Tekintsd meg iskolakezdési ajánlatainkat! Hátizsákok és gyerek termékek
Tekintsd meg iskolakezdési ajánlatainkat! Hátizsákok és gyerek termékek
ÖTTUSA-VILÁGBAJNOKSÁG ÉS LASER RUN VILÁGBAJNOKSÁG BUDAPESTEN
ÖTTUSA-VILÁGBAJNOKSÁG ÉS LASER RUN VILÁGBAJNOKSÁG BUDAPESTEN
Airshow Budaörsön, légiparádé a levegő királyaival!
Airshow Budaörsön, légiparádé a levegő királyaival!
7. FINA Junior Úszó Világbajnokság a budapesti Duna Arénában!
7. FINA Junior Úszó Világbajnokság a budapesti Duna Arénában!
A vakáció alatt minden nap izgalmas programokkal várjuk a gyerekeket és a felnőtteket.
A vakáció alatt minden nap izgalmas programokkal várjuk a gyerekeket és a felnőtteket.
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Alsópetényi Vendégházak


A falusi turizmus gyöngyszeme, a vidék semmihez nem fogható megélése a Nógrád megyei Alsópetényben. A sokszor a Cserhát kis Svájcaként emlegetett Nógrád megyei Alsópetény a dél-cserháti dombok lankái közt meghúzódva terül el. Tökéletes hely a pihenést, kikapcsolódást keresők számára.

Nem szabad csak úgy átutazni ezen a kis falun. Meg kell állni, meg kell ismerni, meghálálja - a templomdombról festői látványt nyújt, és meseszép naplementék figyelhetők meg innen, harsogóan tiszta levegője átjárja az ide látogatót, barangolás közben izgalmas múltbéli, történelmi érdekességre bukkanhatunk. Számos kiépített turistaút várja a kirándulni vágyókat – áthalad itt az Országos Kéktúra útvonala is –, déli határában a horgászparadicsom Cser-tó tükrözi a környező dombokat, és a környék bővelkedik természeti látnivalókban is. A közel 680 lelkes kistelepülés a nemzetközi főútvonalaktól távol esik, de a környező nagyobb városokból (Budapest, Vác, Balassagyarmat) autóval és busszal is könnyen, alig egy órányi utazással megközelíthető. A falusi turizmust kedvelők számára egy izgalmas úti cél lehet.

Körtefa Vendégház

Négy napraforgós

Összesen három kétágyas szoba található a vendégházban, mindegyik saját fürdőszobával.

A Körtefa ház egy omladozó, falusi kisház újraálmodása, az első az elkészült vendégházak sorában. Fedett tornácán a szúette fapadot reggeltől kezdve beragyogja a napsütés, ennél talán csak a táblás üvegablakokkal körülölelt, kis verandán esik jobban a napfürdőzés egy kiadós séta után.

Udvarán, éppen a paddal egy vonalban körtefa magaslik és termi a zöldessárga, illatos, szemcsés húsú gyümölcsöket.

A négy napraforgós minősítésű házban három, teljesen felszerelt, otthonos szoba, külön fürdőszobával várja az itt pihenni vágyókat. A konyhában, ahogy ez a ház legfontosabb részéhez méltó, csikótűzhely ontja magából a meleget, a konyhaasztal piros kockás abroszára bőven felfér majd a saját készítésű kompéros leves, a nánicka és a didelle – örömmel adunk receptet hozzá!

A vendégházban három különálló, kétágyas szoba található, külön WC-vel és felszerelt fürdőszobával. Korlátlan WiFi elérhető az összes helyiségből. Központi, középső helyisége a csikóstűzhelyes, teljesen felszerelt konyha. Kocsibejáró vezet a fedett parkolóhelyekhez – két autó fér el a kerítésen belül, további kettő az utcán, a kert mellett. A hatalmas kertben fedett filagória és kialakított tűzrakó hely, valamint egy kis faházban sisakkal, gyereküléssel ellátott, bérelhető biciklik, nordic walking botok állnak vendégeink rendelkezésére.

Cím: Alsópetény, Béke u. 10.

Levendula Vendégház

Négy napraforgós

A vendégház két házból áll, mindegyikben kettő, fürdőszobás kétágyas szoba található, összesen 4 szoba.

Nevét a kerítés mellett végigfutó, közel ezer tő dús bokrú és átható illatú levendulasorról kapta. Június-július hónapokban fővirágzása idején a lila bokrok illata és látványa megnyugtatja az ide érkezőket.

A négy napraforgós minősítésű vendégház két elszeparálható részből áll, mindegyikben kettő kétágyas, külön fürdőszobás szoba található, így összesen négy szoba áll a vendégek rendelkezésére. Mindkét házrészben teljesen felszerelt konyha várja a vendégeket. A zárt udvar biztonságos és kényelmes parkolást tesz lehetővé.

A Levendula Ház mellett található a Levendula Bár és Recepció, ahol a nyári hónapokban frissítőkkel várjuk a megfáradt turistákat.

Cím: Alsópetény, Béke u. 2.

Zsálya Vendégház

Négy napraforgós

Összesen egy kétágyas és egy háromágyas szoba áll rendelkezésre a vendégházban, mindegyik saját fürdőszobával.

Az Alsópetényi Vendégházaink legfiatalabbika, melyet 2015. májusában adtunk át a Levendula és a Körtefa házak közelében.

A négy napraforgós minősítésű Zsálya egy hét férőhelyes vendégház, melyben három darab saját fürdőszobás szoba (egy háromágyas és két kétágyas), konyha/étkező, tároló helyiségek kaptak helyet.

A házhoz tartozó zöldfelület pihenőkertként szolgál (pihenőbútorokkal), továbbá egy mobil üvegházas gyógynövénykertet és kerti sütőt alakítottunk ki. Az oldalkertben három parkolóhely is található.

A vendégház erdei túrák, madárfigyelő programok kiindulási pontja.

Cím: Alsópetény, Béke u. 1.

Vendégházaink kisállat barátok, de kisállatonként 1000 Ft/ éjszaka felárat számolunk fel.

Áraink a kiemelt időszakokban, valamint a hosszú hétvégék esetében 50% felárral kerülnek kiajánlásra.

Az árak tartalmazzák:

  •         Teljesen felszerelt konyha
  •         Zárt parkoló
  •         Ingyenes Wi-Fi internet csatlakozási lehetőség
  •         Az árak az ÁFA-t tartalmazzák. Idegenforgalmi adót Alsópetényben nem kell fizetni.

Levendula Bár

A Béke utca 2. szám alatt a Levendula Vendégház mellett található a Levendula Büfé, ahol a megpihenni vágyó turisták különböző frissítőket fogyaszthatnak, illetve helyi kézműves termékeinket is megvásárolhatják vendégeink.

Nyitva tartás:

június 15- augusztus 28-ig


Programlehetőségek Alsópetényben

A sokszor a Cserhát kis Svájcaként emlegetett település a dél-cserháti dombok lankái közt meghúzódva terül el. A közel 680 lelkes kistelepülés a nemzetközi főútvonalaktól távol esik, de a környező nagyobb városokból (Vác, Rétség) autóval és busszal is könnyen megközelíthető. Így a település ideális hely a pihenést és kikapcsolódást keresők számára. Jó levegője és a hely atmoszférája marasztaló.

Templomdomb

Már a dombra felvezető lépcsősor is a letűnt korok hangulatát árasztja. A római katolikus templom a XV. században épült. Hajóját Jeszenszky István 1724-ben átépíttette, s felhasználta hozzá a régi anyagokat. A déli oldalon található a sekrestye, az északin három barokk ablak. Az oldalbejárati ajtón rokokó kilincs, zár és vasalás. Belépve a templomba a gótikus, keresztboltozatú szentélyben egy XVIII. század közepéről származó barokk főoltárt találunk. Az oltárképen Szent István látható, amint felajánlja a koronát. A templomból kilépve a különálló, kétemeletes barokk harangtorony tűnik a szemünkbe, mely a XVIII. században épült. Harangját már az 1717-es irodalom megemlíti. A legnagyobb felirata: “Szűz Mária, Magyarország védasszonya könyörögj az alsópetényi jámbor hívekért!” A középsőn “Szent József, oltalmazod az alsópetényi híveket” felirat látható. Mindkettő 1920-ban készült, Szlezák László budapesti műhelyében. A legkisebb harang felirata Szent Mihály arkangyalhoz szól. A templomdombot körbejárva régi szép kőkeresztek jelzik, hogy itt volt az ősi temetkezési hely.

Werbőczy emlékét őrzi a templomdombon található hatalmas méretű gránit emlékmű, a Werbőczy gúla. A középkorban egy rövidebb időre Werbőczy István volt a terület ura. Itt írta meg a híres Hármaskönyvet (Tripartitum), mely a középkori nemesség jogforrásává vált.

Alsópetényen áthaladva ez a két épület már messziről felhívja magára a figyelmet. Az emlékmű alatt található a Gyurcsányi család kriptája.

Zsidó temető

Az országos kéktúra útvonalán található a község zsidó lakosságának temetkezési helye. A temetkezési helyet évtizedek óta nem használják, de felkeresése a környék múltjának egy szeletét idézi fel. A sírok közt egy rövid sétát téve felidézhetjük a falu 19. és 20. századi történelmének egy szeletét.

Cser-tó

A falu határában található a mesterségesen kialakított népszerű horgásztó. Az országos ismertséggel bíró tavon, horgászversenyek sokaságát rendezik. Az innen induló turista útvonalon közelíthető meg a környék legmagasabb pontja a 422 méter magas Kő-hegy.

Prónay-kastély

Az alsópetényi Prónay-kastély 1750 körül épült barokk stílusban. Az eredeti tulajdonosa Gyurcsányi Ignác volt, majd a család férfiágának kihalásával a Prónay család tulajdonába került. A nógrádi nemes kúriák sorában az alsópetényi Prónay-kastély sorsa nem a pusztulás, hanem a megújulás lett. A nagy gondossággal felújított műemlékegyüttes, és a Kastély ősfás parkja harmonikus egységet alkot a nógrádi tájjal. A kastélyegyüttes négy fő épülete, a Nagykastély, a Kiskastély, a majorsági épületből kialakított Vendégház, valamint a Fürdőház. Ezek közül a két kastélyépület a 18-19. században keletkezett és a mai formájukban is elsősorban ennek a korszaknak az emlékeit őrizték meg.

A Kastély tökéletes helyszíne esküvők, családi és baráti eseményeknek, konferenciáknak, szakmai és kulturális rendezvényeknek.

Andreánszky kúria és park

A falu szélén álló kisebb kúria pedig az Andreánszky családé. Az ő híres leszármazottjuk volt Andreánszky Gábor (1895 – 1967), botanikus, az MTA tagja. A kastély parkja korábban természetvédelmi terület volt, jelenleg helyi védettség alatt áll. Az épületet korabeli feljegyzések és egy fotó alapján jelenlegi tulajdonosai teljesen újjáépítették.

Programok Alsópetény környékén

Nógrádi Vadaspark

Látogasson el a Nógrádi Vadasparkba, ahol 110 hektáron természetes élőhelyén szemlélhetőek meg a fenséges gímszarvasok, dámvadak viselkedése, a muflonkosok vad összecsapásai és a vaddisznó családok vidám csörtetése. Esti vadlesen a látogatók természetes közegükben találkozhatnak a Magyarországon honos nagyvadakkal. A program keretében ismertetik az etetőhelyen megfigyelt állatok életvitelét, szokásait, viselkedési formáit és szívesen válaszolnak a vendégeink részéről felmerülő kérdésekre.

A program sötétedésig tart, időtartama: 1,5 - 2 óra

Cím: Nógrádi Vadaspark, 2642 Nógrád, Szondi u. 67.

Seholsziget Élménypark

A nőtincsi Seholsziget Élménypark a következő szolgáltatásokkal várja a látogatókat:

        kézműves foglalkozások,
        mini állatkert megtekintése, állatsimogatás,
        Erdei Madár Tanösvény bejárása,
        labirintus, kosárhinta, csikó játszótér és erdei játszótér használata,
        íjászat, terep íjászat,
        lovaglás, lovardai oktatás, lovaskocsikázás,
        élményvonatozás,
        sportolási lehetőségek (röplabda, foci, touchtennis, Speedbadminton, ping-pong)

Nyitva tartás: minden nap 10-18-ig.

