Kemencés Vendégház
Soproni nyári kikapcsolódás - Wellness, természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Soproni nyári kikapcsolódás - Wellness, természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Hajdúszoboszló -Nyaralj itthon! Találd meg a Neked való szállást, éttermet vagy programot!
Hajdúszoboszló -Nyaralj itthon! Találd meg a Neked való szállást, éttermet vagy programot!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Kemencés Vendégház


A Kemencés Vendégház Kővágószőlősön (Baranya megye, Pécstől 10 km-re) a csodálatos Mecsek hegység lábánál várja Önt, családját és barátait. Az Önök háziasszonyának és családjának otthona a két kiadó vendégház között található, így igazán családias vendéglátásban részesülhetnek a hozzánk látogatók. Jelenleg 4+1 fő részére tudunk szállást biztosítani a Széchenyi u. 4 szám alatti Kemencés vendégházban s további 4+2 fő részére a Széchenyi u. 2 szám alatti Kemencés vendégházban.

A házak elhelyezkedéséből adódóan lehetőség nyílik arra, hogy baráti társaságok együtt is ellátogassanak hozzánk a nappalokat programjaikat együtt tölthetik, de a pihenés idejére külön is vonulhatnak egymást nem zavarva, de mégis közel. Mint minősített ökoporta, mindkét vendégházunkban tilos a dohányzás, dohányozni kizárólag a kódisálláson szabad!

A Széchenyi u. 4 szám alatti Kemencés vendégház 1865-ben épült, mi 1995-ben vásároltunk teljesen romos állapotban és elhatároztuk megmentjük mielőtt az enyészet martalékává válik, nyomós okunk volt rá, hiszen ebben a házban született az édesapám. A házat nagy gondossággal és lelkesedéssel építettük és építtettük, kialakítva benne egy egyedi hangulatot, amely ha egy idegen ember betér a házba, őt is azonnal magával ragadja. A melegség, a szeretet a régi mesék igazi „mézeskalács házikója” ez. A szobák berendezésénél olyan apró részletekre is figyeltünk, hogy a kilincsek is egyedi kovácsolt vas munkák legyenek, a festett és faragott tradicionális fabútorok is összhangban legyenek egymással, megmaradjon a régi falikút, de természetesen a mai kor kényelmét és komfortját is becsempésztük úgy, hogy azok lehetőleg észrevétlenek maradjanak. A „tisztaszoba” ma nappaliként szolgál, ahol a búboskemence mellett kellemesen lehet pihenni, s a festett ládás padon is el lehet nyújtózkodni.

A ház vastag vályog falai nyáron kellemes hűvös levegőt biztosítanak, télen pedig kizárják a hideget s a kemence mélyén pattogó tűz melege mellett figyelemmel lehet kísérni az ablak előtti madáretető éhes vendégeit meggyvágókat, zöldikéket, tengeliceket és cinegéket. Festett parasztszekrény rejti a televíziót, a magnós rádiót, a konyhában hűtőszekrény, kenyérpirító, kávéfőző, kerámialapos tűzhely is rendelkezésre áll, de természetesen mellette van a nosztalgikus takaréktűzhely és a bögrék is keramikus kézművesek keze munkáját dicsérik, régi hímzett és horgolt kézimunkák díszítik a polcokat. A tetőtéri két légkondícionálható hálószoba összesen 4 (+1) fő részére biztosít szállást, ide egy meglehetősen meredek lépcsőn lehet feljutni, mely diófából készült. A lépcsőfokok és a korlát íveit a fa eredeti formája határozza meg mivel azt természetes állapotában építettük be. A hálószobáknak is egyedi hangulatuk van melyet a gerendák és a tetőtér érdekes kialakítása nyújt. Nyáresti beszélgetésekhez egy pohár jó bor mellett hangulatos helyszín a ház tornáca vagy a füves kert, ahol a vendégek kedvükre grillezhetnek vagy szalonnát imag0027süthetnek a gyermekek kedvükre hintázhatnak, homokozhatnak. Gyermekes családokat, nászutasokat, természet és népi művészetek szerelmeseit szeretettel várjuk parasztházunkban , remélve, hogy a mai rohanó hétköznapok szürkeségét hátuk mögött hagyva, megtalálják nálunk azt a régmúlt nyugodt és szeretetteljes napokat idéző hangulatot, melyre mindannyian vágyunk.

A Széchenyi u. 2 szám alatt található második vendégházunk, mely a polgári élet jegyeit hordozza magán, ablakai nyújtottak, palettái belül helyezkednek el. A kapu és a kerítés míves kovácsolt vas munka s a kapuoszlopok faragott helyi vöröskőből épültek. A ház központi helyét a nappali foglalja el a pótágyként szolgáló kihúzható kanapéval s egy kemencével mely a vendégek körében nagyon közkedvelt. Ma már ritkaság számba megy, hogy egy házban kemence található, s a ropogó tűz látványa felejthetetlen élményt nyújt. Innen nyílik két hálószoba az utcára és az udvarra nyíló ablakokkal, így összesen 4+2 fő részére biztosít szálláslehetőséget. A házban egy mini konyha található kerámialapos tűzhellyel, hűtővel, mikrosütővel és kávéfőzővel. A nappaliból nyílik a zuhanyzós fürdőszoba és a WC. A ház a magasból tekint az udvarra így napos időben a délre néző nappali teljes egésze a napfényben fürdik. A falakat gobelinek és a faluról készült festmények díszítik. A gyermekek ennél a háznál nem a szokásos homokozót és a hintát találják, hanem az udvaron babaház várja őket, ahol fiuk,dsc00183 lányok egyaránt kedvükre játszhatnak. A babaház természetesen a kicsik méreteihez igazodva van berendezve mini bútorokkal. Míg a szülők beszélgetés közben grilleznek, kóstolják a helyi borokat s a kemencében sült lepényt, a gyerekek zavartalanul mégis szem előtt élvezhetik a játék minden örömét.

csipkeverés, tojásírás, lepény-és kenyérsütés, gyümölcsszedés, szüret, vegetáriánus konyha,

2020.01.01 - 2020.12.31

Találatok száma: 2

Kővágószőlősi Helytörténeti Kiállítás

Kővágószőlősi Helytörténeti Kiállítás

A falu lakói régi emléktárgyaibó alakult ki a kiállítás, bemutatja a régen használt eszközöket, szerszámokat, a házak díszeit. Bővebben


Mecseki Bányászati Gyűjtemény - Uránbányászati Kiállítás Kővágószőlős

Mecseki Bányászati Gyűjtemény - Uránbányászati Kiállítás Kővágószőlős

Az egykori általános iskola épületében Bányászati Kiállítást rendeztek be az uránbánya működésével kapcsolatos tárgyakból, dokumentumokból. Az udvaron még egy bányajáratot is imitáltak, itt egykori bányamentő (mozdony vontatta speciális csillék) és különféle gépek találhatóak. A kiállítás ... Bővebben

Kiemelt ajánlatok

Érdemes felkeresni!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Kővágószőlősi programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események