Balatoni blues fesztivál! Nagy buli készül Felsőörsön.
Balatoni blues fesztivál! Nagy buli készül Felsőörsön.
Pécsett a Zsolnay Fényfesztivál ismét ellenállhatatlan programokat kínál július 4-7. között!
Pécsett a Zsolnay Fényfesztivál ismét ellenállhatatlan programokat kínál július 4-7. között!
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Hosszúhetényi Zengőszív Jurtafalu

7694 Hosszúhetény , Bencze József utca, Szőlőhegy (46.14966 x 18.369549) Megnézem a térképen

Jurtafalunk és Közösségi Ős-Terünk Hosszúhetényben, az Illés-hegy oldalában jött létre, ahol szállást adunk, táboroztatunk. A nomád életérzés garantált, a Természet vesz körül, s nem utolsó sorban jó emberek, jó szándékkal, nyílt szívvel várnak mindekit, aki oda való.

A Jurtafaluról:

Van egy nagy méretű közösségi jurtánk  (8 m átmérőjü, 50 jó ember szépen, kényelmesen elfér benne előadáson, vagy beszélgetésen, bármilyen éneklős, meditációs stb. rendezvényen. Májustól táncolni, jógázni is lehet benne).

Négy 6 m átmérőjű alvó jurta épült, melyekben 6 fekhely van, tehát jurtában összességében 24 látogatónak tudunk ágyon szálláshelyet adni ( de saját matracon még jurtánként elfér akár 4 ember, tehát végső esetben 40-en tudnak itt aludni).

Ezen kívül a központi kiszolgálóépületünk egy századfordulós pince-présház, amit átalakítottunk konyhává és fürdővé, plusz ennek a padlásán is el tud aludni legalább 8-9 emberpalánta, vagy 6-7 felnőtt kényelmesen (ágyon).

Összegezvést az eddigieket: 32 férőhely garantált, de a fent írott módon 50-en, vagy a közösségi jurta alvásos igénybe vétele esetén akár 70-75 főt is fogadhatunk (csak nagyon kivételes esetben). Táboroztatáskor 24-30 főnél többet nem szeretnénk egyszerre fogadni.

Jelenleg is azon ügyködünk, hogy minél több tartalmas programot szervezhessünk.

Szállás

Hosszúhetény egy  végtelenül csendes kis utcájában a szőlőhegyen található jurtafalunk összesen 32 fő elszállásolására alkalmas, ebből 24 fő 4 darab 6 fős jurtában, míg 8 fő a présház padlásán helyezhető el.

Jurta

4 db hőszigetelt, zárható, az időjárás viszontagságainak ellenálló jurta, egyenként 6 fős befogadó képességgel. Tökéletes választás egy család számára. A jurtákban áram nem elérhető. Az alvóhelyek raklapokból készített, szivacsos ágyak (2m x 90cm), amelyekre kérünk ágyneműt hozni  (lepedő kötelező, párna, hálózsák, paplan, pokróc stb. egyéni igény szerint).

Présház

Itt található egy kialakított ebédlő helyiség illetve egy nagy terasz. A hozott frissítők és alapanyagok tárolására rendelkezésre áll egy nagy, hűvős pince illetve hűtő. Evőeszközök, poharak, vízforraló, kisebb rezsó is megtalálhatóak. Továbbá egy meleg vizes, esővízzel megoldott tusoló, melyben kérünk öko tusolószert, szappant használni! A padláson kialakításra került egy nagy szoba, amely 8 fő kényelmes elszállásolását szolgálja. Csak egyben bérelhető!

Kérjük ivóvizet mindenki hozzon magának!

2024.01.01 - 2024.12.31

Találatok száma: 5
Asztalfoglalás, bejelentkezés közvetlenül a vendéglátóhelyek elérhetőségein!

Hosszú Tányér Gourmet-ház Hosszúhetény

Hosszú Tányér Gourmet-ház Hosszúhetény

Modern európai étterem a Hosszú Tányér Gourmet-ház Hosszúhetényben. A Séf, Kun Péter készíti az ételeket. Az éttermünk 20 fő befogadására alkalmas egyidejűleg. Előzetes foglalás ajánlott.

Tavasz Vendéglő Hosszúhetény

Tavasz Vendéglő Hosszúhetény

A családias hangulatú Tavasz Vendéglő Hosszúhetény főutcáján várja vendégeit hetente megújuló kínálattal.

Almalomb Kulináris Kitérő Hosszúhetény

Almalomb Kulináris Kitérő Hosszúhetény

Az Almalomb a múlt, a jelen és a jövő találkozóhelye. Egy felújított 19. századi vízimalom, mely most étteremként, rendezvénytérként, malom múzeumként és szálláshelyként üzemel. Összesen 16 vendéget tudunk fogadni, házi kedvenceket is szívesen látunk.

Schunk Pince

Schunk Pince

A Schunk Pince családi üzemeltetésű és működtetésű borászat, ahol a borkészítés családi hagyományokon alapul. A pincénkben 1996 óta készülnek kisebb és nagyobb tételben, változó szortimentben vörösborok, friss fehérborok és üdítő rozék. A folyamatos terület-növekedés, új telepítések, új szőlőfajták ...

Zsótér Pincészet

Zsótér Pincészet

Hosszúhetényben a Mecsek legmagasabb pontjának, a Zengőnek dél- nyugati lejtőjén, 295 m – 305 m magasságban a Dömös- alja dűlőben és a Bakonya dűlőben találhatók a Zsótér Pince szőlőültetvényei.

Találatok száma: 1
Hosszúhetényi programok 2024. Események, rendezvények

Hosszúhetényi programok 2024. Események, rendezvények 2024. október 26. (szombat)

Mecsek 1800 / 1500 / 1000 / 700 / 400 teljesítménytúrák

Hosszúhetényi programajánló. Borversenyek, népművészeti fesztiválok, rendezvények, értékes programok egész évben. Hosszúhetény a Zengő és a Hármas-hegy lábánál elterülő település, melyet a természet, valamint Pécs és a nagy múltú Pécsvárad közelsége ideális lakó, illetve üdülőhellyé tesz. Múzeumaink és ...

Találatok száma: 1
Túra a Nagy-Mező Arany-hegy természetvédelmi területen

Túra a Nagy-Mező Arany-hegy természetvédelmi területen 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

Országos kitekintésben is jelentős botanikai értéket őriz a 100 hektáron elterülő Nagy-mező, Arany-hegy Természetvédelmi Terület. Az egykori gyümölcsösök, legelők, ritkás erdőfoltok védett növények sokaságának jelentenek élőhelyet napjainkban. A világon már csak hazánkban találkozhatunk a fokozottan védett ...

Találatok száma: 3

Püspökszentlászlói kastély és arborétum

Püspökszentlászlói kastély és arborétum

Az arborétum ma a Duna–Dráva Nemzeti Park részét képezi, egyszersmind a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetnek is része. Nyolcvannégy fa- és cserjefajta található itt a világ minden részéből. 2012-ben a Pécsi Egyházmegye Európai Uniós turisztikai vonzerő fejlesztési pályázatot nyújtott be a kastély ...

Cigány-hegyi-kilátó

Cigány-hegyi-kilátó

A kilátó Kisújbánya felett az 524 m magas Cigány-hegyen a Keleti-Mecseknek szinte a geometriai középpontjában. 1978-ban épült Buzás Endre tervei alapján. A toronyból a terület változatos domborzati formái, az erdő borította hegyhátak és völgyek szemet gyönyörködtető, lelket pihentető látványt ...

Kövestető-kilátó Hosszúhetény

Kövestető-kilátó Hosszúhetény

A fából és acélból készült sátortetős kilátóba 74 lépcsőfok vezet fel csigalépcsős kialakításban. A kilátó szintről jól belátható a környék: Szársomlyó, Tenkes, Kövestető, Hármashegy, vagy a Mecsek legmagasabb pontja, a Zengő. A névadó Kövestető csúcs 460 méter, ettől a ponttól nyugati irányban 500 ...

Kapcsolódó témák:

Közeli ajánlatok

Hosszúhetényi programok 2024. Események, rendezvények Hosszúhetényi programok 2024. Események, rendezvények
  • Hosszúhetény
2024. október 26. (szombat)

Érdemes felkeresni!

Ez is érdekelheti!

Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Hosszúhetényi programturizmus

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program

Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!