ÚJ PROGRAM HIRDETÉS

Bihari Madárvárta Látogatóközpont Biharugra

Kiemelt partner

Hazánk egyik legeldugottabb, ugyanakkor egyik legértékesebb tája a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterülete. Az ország keleti határa mellett fekszik az Alföld peremén, a Kárpát-medence síkvidékeire egykor oly jellemző, gazdag vízi világ egyik utolsó hírmondójaként. Az itt fennmaradt erdők, mocsarak, halastavak és szikes puszták egyedülálló növény- és állatvilágnak adnak otthont. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság által üzemeltetett Bihari Madárvárta a legnagyobb férőhelyű szálláshely a térségben, fekvésénél fogva jó kiindulási pont a Bihari Sárrét felfedezéséhez a határ mindkét oldalán.

A Bihari Madárvárta a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén, Biharugra település központjától 3 kilométerre található. Az itt megmaradt háborítatlan természeti környezet az épülettel együtt olyan erdei iskolai programok megrendezéséhez, terepi megfigyelések, foglalkozások megtartásához nyújt helyszínt, ami páratlan élmény nyújt az ideérkezők számára.

Nyitva tartás

Szálláshely és szolgáltatások egész évben igényelhetők.

Szolgáltatások

  •     túravezetés, szakvezetés, szakmai és ismeretterjesztő előadások
  •     nyári tábor
  •     komfortos szálláshely 44 fő részére
  •     sátrazási lehetőség külön konyhával, mosdókkal, tűzrakóhellyel
  •     konferenciákra, tréningekre, rendezvényekre terem, fedett terasz bérbeadása
  •     kerékpárkölcsönzés
  •     kiadványok, ajándéktárgyak értékesítése
  •     tanösvény túra
  •     ingyenes parkoló
  •     ingyenes WIFI használat

Az épületben lévő szobák eloszlása lehetővé teszi a kellemes időtöltést a privát szféra megmaradásával és a közösségi együttlét lehetőségével is. A helyszín kiválóan alkalmas különböző rendezvények megrendezésére.

A közösségi épület 90 m2-es nagyterme erdei iskolai előadások, foglalkozások lebonyolításának optimális színtere, valamit a hozzá kapcsolódó melegítőkonyhával az egész napos étkeztetési lehetőség is megoldott. Az épület teljes felszereltségéhez egy komplex oktatási eszközrendszer is hozzátartozik (TV, projektor). A csatlakozó fedett terasz természeti környezetben zajló közösségi foglalkozásoknak biztosíthat helyszínt.
Szállás, étkezés

A szállásépületben 5 db 3+3 ágyas és 2 db 3+2 ágyas fürdővel ellátott lakrész, továbbá 1 db 2 ágyas, fürdővel rendelkező akadálymentes szoba található. Így az épület összesen 42 fő elszállásolására alkalmas.

Egy külön helyiségben melegítő konyha áll a vendégek rendelkezésére, mely tűzhellyel, edényekkel, hűtővel, étkezővel, tányérokkal és evőeszközökkel felszerelt.

Az udvaron is van lehetőség szabadtéri főzésre, bográcsban vagy kemencében.

A hátsó udvaron található egy gyermek játszótér, végén a Betekintő toronnyal, mely lehetővé teszi, hogy magasabbról is megcsodálhassuk a Bihari Madárvárta környékét. Ugyancsak itt, a Sző-réti tanösvényen keresztül ismerkedhetnek meg a nemzetközi jelentőségű vizes területekről szóló Ramsari Egyezmény hatálya alá tartozó Sző-rét mocsár- és élővilágával.

A Bihari Madárvártán lehetőség van kerékpár kölcsönzésre is, így a környék és a falu nevezetességeit bicikli túrával egybekötve csodálhatják meg az erre vágyók. Többek között a Szabó Pál Emlékházat, a Falumúzeumot, a Tájházat, a Bölöny - kúriát, templomokat és emlékműveket.

A szállás díja

Turistaszállás (diákcsoportoknak, nyugdíjasoknak, kutatóknak)  4.000 Ft/fő/éj
Turistaszállás (erdei iskolás és egyéb szakmai programot is igénylő diákcsoportok  3.500 Ft/fő/éj
Turistaszállás  5.800 Ft/fő/éj
1 lakrészes felár  8.000 Ft/fő/éj
Ágynemű használati díj  1.000 Ft/fő/éj
Sátorozás  1.500 Ft/

Egyéb lehetőségek díjszabása

Kemence használati díj  5.000 Ft/alkalom
Tűzifa csomag 25 kg   5.000 Ft /25 kg
Kerékpár kölcsönzés felnőtteknek  450 Ft/fő/óra és 1.000 Ft/fő/nap
Kerékpár kölcsönzés diákoknak, nyugdíjasoknak  360 Ft/fő/óra és 800 Ft/fő/nap

Terembérleti díjak

Nagyterem  6.000 Ft/óra és 32.000 Ft/nap
Nagyterem + melegítőkonyha  7.500 Ft/óra és 37.500 Ft/nap
Fedett terasz  5.000 Ft/óra és 30.000 Ft/nap
Fedett terasz + melegítőkonyha  7.500 Ft/óra és 45.000 Ft/nap

Az árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!

Megközelítés

A Bihari Madárvárta Zsadány és Komádi között Biharugra felé, keleti irányba kanyarodva érhető el. Biharugrán egyenesen tartva keresztül haladó vendégeink a község határát elhagyva 3 km megtétele után érik el a Bihari Madárvártát. Észak felől, Körösszakál irányából érkezve a Bölöny-kastélyhoz érkeznek látogatóink, ahol balra, keleti irányba fordulva jutnak a Madárvártára.

2024.01.01 - 2024.12.31

Találatok száma: 3
Biharugrai programok 2024. Bihari Madárvárta

Biharugrai programok 2024. Bihari Madárvárta 2024. március 23. (szombat)

Programok Biharugrán. Hazánk egyik legeldugottabb, ugyanakkor egyik legértékesebb tája a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterülete. Az ország keleti határa mellett fekszik az Alföld peremén, a Kárpát-medence síkvidékeire egykor oly jellemző, gazdag vízi világ egyik utolsó hírmondójaként. Az itt ...

Kiemelt ajánlat
Körös-Maros Nemzeti Park programok 2024. Események, rendezvények

Körös-Maros Nemzeti Park programok 2024. Események, rendezvények 2024. március 23. (szombat)

Március Idusán

Körös-Maros Nemzeti Park programok, túrák, kirándulások, táborok hónapról-hónapra a nemzeti park egész területén.

Kiemelt ajánlat
A Bihari Táj Napja 2024. Természetvédelmi nyílt nap

A Bihari Táj Napja 2024. Természetvédelmi nyílt nap 2024. május 18. (szombat)

A Kis-Sárrét természeti értékeinek bemutatása, kulturális programok a Bihari Madárvártán. Madármegfigyelés a halastavakon, botanikai túra a mocsárréteken, madárgyűrűzési-, solymászati bemutató. Kézműves foglalkozások, népi játszótér gyerekeknek, helyi termékek és Nemzeti Parki Védjegyes Termékek ...

Kiemelt ajánlat
Találatok száma: 3
Biharugrai látnivalók, ismerje meg a Kis-Sárrét növény- és állatvilágát!

Biharugrai látnivalók, ismerje meg a Kis-Sárrét növény- és állatvilágát! 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

Biharugra látnivalói a Körös-Maros Nemzeti Park területén helyezkednek el. A Madárvárta és a hozzá tartozó tanösvény mellett a halastavak jelentik a legnépszerűbb látnivalókat Biharugrán. A Biharugrai-halastavak és a környező területek védetté nyilvánítását már a hetvenes években szorgalmazták, végül ...

Kiemelt ajánlat
Halastavak élővilága, túra a Sző-réti tanösvényen a Körös-Maros Nemzeti Parkban

Halastavak élővilága, túra a Sző-réti tanösvényen a Körös-Maros Nemzeti Parkban 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

A Magyarország második legnagyobb halastórendszerének számító, közel 1900 hektáros Biharugrai-halastavakat az egymás szomszédságában lévő Biharugrai- és Begécsi-tórendszer alkotja. Az ugrai tavak kialakítása a XX. század elején kezdődött, 1930-ra már elkészültek az első tavak, s megkezdődött a ...

Kiemelt ajánlat
Sző-réti tanösvény Biharugra, ökotúra a Bihari Madárvártától a Körös-Maros Nemzeti Parkban

Sző-réti tanösvény Biharugra, ökotúra a Bihari Madárvártától a Körös-Maros Nemzeti Parkban 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

A közel két kilométer hosszúságú tanösvény a Bihari Madárvártától indul és ide is érkezik vissza. A Kis-Sárrét egykori mocsárvilágának egyik utolsó hírmondójaként maradt fenn a Sző-rét mocsara, mely 1997 óta a nemzetközi jelentőségű vizes területekről szóló Ramsari Egyezmény hatálya alá tartozik.

Kiemelt ajánlat
Találatok száma: 2
Szállásfoglalás, ajánlatkérés közvetlenül a szálláshelyek elérhetőségein!

Biharugra Turistaszállás Vendégszoba

Biharugra Turistaszállás Vendégszoba

A szálláshely a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén, Biharugra település központjától 3 kilométerre található. A településre beérve burkolt út vezet a Madárvártáig. A 2007-ben újonnan nyílt létesítmény hagyományos szerkezetű, a bihari tájra jellemző építészeti stílus elemeit tükrözi. A ...

Kiemelt partner
Biharugrai Erdei Iskola

Biharugrai Erdei Iskola

Az épület a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén, Biharugra település központjától 3 kilométerre található. A településre beérve burkolt út vezet a Madárvártáig. A létesítmény hagyományos szerkezetű, a bihari tájra jellemző építészeti stílus elemeit tükrözi. Mind az épület, mind az itt ...

Kiemelt partner
Kapcsolat, elérhetőség
Kontakt személy:
Tóth Zsuzsanna

Foglaljon szállást!

Biharugrai programturizmus

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Megadott intervallumban:
-tól
-ig