Bagimajor Szélmalom Kengyel
Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon
Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon
Magyar Tavak Fesztiválja - Balatoni Gála
Magyar Tavak Fesztiválja - Balatoni Gála
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.

Bagimajor Szélmalom Kengyel


A település és a térség büszkeségének számító műemlék szélmalom és a kúria épület megújult, az épületek régi fényükben pompázva várják a látogatókat. Kialakításra kerül egy tanösvény is, amely a kúria épületet és a szélmalmot köti össze.

A tanösvény első megállóhelye a Bagimajor területen elhelyezkedő régi kúria épület, ahol a látogatókat helyben készült kézműves ajándéktárgyakat is árusító információs pont várja. A kúria épületében a látogatóknak lehetősége nyílik a cirok alapanyagú kosárfonás, seprű készítés és a szőnyegszövés mesterségének megismerésére és kipróbálására. További lehetőség az érdeklődők számára a természetfotós bázis megtekintése és kipróbálása, ahonnan a fotós szaktudással felvértezett látogatók csoportos, szervezett keretek között fedezhetik fel a terület természeti értékeit.

A tanösvény következő állomása maga a kunhalom és a szélmalom épülete. A szélmalom legalsó szintjén történelmi áttekintéssel egybekötve bemutatásra kerül a malmok jelentősége mind térségi mind helyi szinten, továbbá a kengyeli malom előélete és működése is. A szélmalom második szintjén a látogatók információs táblákon tekinthetik meg a malomkövek működésének és a zsákolásnak a mikéntjét, míg a szélmalom legfelső szintjein pedig lehetőség nyílik a malomvitorlák tartószerkezetének és forgórészeinek megismerésére.

A látogatók kunhalmon tett sétája kiváló madármegfigyelési lehetőséget kínál a műút túloldalán húzódó, egykori Tisza-mederből kialakított halastórendszerre. A mintegy 350 hektáros vízfelületen intenzív halgazdálkodás folyik, a terület ennek ellenére értékes madárvilágnak ad otthont.

A halastó az őszi vonulásban is kiemelkedő szereppel bír.

Nyitva: h-p 8-16 óráig, hétvégén pedig előzetes bejelentkezéssel.

2022.01.01 - 2022.12.31

Találatok száma: 1

Bagimajor Szélmalom Kengyel

Bagimajor Szélmalom Kengyel

A település és a térség büszkeségének számító műemlék szélmalom és a kúria épület megújult, az épületek régi fényükben pompázva várják a látogatókat. Kialakításra kerül egy tanösvény is, amely a kúria épületet és a szélmalmot köti össze. Bővebben
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Ez is érdekelheti!


Pontos cím, geokód, térkép
5083 Kengyel ,
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Kengyeli programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események