Fantasztikus koncert az Ocho Macho-val a Balatonakali Szabadtéri Színpadon.
Fantasztikus koncert az Ocho Macho-val a Balatonakali Szabadtéri Színpadon.

Kalla Vendégház

A Kalla Vendégházban igazi gasztronómiai csodákban lehet része, a világ egyik legjobb séfjének társaságában. A festői környezet, és a nyugodt atmoszféra ellenére elérhető közelségben van Keszthely, Hévíz, Sümeg, vagy Tapolca. Pihenés, kikapcsolódás.


A Kalla Vendégház a falu szélső utcájában valóban idilli környezetben található, nagy kert, hatalmas rét, csend és nyugalom. A Gundel néhai szakácsa nyitotta feleségével, ahol az ételek 5 csillagosak. Mindezekhez kitűnő Balaton-felvidéki és magyar borok kóstolhatók.A séf lényegében a saját konyhájában készíti el a vendégek ételeit, melyet aztán többnyire Erzsébet asszony szolgál fel. A vendégek nincsenek étlaphoz kötve, bármit rendelhetnek, amihez rendelkezésre állnak az alapanyagok. A betérők így leggyakrabban az „amit gondolsz, Kálmán” menüt választják. A kérés folyamatosan új kihívást jelent, de Kálmán mindig talál megoldást, 6–7 fogásos ízletes menüt állít össze a frissen elérhető nyersanyagokból. A friss alapanyagok beszerzése itt, a Bakony alján, közel a Balatonhoz egyszerűbb, mint gondolnánk. A fogas a tóból származik, a nyári szarvasgomba a közeli erdőkből. A szürke marha beszerzése sem gond, mivel Kalla János állattenyésztéssel foglalkozik. Ha nála éppen nincs vágás, akkor sincs probléma, mivel Szeremley Huba közeli birtokán be lehet szerezni a friss húst, legyen az mangalica, bivaly vagy szürke marha. Friss zöldség, gyümölcs, tojás és méz pedig van a faluban bőven, főleg így a nyár elején. A vendégház lakói itt igazán közel kerülhetnek a gasztronómiához, hiszen a vendégteret csak egy nagy ablak választja el a séf konyhájától, ahol a finomságokat készíti. Így aztán egy pohár borral a kézben lehetőség van közelről megfigyelni, hogyan készülnek az ínycsiklandozó fogások.

A vendégház a 400m2-es belterületével, és 100m2-es télikertjével biztosítja, hogy akár egy nagyobb társaság is kényelmesen elférjen, és akkor még nem említettem a hatalmas kertet, ahol a szauna épülete és a kerti filagória is található. 12 személy nyugodt pihenését a 3 magas szinten felszerelt klimatizált szoba biztosítja, melyekhez összesen 4 fürdőszoba tartozik.

Aki szereti a finom ételeket, borokat és érdekli a gasztronómia, az jó helyen kopogtat a Kalla Vendégház kapuján Sümegprágán!

Gasztronómia. Lovaglás. Agyaggalamb lövészet. Darts. Billiárd. Cso-csó.

2017.01.01 - 2017.12.31

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Kalla Vendégház

szabadidő