Gombosi Pálinkafőző

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partner

A Gödöllői Tangazdaság Zrt. Kartal és Hatvan térségében közel 5000 ha földterületen gazdálkodik. Gyümölcstermesztési ágazata Hatvan-Nagygombos határában, több mint 260 hektáron termeszt csonthéjas gyümölcsöket: meggyet, szilvát, kajszit és cseresznyét. Az extenzív ültetvényeket folyamatosan váltják le az új intenzív körszerű gyümölcsösök. Az ültetvényekben megtermelt gyümölcsöt friss piaci és ipari gyümölcsként értékesítik, emellett a Hungaricumot előállító üzletág, a Gombosi Pálinkafőző kiváló alapanyagból készíti a Gombosi Pálinkát.

GOMBOS PÁLINKAFŐZŐ

Hagyományosan, több száz éve folyt gyümölcstermesztés. A kiváló zamatú, elsősorban csonthéjas gyümölcsök termesztésére alkalmas fennsíkon a Gödöllői Tangazdaság Zrt. telepítette újra 260 hektáron – alma, szilva, meggy, kajszibarack és cseresznye – saját gyümölcsösét, amely kiváló alapanyagot biztosít a Nagygombosi Pálinka készítéséhez.

A Gödöllői Tangazdaság Zrt. lőrinci gyártóüzeme ma Magyarország egyik legnagyobb ilyen célú működő, hagyományos terméket, hungaricum-ot előállító új beruházása, éppen ezért pálinkáinkat megtalálhatja a legismertebb magyar pálinkákban, mint első osztályú, minőségi alapanyag is.

A tökéletesen érett, válogatott gyümölcsök begyűjtését követően az érlelés és a lepárlás során tradicionális eljárásokat is követve készítjük pálinkáinkat, olyan évszázados hagyományokat is újraélesztve, mint a ferences szerzeteseké. A kimagozott és speciális hűtési technológiával áterjesztett gyümölcsöket rézből készült „kisüstökön” szakaszos lepárlással dolgozzuk fel. Pálinkáink csak az érett gyümölcs ízét és illatát hűen visszaadó középpárlatból készülnek. A gondos lepárlás során a jelenleg ismert legmodernebb technikát és technológiai eljárásokat alkalmazva, kitűnően képzett pálinkamesterek felügyelete mellett nyerjük azt a minőségi alapanyagot, amelyet a speciális, fahordós érlelés tesz utolérhetetlen műremekké.

PÁLINKAFŐZÉS

A főzés egy maximum 6t/h kapacitású gyümölcsfeldolgozóban kezdődik, ahol a gyümölcs mérés, mosás és válogatás után a magozóba kerül. Az itt leválasztott gyümölcshús a cefre alapja. Összesen 1200-1300 t cefre befogadására alkalmas az erjesztő tér. Az erjesztő tartályok felszerelése a hűtő csőrendszer, illetve a keringtető szivattyúk, ezek automatikus vezérléssel vannak ellátva.

A főzőberendezés kétlépcsős szakaszos kisüsti technológia, amely 2 db 1000 l-es főző, és egy db 1000 l-es finomító üstből áll, számítógépes vezérléssel.

A VELŐZŐ TECHNOLÓGIA

Tartósítószer nélkül csomagolt steril gyümölcsvelő.

A beépített technológia lehetővé teszi a gyümölcs értékes vitamin és íz anyagainak megőrzését.

A gépsor eltávolítja a héjat, a magház darabjait és (ultrapasztőrözési eljárással) néhány másodperces hőn tartás után steril körülmények között tölti le a félkész alapanyagot. Ez felhasználható többek között bébiételek, lekvárok és rostos gyümölcslevek előállításához. A csomagoló gép 1 kg -1000 kg között állítható be, melynek maximális kapacitása 1,5 t/óra.

Hűtőház: A hűtőház 6 db hűtőkamrából áll, melyek egyenként 100 t áru befogadására alkalmasak. A hűtésen túl a rendszer képes az oxigén tartalom lecsökkentésére (ULO technológia), amely az almatermésűek hosszú ideig történő tárolását is lehetővé teszi.

Pálinkáink

ALMA pálinka

Az alma őshazájában, Szabolcs-Szatmárban termett „Jonathán” almafajták felhasználásával készített, valódi alma pálinka. Nagy tisztaságú, kellemesen tüzes, nemes ital. Szigorú technológia szerint szedett és válogatott lédús gyümölcsök lepárlásából nyert pálinka, amelynek illatában, ízében egyaránt megtalálható az érett gyümölcs aromája.

ÉRLELT ALMA pálinka

A Szabolcs-Szatmárban termett, gondosan válogatott „Jonathán” almából cefrézett, erjesztett és kisüsti technológiával a Gombosi Pálinkafőzőben készített almapálinkát, 3 hónapra tölgyfahordóba helyeztük, melynek végén megkapta a fahordós érlelés különleges fás, csersavas jegyeit. Tökéletes indítója és lezáró akkordja a feledhetetlen pillanatoknak.

MEGGY pálinka

Az egykori hercegi Grassalkovich-család, majd Koronauradalom nagygombosi birtokán termett, 137 hektáron telepített cigány és fürtös meggy felhasználásával készített, valódi meggy pálinka. A gondosan és optimális érettségi időben szedett gyümölcs ízét és aromáját irányított erjesztés után kisüsti technológiával őriztük meg az utókornak. Ennek köszönhetően a meggyre jellemző édes és fanyar ízekben gazdag gyümölcspálinkát kaptunk, amit bátran javaslunk baráti beszélgetésekhez és nagyobb összejövetelekhez egyaránt.

ÁGYAS MEGGY pálinka

Ágyas meggy pálinkánk különlegessége, hogy friss gyümölcságy felhasználásával érjük el az egyedülállóan friss és gyümölcsös aromát, ízt és színt. Az ágyas pálinkákra jellemző édes íz kedvelőinek ajánljuk ezt a „desszert különlegességet”.

SZILVA pálinka

Az egykori hercegi Grassalkovich-család, majd Koronauradalom nagygombosi birtokán, 60 hektáron termesztett nemes, kék szilvafajták felhasználásával készített, valódi szilva pálinka. Az egyik legismertebb és legkedveltebb pálinka alapanyagot saját pálinkafőzőnkben nemesítettük Hungarikum gyümölcs pálinkává az örökkévalóságnak. Hiszen ezeket az ízeket mindenkinek kóstolnia kell! A szilvára jellemző gyümölcsös zamatot érezhetjük. A korty lenyelése után, egymás szemébe nézve, kerek tartalommal látja el a baráti találkozókat.

ÉRLELT SZILVA pálinka

A saját gyümölcsösből, optimális érettségi időben szedett és válogatott szilvát, irányított erjesztés után kisüsti technológiával kifőztük, és zártuk be a gyümölcsös jegyeket. Ezután három hónapig közepesen kiégetett tölgyfa hordóban érleltük, aminek köszönhetően különleges, enyhén fás, érett jegyeket kapott. Ezzel téve teljesen kerekké a gyümölcsös aromák és e tüzes ital kapcsolatát.

KAJSZIBARACK pálinka

A 23 hektáros kajszibarack ültetvényünkről származó, friss, lédús, érettségének maximumán, egyenesen a fáról, kézzel szedett gyümölcsből, hagyományos kisüsti technológiával készült nemes, tüzes ital. A kajszira jellemző intezív, erős illat és ízében édes, vaníliás, kissé citrusos jegyekkel rendelkező nedű, tökéletes választás bármilyen feledhetetlen alkalomra, ami tovább mélyíti a pillanatot.

VILMOSKÖRTE pálinka

A Szabolcs-Szatmárból származó, friss, érett, egyenesen a fáról szedett vilmoskörte gyümölcs felhasználásával készítettük ezt a különleges pálinkát. Illata nagyon jellegzetes, és intenzív aromákkal párosul. A kortyban megtalálható vilmoskörte íz mellett, enyhe citrus, fahéjas jegyek figyelhetők meg. Ha valakinek fontos a jó íz és harmónia, ne hagyja ki ezt az italt.

KÖRTE pálinka

Kiváló minőségű, gondosan válogatott, nemes körtefajták felhasználásával készített valódi körte pálinka. A frissen szedett, érett gyümölcs lepárlásából származó körtepárlat, egyaránt különleges ízében és zamatában. Utánozhatatlan körte aromája a tüzessége mellett nem veszíti el gyümölcsös aromáját és lehengerlő tisztaságát.

SÁRGAMUSKOTÁLY TÖRKÖLY pálinka

Tokaj, Bodrogkeresztúr dűlőiből származó sárgamuskotály törkölyének felhasználásával készült, egy picivel erőteljesebb (44 v/v%), tüzes ital. Mert jól áll neki! Tiszta illatában érződik a présházban frissen bontott muskotály szőlő törköly illata. Ízében a muskotály szőlő édeskés, vaníliás jegyeit fedezhetjük fel, ami kulcsa lehet a szép emlékeknek.

CSERESZNYE pálinka

Saját, 50 hektáros területünkről betakarított, édes, lédús, válogatott cseresznyefajtákból, hagyományos, kisüsti technológiával készült ital. A legszebb, legfrissebb gyümölcsök biztosítják a felejthetetlen, cseresznyére jellemző illatot és ízt, amit pálinkává nemesítettünk. Ezzel őriztük meg a csonthéjasok jellegzetes, kissé fanyarkás lecsengését a hosszú édeskés korty után.

VADCSERESZNYE pálinka

A Gombosi Pálinkafőző 50 hektáron nevelt meggyfa ültetvényéről származó, gondosan szedett, friss Vadcseresznye alapanyagot nemesítette kisüsti technológiával kortyolható nedűvé. Ízében, zamatában visszaköszön a vadcseresznye utánozhatatlan aromája, édes gyümölcsös jegyei. Aki megkóstolja ezt a különleges italt, bizonyosan nem csalódik a hosszan lecsengő, friss gyümölcsös ízében

RENDEZVÉNYSZERVEZÉS

Pálinkafőzőnk maximum 40 ültetett fő befogadására alkalmas, önálló konyhával, részben fedett terasszal és kültéri kemencés vendégházzal is rendelkezik, melyet baráti találkozókra, csapatépítési tréningekre, céges rendezvényekre, illetve turistacsoportok részére szívesen bocsátunk rendelkezésre.

Pálinkakóstolással egybekötött üzemlátogatásra is van lehetőség. Konkrét igényével, kérdéseivel, illetve konkrét árajánlattal kapcsolatban kérem, keressen bennünket emailen vagy telefonon.

2024.01.01 - 2024.12.31

Találatok száma: 5
Csapatépítés tréning a Gombosi Pálinkafőzőben üzemlátogatással, pálinkakóstolással

Csapatépítés tréning a Gombosi Pálinkafőzőben üzemlátogatással, pálinkakóstolással 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

A Gombosi Pálinkafőző az egykori hercegi Grassalkovich-család, majd Koronauradalom nagygombosi birtokán főzi a kiváló alapanyagból készült Gombosi Pálinkát. Pálinkafőzdénkben szeretettel várjuk a csapatépítő programra érkezőket. Pálinkafőzdénk maximum 40 ültetett fő befogadására alkalmas, önálló ...

Kiemelt ajánlat
Céges buli rendezvény pálinkafőzdénkben üzemlátogatással és pálinkakóstolással

Céges buli rendezvény pálinkafőzdénkben üzemlátogatással és pálinkakóstolással 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

A Gombosi Pálinkafőző az egykori hercegi Grassalkovich-család, majd Koronauradalom nagygombosi birtokán főzi a kiváló alapanyagból készült Gombosi Pálinkát. Pálinkafőzdénkben szeretettel várjuk a céges bulira érkezőket. Pálinkafőzdénk maximum 40 ültetett fő befogadására alkalmas, önálló konyhával, ...

Kiemelt ajánlat
Hogyan készül a pálinka? Üzemlátogatás pálinkakóstolással a Gombosi Pálinkafőzdében

Hogyan készül a pálinka? Üzemlátogatás pálinkakóstolással a Gombosi Pálinkafőzdében 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

A valódi hungaricum-ot előállító üzletágunk, a Gombosi Pálinkafőző az egykori hercegi Grassalkovich-család, majd Koronauradalom nagygombosi birtokán főzi a kiváló alapanyagból készült Gombosi Pálinkát, ahol pálinkakóstolással egybekötött üzemlátogatásra is van lehetőség. Pálinkafőzőnk maximum 40 ...

Kiemelt ajánlat
Legénybúcsú és lánybúcsú élményprogram pálinkafőzdénkben üzemlátogatással és pálinkakóstolással

Legénybúcsú és lánybúcsú élményprogram pálinkafőzdénkben üzemlátogatással és pálinkakóstolással 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

A Gombosi Pálinkafőző az egykori hercegi Grassalkovich-család, majd Koronauradalom nagygombosi birtokán főzi a kiváló alapanyagból készült Gombosi Pálinkát. Pálinkafőzdénkben szeretettel várjuk a legénybúcsúra vagy lánybúcsúra érkezőket. Pálinkafőzdénk maximum 40 ültetett fő befogadására alkalmas, ...

Kiemelt ajánlat
Pálinkakóstoló program üzemlátogatással, hungaricum pálinkákkal várjuk Gombosi Pálinkafőzdénkben

Pálinkakóstoló program üzemlátogatással, hungaricum pálinkákkal várjuk Gombosi Pálinkafőzdénkben 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

A Gombosi Pálinkafőző az egykori hercegi Grassalkovich-család, majd Koronauradalom nagygombosi birtokán főzi a kiváló alapanyagból készült Gombosi Pálinkát. Itt van lehetőség pálinkakóstolással egybekötött üzemlátogatásra is. Konkrét igényével, kérdéseivel, illetve konkrét árajánlattal kapcsolatban ...

Kiemelt ajánlat

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megadott intervallumban:
-tól
-ig