Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Csigó Malom Stílus Galéria
Thermal Hotel Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Csigó Malom Stílus Galéria

A Csigó Malom - Stílus Galéria Tapolcától pár kilométerre Gyulakesziben várja az antik lakberendezési tárgyak után érdeklődőket. Régi antik és stíl bútorok, lakberendezési tárgyak, porcelánok, szőnyegek, festmények, kézimunkák értékesítése. Az emeleten, a képzőművészeti kiállításoknak és gyűjteményeknek helyet adó Pro Arte Művészeti Galéria és Szalon, valamint a művészeti előadásoknak helyt adó Pro Arte Pódium Szinpad található, amelyet egy kis társalgó kávézó egészít ki. A programok között koncertek, művészettörténeti előadások, irodalmi és zenei műsorok, képző és iparművészeti kiállítások is szerepelnek. Szeretettel várjuk Látogatóinkat, a hét minden napján 09 órától 18 óráig.

További információk


Még több a településen (Gyulakeszi):

Lakberendezési üzletünkben akciós áron kínálunk új és újszerű állapotú bútorokat a 60-as évektől napjainkig, valamint konyhai felszereléseket, műszaki cikkeket, és egyéb használati tárgyakat.

Egyéni kérésére mi megkeressük a megoldást!

Vállaljuk:

  •     Lakások, irodák, panziók, éttermek komplett berendezését
  •     A nálunk vásárolt bútorok felújítását, kárpitozását
  •     Szállítások szervezését költségtérítés ellenében
  •     Bizományosi értékesítést előzetes megtekintés után

Tisztelt Látogatónk!

Köszöntjük Önt a Csigó Malomban.

Ezen a helyen a történelmi dokumentumok szerint, már az 1200-as évektől kezdődően vízimalom majd gőzmalom állt itt, amelyet az államosítást követően takarmánykeverő üzemmé alakítottak át. Működése 2002-ben szűnt meg. A malom emlékét így már csak az épület neve és a falak őrzik.

A jelenleg látható épület az 1980-as évektől kezdődően műemlék. A főépületet 1867-ben Csigó István építtette fia, Csigó Pál részére. A műemléki Csigó Malom név az építtető nevéből ered.

Jelenleg a főépülethez tartozó öt hektárnyi ingatlanon további épületek, raktárak találhatóak. Építéskor az elegáns, klasszicista stílusú kiskastélyra emlékeztető főépület bal szárnyában a malom, jobb szárnyában a Csigó család lakása kapott helyet. 1929-ben tűz ütött ki a malomban és a magtár valamint a tetőszerkezet leégett, az épület súlyosan megsérült, így a most látható épület magán viseli az 1929-es tűzvész szomorú nyomait.

Az épület jelenleg magántulajdonban áll. A tulajdonosok saját erőből folyamatosan tatarozzák, mentik a múlt megmaradt értékeit.

A Csigó Malom 2010-től kezdően a funkcióváltás eredményeként egy kulturális, művészeti és kereskedelmi központtá vált. Szellemi élményt és vásárlási lehetőségeket ötvöző helyszínként épült be a Balaton-felvidék idegenforgalmi kínálatába.

A hely szelleméhez illeszkedő antikvitás - bútor, festmény, szőnyeg, porcelán és más szép tárgyak gyűjteménye tekinthető, illetve vásárolható meg itt.

2017.01.01 - 2017.12.31

Még több a településen (Gyulakeszi):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer