4-csillagos minőség 5-csillagos kiszolgálással egész évben!
4-csillagos minőség 5-csillagos kiszolgálással egész évben!
Várcsárda Sümeg

Várcsárda Sümeg

Ha valami igazán magyarosra vágyik, térjen be a szálloda szomszédságában található Várcsárdába, ahol nyáron diófák árnyékában, télen pedig a cserépkályha melege mellett helyi ételekből lakomázhat, jófajta magyar borok kíséretében. Várcsárdánkban nyáron a diófák árnyékában, télen pedig a cserépkályha melege mellett lakomázhat helyi ételekből,jófajta borok kíséretében.


Várcsárda története

A Várcsárda már évtizedek óta várja Vendégeit gyönyörű környezetben, a Sümegi Vár lábánál!

Az épület maga a történelem, falai számos legendát őriznek! Ebben a házban született és élt Kisfaludy Mór '48-as honvéd alezredes, aki az igazi magyar hősök sorába tartozik és a költő Kisfaludy Sándor unokaöccse volt!

A Csárda már az 1900-as években sikeresen működött, a nagy forgalmú város gasztronómiai központja, bohém mulatozások helyszíne volt. Nem egy, ma is sikeres és szakmai alázattal teli vendéglátós tanulta itt a szakmát.  Az 1900-as évek végére a fénye kissé megkopott, a színvonala visszaesett, félő volt, hogy régi fényében már sosem tündököl.
Ekkor került a Papp Család tulajdonába, s ezután ahogy a Sümegi Várba, úgy ide is visszatért élet.

Az épület több felújításon, majd bővítésen esett át, hangulatában azonban továbbra is őrzi a régi, magyaros formát. Ma már az I. Történelmi Élménypark részeként a Sümegi Vár és a Hotel Kapitány****superior Wellness mellett a Várkert egyik ékköve!

A Csárda egész évben várja Vendégeit! Nyáron diófák árnyékában, télen pedig a cserépkályha melege mellett helyi és magyaros ételeket, házi specialitásokat, kemencében sült ételeket, finom magyar borokat kóstolhat meg az ide betérő Vendég! Az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagok nagy része a Várkapitány mintagazdaságából származik. A saját takarmányon nevelt sertésből készült finomságok, sonkák, kolbászok, szalonnák felejthetetlen ízt kölcsönöznek az itt felszolgált ételeknek!

Várcsárda épülete alatt húzódik a mintegy 400 fő befogadására alkalmas Nagy Lovagterem, mely ideális hely esküvők és hasonló nagyszabású rendezvények lebonyolítására, akár középkori lovagi tornával és egyéb programokkal kiegészítve.

A csárda körüli istállóban és parasztudvarban megtekinthetők hazai őshonos háziállataink és kicsinyeik, a csárda melletti középkori játszótér pedig vitathatatlanul a gyerekek kedvence lett az elmúlt években!

2017.01.01 - 2017.12.31


Megjegyzés a nyitva tartáshoz:

Nyitva tartás: 09.00-22.00 óra (hétfő - vasárnap)

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Várcsárda Sümeg