Helli Családi Pincészet Egerszalók
Pontyshow 2021. november 19-21. - Horgászkiállítás és Vásár Budapest, Hungexpo
Pontyshow 2021. november 19-21. - Horgászkiállítás és Vásár Budapest, Hungexpo
Pécsi állatkertünkben egész évben várjuk!
Pécsi állatkertünkben egész évben várjuk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Helli Családi Pincészet Egerszalók


Családunk 1988 óta foglalkozik szőlészettel, és borászattal. 2000-ben alakítottuk meg társas vállalkozásunkat. Rendszeresen részt veszünk a bortúrákban, borturizmusban.

Pince

Pincerendszerünk eredeti tufába vájt, nemes penésszel borított,13-14 0C hőmérsékletű, kiváló klímájú pince, melyet az elmúlt évek alatt a családunk alakított ki, látványos termeket, folyosókat és palacktárolókat létrehozva.

Az ősi szülői pincét-, amely 30 m2 volt- évről évre bővítettük és ezzel együtt a tároló edényeket is. A pince jelenleg 650 m2, a tároló kapacitása 1600 hl. A benne megtalálható borok, többnyire fajta borok, de olykor cuvée is készül.

A vörösborokat oxidatív módon, fahordóban érlelve, a fehéreket és a rozét reduktív eljárással készítjük. Ahogy a feldolgozást úgy a palackozást is helyben végezzük. Pincészetünk éves borelőállítása kb. 900- 1000 hl, melynek zöme folyó borként van értékesítve.

Borozó- borkóstoló

A pince közvetlen szomszédságában található egy szintén tufába vájt borozóhelység, mely 2017 januárjában került felújításra, emiatt kevesebb férőhelyes, 44 fős lett, viszont kárpótlásként igényesebb, komfortosabb helységre tettünk szert. A projektorral és vászonnal is felszerelt helység alkalmas borbemutatókra, osztálytalálkozókra, egyéb baráti rendezvényekre, céges meetingekre, vagy akár kisebb létszámú esküvőkre is.

A borozó helységből egy fedett terasz nyílik, ahol vendégeink kellemes hangulatban fogyaszthatják borainkat. Továbbá udvarunkon kettő db, boroshordóból készült, szintén fedett kiülőnk csábítja borozgatásra a turistákat.

Nyári időszakban lehetőség nyílik rá, hogy a legkülönlegesebb borkoktélokat fogyasszák nálunk. Míg a téli időszakban saját recept alapján, forralt bort készítünk; melyet a tapasztalat szerint vendégeink szívesen fogyasztanak a hideg estéken!

Borkóstolók
Csoportok részére pincelátogatással egybekötött borkóstolót tartunk. A borskóstolón általában 6 féle bort mutatunk be, de a csoport igénye szerint ettől eltérhetünk.
Borkorcsolyás és egyéb étellel egybekötött borkóstolóra kizárólag előzetes egyeztetést követően van lehetőség! Egyéb borozásra minden nap, nyitvatartási időben rendelkezésre állunk.

Rendezvényeink

Helliween - napok

A „Helliween- napok” saját rendezvényünk, mely egyértelműen a Halloween ünnepéről hivatott megemlékezni, ezért is október 31-e környéki hétvégén tartjuk. Ez egy vidám esemény nálunk, hasonlóan az eredeti ünnephez ijesztő jelmezekben vagy akár anélkül is lehetőség nyílik rá, hogy megtekintsék vendégeink a pár napra rémisztő, horror tanyává alakuló pincénket. Aki mégis úgy dönt, hogy jelmezt ölt, jutalomban részesül. Első évben egy üveg borral díjaztuk a maskarás vendégeinket, de terveink szerint minden évben más jutalom üti a markát a bevállalósaknak.

Mivel a gyermekeknek nem kifejezetten ajánljuk a pincelátogatást ezekben a napokban, ezért őrájuk is gondolva egy kis halloween hangulatú időtöltésre van lehetőségük, kevésbé rémisztő borozónkban.

Továbbá minden évben a Helliween- napokkal egyszerre kezdődik a forralt borozási lehetőség pincészetünkben, amit aztán a téli időszakban minden nap fogyaszthatnak vendégeink

Pünkösdi tortúra

Eme ünnep alkalmával nálunk Szalókon különleges esemény veszi kezdetét, méghozzá a Szalóki Tor-Túra. Ezen rendezvény, mindig Pünkösd szombatján van, amikor is a falu szálláshelyeinél és a borospincéinél szabad tűzön és kemencékben készült helyi ételkülönlegességekkel, házi sütivel és zamatos borokkal fogadják a vendégeket. Ennek menete, hogy előre kóstolójegyeket lehet foglalni, vásárolni és pünkösdkor az ide ellátogatók házról-házra járva a jegyekért cserébe kóstolgathatnak és meggyőződhetnek a helyiek vendégszeretetéről.

Szüretindító Tor-Túra

Ezen alkalomból rendezik meg Egerszalókon a Szüretindító Bortúra nevezetű rendezvényt. Ez a fesztivál az egerszalóki templomban folk-misével veszi kezdetét, majd ezután kerül sor a szüreti felvonulásra, amikor a sokadalom a határba vonul a szőlőszentelésre. Ilyenkor népi ruhába öltözött táncosok, népdalkórus, zenészek emelik a rendezvény színvonalát, de megjelennek rajtuk kívül a menetben a régi és új eszközöket bemutató gazdák, szekerei, lovas hintói, traktorai. A felvonulás során, menet közben lehetőség van a különböző pincék borainak kóstolására.

Borkorcsolya napok
 
A borkorcsolya, hideg ételfalatok, amelyek fogyasztása közben vagy elfogyasztása után még jobban ízlik a bor.

A Borkorcsolya napok alkalmat ad az ideérkezőknek, a három település (Egerszalók, Egerszólát és Demjén) legjobb borainak és borkorcsolyáinak megkóstolására, különleges pincék felkeresésére, a helyi egyedi szolgáltatások megismerésére.

Forrás: a pincészet honlapja

 

 

2021.01.01 - 2021.12.31

Találatok száma: 5
Egerszalók Sódomb-túra

Egerszalók Sódomb-túra 2021.01.01. - 12.31.

Egerszalók igazi nevezetessége a község déli részén a föld mélyéből feltörő hévízforrás, mely 65-68 °C-os. A domboldalon lefolyó víz 1200 négyzetméteres látványos mészkőlerakódást épített, ami Európában egyedülálló. A sódomb helyi védelem alatt áll, kiépített sétaúton lehet megközelíteni, sötétedés után a ... Bővebben


Egerszalóki gyógyvíz, gyógyulás és fürdőzés Egerszalókon

Egerszalóki gyógyvíz, gyógyulás és fürdőzés Egerszalókon 2021.01.01. - 12.31.

Egerszalókon igazi nevezetességként említhető a föld mélyéből feltörő 68 Celsiuc-fokos hévízforrás, amely jellegzetes párolgásával Európában páratlan természeti környezetet teremt. Bővebben


Gyógyvizek Völgye Vendége Kártya

Gyógyvizek Völgye Vendége Kártya 2021.01.01. - 12.31.

A kártya felmutatója a feltüntetett elfogadó helyeken kedvezményes szolgáltatások igénybevételére jogosult. A kártya felhasználható a megjelölt fürdőkben, pincékben, éttermekben, és egyéb szolgáltatásokra. Az elfogadóhelyek listáját kérje a szálláshelyén, vagy weboldalunkon is megtalálja. Az ... Bővebben


Egerszalóki borok, borkóstoló programok, pincelátogatások

Egerszalóki borok, borkóstoló programok, pincelátogatások 2021.01.01. - 12.31.

Borkóstoló programok, pincelátogatások finom helyi borokkal Egerszalókon, mely az Egri Borvidék egyik gyöngyszeme. Bővebben


Egerszalóki Barlanglakások és Sáfránykert

Egerszalóki Barlanglakások és Sáfránykert 2021.05.01. - 12.31.

Járják be a felújított Barlanglakásokat, nézzenek be, ismerjék fel a régi bútorokat, szerszámokat, vegyenek rész a 3D mozi segítségével egy időutazáson! Bővebben
Találatok száma: 1

Barlanglakások Egerszalók

Barlanglakások Egerszalók

A Sáfrány utca összefüggő barlanglakásai a helyi önkormányzat tulajdonában vannak, helyi védelem alatt állnak. A barlanglakásokban kialakított helytörténeti gyűjtemény és az épített örökség együttese nyújt egyedi élményt az idelátogatóknak. Részei a népi bemutató helyiségek, kézműves műhelyek, népi ... Bővebben
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Egerszalóki programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események