Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Alsópetényi Vendégházak
Thermál Hotel*** Superior Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Alsópetényi Vendégházak

A falusi turizmus gyöngyszeme, a vidék semmihez nem fogható megélése a Nógrád megyei Alsópetényben. A sokszor a Cserhát kis Svájcaként emlegetett Nógrád megyei Alsópetény a dél-cserháti dombok lankái közt meghúzódva terül el. Tökéletes hely a pihenést, kikapcsolódást keresők számára. Nem szabad csak úgy átutazni ezen a kis falun. Meg kell állni, meg kell ismerni, meghálálja - a templomdombról festői látványt nyújt, és meseszép naplementék figyelhetők meg innen, harsogóan tiszta levegője átjárja az ide látogatót, barangolás közben izgalmas múltbéli, történelmi érdekességre bukkanhatunk. Számos kiépített turistaút várja a kirándulni vágyókat – áthalad itt az Országos Kéktúra útvonala is –, déli határában a horgászparadicsom Cser-tó tükrözi a környező dombokat, és a környék bővelkedik természeti látnivalókban is. A közel 680 lelkes kistelepülés a nemzetközi főútvonalaktól távol esik, de a környező nagyobb városokból (Budapest, Vác, Balassagyarmat) autóval és busszal is könnyen, alig egy órányi utazással megközelíthető. A falusi turizmust kedvelők számára egy izgalmas úti cél lehet.

További információk

Info:
E-mail cím: [sales...megnézem]
Kontakt személy: Szabó Anita


Körtefa Vendégház

Négy napraforgós

Összesen három kétágyas szoba található a vendégházban, mindegyik saját fürdőszobával.

A Körtefa ház egy omladozó, falusi kisház újraálmodása, az első az elkészült vendégházak sorában. Fedett tornácán a szúette fapadot reggeltől kezdve beragyogja a napsütés, ennél talán csak a táblás üvegablakokkal körülölelt, kis verandán esik jobban a napfürdőzés egy kiadós séta után.

Udvarán, éppen a paddal egy vonalban körtefa magaslik és termi a zöldessárga, illatos, szemcsés húsú gyümölcsöket.

A négy napraforgós minősítésű házban három, teljesen felszerelt, otthonos szoba, külön fürdőszobával várja az itt pihenni vágyókat. A konyhában, ahogy ez a ház legfontosabb részéhez méltó, csikótűzhely ontja magából a meleget, a konyhaasztal piros kockás abroszára bőven felfér majd a saját készítésű kompéros leves, a nánicka és a didelle – örömmel adunk receptet hozzá!

A vendégházban három különálló, kétágyas szoba található, külön WC-vel és felszerelt fürdőszobával. Korlátlan WiFi elérhető az összes helyiségből. Központi, középső helyisége a csikóstűzhelyes, teljesen felszerelt konyha. Kocsibejáró vezet a fedett parkolóhelyekhez – két autó fér el a kerítésen belül, további kettő az utcán, a kert mellett. A hatalmas kertben fedett filagória és kialakított tűzrakó hely, valamint egy kis faházban sisakkal, gyereküléssel ellátott, bérelhető biciklik, nordic walking botok állnak vendégeink rendelkezésére.

Árak

Kétágyas elhelyezés kétágyas szobában - 6 500 Ft/fő/éj
Egyágyas elhelyezés kétágyas szobában  8 000 Ft/fő/éj
Pótágyas elhelyezés  3 200 Ft/fő/éj
Teljes vendégház  32 000 Ft/ház/éj

Cím: Alsópetény, Béke u. 10.

Levendula Vendégház

Négy napraforgós

A vendégház két házból áll, mindegyikben kettő, fürdőszobás kétágyas szoba található, összesen 4 szoba.

Nevét a kerítés mellett végigfutó, közel ezer tő dús bokrú és átható illatú levendulasorról kapta. Június-július hónapokban fővirágzása idején a lila bokrok illata és látványa megnyugtatja az ide érkezőket.

A négy napraforgós minősítésű vendégház két elszeparálható részből áll, mindegyikben kettő kétágyas, külön fürdőszobás szoba található, így összesen négy szoba áll a vendégek rendelkezésére. Mindkét házrészben teljesen felszerelt konyha várja a vendégeket. A zárt udvar biztonságos és kényelmes parkolást tesz lehetővé.

A Levendula Ház mellett található a Levendula Bár és Recepció, ahol a nyári hónapokban frissítőkkel várjuk a megfáradt turistákat.

Árak

Kétágyas elhelyezés kétágyas szobában 6 500 Ft /fő /éj
Egyágyas elhelyezés kétágyas szobában  8 000 Ft /fő /éj
Pótágyas elhelyezés  3 200 Ft /fő /éj
Teljes vendégház  20 000 Ft /házrész /éj

Cím: Alsópetény, Béke u. 2.

Zsálya Vendégház

Négy napraforgós

Összesen egy kétágyas és egy háromágyas szoba áll rendelkezésre a vendégházban, mindegyik saját fürdőszobával.

Az Alsópetényi Vendégházaink legfiatalabbika, melyet 2015. májusában adtunk át a Levendula és a Körtefa házak közelében.

A négy napraforgós minősítésű Zsálya egy hét férőhelyes vendégház, melyben három darab saját fürdőszobás szoba (egy háromágyas és két kétágyas), konyha/étkező, tároló helyiségek kaptak helyet.

A házhoz tartozó zöldfelület pihenőkertként szolgál (pihenőbútorokkal), továbbá egy mobil üvegházas gyógynövénykertet és kerti sütőt alakítottunk ki. Az oldalkertben három parkolóhely is található.

A vendégház erdei túrák, madárfigyelő programok kiindulási pontja.

Árak

Kétágyas elhelyezés kétágyas szobában 6 500 Ft /fő /éj
Háromágyas elhelyezés háromágyas szobában  5000 Ft /fő /éj
Egyágyas elhelyezés kétágyas szobában  8 000 Ft /fő /éj

Pótágyas elhelyezés 3 200 Ft /fő /éj
Teljes vendégház  22 000 Ft /házrész /éj

Cím: Alsópetény, Béke u. 1.

Vendégházaink kisállat barátok, de kisállatonként 1000 Ft/ éjszaka felárat számolunk fel.

Áraink a kiemelt időszakokban, valamint a hosszú hétvégék esetében 50% felárral kerülnek kiajánlásra (2016. május 14-16, december 23- január 1. között).

Az árak tartalmazzák:

 •     Teljesen felszerelt konyha
 •     Zárt parkoló
 •     Ingyenes Wi-Fi internet csatlakozási lehetőség
 •     Az árak az ÁFA-t tartalmazzák. Idegenforgalmi adót Alsópetényben nem kell fizetni.

Levendula Bár

A Béke utca 2. szám alatt a Levendula Vendégház mellett található a Levendula Büfé, ahol a megpihenni vágyó turisták különböző frissítőket fogyaszthatnak, illetve helyi kézműves termékeinket is megvásárolhatják vendégeink.

Nyitva tartás:

június 15- augusztus 28-ig

Programlehetőségek Alsópetényben

A sokszor a Cserhát kis Svájcaként emlegetett település a dél-cserháti dombok lankái közt meghúzódva terül el. A közel 680 lelkes kistelepülés a nemzetközi főútvonalaktól távol esik, de a környező nagyobb városokból (Vác, Rétség) autóval és busszal is könnyen megközelíthető. Így a település ideális hely a pihenést és kikapcsolódást keresők számára. Jó levegője és a hely atmoszférája marasztaló.

Templomdomb

Már a dombra felvezető lépcsősor is a letűnt korok hangulatát árasztja. A római katolikus templom a XV. században épült. Hajóját Jeszenszky István 1724-ben átépíttette, s felhasználta hozzá a régi anyagokat. A déli oldalon található a sekrestye, az északin három barokk ablak. Az oldalbejárati ajtón rokokó kilincs, zár és vasalás. Belépve a templomba a gótikus, keresztboltozatú szentélyben egy XVIII. század közepéről származó barokk főoltárt találunk. Az oltárképen Szent István látható, amint felajánlja a koronát. A templomból kilépve a különálló, kétemeletes barokk harangtorony tűnik a szemünkbe, mely a XVIII. században épült. Harangját már az 1717-es irodalom megemlíti. A legnagyobb felirata: “Szűz Mária, Magyarország védasszonya könyörögj az alsópetényi jámbor hívekért!” A középsőn “Szent József, oltalmazod az alsópetényi híveket” felirat látható. Mindkettő 1920-ban készült, Szlezák László budapesti műhelyében. A legkisebb harang felirata Szent Mihály arkangyalhoz szól. A templomdombot körbejárva régi szép kőkeresztek jelzik, hogy itt volt az ősi temetkezési hely.

Werbőczy emlékét őrzi a templomdombon található hatalmas méretű gránit emlékmű, a Werbőczy gúla. A középkorban egy rövidebb időre Werbőczy István volt a terület ura. Itt írta meg a híres Hármaskönyvet (Tripartitum), mely a középkori nemesség jogforrásává vált.

Alsópetényen áthaladva ez a két épület már messziről felhívja magára a figyelmet. Az emlékmű alatt található a Gyurcsányi család kriptája.

Zsidó temető

Az országos kéktúra útvonalán található a község zsidó lakosságának temetkezési helye. A temetkezési helyet évtizedek óta nem használják, de felkeresése a környék múltjának egy szeletét idézi fel. A sírok közt egy rövid sétát téve felidézhetjük a falu 19. és 20. századi történelmének egy szeletét.

Cser-tó

A falu határában található a mesterségesen kialakított népszerű horgásztó. Az országos ismertséggel bíró tavon, horgászversenyek sokaságát rendezik. Az innen induló turista útvonalon közelíthető meg a környék legmagasabb pontja a 422 méter magas Kő-hegy.

Prónay-kastély

Az alsópetényi Prónay-kastély 1750 körül épült barokk stílusban. Az eredeti tulajdonosa Gyurcsányi Ignác volt, majd a család férfiágának kihalásával a Prónay család tulajdonába került. A nógrádi nemes kúriák sorában az alsópetényi Prónay-kastély sorsa nem a pusztulás, hanem a megújulás lett. A nagy gondossággal felújított műemlékegyüttes, és a Kastély ősfás parkja harmonikus egységet alkot a nógrádi tájjal. A kastélyegyüttes négy fő épülete, a Nagykastély, a Kiskastély, a majorsági épületből kialakított Vendégház, valamint a Fürdőház. Ezek közül a két kastélyépület a 18-19. században keletkezett és a mai formájukban is elsősorban ennek a korszaknak az emlékeit őrizték meg.

A Kastély tökéletes helyszíne esküvők, családi és baráti eseményeknek, konferenciáknak, szakmai és kulturális rendezvényeknek.

Andreánszky kúria és park

A falu szélén álló kisebb kúria pedig az Andreánszky családé. Az ő híres leszármazottjuk volt Andreánszky Gábor (1895 – 1967), botanikus, az MTA tagja. A kastély parkja korábban természetvédelmi terület volt, jelenleg helyi védettség alatt áll. Az épületet korabeli feljegyzések és egy fotó alapján jelenlegi tulajdonosai teljesen újjáépítették.

Programok Alsópetény környékén

Látogasson el a Nógrádi Vadasparkba, ahol 110 hektáron természetes élőhelyén szemlélhetőek meg a fenséges gímszarvasok, dámvadak viselkedése, a muflonkosok vad összecsapásai és a vaddisznó családok vidám csörtetése. Esti vadlesen a látogatók természetes közegükben találkozhatnak a Magyarországon honos nagyvadakkal. A program keretében ismertetik az etetőhelyen megfigyelt állatok életvitelét, szokásait, viselkedési formáit és szívesen válaszolnak a vendégeink részéről felmerülő kérdésekre.

A program sötétedésig tart, időtartama: 1,5 - 2 óra

Cím: Nógrádi Vadaspark, 2642 Nógrád, Szondi u. 67.

A nőtincsi Seholsziget Élménypark a következő szolgáltatásokkal várja a látogatókat:

 •     kézműves foglalkozások,
 •     mini állatkert megtekintése, állatsimogatás,
 •     Erdei Madár Tanösvény bejárása,
 •     labirintus, kosárhinta, csikó játszótér és erdei játszótér használata,
 •     íjászat, terep íjászat,
 •     lovaglás, lovardai oktatás, lovaskocsikázás,
 •     élményvonatozás,
 •     sportolási lehetőségek (röplabda, foci, touchtennis, Speedbadminton, ping-pong)

Nyitva tartás: minden nap 10-18-ig.

Cím: Seholsziget Élménypark, 2610 Nőtincs, Diófa u. 41.

Tó Szabadidőközpont és Kalandpark

Kitűnően felkészült oktatók segítségével bárki elsajátíthatja azokat az egyszerű szabályokat, amelynek betartásával biztonságosan leküzdhetőek a magasban kialakított izgalmas akadályok. A teljes szellemi és fizikai felfrissülés, kikapcsolás garantált!

A hagyományos mozgásformák kedvelői a földön dolgozhatják meg elgémberedett izmaikat, tenisz, tollaslabda- és streetball áll a rendelkezésükre.

Természetesen a legkisebbekről sem feledkeznek meg, az óriás sakktábla és a játszótér kitűnő szórakozást ígér számukra.

Cím: Tó Szabadidőközpont és Kalandpark, 2653 Bánk, Tóparti sétány.

LÁTOGASSA MEG A KÖRNYÉK KIÁLLÍTÁSAIT!

Bánk – Szlovák Tájház

A Kiállítást, egy a XIX. században épült szabadkéményes parasztházban rendezték be. A látogatók betekintést kapnak egy közepes gazdaságú, gyermektelen házaspár otthonába, megtekinthetik az egykori szlovák szőtteseket, a bánki népviseletet, korabeli berendezési, használati tárgyakat.

Nyitva tartás: kedd-vasárnapig, 10:00-14:00 óráig

Cím: 2653, Bánk, Petőfi út 94.

Mikszáth Emlékház, Horpács

A falu elsődleges látnivalója az 1909-ben épült kúria, mely Mikszáth hírnevének köszönhetően őrizte meg irodalmi kegyhely jellegét. A múzeum legfőbb értéke az író bútorai, használati tárgyai, pipái, kéziratai. A mikszáthi életút szellemi és tárgyi hagyatéka legteljesebben itt, Horpácson, az ország egyetlen Mikszáth emlékhelyén tekinthető meg.

Nyitva: kedd-vasárnapig, 10:00 – 14:00 óráig

Cím: 2658 Horpács, Kossuth út 2.

Palóc Múzeum, Balassagyarmat

A múzeum fő kutatási területei a népművészet, a népi vallásosság, népi írásosság valamint a szokások és hagyományok. A múzeum jelentős néprajzi gyűjteménnyel rendelkezik, ezen belül kiemelkedik a textil és viselet-, a pásztor-, és a népi vallásosság tárgyi gyűjteménye.

Nyitva: kedd-szombatig,9:00- 16:00 óráig

Cím: 2660 Balassagyarmat, Palóc liget 1.

Madách Emlékház, Csesztve

A kiállítás a költő csesztvei otthonát, életének állomásait, valamint az 1861-ben megjelent Az ember tragédiája drámai költeményét mutatja be. Madách 1844 és 1853 között élt itt, az irodalmi emlékkiállítást 1964-ben nyitották meg a közönség előtt.

Nyitva tartás: 10:00-14:00 óráig

Cím: 2578 Csesztve, Kossuth út 76.

Tolnai Klári Emlékház, Mohora

Az emlékkiállítás a Művésznő életútját bemutató fényképekből, személyes használati tárgyaiból, színházi előadásainak kosztümjeiből áll. A fényképeken megelevenedik 60 év munkássága, kitüntetései között a két Kossuth-díj, érdemes és kiváló művész kitüntetés és a középkereszt is látható. Színpadi ruhái között szerepel a „Katyi ruha”, Blanche pongyolája”, „Nóra” és „Maude” kösztümjei.

Nyitva tartás: 10:30 – 16:00

Cím: 2698 Mohora, Kossuth Lajos utca 30.

Kubinyi Ferenc Múzeum, Szécsény

A szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum alapítására 1973-ban került sor. A Múzeum az egykori Forgách-kastély főépületében kapott helyet, melyet 1969 és 1973 között újítottak fel.

1974-ben a Nógrád Megyei Múzeumi Szervezet egyik legfiatalabb intézményévé vált, miután a megye – a háborúban jelentősen sérült – régészeti, numizmatikai, kőzettani gyűjteménye a korábbi vármegyei múzeumból Szécsénybe került.

A kastélymúzeum állandó és időszakos kiállításokkal várja látogatóit.

Nyitva tartás: kedd–vasárnap: 10–16 óráig

Cím: Szécsény, Ady Endre utca 7.

Hollókői Falumúzeum, Hollókő

A Világörökség részét képező hollókői Ófalu védett népi építészeti együttese hitelesen idézi fel a 20. század eleji palóc település képét. Központjában, a templommal átellenben álló egykori lakóház 1964 óta múzeum.

Nyitva tartás: III.15-XI.15.: H-V 10-18

Cím: 3176 Hollókő, Kossuth Lajos utca 82.

TÖRTÉNELMI VISSZATEKINTÉS: VÁRAK

Hollókő Vára

Hollókő középkori vára a Cserhát hegyei között, az UNESCO által a Világörökség részévé nyilvánított palóc település közelében, egy kiugró sziklaszakadék szélén trónol.

A levegőből a vár olyan, mint egy csigaház, amelynek központja az ötszögletű öregtorony. A várban múzeum került kialakításra, melynek része a panoptikum, a fegyverterem, a várkápolna és a kőtár. A Szent László lovagrend tagjai korhű ruhákban várják a turistákat, akik a középkorban használt fegyvereket is kipróbálhatják, megismerhetik az íj, a számszeríj, a hajítóbárd, és a lándzsa használatát is.

Cím: 3176 Hollókő, Hrsz. 057/1.

Nógrád vára

A nógrádi vár – a magyar történelem ezeréves néma tanúja – öregtornyának messziről látható csonkjával várja a távoli múltra kíváncsi látogatókat.

A legősibb nógrádi vár az Ipoly folyó által félkörívbe fogott Börzsöny belsejében megbújó Nógrád község névadó vára, amely a környező vidékből hatvan méterre kimagasodó, nagy területű fennsíkot koronázza.

Cím: 2642 Nógrád, Hunyadi János út

Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület

Az 510 hektáros Ősvilági Pompeji, kontinensünk egyik legösszetettebb és látványosan kiépített ősmaradvány lelőhelye, Budapesttől 140 km-re.

Az 1944-ben védetté nyilvánított világhírű természetvédelmi terület földtani örökségünk gyöngyszeme, egy 20 millió évvel ezelőtti vulkáni katasztrófa által elpusztított ősvilág páratlan gazdagságú lelőhelye. 1995-ben az összeurópai természeti örökség részének nyilvánították, Európa Diplomával tüntették ki.

Cím: 3138 Ipolytarnóc

Drégely vár romjai

A Börzsöny északi részén, Drégelypalánk és Nagyoroszi községektől egyforma távolságra, a zöldellő hegyek egyik 444 méter magas sziklacsúcsán emelkedik Drégely vára.

Drégely és Palánk hajdan két község volt. A községen keresztülvezető patak képezte a határt közöttük.

 

2017.01.01 - 2017.12.31

Kapcsolatfelvétel, elérhetőségek ◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer