Kontyvirág Erdei Iskola Lakitelek
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Kontyvirág Erdei Iskola Lakitelek


6065 Lakitelek , Lakitelek-Tőserdő, Szikra 65/a. (46.853863 x 19.983847) Megnézem a térképen

A Kecskeméttől 36 km-re Lakitelek határában Tőserdőben lévő erdei iskola szakmailag ideális, biztonságos és kényelmes helyszínt biztosít a vállalkozó kedvű, kreatív pedagógusok számára elsősorban környezeti nevelési céljaik megvalósítására. A 44-es-es úttól nem messze található téliesített kőépület szorgalmi időben erdei iskolai programokhoz, nyáron természetismereti táborokhoz nyújt kedvező lehetőségeket. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében levő épületben a 44 férőhely mellett saját étterem, közösségi helyiségek biztosítják a színvonalas munkát.

A Holt-Tisza és a hozzá kapcsolódó területek (galériaerdők, láprétek, stb.) az általános iskola természetismereti oktatásához (vizek, erdő, rét élővilága) kiváló helyszínt biztosít, valamint a térség történelmi, kultúrtörténeti, (skanzen, bemutatóhelyek, templomdomb, földvár) gazdasági életébe (fokgazdálkodás, halászat, kosárkötés) is bepillantást enged.

A korszerű erdei iskolai program összeállításához és megvalósításához nyújt egyre gazdagabb segítséget az erdei iskola szakmai munkacsoportja. Számos program és modul közül válogathatnak a kísérő pedagógusok, melyek felhasználásával egyéni programsort is összeállíthatnak. A foglalkozásvezetőkön és az épület felszerelésén kívül a pedagógus munkáját segítik a tanösvények és a többi szabadtéri létesítmény.

A szálláshely közelében található a gyógyvizéről ismert Tősfürdő, a Tőserdő Kalandpark és a Lakitelek Népfőiskola.

Szolgáltatások

Intézményünk nem csupán a kifejezetten erdei iskolai oktatásban részt vevő általános iskolai csoportok igényeit elégíti ki, de sokrétű lehetőséget nyújt óvodai, iskolai kirándulások, továbbképzések, konferenciák, nem hivatalos összejövetelek szervezéséhez is, legyen szó egy vagy többnapos eseményről.

Erdei iskola: Az általános iskolák alsó tagozatos csoportjai számára legalább 3 napos, felső tagozatos csoportjai számára legalább 5 napos időtartamban komplex erdei iskolai szolgáltatást tudunk nyújtani, mely magába foglalja a szállás, a napi háromszori étkezés és a 3 illetve 6 modulból álló program biztosítását. Az általunk nyújtott oktatás igénybevétele nem kötelező, a szervező iskola saját erdei iskolai programjának megvalósítására is van lehetőség, illetve tetszés szerint kiegészíthetik azt szakmai kínálatunkból.

Szállás: Az erdei iskolai szárnyban csak csoportokat fogadunk (legfeljebb 44 vendéget). Szorgalmi időszakban hétköznapokon előnyt élveznek az erdei iskolai csoportok.
2013. tavaszától az épület régi szárnyában felújított apartmanokban már családokat, kisebb baráti társaságokat is el tudunk szállásolni. További információk a Kontyvirág Apartmanok menüpontban (link).

Étkezés: Saját konyhát nem vezetünk, de vendégeink számára a tiszaalpári Tiszatáj vendéglő kiszállítja az előzetesen megrendelt ételt, saját alkalmazottunk pedig kiosztja azt és a mosogatást is elvégzi.

Oktatás, szabadidős programok biztosítása: Programjaink között óvodás, általános és középiskolás, sőt egyetemista, felnőtt csoportok is találnak kedvükre valót. Megbeszélés alapján speciális igényeket (pl. foglalkozás fogyatékkal élők számára) is ki tudunk elégíteni. Lehetőség van kihelyezett foglalkozások lebonyolítására akár a Tőserdő más helyszínein, akár közeli iskolákban.

Nyári / Téli táborok: Az iskolai szünidő alatt saját táborokat is szervezünk, de mások által megálmodott és vezetett táborok számára is biztosítunk helyszínt.

Terembérlet: Egy napos rendezvényekhez is biztosítunk helyszínt, amennyiben nincs szállóvendég erdei iskolánkban. Ez magába foglalja az udvar és az alsó szint használatát, étkezés igénybevétele esetén az ételosztást és mosogatást.

Szakmai nap(ok): Óvodapedagógusok, tanárok, tantestületek számára egy vagy többnapos erdei iskolai /óvodai továbbképzést biztosítunk. (Nem akkreditált továbbképzés)

Szakvezetés: Bármilyen csoport részére az életkornak megfelelő szinten, kijelölt túraútvonalon bemutatjuk a védett terület értékeit.

Kerékpár és kenukölcsönzés: 27 különböző méretű kerékpár, valamint 3 db négyszemélyes és 3 db háromszemélyes kenu bérelhető. Igény szerint szakvezetést is biztosítunk a kerékpár- ill. kenutúrához.

2023.01.01 - 2023.12.31

Találatok száma: 1
Asztalfoglalás, bejelentkezés közvetlenül a vendéglátóhelyek elérhetőségein!

Tőserdei Pálinkaház Étterem

Tőserdei Pálinkaház Étterem

Az étlapon található ételek főként a nemzetközi konyha ízeit szeretnék megismertetni a vendégekkel, helyenként érdekes, hagyományos ízek társításával. Az ételek szezonális friss alapanyagokból készülnek, elkészítésük talán hosszabb időt vesz igénybe, de egyedi, megismételhetetlen alkalom a ... Bővebben


Találatok száma: 5
Lakitelek programok 2023 / 2023

Lakitelek programok 2023 / 2023 2024. május 10. (Péntek)

Tisza Classic veteránjármű találkozó és túra

Lakitelek programajánló. A nagyközség a Duna - Tisza közén, a Tiszavölgy és a Homokhátság találkozásánál alakult ki, mint összefüggő település. Lakitelek szerves része a turisztikai szempontból kiemelkedő Tőserdő. A fürdő a gyógyulni vágyókat, míg a Holt-Tisza a pihenni, kirándulni szándékozókat várja. ... Bővebben


Népszerűség
Veteránjármű találkozók 2024

Veteránjármű találkozók 2024 2024. május 10. (Péntek) - 2024. május 12. (Vasárnap)

II. Tisza Classic veteránjármű találkozó és túra

Veteránjármű találkozó programajánló. Bővebben


Népszerűség
Alpárfeszt 2024

Alpárfeszt 2024 2024. június 27. (Csütörtök) - 2024. június 29. (Szombat)

Az ország egyik legzöldebb és legundergroundabb bulija, az Alpárfeszt 2024-ben június 27-29. között lesz. Eddig bejelentett 4 produkció:
Escape my Shadows, Gorg & Benzol, Doggiven, Matula. Super Early Bird bérlet 2024.01.31-ig 10.000 Ft. Bővebben


Népszerűség

Tőserdő programok 2023 / 2024 2024. június 27. (Csütörtök) - 2024. június 29. (Szombat)

Alpárfeszt

Lakitelek-Tőserdő programajánló. Bővebben


Népszerűség
Amerikai Autók Találkozója 2024 Tőserdő

Amerikai Autók Találkozója 2024 Tőserdő 2024. augusztus 2. (Péntek) - 2024. augusztus 4. (Vasárnap)

V. Amerikai Autók Találkozója Tőserdőn 2024. augusztus 2-4. között. Bővebben


Népszerűség
Találatok száma: 1
Kontyvirág tanösvény Lakitelek, ökotúra a Duna-Tisza-közén, a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Kontyvirág tanösvény Lakitelek, ökotúra a Duna-Tisza-közén, a Kiskunsági Nemzeti Parkban 2023.01.01. (Vasárnap) - 2023.12.31. (Vasárnap)

Igazi vízjárta, buja növényzetű ártéri területre ma már alig lelünk. Ennek maradványát találjuk meg a nemzeti park legkisebb területén, a Szikra és az Alpári-réten. A terület élővilága a XIX. századi folyószabályozás előtti állapotokat idézi. Változatosságát a Szikrai és az Alpári Holt- Tisza, és a ... Bővebben


Népszerűség
Kiemelt ajánlat
Találatok száma: 1

Tőserdei holt-ág kilátó Lakitelek

Tőserdei holt-ág kilátó Lakitelek

A Kiskunsági Nemzeti Parkban lévő ártéri maradvány egyedülálló élővilággal bír. A kilátóról körpanoráma nyílik a holtágakat kisérő liget- és láperdőkre, ártéri mocsarakra és mocsárrétekre. A Kontyvirág tanösvény útvonalán fekvő építmény gyalogosan vagy kerékpárral, száraz időben kerekesszékkel is ... BővebbenKiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Alpárfeszt 2024
Alpárfeszt 2024
  • Lakitelek
2024. június 27. (Csütörtök) - 2024. június 29. (Szombat)
Amerikai Autók Találkozója 2024 Tőserdő
Amerikai Autók Találkozója 2024 Tőserdő
  • Lakitelek
2024. augusztus 2. (Péntek) - 2024. augusztus 4. (Vasárnap)

Hasonló ajánlatok

Wellness akció Bükfürdőn, téli pihenés a Caramell Prémium Resort szállodában
Wellness akció Bükfürdőn, téli pihenés a Caramell Prémium Resort szállodában
  • Bük (Bükfürdő)
2023. december 1. (Péntek) - 2023. december 22. (Péntek)
Komáromi szállás faházban, kikapcsolódás a Solaris Kemping és Üdülőházakban
Komáromi szállás faházban, kikapcsolódás a Solaris Kemping és Üdülőházakban
  • Komárom
2023.01.01. (Vasárnap) - 2023.12.31. (Vasárnap)

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok