Hangulat Pince Páty

Hangulat Pince Páty

Kiemelt partner

Pincénk a hangulatos Pátyi Történelmi Pincehegyen található. Pincénk családi-, baráti- és kisebb céges rendezvényekre is kibérelhető előzetes bejelentkezéssel és időpont egyeztetéssel. Van vendégfogadó présház rész, kóstolóterem és bortrezor is. A pince előtt egy kis tűzrakó hely is használható bográcsozáshoz, sütögetéshez. Az ország hat ismertebb borvidékének kilenc pincészetétől tartunk borokat.

Hangulat Pince Páty

Pincénk a Pátyi Történelmi Pincehegyen található, ahol több mint 200 éve kezdték el építeni a helyiek a pincéiket a kiváló adottságú agyagos domboldalba. Akkoriban még tekintélyes szőlőültetvényeknek is otthont adott Páty, főként a Mézeshegy rész, melynek neve is innen származik. A szőlőművelés a római korig vezethető vissza ezen a területen, mely az Etyek-Budai Borvidék része. A pincék zöme a 19. században készült, akkor virágzott Pátyon a bortermelés, amit jócskán visszavetett a század végén a szőlőkben pusztító filoxéria járvány.

Sajnos a pincénkről nem maradt fenn olyan információ, melyik évben épült a 19. században, valószínűleg az 1830-as években készült el. Jelen állapotában is tartalmaz eredeti részeket, de többször átesett egy-egy felújításon. A legutóbbi felújításkor a pincét igényes vintage stílusban alakítottuk ki vendéglátásra alkalmas rendezvényhelyszínként.

A Hangulat Pince egy vendégfogadó présház részt, egy bortrezorral ellátott pincesípot, és egy abból nyíló kóstolótermet tartalmaz. Közvetlenül a pince bejárata előtt téglakővel burkolt, virágokkal körbevett kiülő rész található, valamint a pince mellett található árnyas zöldterület is használható erre a célra. A burkolt kiülő rész mellett egy egyszerű kőből rakott tűzrakó hely is ki lett alakítva bográcsozáshoz, sütögetéshez.

Vendégeink számára biztosított a széles borválasztékunk, üdítők, szóda, illetve darálós kávéautomatából frissen készített minőségi kávéitalok. Előrendeléssel sajttálat és zsíroskenyeret is tudunk biztosítani, valamint a környék neves éttermeiből, cukrászdájából is lehet ételt és süteményeket rendelni, az étkészlet biztosított hozzá.

Pincénk bérelhető rendezvényhelyszín születésnapra, csapatépítő tréningre, családi és baráti összejövetelekre, legény- és lánybúcsúkra, illetve egyéb kisebb rendezvényekre, max 20-24 főig. A Hangulat Pincét főként magánrendezvényekre lehet bérelni, de nyitottak vagyunk rendezvényszervező cégekkel való együttműködésre, és különböző érdekes programokat tudunk biztosítani céges rendezvényekre. A bérléshez programajánlataink is vannak, amiket időről-időre publikusan is meghirdetünk.

A pince befogadóképessége maximum 20-24 fő. Vendégeink leülhetnek a kóstoló teremben (14-16 fok), a szeparé hordóasztalnál (16-20 fok), és a pince előtti gyönyörű árnyas zöldterületi szabadtéri részen.

Pincénkben az ország hat ismertebb borvidékéről, kilenc pincészettől tartunk borokat. A bortrezorunkban levő több mint 30 féle borunk az ország hat híres borvidékéről származik. Ennek egy része az adott pincészetek kommersz kínálata, egy része pedig prémium, illetve különleges minőségű, vagy kézműves bor. Boraink élvezeti értékét növeli, hogy a pincészetektől közvetlenül szerezzük be a lepalackozott boraikat, így a termelő pincéjéből rögtön a Hangulat pince bortrezorba kerül. Boraink listáját és palackos árait megtalálja a honlapunkon.

Magán- és céges bérlőinknek egyaránt tudunk biztosítani különböző programokat külön díj ellenében. Ezek egyedi megbeszélés alapján például a következők lehetnek:

  • Születésnap dekorációval, tortával, vagy akár ételekkel együtt (személyzet nélkül)
  • Csapatépítő tréning játékokkal, borkóstolóval, akár ételekkel együtt (igény szerint személyzettel)
  • Borkóstoló programok borszakértővel, izgalmas ízjátékkal, sajttál és pogácsa kísérettel (2 óra, Pál János borszakértő, kreatív séf)
  • Pincehegyi borangolás, izgalmas séta díjnyertes helyi borokkal a pincehegyen (1-1,5 óra, túravezetővel)
  • Pincetúra a Pátyi Pincehegyen, hangulatos borkóstoló 3 pince látogatásával (3-3,5 óra túravezetővel)
  • Vezetett túra a Csergezán Pál kilátóhoz (15km összesen), végállomás a Hangulat Pince, 3 tételes borkóstolóval, zsíroskenyérrel (5-6 óra, túravezetővel)

Pincénk a Pátyi Pincehegyen található, a Budakeszi felőli vég felső pincesorában. Megközelítése a Csilla Von Boeselager utcából lehetséges, illetve az alsó pincesorból a bekerített pincék mellől induló rövid gyalogösvényen. Autóval a Csilla Von Boeselager utca végénél lehet parkolni (lovarda előtti részen). Budapestről (ill. Budakesziről, Zsámbékról) busszal is könnyedén megközelíthető a helyszín: a Széll Kálmán térről sűrűn induló buszokról a Somogyi Béla utcai megállónál kell leszállni, majd kb 6-7 perc gyaloglással érhető el a pince, végig a Csilla Von Boeselager utcán.

2021.01.01 - 2021.12.31

Találatok száma: 3
Hangulatos Borkóstoló Est a Pátyi Pincehegyen

Hangulatos Borkóstoló Est a Pátyi Pincehegyen 2021.03.01. - 11.30.

Hangulatos borkóstoló estre hívjuk a Pátyi pincehegyre! Házigazda: Pál János borszakértő, kreatív séf. A Hangulat Pince és a Pátyi pincehegy rövid bemutatásával kezdődő programunk során hat féle bort kóstolhatnak vendégeink a házigazda ajánlásával, és izgalmas ízjátékával. A gasztronómiai élvezeteket helyi ... Bővebben

Kiemelt ajánlat

Hangulatos Gyalogtúra Pátyról a Csergezán Kilátóba Borozással

Hangulatos Gyalogtúra Pátyról a Csergezán Kilátóba Borozással 2021.01.01. - 12.31.

Hangulatos gyalogtúrára hívjuk a Budai-hegység legszebb helyére! Túránk Pátyról indul, a Budakeszi arborétum területén át érjük el a Nagy-Kopasz csúcsán levő Csergezán Pál kilátót. A gyönyörű kilátás után visszatérünk a Pátyi pincehegyre, ahol a Hangulat Pince borainak kóstolása, és zsíroskenyér elfogyasztása ... Bővebben

Kiemelt ajánlat

Pincetúra a Pátyi Pincehegyen

Pincetúra a Pátyi Pincehegyen 2021.01.01. - 12.31.

Hangulatos borkóstoló pincetúrára hívjuk a Pátyi pincehegyre, három pince látogatásával! A Hangulat Pincében, a Bednár Pincészetben, és az Élmény Pincében is helyi borokat kóstolhatnak a résztvevők, miközben a Pátyi pincehegyet és az érintett pincéket is megismerhetik a vezetett túrán. Borkorcsolyának helyben ... Bővebben

Kiemelt ajánlatKiemelt ajánlatok

Borozni hívjuk és várjuk!


Kapcsolat, elérhetőség
Kontakt személy:
Futó Gábor
Pontos cím, geokód, térkép
2071 Páty , Pincehegy, Felső sor
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG