Lehetőség van a borok mellett ételek fogyasztására is.

Pincészetünk 4 fajta vörös és 4 fajta fehér szőlővel dolgozik. A borászati üzemet egy 25 m hosszú boralagút köti össze a látványteremmel, melynek különlegessége egy szentély Szent Vince bronz szobrával. Borászatunkban csoportok részére 10 főtől 2 órás borkóstoló programokat szervezünk hétfőtől szombatig. Vendégeink többféle kóstolócsomagból választhatnak. Lehetőség van a borok mellett ételek fogyasztására is.

A pontuszi fajták megõrzésében és régi hírnevük visszaállításában hiszünk. A pontuszi fajtakör, ahol számos régi magyar fajta található (pl. furmint, hárslevelű, kadarka). Ide tartozik a számunkra oly kedves ezerjó is, ezért lett a mi pincénk neve Pontica.

A pontuszi fajták megõrzésében és régi hírnevük visszaállításában hiszünk. A pontuszi fajtakör, ahol számos régi magyar fajta található (pl. furmint, hárslevelű, kadarka). Ide tartozik a számunkra oly kedves ezerjó is, ezért lett a mi pincénk neve Pontica.

A pontuszi fajták megõrzésében és régi hírnevük visszaállításában hiszünk. A pontuszi fajtakör, ahol számos régi magyar fajta található (pl. furmint, hárslevelű, kadarka). Ide tartozik a számunkra oly kedves ezerjó is, ezért lett a mi pincénk neve Pontica.

A Porgányi Családi Pincészetet 2004-ben alapítottuk, gazdagítva ezzel is Tokajhegyalja mozaikszerűen épülő és szépülő szőlészetét és borászatát. Feladatunk, a hagyományokhoz híven a szőlőtermesztés, szőlőfeldolgozás, borkészítés, klasszikus fahordós oxidatív minőségi borérlelés, Tokaji borkülönlegességek szamorodnik aszúborok készítése és érlelése, valamint újabban reduktív minőségi borok készítése, készrekezelése, palackozása az érékesítés teljes vertikumával bezárólag.

A Porgányi Családi Pincészetet 2004-ben alapítottuk, gazdagítva ezzel is Tokajhegyalja mozaikszerűen épülő és szépülő szőlészetét és borászatát. Feladatunk, a hagyományokhoz híven a szőlőtermesztés, szőlőfeldolgozás, borkészítés, klasszikus fahordós oxidatív minőségi borérlelés, Tokaji borkülönlegességek szamorodnik aszúborok készítése és érlelése, valamint újabban reduktív minőségi borok készítése, készrekezelése, palackozása az érékesítés teljes vertikumával bezárólag.

A Porgányi Családi Pincészetet 2004-ben alapítottuk, gazdagítva ezzel is Tokajhegyalja mozaikszerűen épülő és szépülő szőlészetét és borászatát. Feladatunk, a hagyományokhoz híven a szőlőtermesztés, szőlőfeldolgozás, borkészítés, klasszikus fahordós oxidatív minőségi borérlelés, Tokaji borkülönlegességek szamorodnik aszúborok készítése és érlelése, valamint újabban reduktív minőségi borok készítése, készrekezelése, palackozása az érékesítés teljes vertikumával bezárólag.

Családi gazdaságunkban természet közeli gazdálkodást folytatunk. Szőlőből. Szívvel. Lélekkel. Gyönyörű kilátással és jobbnál jobb borokkal várjuk vendégeinket borkóstoló programunkra, előzetes bejelentkezéssel. A borok mellé igény szerint borkorcsolyát, főételt biztosítunk. Ha spontán ötlettől vezérelve szeretnél kóstolni, arra is van lehetőség, hétvégén állandó, ügyeletes nyitva tartással várunk. Vedd fel a kapcsolatot ügyeletesünkkel és egy óra múlva kezdődhet is a felhőtlen kóstolás előzetes bejelentkezés alapján hétfőtől szombatig.

Családi gazdaságunkban természet közeli gazdálkodást folytatunk. Szőlőből. Szívvel. Lélekkel. Gyönyörű kilátással és jobbnál jobb borokkal várjuk vendégeinket borkóstoló programunkra, előzetes bejelentkezéssel. A borok mellé igény szerint borkorcsolyát, főételt biztosítunk. Ha spontán ötlettől vezérelve szeretnél kóstolni, arra is van lehetőség, hétvégén állandó, ügyeletes nyitva tartással várunk. Vedd fel a kapcsolatot ügyeletesünkkel és egy óra múlva kezdődhet is a felhőtlen kóstolás előzetes bejelentkezés alapján hétfőtől szombatig.

Családi gazdaságunkban természet közeli gazdálkodást folytatunk. Szőlőből. Szívvel. Lélekkel. Gyönyörű kilátással és jobbnál jobb borokkal várjuk vendégeinket borkóstoló programunkra, előzetes bejelentkezéssel. A borok mellé igény szerint borkorcsolyát, főételt biztosítunk. Ha spontán ötlettől vezérelve szeretnél kóstolni, arra is van lehetőség, hétvégén állandó, ügyeletes nyitva tartással várunk. Vedd fel a kapcsolatot ügyeletesünkkel és egy óra múlva kezdődhet is a felhőtlen kóstolás előzetes bejelentkezés alapján hétfőtől szombatig.

1...373839...55

érdekelnek a hirdetési lehetőségeink?

Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!

Legjobb élmények