8254 Kővágóörs (Pálköve), Kossuth Lajos utca 44. (46.8454501 x 17.6034589)
A múzeum alapítói Tamás Károly földtani szakértő és Földvári Gabriella üzemmérnök, ásvány- és ősmaradványgyűjtők. A házaspár Nagy-Magyarország különböző lelőhelyeit járta és ahol lehetett, saját maguk gyűjtötték az ásványokat és az ősmaradványokat. Az ősmaradványok preparálását Földvári Gabriella saját kezűleg végezte, az ősmaradvány-csiszolatokat a házaspár közösen készítette. A múzeumban 40 év gyűjtésének és gondos munkájának eredménye látható.
Induló vezetések:
csütörtök: 9:00-10:00, 15:00-16:00, 17:00-18.00
péntek:9:00-10:00, 15:00-16:00, 17:00-18.00
szombat: 9:00-10:00, 15:00-16:00, 17:00-18.00
vasárnap: 9:00-10:00, 15:00-16:00, 17:00-18.00
A vezetések után van lehetőség a gyermekeknek kipróbálni programjainkat: aranymosás, fosszília keresés, meteorit vadászat fémkeresővel, kézműveskedés stb.
A látogatás várható időtartama 1 óra.
Gyermekprogramokkal együtt 1,5-2 óra.
Nyitvatartás: 2025. június 28-tól augusztus 31-ig, csütörtöktől vasárnapig.
2025.06.28 - 2025.08.31
Találatok száma: 221
Pincészetünk a badacsonyi borrégióhoz tartozó Szent György–hegyen műveli a maga immár 2x2 hektárnyi szőlőjét. A név a birtok apró méretét jelzi, ez a garancia arra is, hogy képesek vagyunk a területeinket teljes odafigyeléssel és odaadással művelni, a termésből pedig a lehető legjobb bort készíteni. A borvidéken ma még szokatlan módon a hangsúlyt a vörösborokra helyezzük. Pincelátogatás előre egyeztetett időpontban lehetséges. 6 tételből álló kóstolósorunk tartalmazza a birtok legjobb tételeit, a kóstoló időtartama 2 óra.
Pincészetünk a badacsonyi borrégióhoz tartozó Szent György–hegyen műveli a maga immár 2x2 hektárnyi szőlőjét. A név a birtok apró méretét jelzi, ez a garancia arra is, hogy képesek vagyunk a területeinket teljes odafigyeléssel és odaadással művelni, a termésből pedig a lehető legjobb bort készíteni. A borvidéken ma még szokatlan módon a hangsúlyt a vörösborokra helyezzük. Pincelátogatás előre egyeztetett időpontban lehetséges. 6 tételből álló kóstolósorunk tartalmazza a birtok legjobb tételeit, a kóstoló időtartama 2 óra.
Pincészetünk a badacsonyi borrégióhoz tartozó Szent György–hegyen műveli a maga immár 2x2 hektárnyi szőlőjét. A név a birtok apró méretét jelzi, ez a garancia arra is, hogy képesek vagyunk a területeinket teljes odafigyeléssel és odaadással művelni, a termésből pedig a lehető legjobb bort készíteni. A borvidéken ma még szokatlan módon a hangsúlyt a vörösborokra helyezzük. Pincelátogatás előre egyeztetett időpontban lehetséges. 6 tételből álló kóstolósorunk tartalmazza a birtok legjobb tételeit, a kóstoló időtartama 2 óra.
A 84 bisztró a Balaton-felvidéken, Kapolcson, egy festői környezetben, erdők-mezők-patak ölelésében fekvő, francia vidéki stílusban kialakított étterem. A Hazai Provence Panzió saját étterme. Ételei helyi termelőktől származó, friss alapanyagokból, illetve Franciaországból érkező termékekből készülnek, hogy minden egyes ételük elfogyasztása közben úgy érezhessék vendégek, Provence-ba csöppentek.
A 84 bisztró a Balaton-felvidéken, Kapolcson, egy festői környezetben, erdők-mezők-patak ölelésében fekvő, francia vidéki stílusban kialakított étterem. A Hazai Provence Panzió saját étterme. Ételei helyi termelőktől származó, friss alapanyagokból, illetve Franciaországból érkező termékekből készülnek, hogy minden egyes ételük elfogyasztása közben úgy érezhessék vendégek, Provence-ba csöppentek.
A 84 bisztró a Balaton-felvidéken, Kapolcson, egy festői környezetben, erdők-mezők-patak ölelésében fekvő, francia vidéki stílusban kialakított étterem. A Hazai Provence Panzió saját étterme. Ételei helyi termelőktől származó, friss alapanyagokból, illetve Franciaországból érkező termékekből készülnek, hogy minden egyes ételük elfogyasztása közben úgy érezhessék vendégek, Provence-ba csöppentek.
8 ha szőlőültetvényünk a Bakony lábánál terül el, csodálatos kilátást nyújtva a Balatonra és a Tapolcai medence kialudt vulkánjaira. Fajtáink: olaszrizling, szürkebarát, cserszegi fűszeres, kékfrankos, valamint chardonnay, cabernet franc, cabernet sauvignon és syrah. Hagyományos családi pincészetünknél igényesen szervezett, kulturált körülmények között, borszakértő által levezényelt kóstolókat tartunk. A lesencetomaji-dombon található borkóstoló présház kiválóan alkalmas céges találkozók és kisebb rendezvények lebonyolítására is. A borkóstolást minimum 4 fő részére ajánljuk. A pince maximum 50 főt tud kényelmesen vendégül látni. Gyógyfüves boraink speciálisan válogatott gyógynövény keverékek áztatásával készülnek, így a bor általános kedvező élettani hatásán kívül, a benne oldott növényi eredetű hatóanyagokkal együtt fejti ki pozitív hatását a szervezetre. Különleges fahordós érleléssel, biológiai erjesztésű fűszeres vörösbor-ecetet is gyártunk syrah vörösborunkból.
8 ha szőlőültetvényünk a Bakony lábánál terül el, csodálatos kilátást nyújtva a Balatonra és a Tapolcai medence kialudt vulkánjaira. Fajtáink: olaszrizling, szürkebarát, cserszegi fűszeres, kékfrankos, valamint chardonnay, cabernet franc, cabernet sauvignon és syrah. Hagyományos családi pincészetünknél igényesen szervezett, kulturált körülmények között, borszakértő által levezényelt kóstolókat tartunk. A lesencetomaji-dombon található borkóstoló présház kiválóan alkalmas céges találkozók és kisebb rendezvények lebonyolítására is. A borkóstolást minimum 4 fő részére ajánljuk. A pince maximum 50 főt tud kényelmesen vendégül látni. Gyógyfüves boraink speciálisan válogatott gyógynövény keverékek áztatásával készülnek, így a bor általános kedvező élettani hatásán kívül, a benne oldott növényi eredetű hatóanyagokkal együtt fejti ki pozitív hatását a szervezetre. Különleges fahordós érleléssel, biológiai erjesztésű fűszeres vörösbor-ecetet is gyártunk syrah vörösborunkból.
8 ha szőlőültetvényünk a Bakony lábánál terül el, csodálatos kilátást nyújtva a Balatonra és a Tapolcai medence kialudt vulkánjaira. Fajtáink: olaszrizling, szürkebarát, cserszegi fűszeres, kékfrankos, valamint chardonnay, cabernet franc, cabernet sauvignon és syrah. Hagyományos családi pincészetünknél igényesen szervezett, kulturált körülmények között, borszakértő által levezényelt kóstolókat tartunk. A lesencetomaji-dombon található borkóstoló présház kiválóan alkalmas céges találkozók és kisebb rendezvények lebonyolítására is. A borkóstolást minimum 4 fő részére ajánljuk. A pince maximum 50 főt tud kényelmesen vendégül látni. Gyógyfüves boraink speciálisan válogatott gyógynövény keverékek áztatásával készülnek, így a bor általános kedvező élettani hatásán kívül, a benne oldott növényi eredetű hatóanyagokkal együtt fejti ki pozitív hatását a szervezetre. Különleges fahordós érleléssel, biológiai erjesztésű fűszeres vörösbor-ecetet is gyártunk syrah vörösborunkból.
A Konyhám Stúdió 365 Fonyód főterén található fantasztikus kilátással a Balatonra. A Konyhám Stúdió 365 nem csak egy étterem, hanem egy élmény, ahol az ízek művészi kifejezése és a jó hangulat összetalálkozik. A Konyhám Stúdió 365 egyedi kulináris utazásra hívja azokat, akik szeretik felfedezni az ízek világát és élvezni az élet apró örömeit!
A Konyhám Stúdió 365 Fonyód főterén található fantasztikus kilátással a Balatonra. A Konyhám Stúdió 365 nem csak egy étterem, hanem egy élmény, ahol az ízek művészi kifejezése és a jó hangulat összetalálkozik. A Konyhám Stúdió 365 egyedi kulináris utazásra hívja azokat, akik szeretik felfedezni az ízek világát és élvezni az élet apró örömeit!
A Konyhám Stúdió 365 Fonyód főterén található fantasztikus kilátással a Balatonra. A Konyhám Stúdió 365 nem csak egy étterem, hanem egy élmény, ahol az ízek művészi kifejezése és a jó hangulat összetalálkozik. A Konyhám Stúdió 365 egyedi kulináris utazásra hívja azokat, akik szeretik felfedezni az ízek világát és élvezni az élet apró örömeit!
Élvezze a lenyűgöző Balaton-felvidéki panorámát remek borok és finom sültek mellett, baráti társaságban az Antmann Pince teraszáról. Jelenleg 5 hektáron termesztett szőlőből készítjük kézműves borainkat. Pincénknél szeretettel várjuk vendégeinket előre egyeztetett időpontban borkóstolóra, borvacsorára. Igény esetén szállást is biztosítunk, illetve lovaskocsizásra is van lehetőség.
Élvezze a lenyűgöző Balaton-felvidéki panorámát remek borok és finom sültek mellett, baráti társaságban az Antmann Pince teraszáról. Jelenleg 5 hektáron termesztett szőlőből készítjük kézműves borainkat. Pincénknél szeretettel várjuk vendégeinket előre egyeztetett időpontban borkóstolóra, borvacsorára. Igény esetén szállást is biztosítunk, illetve lovaskocsizásra is van lehetőség.
Élvezze a lenyűgöző Balaton-felvidéki panorámát remek borok és finom sültek mellett, baráti társaságban az Antmann Pince teraszáról. Jelenleg 5 hektáron termesztett szőlőből készítjük kézműves borainkat. Pincénknél szeretettel várjuk vendégeinket előre egyeztetett időpontban borkóstolóra, borvacsorára. Igény esetén szállást is biztosítunk, illetve lovaskocsizásra is van lehetőség.
Borászatunk termőterületein furmint, juhfark és a történelmi szőlőfajták teremnek. A szőlőben csak azokat a vegyszereket használjuk, amelyek feltétlenül szükségesek a termés egészségének megóvása érdekében. Elhivatottan őrizzük szőlészeti értékeinket, a történelmi szőlőfajtákat. Ültetvényeink hiányát saját oltványkertünkből pótoljuk. Pincelátogatás előre bejelentkezéssel lehetséges.
Borászatunk termőterületein furmint, juhfark és a történelmi szőlőfajták teremnek. A szőlőben csak azokat a vegyszereket használjuk, amelyek feltétlenül szükségesek a termés egészségének megóvása érdekében. Elhivatottan őrizzük szőlészeti értékeinket, a történelmi szőlőfajtákat. Ültetvényeink hiányát saját oltványkertünkből pótoljuk. Pincelátogatás előre bejelentkezéssel lehetséges.
Borászatunk termőterületein furmint, juhfark és a történelmi szőlőfajták teremnek. A szőlőben csak azokat a vegyszereket használjuk, amelyek feltétlenül szükségesek a termés egészségének megóvása érdekében. Elhivatottan őrizzük szőlészeti értékeinket, a történelmi szőlőfajtákat. Ültetvényeink hiányát saját oltványkertünkből pótoljuk. Pincelátogatás előre bejelentkezéssel lehetséges.
Borászatunk a dombokkal körülölelt Pécselyi-medencében, a Megyehegyen fekszik csodás balatoni panorámával. Jelenleg 10 hektáron gazdálkodunk. Legfőbb fajtánknak a borvidéket is meghatározó olaszrizlinget tekintjük, ez teszi ki területeink közel felét. Két eltérő karakterű változatot is készítünk belőle. A kékfrankosból a rozénk és a gyöngyözőnk mellett vörösbort is készítünk. Akár körülnézni és beszélgetni, akár kóstolni vagy bort vásárolni jönnétek hozzánk, szőlőbirtokunkon várunk mindenkit szeretettel. 25 fős kóstolóhelyiségünkben nagyobb társaságokat is tudunk fogadni. A látogatás bejelentkezés alapján lehetséges.
Borászatunk a dombokkal körülölelt Pécselyi-medencében, a Megyehegyen fekszik csodás balatoni panorámával. Jelenleg 10 hektáron gazdálkodunk. Legfőbb fajtánknak a borvidéket is meghatározó olaszrizlinget tekintjük, ez teszi ki területeink közel felét. Két eltérő karakterű változatot is készítünk belőle. A kékfrankosból a rozénk és a gyöngyözőnk mellett vörösbort is készítünk. Akár körülnézni és beszélgetni, akár kóstolni vagy bort vásárolni jönnétek hozzánk, szőlőbirtokunkon várunk mindenkit szeretettel. 25 fős kóstolóhelyiségünkben nagyobb társaságokat is tudunk fogadni. A látogatás bejelentkezés alapján lehetséges.
Borászatunk a dombokkal körülölelt Pécselyi-medencében, a Megyehegyen fekszik csodás balatoni panorámával. Jelenleg 10 hektáron gazdálkodunk. Legfőbb fajtánknak a borvidéket is meghatározó olaszrizlinget tekintjük, ez teszi ki területeink közel felét. Két eltérő karakterű változatot is készítünk belőle. A kékfrankosból a rozénk és a gyöngyözőnk mellett vörösbort is készítünk. Akár körülnézni és beszélgetni, akár kóstolni vagy bort vásárolni jönnétek hozzánk, szőlőbirtokunkon várunk mindenkit szeretettel. 25 fős kóstolóhelyiségünkben nagyobb társaságokat is tudunk fogadni. A látogatás bejelentkezés alapján lehetséges.
Egész évben nyitva tartó halsütőnk, frissen sült halakkal, jó parkolási lehetőséggel, szép környezetben várja régi és új vendégeit! A kínálatunkban szerepel hekk, keszeg, süllő, fogasfilé, harcsafilé, pontyszelet, pisztráng és a garda. Ezen kívül még halászlevet is készítünk ponttyal és harcsával is. Kínálatunk tovább bővült vitamin salátával, görög salátával és füstölt pisztrángos majonézes salátával! A glutén érzékenyekre is gondoltunk bármely halat elkészítjük kukorica lisztben is.
Egész évben nyitva tartó halsütőnk, frissen sült halakkal, jó parkolási lehetőséggel, szép környezetben várja régi és új vendégeit! A kínálatunkban szerepel hekk, keszeg, süllő, fogasfilé, harcsafilé, pontyszelet, pisztráng és a garda. Ezen kívül még halászlevet is készítünk ponttyal és harcsával is. Kínálatunk tovább bővült vitamin salátával, görög salátával és füstölt pisztrángos majonézes salátával! A glutén érzékenyekre is gondoltunk bármely halat elkészítjük kukorica lisztben is.
Egész évben nyitva tartó halsütőnk, frissen sült halakkal, jó parkolási lehetőséggel, szép környezetben várja régi és új vendégeit! A kínálatunkban szerepel hekk, keszeg, süllő, fogasfilé, harcsafilé, pontyszelet, pisztráng és a garda. Ezen kívül még halászlevet is készítünk ponttyal és harcsával is. Kínálatunk tovább bővült vitamin salátával, görög salátával és füstölt pisztrángos majonézes salátával! A glutén érzékenyekre is gondoltunk bármely halat elkészítjük kukorica lisztben is.
Találatok száma: 2
A Kőtenger Ásvány és Ősmaradvány Múzeum egy magánmúzeum Kővágóörsön, a Káli-medencében, mely elsősorban a Kárpát-medence ásványait és ősmaradványait mutatja be kicsiknek és nagyoknak interaktív módon. A múzeum csak nyáron, júniustól augusztus végéig üzemel. A kiállítást vezetéssel lehet megtekinteni. Bejelentkezés nem szükséges, minden kiírt vezetés indul.
A Kőtenger Ásvány és Ősmaradvány Múzeum egy magánmúzeum Kővágóörsön, a Káli-medencében, mely elsősorban a Kárpát-medence ásványait és ősmaradványait mutatja be kicsiknek és nagyoknak interaktív módon. A múzeum csak nyáron, júniustól augusztus végéig üzemel. A kiállítást vezetéssel lehet megtekinteni. Bejelentkezés nem szükséges, minden kiírt vezetés indul.
A Kőtenger Ásvány és Ősmaradvány Múzeum egy magánmúzeum Kővágóörsön, a Káli-medencében, mely elsősorban a Kárpát-medence ásványait és ősmaradványait mutatja be kicsiknek és nagyoknak interaktív módon. A múzeum csak nyáron, júniustól augusztus végéig üzemel. A kiállítást vezetéssel lehet megtekinteni. Bejelentkezés nem szükséges, minden kiírt vezetés indul.
Megjelenés forrása: partner weboldala és közösségi oldala
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!
Megosztás
Kapcsolódó témák:
Országos eseménynaptár