Cím: Seholsziget Élménypark, 2610 Nőtincs, Diófa u. 41.

Tó Szabadidőközpont és Kalandpark

Kitűnően felkészült oktatók segítségével bárki elsajátíthatja azokat az egyszerű szabályokat, amelynek betartásával biztonságosan leküzdhetőek a magasban kialakított izgalmas akadályok. A teljes szellemi és fizikai felfrissülés, kikapcsolás garantált!

A hagyományos mozgásformák kedvelői a földön dolgozhatják meg elgémberedett izmaikat, tenisz, tollaslabda- és streetball áll a rendelkezésükre.

Természetesen a legkisebbekről sem feledkeznek meg, az óriás sakktábla és a játszótér kitűnő szórakozást ígér számukra.

Cím: Tó Szabadidőközpont és Kalandpark, 2653 Bánk, Tóparti sétány.

LÁTOGASSA MEG A KÖRNYÉK KIÁLLÍTÁSAIT!

Bánk – Szlovák Tájház

A Kiállítást, egy a XIX. században épült szabadkéményes parasztházban rendezték be. A látogatók betekintést kapnak egy közepes gazdaságú, gyermektelen házaspár otthonába, megtekinthetik az egykori szlovák szőtteseket, a bánki népviseletet, korabeli berendezési, használati tárgyakat.

Nyitva tartás: kedd-vasárnapig, 10:00-14:00 óráig

Cím: 2653, Bánk, Petőfi út 94.

Mikszáth Emlékház, Horpács

A falu elsődleges látnivalója az 1909-ben épült kúria, mely Mikszáth hírnevének köszönhetően őrizte meg irodalmi kegyhely jellegét. A múzeum legfőbb értéke az író bútorai, használati tárgyai, pipái, kéziratai. A mikszáthi életút szellemi és tárgyi hagyatéka legteljesebben itt, Horpácson, az ország egyetlen Mikszáth emlékhelyén tekinthető meg.

Nyitva: kedd-vasárnapig, 10:00 – 14:00 óráig

Cím: 2658 Horpács, Kossuth út 2.

Palóc Múzeum, Balassagyarmat

A múzeum fő kutatási területei a népművészet, a népi vallásosság, népi írásosság valamint a szokások és hagyományok. A múzeum jelentős néprajzi gyűjteménnyel rendelkezik, ezen belül kiemelkedik a textil és viselet-, a pásztor-, és a népi vallásosság tárgyi gyűjteménye.

Nyitva: kedd-szombatig,9:00- 16:00 óráig

Cím: 2660 Balassagyarmat, Palóc liget 1.

Madách Emlékház, Csesztve

A kiállítás a költő csesztvei otthonát, életének állomásait, valamint az 1861-ben megjelent Az ember tragédiája drámai költeményét mutatja be. Madách 1844 és 1853 között élt itt, az irodalmi emlékkiállítást 1964-ben nyitották meg a közönség előtt.

Nyitva tartás: 10:00-14:00 óráig

Cím: 2578 Csesztve, Kossuth út 76.

Tolnai Klári Emlékház, Mohora

Az emlékkiállítás a Művésznő életútját bemutató fényképekből, személyes használati tárgyaiból, színházi előadásainak kosztümjeiből áll. A fényképeken megelevenedik 60 év munkássága, kitüntetései között a két Kossuth-díj, érdemes és kiváló művész kitüntetés és a középkereszt is látható. Színpadi ruhái között szerepel a „Katyi ruha”, Blanche pongyolája”, „Nóra” és „Maude” kösztümjei.

Nyitva tartás: 10:30 – 16:00

Cím: 2698 Mohora, Kossuth Lajos utca 30.

Kubinyi Ferenc Múzeum, Szécsény

A szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum alapítására 1973-ban került sor. A Múzeum az egykori Forgách-kastély főépületében kapott helyet, melyet 1969 és 1973 között újítottak fel.

1974-ben a Nógrád Megyei Múzeumi Szervezet egyik legfiatalabb intézményévé vált, miután a megye – a háborúban jelentősen sérült – régészeti, numizmatikai, kőzettani gyűjteménye a korábbi vármegyei múzeumból Szécsénybe került.

A kastélymúzeum állandó és időszakos kiállításokkal várja látogatóit.

Nyitva tartás: kedd–vasárnap: 10–16 óráig

Cím: Szécsény, Ady Endre utca 7.

Hollókői Falumúzeum, Hollókő

A Világörökség részét képező hollókői Ófalu védett népi építészeti együttese hitelesen idézi fel a 20. század eleji palóc település képét. Központjában, a templommal átellenben álló egykori lakóház 1964 óta múzeum.

Nyitva tartás: III.15-XI.15.: H-V 10-18

Cím: 3176 Hollókő, Kossuth Lajos utca 82.

TÖRTÉNELMI VISSZATEKINTÉS: VÁRAK

Hollókő Vára

Hollókő középkori vára a Cserhát hegyei között, az UNESCO által a Világörökség részévé nyilvánított palóc település közelében, egy kiugró sziklaszakadék szélén trónol.

A levegőből a vár olyan, mint egy csigaház, amelynek központja az ötszögletű öregtorony. A várban múzeum került kialakításra, melynek része a panoptikum, a fegyverterem, a várkápolna és a kőtár. A Szent László lovagrend tagjai korhű ruhákban várják a turistákat, akik a középkorban használt fegyvereket is kipróbálhatják, megismerhetik az íj, a számszeríj, a hajítóbárd, és a lándzsa használatát is.

Cím: 3176 Hollókő, Hrsz. 057/1.

Nógrád vára

A nógrádi vár – a magyar történelem ezeréves néma tanúja – öregtornyának messziről látható csonkjával várja a távoli múltra kíváncsi látogatókat.

A legősibb nógrádi vár az Ipoly folyó által félkörívbe fogott Börzsöny belsejében megbújó Nógrád község névadó vára, amely a környező vidékből hatvan méterre kimagasodó, nagy területű fennsíkot koronázza.

Cím: 2642 Nógrád, Hunyadi János út

Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület

Az 510 hektáros Ősvilági Pompeji, kontinensünk egyik legösszetettebb és látványosan kiépített ősmaradvány lelőhelye, Budapesttől 140 km-re.

Az 1944-ben védetté nyilvánított világhírű természetvédelmi terület földtani örökségünk gyöngyszeme, egy 20 millió évvel ezelőtti vulkáni katasztrófa által elpusztított ősvilág páratlan gazdagságú lelőhelye. 1995-ben az összeurópai természeti örökség részének nyilvánították, Európa Diplomával tüntették ki.

Cím: 3138 Ipolytarnóc

Drégely vár romjai

A Börzsöny északi részén, Drégelypalánk és Nagyoroszi községektől egyforma távolságra, a zöldellő hegyek egyik 444 méter magas sziklacsúcsán emelkedik Drégely vára. Drégely és Palánk hajdan két község volt. A községen keresztülvezető patak képezte a határt közöttük.

2019.01.01 - 2019.12.31


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

BonVital Wellness & Gastro Hotel: Felnőttbarát szálloda Hévízen
My Lake Hotel: Irány Zamárdi
Hunguest Hotel Flóra Eger***
Wellness Hotel Gyula teljes panzióval
Balneum Hotel: Tisza-tavi pihenés
Hotel Corvus Aqua - Irány Gyopárosfürdő!
Thermal Hotel*** Mosonmagyaróvár
Szieszta Hotel: Irány Sopron!
Hubertus-Hof Landhotel Szálloda és Étterem
Faházas nyaralás Magyarországon a bakonyi Iglauer Parkban, Városlődön
Hétkúti Wellness Hotel Lovaspark Étterem
Szigetközi nyaralás a fürdő melletti Thermal Hotelben Mosonmagyaróváron, a Szigetköz fővárosában
Barack Thermal Resort
Hédervári Lovasklub Vendégház
14.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket