Turizmus Program

Bor és Kenyér Ünnep

Balatoni borkoncertek

Mézesvölgyi nyár

Hajókirándulások

TOP 100 úticél

Pincészet

Az egykor apátsági birtokban levő pince körül művelünk főként kárpát-medencei fajtákat. Célunk a termőhelyhez hű, környezetért felelős szőlőművelés és borkészítés. Ültetvényünket a lehető legtisztábban, vegyszeres gyom és rovarirtás nélkül műveljük. Boraink tölgyfahordókban spontán erjesztéssel, kén és derítőszeren kívül más segédanyag hozzáadása nélkül születnek. Álmaink Somlói bora koncentrált, testes és mentes minden kompromisszumtól.

Az egykor apátsági birtokban levő pince körül művelünk főként kárpát-medencei fajtákat. Célunk a termőhelyhez hű, környezetért felelős szőlőművelés és borkészítés. Ültetvényünket a lehető legtisztábban, vegyszeres gyom és rovarirtás nélkül műveljük. Boraink tölgyfahordókban spontán erjesztéssel, kén és derítőszeren kívül más segédanyag hozzáadása nélkül születnek. Álmaink Somlói bora koncentrált, testes és mentes minden kompromisszumtól.

Az egykor apátsági birtokban levő pince körül művelünk főként kárpát-medencei fajtákat. Célunk a termőhelyhez hű, környezetért felelős szőlőművelés és borkészítés. Ültetvényünket a lehető legtisztábban, vegyszeres gyom és rovarirtás nélkül műveljük. Boraink tölgyfahordókban spontán erjesztéssel, kén és derítőszeren kívül más segédanyag hozzáadása nélkül születnek. Álmaink Somlói bora koncentrált, testes és mentes minden kompromisszumtól.

Vulkanikus borok bio termelésben Takács Lajos egykori birtokán.

Vulkanikus borok bio termelésben Takács Lajos egykori birtokán.

Vulkanikus borok bio termelésben Takács Lajos egykori birtokán.

A bor lényegét megfogalmazni és azt a borban kifejezni, megmutatni, szép szakmai feladat. Számunkra a természethű borok készítése nem alternatíva, hanem az egyetlen követhető módszer. A borász számára jó kiindulási pont lehet az az időtálló pasteur-i gondolat, miszerint: a bor a világ legegészségesebb itala. Boraink: cabernet franc, kékfrankos siller, kékfrankos rosé, chardonnay, cserszegi fűszeres, rajnai rizling, generosa.

A bor lényegét megfogalmazni és azt a borban kifejezni, megmutatni, szép szakmai feladat. Számunkra a természethű borok készítése nem alternatíva, hanem az egyetlen követhető módszer. A borász számára jó kiindulási pont lehet az az időtálló pasteur-i gondolat, miszerint: a bor a világ legegészségesebb itala. Boraink: cabernet franc, kékfrankos siller, kékfrankos rosé, chardonnay, cserszegi fűszeres, rajnai rizling, generosa.

A bor lényegét megfogalmazni és azt a borban kifejezni, megmutatni, szép szakmai feladat. Számunkra a természethű borok készítése nem alternatíva, hanem az egyetlen követhető módszer. A borász számára jó kiindulási pont lehet az az időtálló pasteur-i gondolat, miszerint: a bor a világ legegészségesebb itala. Boraink: cabernet franc, kékfrankos siller, kékfrankos rosé, chardonnay, cserszegi fűszeres, rajnai rizling, generosa.

Többgenerációs pincészetünk több mint 30 éve foglalkozik a bortermelés művészetével. Munkánk során ötvöződik a nagyszülők tapasztalata és borszeretete, a szülők évtizedes gyakorlata és a legfiatalabb nemzedék lendülete, tudományos ismeretei. A pincészet különlegessége abban rejlik, hogy szőlőtőkéinek zöme a Villányi borvidéken terem, látványpincénk azonban Pécsett található, így a pécsiek helyben juthatnak hozzá a villányi nedűhöz. A pécsi pincén kívül Budapesten is több borszaküzlettel rendelkezik vállalkozásunk, ahol kizárólag saját termelésű borainkat vásárolhatják meg az érdeklődők.

Többgenerációs pincészetünk több mint 30 éve foglalkozik a bortermelés művészetével. Munkánk során ötvöződik a nagyszülők tapasztalata és borszeretete, a szülők évtizedes gyakorlata és a legfiatalabb nemzedék lendülete, tudományos ismeretei. A pincészet különlegessége abban rejlik, hogy szőlőtőkéinek zöme a Villányi borvidéken terem, látványpincénk azonban Pécsett található, így a pécsiek helyben juthatnak hozzá a villányi nedűhöz. A pécsi pincén kívül Budapesten is több borszaküzlettel rendelkezik vállalkozásunk, ahol kizárólag saját termelésű borainkat vásárolhatják meg az érdeklődők.

Többgenerációs pincészetünk több mint 30 éve foglalkozik a bortermelés művészetével. Munkánk során ötvöződik a nagyszülők tapasztalata és borszeretete, a szülők évtizedes gyakorlata és a legfiatalabb nemzedék lendülete, tudományos ismeretei. A pincészet különlegessége abban rejlik, hogy szőlőtőkéinek zöme a Villányi borvidéken terem, látványpincénk azonban Pécsett található, így a pécsiek helyben juthatnak hozzá a villányi nedűhöz. A pécsi pincén kívül Budapesten is több borszaküzlettel rendelkezik vállalkozásunk, ahol kizárólag saját termelésű borainkat vásárolhatják meg az érdeklődők.

Jó minőségű testes, elegáns fehér- és vörösborok, illetve a könnyed, illatos muskotályos borok várnak Rád, ha ellátogatsz hozzánk!

Jó minőségű testes, elegáns fehér- és vörösborok, illetve a könnyed, illatos muskotályos borok várnak Rád, ha ellátogatsz hozzánk!

Jó minőségű testes, elegáns fehér- és vörösborok, illetve a könnyed, illatos muskotályos borok várnak Rád, ha ellátogatsz hozzánk!

A tölgyfahordóban általában 24-48 hónapig érlelt, kizárólag kézműves eljárással készült borokat átlagosan két évig pihentetjük palackban, forgalomba hozatal előtt. Az alábbi borok érhetők el megvételre illetve kóstolásra: furmint, juhfark, olaszrizling, hárslevelű, chardonnay, nászéjszakák bora. Rendezvényeket, csoportokat is fogadunk kb. 50 főig, előzetes bejelentkezéssel.

A tölgyfahordóban általában 24-48 hónapig érlelt, kizárólag kézműves eljárással készült borokat átlagosan két évig pihentetjük palackban, forgalomba hozatal előtt. Az alábbi borok érhetők el megvételre illetve kóstolásra: furmint, juhfark, olaszrizling, hárslevelű, chardonnay, nászéjszakák bora. Rendezvényeket, csoportokat is fogadunk kb. 50 főig, előzetes bejelentkezéssel.

A tölgyfahordóban általában 24-48 hónapig érlelt, kizárólag kézműves eljárással készült borokat átlagosan két évig pihentetjük palackban, forgalomba hozatal előtt. Az alábbi borok érhetők el megvételre illetve kóstolásra: furmint, juhfark, olaszrizling, hárslevelű, chardonnay, nászéjszakák bora. Rendezvényeket, csoportokat is fogadunk kb. 50 főig, előzetes bejelentkezéssel.

Egy új borospincével színesedett a Hársfa utca, ahol spontán is jól érezhetitek majd magatokat.

Egy új borospincével színesedett a Hársfa utca, ahol spontán is jól érezhetitek majd magatokat.

Egy új borospincével színesedett a Hársfa utca, ahol spontán is jól érezhetitek majd magatokat.

Legfontosabb feladatunk, hogy olyan egyedi, minőségi borokat készítsünk, amik csak az Egri Borvidéken születhetnek meg. Boraink természetes, hagyományos eljárással készülnek. A szeretet, az elhivatottság vezérli utunkat. Törekszünk a jónak gyakorlására.

Legfontosabb feladatunk, hogy olyan egyedi, minőségi borokat készítsünk, amik csak az Egri Borvidéken születhetnek meg. Boraink természetes, hagyományos eljárással készülnek. A szeretet, az elhivatottság vezérli utunkat. Törekszünk a jónak gyakorlására.

Legfontosabb feladatunk, hogy olyan egyedi, minőségi borokat készítsünk, amik csak az Egri Borvidéken születhetnek meg. Boraink természetes, hagyományos eljárással készülnek. A szeretet, az elhivatottság vezérli utunkat. Törekszünk a jónak gyakorlására.

Borainkat irányítva készítjük, a fehér és a rosé bort hűtve, míg a vörösborokat 28 fokon tartva 12-14 napig erjesztjük. Zömében acéltartályokkal rendelkezünk, de a palackozásra szánt vörösborokat fahordóban érleljük. A megtermelt borokat elsősorban saját borozónkban folyóborként értékesítjük. Továbbá, aki a régi hagyományokat, szőlészeti eszközöket kedveli, megtekintheti a nagyszülők gyűjteményét a pincészet saját múzeumában.

Borainkat irányítva készítjük, a fehér és a rosé bort hűtve, míg a vörösborokat 28 fokon tartva 12-14 napig erjesztjük. Zömében acéltartályokkal rendelkezünk, de a palackozásra szánt vörösborokat fahordóban érleljük. A megtermelt borokat elsősorban saját borozónkban folyóborként értékesítjük. Továbbá, aki a régi hagyományokat, szőlészeti eszközöket kedveli, megtekintheti a nagyszülők gyűjteményét a pincészet saját múzeumában.

Borainkat irányítva készítjük, a fehér és a rosé bort hűtve, míg a vörösborokat 28 fokon tartva 12-14 napig erjesztjük. Zömében acéltartályokkal rendelkezünk, de a palackozásra szánt vörösborokat fahordóban érleljük. A megtermelt borokat elsősorban saját borozónkban folyóborként értékesítjük. Továbbá, aki a régi hagyományokat, szőlészeti eszközöket kedveli, megtekintheti a nagyszülők gyűjteményét a pincészet saját múzeumában.

Családi borászatunk több, mint 30 éves múltra tekint vissza. Első szőlőterületünket a Kohlenberg dűlőben, 1982-ben telepítettük be kékfrankos oltványokkal, amin a mai napig pincénk legkiválóbb kékfrankosát termeljük. Az idő folyamán a néhány négyzetméteres területek lépésről-lépésre hektárokká nőttek, fajtaválasztékunk is fokozatosan bővül. Jelenleg a kékfrankos mellett zweigelt, zenit, zöldveltelíni, Irsai Olivér, fűszeres tramini, merlot és cabernet sauvignon szőlőfajtákból állítjuk elő borainkat.

Családi borászatunk több, mint 30 éves múltra tekint vissza. Első szőlőterületünket a Kohlenberg dűlőben, 1982-ben telepítettük be kékfrankos oltványokkal, amin a mai napig pincénk legkiválóbb kékfrankosát termeljük. Az idő folyamán a néhány négyzetméteres területek lépésről-lépésre hektárokká nőttek, fajtaválasztékunk is fokozatosan bővül. Jelenleg a kékfrankos mellett zweigelt, zenit, zöldveltelíni, Irsai Olivér, fűszeres tramini, merlot és cabernet sauvignon szőlőfajtákból állítjuk elő borainkat.

Családi borászatunk több, mint 30 éves múltra tekint vissza. Első szőlőterületünket a Kohlenberg dűlőben, 1982-ben telepítettük be kékfrankos oltványokkal, amin a mai napig pincénk legkiválóbb kékfrankosát termeljük. Az idő folyamán a néhány négyzetméteres területek lépésről-lépésre hektárokká nőttek, fajtaválasztékunk is fokozatosan bővül. Jelenleg a kékfrankos mellett zweigelt, zenit, zöldveltelíni, Irsai Olivér, fűszeres tramini, merlot és cabernet sauvignon szőlőfajtákból állítjuk elő borainkat.

1...424344...55

érdekelnek a hirdetési lehetőségeink?

Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!

Legjobb élmények