A Portobello és Mike és Tsa Aukciósház a hazai antikvár-világ központjában, Budapest belvárosának egyik legforgalmasabb főútján, a Múzeum körúton található, ahol elsősorban régi és új könyvek, metszetek, térképek, kéziratok, fotók, plakátok, képek, képeslapok, bélyegek, műtárgyak és egyéb régiségek aukciós értékesítésével foglalkozik.
A Portobello és Mike és Tsa Aukciósház a hazai antikvár-világ központjában, Budapest belvárosának egyik legforgalmasabb főútján, a Múzeum körúton található, ahol elsősorban régi és új könyvek, metszetek, térképek, kéziratok, fotók, plakátok, képek, képeslapok, bélyegek, műtárgyak és egyéb régiségek aukciós értékesítésével foglalkozik.
A Portobello és Mike és Tsa Aukciósház a hazai antikvár-világ központjában, Budapest belvárosának egyik legforgalmasabb főútján, a Múzeum körúton található, ahol elsősorban régi és új könyvek, metszetek, térképek, kéziratok, fotók, plakátok, képek, képeslapok, bélyegek, műtárgyak és egyéb régiségek aukciós értékesítésével foglalkozik.
Régi Érmék, bankjegyek eladása-vétele készpénzes és bizományos értékesítése Internetes aukción, komplett gyűjtemények értékbecslése, felvásárlása. Ritkaságok felkutatása, beszerzése. Magyarország egyik piacvezető régi pénz kereskedéseként garantáljuk, hogy árveréseinken a lehető legtöbbet hozzuk ki darabjaiból!
Régi Érmék, bankjegyek eladása-vétele készpénzes és bizományos értékesítése Internetes aukción, komplett gyűjtemények értékbecslése, felvásárlása. Ritkaságok felkutatása, beszerzése. Magyarország egyik piacvezető régi pénz kereskedéseként garantáljuk, hogy árveréseinken a lehető legtöbbet hozzuk ki darabjaiból!
Régi Érmék, bankjegyek eladása-vétele készpénzes és bizományos értékesítése Internetes aukción, komplett gyűjtemények értékbecslése, felvásárlása. Ritkaságok felkutatása, beszerzése. Magyarország egyik piacvezető régi pénz kereskedéseként garantáljuk, hogy árveréseinken a lehető legtöbbet hozzuk ki darabjaiból!
Célunk az értékmentés: régi tárgyak összekötése új gazdáikkal. Nem minden lom, ami annak látszik . Mivel ez a helyszín elsősorban egy raktár, így hivatalos nyitvatartási idő nincs! Raktárvásárokat tartunk havi 1-2 alkalommal, az eseményeket pedig mindig meghirdetjük. Ezeken a raktári nyílt napokon várunk Titeket sok szeretettel!
Célunk az értékmentés: régi tárgyak összekötése új gazdáikkal. Nem minden lom, ami annak látszik . Mivel ez a helyszín elsősorban egy raktár, így hivatalos nyitvatartási idő nincs! Raktárvásárokat tartunk havi 1-2 alkalommal, az eseményeket pedig mindig meghirdetjük. Ezeken a raktári nyílt napokon várunk Titeket sok szeretettel!
Célunk az értékmentés: régi tárgyak összekötése új gazdáikkal. Nem minden lom, ami annak látszik . Mivel ez a helyszín elsősorban egy raktár, így hivatalos nyitvatartási idő nincs! Raktárvásárokat tartunk havi 1-2 alkalommal, az eseményeket pedig mindig meghirdetjük. Ezeken a raktári nyílt napokon várunk Titeket sok szeretettel!
A Skapér Méhészetben előállított méhészeti termékek kedvelt kincsei a Zalai-dombságnak. Többféle fajtaméz (pl. akác, vegyes virágméz, repce, mézontófű), virágpor, propolisz, méhpempő és egyéb méhészeti termék kapható a gazdaságban. A méhészetbe ellátogatók a vásárláson túl szakmai tanácsokat, a méhészeti termékek pozitív élettani hatásával kapcsolatos felvilágosítást, is kaphatnak.
A Skapér Méhészetben előállított méhészeti termékek kedvelt kincsei a Zalai-dombságnak. Többféle fajtaméz (pl. akác, vegyes virágméz, repce, mézontófű), virágpor, propolisz, méhpempő és egyéb méhészeti termék kapható a gazdaságban. A méhészetbe ellátogatók a vásárláson túl szakmai tanácsokat, a méhészeti termékek pozitív élettani hatásával kapcsolatos felvilágosítást, is kaphatnak.
A Skapér Méhészetben előállított méhészeti termékek kedvelt kincsei a Zalai-dombságnak. Többféle fajtaméz (pl. akác, vegyes virágméz, repce, mézontófű), virágpor, propolisz, méhpempő és egyéb méhészeti termék kapható a gazdaságban. A méhészetbe ellátogatók a vásárláson túl szakmai tanácsokat, a méhészeti termékek pozitív élettani hatásával kapcsolatos felvilágosítást, is kaphatnak.
Árpás László Etyeken Sonkamester márkanévvel egyedi, kis mennyiségű, prémium kategóriás termékeket készít. Az ő sonkája füstösebb, sósabb, zamatosabb, mint a hasonló típusú spanyol vagy olasz társaik. Csak és kizárólag Pag-szigetről származó sót használ a termékekhez, amelyeket szinte teljesen egyedül készít - persze azért némi üzemi háttérrel rendelkezik. De a tudás az övé. A sózás mellett füstöli és préseli és levegőzteti a termékeit (egyéb fűszert nem is használ), mitől a sonkák egyedi zamatot kapnak.
Árpás László Etyeken Sonkamester márkanévvel egyedi, kis mennyiségű, prémium kategóriás termékeket készít. Az ő sonkája füstösebb, sósabb, zamatosabb, mint a hasonló típusú spanyol vagy olasz társaik. Csak és kizárólag Pag-szigetről származó sót használ a termékekhez, amelyeket szinte teljesen egyedül készít - persze azért némi üzemi háttérrel rendelkezik. De a tudás az övé. A sózás mellett füstöli és préseli és levegőzteti a termékeit (egyéb fűszert nem is használ), mitől a sonkák egyedi zamatot kapnak.
Árpás László Etyeken Sonkamester márkanévvel egyedi, kis mennyiségű, prémium kategóriás termékeket készít. Az ő sonkája füstösebb, sósabb, zamatosabb, mint a hasonló típusú spanyol vagy olasz társaik. Csak és kizárólag Pag-szigetről származó sót használ a termékekhez, amelyeket szinte teljesen egyedül készít - persze azért némi üzemi háttérrel rendelkezik. De a tudás az övé. A sózás mellett füstöli és préseli és levegőzteti a termékeit (egyéb fűszert nem is használ), mitől a sonkák egyedi zamatot kapnak.
A termékcsaládunk kialakításánál célul tűzték ki, hogy visszahozzák a gasztronómiába a ma már csak emlékeinkben élő hagyományőrző, minőségi, magyar, jóízű szörpöket, illatos fűszereket, ízletes lekvárokat, mézeket. Méhes-Mézes szörpjeik a Hungarikum kategóriában megyei értéket képviselnek. Gyermekkori élményeikre hagyatkozva termékeink külső megjelenésében is törekedtünk a hagyomány tiszteletre.
A termékcsaládunk kialakításánál célul tűzték ki, hogy visszahozzák a gasztronómiába a ma már csak emlékeinkben élő hagyományőrző, minőségi, magyar, jóízű szörpöket, illatos fűszereket, ízletes lekvárokat, mézeket. Méhes-Mézes szörpjeik a Hungarikum kategóriában megyei értéket képviselnek. Gyermekkori élményeikre hagyatkozva termékeink külső megjelenésében is törekedtünk a hagyomány tiszteletre.
A termékcsaládunk kialakításánál célul tűzték ki, hogy visszahozzák a gasztronómiába a ma már csak emlékeinkben élő hagyományőrző, minőségi, magyar, jóízű szörpöket, illatos fűszereket, ízletes lekvárokat, mézeket. Méhes-Mézes szörpjeik a Hungarikum kategóriában megyei értéket képviselnek. Gyermekkori élményeikre hagyatkozva termékeink külső megjelenésében is törekedtünk a hagyomány tiszteletre.
Szeretem a színek változatosságát, a tűz játékát, ami egyszeri és megismételhetetlen az alkotásaimon. A század eleji Szecesszió forma és színvilága, az eozin színhatása mindig nagy hatással volt rám. Magas tűzön égetek, 1200 Celsius fok körül (kivétel a piros színhatás). Máz effektek borítják a tárgyaim teljes felületét, a tüzes piros színtől a mélytenger kékjéig minden színnel dolgozom.
Szeretem a színek változatosságát, a tűz játékát, ami egyszeri és megismételhetetlen az alkotásaimon. A század eleji Szecesszió forma és színvilága, az eozin színhatása mindig nagy hatással volt rám. Magas tűzön égetek, 1200 Celsius fok körül (kivétel a piros színhatás). Máz effektek borítják a tárgyaim teljes felületét, a tüzes piros színtől a mélytenger kékjéig minden színnel dolgozom.
Szeretem a színek változatosságát, a tűz játékát, ami egyszeri és megismételhetetlen az alkotásaimon. A század eleji Szecesszió forma és színvilága, az eozin színhatása mindig nagy hatással volt rám. Magas tűzön égetek, 1200 Celsius fok körül (kivétel a piros színhatás). Máz effektek borítják a tárgyaim teljes felületét, a tüzes piros színtől a mélytenger kékjéig minden színnel dolgozom.
Több mint tíz éve annak, hogy elkezdtük megvalósítani az álmunkat, a Szender Kertet. Már annak idején is a mostani kertet láttunk magunk előtt. Az volt az elképzelésünk, hogy egy olyan kertet hozzunk létre, ami nem csak esztétikus, de bőtermő is. Az elsődleges célunk akkor az volt (és valójában még ma is az), hogy erőforrásainkhoz és a kert adottságaihoz mérten megtermeljük a lehető legtöbb egészséges és vegyszermentes alapanyagot – zöldséget, gyümölcsöt, húst, tojást – magunknak. Ezért permakultúrás alapelvek mentén ökológiai gazdálkodásba fogtunk. Az otthonunk kertjében kínálunk saját, vegyszermentes alapanyagokból készült ételeket. A vezetett kertlátogatásokat is tartunk, amikor mesélünk a kerttel kapcsolatos tapasztalatainkról, azokról a jól bevált folyamatokról, amelyeket már évek óta alkalmazunk. Ezáltal a kertészkedésre nyitott vendégek tanulhatnak is tőlünk.
Több mint tíz éve annak, hogy elkezdtük megvalósítani az álmunkat, a Szender Kertet. Már annak idején is a mostani kertet láttunk magunk előtt. Az volt az elképzelésünk, hogy egy olyan kertet hozzunk létre, ami nem csak esztétikus, de bőtermő is. Az elsődleges célunk akkor az volt (és valójában még ma is az), hogy erőforrásainkhoz és a kert adottságaihoz mérten megtermeljük a lehető legtöbb egészséges és vegyszermentes alapanyagot – zöldséget, gyümölcsöt, húst, tojást – magunknak. Ezért permakultúrás alapelvek mentén ökológiai gazdálkodásba fogtunk. Az otthonunk kertjében kínálunk saját, vegyszermentes alapanyagokból készült ételeket. A vezetett kertlátogatásokat is tartunk, amikor mesélünk a kerttel kapcsolatos tapasztalatainkról, azokról a jól bevált folyamatokról, amelyeket már évek óta alkalmazunk. Ezáltal a kertészkedésre nyitott vendégek tanulhatnak is tőlünk.
Több mint tíz éve annak, hogy elkezdtük megvalósítani az álmunkat, a Szender Kertet. Már annak idején is a mostani kertet láttunk magunk előtt. Az volt az elképzelésünk, hogy egy olyan kertet hozzunk létre, ami nem csak esztétikus, de bőtermő is. Az elsődleges célunk akkor az volt (és valójában még ma is az), hogy erőforrásainkhoz és a kert adottságaihoz mérten megtermeljük a lehető legtöbb egészséges és vegyszermentes alapanyagot – zöldséget, gyümölcsöt, húst, tojást – magunknak. Ezért permakultúrás alapelvek mentén ökológiai gazdálkodásba fogtunk. Az otthonunk kertjében kínálunk saját, vegyszermentes alapanyagokból készült ételeket. A vezetett kertlátogatásokat is tartunk, amikor mesélünk a kerttel kapcsolatos tapasztalatainkról, azokról a jól bevált folyamatokról, amelyeket már évek óta alkalmazunk. Ezáltal a kertészkedésre nyitott vendégek tanulhatnak is tőlünk.