Csigó Malom Stílus Galéria Gyulakeszi

Csigó Malom Stílus Galéria Gyulakeszi

Kiemelt partner

A Csigó Malom - Stílus Galéria Tapolcától pár kilométerre Gyulakesziben várja az antik lakberendezési tárgyak után érdeklődőket. Régi antik és stíl bútorok, lakberendezési tárgyak, porcelánok, szőnyegek, festmények, kézimunkák értékesítése. Az emeleten, a képzőművészeti kiállításoknak és gyűjteményeknek helyet adó Pro Arte Művészeti Galéria és Szalon, valamint a művészeti előadásoknak helyt adó Pro Arte Pódium Szinpad található, amelyet egy kis társalgó kávézó egészít ki. A programok között koncertek, művészettörténeti előadások, irodalmi és zenei műsorok, képző és iparművészeti kiállítások is szerepelnek.

Csigó Malom története

Ezen a helyen a történelmi dokumentumok szerint, már az 1200-as évektől kezdődően vízimalom majd gőzmalom állt itt, amelyet az államosítást követően takarmánykeverő üzemmé alakítottak át. Működése 2002-ben szűnt meg. A malom emlékét így már csak az épület neve és a falak őrzik.

A jelenleg látható épület az 1980-as évektől kezdődően műemlék. A főépületet 1867-ben Csigó István építtette fia, Csigó Pál részé-re. A műemléki Csigó Malom név az építtető nevéből ered.

Jelenleg a főépülethez tartozó öt hektárnyi ingatlanon további épületek, raktárak találhatóak. Építéskor az elegáns, klasszicista stílusú kiskastélyra emlékeztető főépület bal szárnyában a malom, jobb szárnyában a Csigó család lakása kapott helyet. 1929-ben tűz ütött ki a malomban és a magtár valamint a tetőszerkezet leégett, az épület súlyosan megsérült, így a most látható épület magán viseli az 1929-es tűzvész szomorú nyomait.

Az épület jelenleg magántulajdonban áll. A tulajdonosok saját erőből folyamatosan tatarozzák, mentik a múlt megmaradt értékeit.

A Csigó Malom 2010-től kezdően a funkcióváltás eredményeként egy kulturális, művészeti és kereskedelmi központtá vált. Szellemi élményt és vásárlási lehetőségeket ötvöző helyszínként épült be a Balaton-felvidék idegenforgalmi kínálatába.

A hely szelleméhez illeszkedő antikvitás - bútor, festmény, szőnyeg, porcelán és más szép tárgyak gyűjteménye tekinthető, illetve vásárolható meg itt.

Az egész évben, minden nap nyitva tartó Stílus Galéria szeretettel várja látogatóit.

Antikvitás

Készletünkkel mintegy 3000 m2-en nyújtunk széles választékot klasszikus, rusztikus és retró stílusú, múlt századi hangulatot idéző enteriőrök berendezéséhez.

Lakberendezési tárgyainkat, régi bútorokat, lámpákat, szőnyegeket, festményeket, porcelán, üveg, fa és fém dísztárgyakat, textíliákat, kerti bútorokat, kő és kovácsoltvas kiegészítőket, régi bélyeges téglákat, stb. ajánljuk az egyedi stílust kedvelőknek...

A NOSZTALGIA JEGYÉBEN.

Szolgáltatásaink közé tartozik a restaurálás megszervezése, műbútorasztalos és kárpitos együttműködő partnereink kiajánlása, valamint a szállítás megszervezése mind hazai, mind nemzetközi területekre vonatkozóan.

KIEMELT AJÁNLATUNK

Egyedi darabokból összeválogatott  berendezések - kávéházak, éttermek, borházak, panziók, szállodák, irodák, nyaralók magánlakások részére.

Építészekkel, belsőépítészekkel örömmel együttműködünk.

Udvar

Az udvar egy részén pihenőparkot alakítottunk ki. Az udvar másik részén a kőtár található...

Nyitva: naponta 10.00-17.00 óra között.

2022.01.01 - 2022.12.31

Találatok száma: 2
Csigó Kult Fest 2022. Nyári Összművészeti Fesztivál a Balaton melletti festői Káli-medencében

Csigó Kult Fest 2022. Nyári Összművészeti Fesztivál a Balaton melletti festői Káli-medencében 2022. május 28.

Összművészeti fesztivál a Csigó Malomban. Fókuszban a komolyzene, képzőművészet és a gyűjtés világa. A fesztivál programjában szerepelnek hangszerbemutatók- és kiállítások, workshopok, koncertek, zenei kurzusok, kvíz játékok, előadások, pódiumszínpadi beszélgetések. Bővebben

Kiemelt ajánlat

Csigó Malom programok 2022 Gyulakeszi

Csigó Malom programok 2022 Gyulakeszi 2022. május 28.

Összművészeti fesztivál megnyitó

Csigó Malom programajánló. Bővebben

Kiemelt ajánlatTalálatok száma: 1
Szállásfoglalás, ajánlatkérés közvetlenül a szálláshelyek elérhetőségein!

Judit Vendégház

Judit Vendégház

A Judit Vendégház1600 m2 gondozott parkban, a Csobánc-hegy lábánál fekszik a Szent György-hegy, Szigliget, Badacsony és a Gulács hegyek ölelésében, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban. Itt nyugalom, csodálatos panoráma vár mindenkit a Balaton közelében. Bővebben
Találatok száma: 3
Asztalfoglalás, bejelentkezés közvetlenül a vendéglátóhelyek elérhetőségein!

Bak Vendéglő Gyulakeszi

Bak Vendéglő Gyulakeszi

A Bak Vendéglő Gyulakesziben várja éhes, szomjas, beszélgetni vagy vigadni, illetve pihenni vágyó vendégeit. A település a Tapolca-medence ölében, a Balatontól légvonalban csupán 6 km-re, a Csobánc hegy nyugati „lába” előtt hever. A környék rendkívül szerencsés földrajzi, természeti, kulturális ... Bővebben


Villa Tolnay Bor- és Vendégház

Villa Tolnay Bor- és Vendégház

A Balaton északi partján, a Tapolcai-medencében fekvő Csobánc hegy az egyik legszebb vulkanikus hegy Magyarországon. Itt található birtokunk központja és szőlőültetvényeink jelentős része. A különleges geológiai adottságok, a hő-visszatartó bazalt talaj és a Balaton közelségének köszönhető mikroklíma ... Bővebben


Von Beöthy Pince

Von Beöthy Pince

A Von Beőthy Pince 1998-ban kezdte meg újra működését, a Beőthy család több évszázados borászati hagyományainak folytatásaként. Az újrakezdés után 2,5 hektár önerőből vásárolt saját területtel és 1 hektár felvásárlással, 250 méter magasan egy igazi hegyi borászatban, ellenőrzött biológiai termesztést ... Bővebben
Kapcsolódó témák:
Pontos cím, geokód, térkép
8286 Gyulakeszi , Kossuth Lajos u. 109.
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG