Bunkermúzeum Veszprém

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partner
8200 Veszprém , Veszprém Vasútállomás, a Főépülettől jobbra a domboldalban a parkoló folytatásában. Bejárat: Kék páncélajtó (47.117958 x 17.911438) Megnézem a térképen

Veszprémben, a vasútállomás mellett található rejtett építményben a látogatók betekintést nyerhetnek az egykori polgárvédelmi óvóhely titkos helyiségeibe. 1990-ig üzemelt itt a MÁV megyei polgárvédelmi parancsnoksága és vezetési központja. Az objektum légitámadás, vagy egyéb katasztrófa esetén biztosította volna, hogy innen irányíthassák a vasúti közlekedést a pályákon. A légmentesen zárható, szűrőrendszerrel és agg­regátorral ellátott betonfedezék a hidegháborús időkre készült, ahol most eredeti berendezések láthatók a 60-as évekből.

Nézze meg pontos címünket!
8200 Veszprém , Veszprém Vasútállomás, a Főépülettől jobbra a domboldalban a parkoló folytatásában. Bejárat: Kék páncélajtó

1990-ig a Veszprém vasútállomás melletti domb mélyén üzemelt a MÁV Megyei Polgárvédelmi Parancsnoksága és Vezetési Központja. Közel harminc év után egyesületünkkel és MÁV Veszprém támogatásával 2017 októberben a helyet látogathatóvá tettük. Feltárul egy eddig sokak által rejtett helyszín. Kutató csapatunk mesél munkáiról és bemutatja az objektum működését a látogatóknak.

Miket rejt a domb? Hogyan készültek egy esetleges támadásra?

A titkos helyszín három-négyórányi időtartamra, ötven személynek biztosított volna szűrt levegőt és aggregátorral elektromos áramot a feladataik ellátásához a megyeszékhelyen található MÁV-os polgárvédelmi bunker.

Veszprém vasúti csomópontként is stratégiai helynek számított, ezért az objektum légitámadás, vagy egyéb katasztrófa esetén biztosította volna, hogy innen irányíthassák a vasúti közlekedést a pályákon. A légmentesen zárható, szűrőrendszerrel és agg­regátorral ellátott betonfedezék a hidegháborús időkre készült, ahol most eredeti berendezések láthatók a 60-as évekből.

A helyszín Veszprém vasútállomás főépülettől jobbra, a domboldalban található.

Bejárat: Kék páncélajtó. Belépés nagy bátorsággal és töltött zseblámpával!

A belépés ingyenes!

A bunkerba állatot bevinni tilos!

Gyerekekkel csak szülői felügyelettel saját felelősségre látogatható.

Szívesen fogadunk adományokat a további üzemeltetéséhez, programok szervezéséhez, valamint  korabeli használati tárgyakat.

Megközelítés: Veszprém MÁV Vasútállomás Jutasi út 34.

Látogatás csak előre egyeztetett időpontban lehetséges.

2024.01.01 - 2024.12.31

Találatok száma: 1
Titkos bunker Veszprémben, betekintés az egykori hidegháborús polgárvédelmi óvóhely helyiségeibe

Titkos bunker Veszprémben, betekintés az egykori hidegháborús polgárvédelmi óvóhely helyiségeibe 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

Veszprémben, a vasútállomás mellett található rejtett építményben a látogatók betekintést nyerhetnek az egykori polgárvédelmi óvóhely titkos helyiségeibe. A titkos helyszín három-négyórányi időtartamra, ötven személynek biztosított volna szűrt levegőt és aggregátorral elektromos áramot a feladataik ellátásához ...

Kiemelt ajánlat
Találatok száma: 30
Asztalfoglalás, bejelentkezés közvetlenül a vendéglátóhelyek elérhetőségein!

Nosztalgia Garden Ízkertészet Veszprém

Nosztalgia Garden Ízkertészet Veszprém

Egy étterem Veszprém festői szépségű völgyében, ahol húsz év tapasztalata és értéke ötvöződik innovatív ötletekkel, fiatalos stílussal és eleganciával.

Papírkutya Veszprém

Papírkutya Veszprém

A Papírkutya egy kutyabarát kultúrbisztró finom ételekkel. Azokat is várják, akik vegetáriánus étrendet folytatnak, vagy akik csak gluténmentes vagy laktózmentes ételeket fogyaszthatnak. Reggelizőhely is, villás reggelik és különleges szendvicsek közül lehet válogatni. A bisztró, zenés helyszín, ...

Publikum Étterem Veszprém

Publikum Étterem Veszprém

Házias és nemzetközi ételek, széles italválaszték kellemes környezetben, Veszprém belvárosában.

SéfKrajcár Cukrászda

SéfKrajcár Cukrászda

Cukrászdánk változatos kínálatával minden vendégünk igényét teljesíti beleértve a diabetikus és a laktózmentes étrend követőit is.

SéfKrajcár Étterem Veszprém

SéfKrajcár Étterem Veszprém

Modern, a mai igényeket mindenben kielégítő, 2 szintes éttermünkben ételek, italok széles választéka várja az ide érkezőket! A klimatizált, stílusos, kivetítővel és LED televíziókkal is ellátott emeleti teremben színvonalas helyet és vendéglátást tudunk biztosítani esküvőkön, családi ebédeken és céges ...

Tizen1 Kávézó Veszprém

Tizen1 Kávézó Veszprém

Hangulatos kávézó Veszprém belvárosában, a sétálóutcán. Fogyasszunk el a teraszon egy finom kávét, vagy egy forró teát. Bisztróként is várja a vendégeket.

Wine & Vinyl Bar & Store

Wine & Vinyl Bar & Store

A borok és a lemezek a polcokon, a DJ pulton már megpördült az első lemez és a kávégépen is lefőtt az első kávé. Várunk szeretettel.

Íródeák Kávé és Teaház Veszprém

Íródeák Kávé és Teaház Veszprém

Az Íródeák Kávé és Teaház az Eötvös Károly Megyei Könyvtár épületének udvarában található Veszprémben. Kínálatában szerepel 100 féle tea, a világ legjobb teatermő vidékeiről. 25 féle kávékülönlegesség közül válogathatnak betérő vendégek. A kávérajongóknak 9 féle, helyben pörkölt kávéfajtát is tudnak ...

Óváros Vendéglő Veszprém

Óváros Vendéglő Veszprém

Az Óváros Vendéglő egy 1700-as években épült műemlék épületben található Veszprém történelmi belvárosában. Célja, hogy a tradicionális magyaros vendéglátás értékeit minél szélesebb réteg számára elérhetővé tegye a céges-, családi rendezvények alkalmával éppúgy, mint a hétköznapi étkezések során.

Cash Box Klub Veszprém

A legendás veszprémi szórakozóhely, a CASH BOX újjáéledt! Minden pénteken és szombaton a legnépszerűbb hazai előadók és a legjobb zenék!

   1 2 3
Nézze meg pontos címünket!
8200 Veszprém , Veszprém Vasútállomás, a Főépülettől jobbra a domboldalban a parkoló folytatásában. Bejárat: Kék páncélajtó

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Megadott intervallumban:
-tól
-ig