Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Leveleki Vízisí Centrum
Thermal Hotel Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Leveleki Vízisí Centrum

Öt éve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe is megérkezett az a sport amelyet, Magyarországon már a 90-es évek közepe óta űznek. Ez nem más, mint a kábelpályás vízisí és wakeboard. Eddig ezt a sportot, csak a Balatonon, Budapesten és más dunántúli városokban volt lehetőség elsajátítani, illetve motorcsónakos vontatással néhány helyen.

További információk

Info:
Cím: Levelek , Leveleki tó partja, közvetlenül a strand mellett


Még több a településen (Levelek):

A sport Amerikából jött be Európába azon belül Magyarországra. A wakebordozás az nem más, mint a vízen snowboardozás kisebb nagyobb különbséggel. Természetesen, aki jól gördeszkázik és snowboardozik azoknak könnyebb dolguk lesz elsajátítani ezt a sportágat. A wakeboardot amerikai fiatal szörfösök találták ki, hogy akkor is deszkán lehessenek, ha nincsenek hullámok.

A sport népszerűségét mi sem bizonyítja, hogy 2002-ben Magyarország is rendezhetett egy Európa bajnokságot, ami igen nagy sikert aratott. A szervezők nem adták fel, és pályáztak a 2005-ös VB szervezési jogáért is. Nagy sportdiplomáciai sikernek számít, hogy az amerikaiak elől sikerült megszereznünk a jogot és Magyarország rendezhette a 3. Kábelpályás Wakeboard Világ-bajnokságot, Németország és Ausztrália után. A verseny 2005. augusztus 4-7-ig került megrendezésre Dunaharasztiban. Az eseményre körülbelül 25 ország 150 versenyzője vett részt.

A magyar pályákon is minden évben megrendezésre kerülnek versenyek, ahol fiúk-lányok és juniorok is részt vesznek és természetesen nemzetközi versenyeken is nagy sikereket érnek el. Magyarországon jelenleg tíz vízisí kábelpálya üzemel. A most épülő leveleki Vízisí Centrum ad otthont a tizenegyediknek kábelpályának. A magyar wakeboardosok közül egyre több fiatal tehetség villogtatja meg tudását az elmúlt években magyar, illetve külföldi versenyeken egyaránt lányok és fiúk is pl.: Horváth Kinga, Bakró Balázs és a többi wakeboarder.

A Leveleki Vízisí Centrum Nyíregyházától kb. 25 km-re, a 41-es főúton Vásárosnamény irányába közelíthető meg. A tó 250 ha méretével és a víz befogadó képességével Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2. legnagyobb víztározója, így van elég hely horgászni, szörfözni, vízibiciklizni, strandolni, vízisíelni. A pálya a leveleki üdülőben található a strand mellet 70 méterre. A víztározó az elmúlt években egyre közkedveltebb a szép környezet, tiszta víz, vízi sport (vízibicikli, szörf, stb.) és a nemrég elkészült camping lehetőségeknek köszönhetően. A legközelebbi pálya Kecskeméten illetve Budapesten található. A vízisípályát profi-, és amatőr síelők egyaránt használhatják. Az amatőröknek elérhető áron biztosít lehetőséget e sport elsajátítására, míg a profi sportolóknak lehetőségük nyílik tudásuk magas versenyszintű művelésére. A pálya nemzetközi és magyar versenyek előírásának megfelelő kivitelben és méretben készül. A pályát bárki használhatja, aki tud úszni. Gyerekek nyolcéves kortól szülői belegyezéssel, és mint mindenki csak saját felelősségére használhatja a pályát. Természetesen jó kondiba lévő idősebbeknek is igen jó testedzés és élmény. Lehetőség van páros lécet, monósít, térddeszkát, kötés nélküli lábpántos wakeboardot, trükklécet, wakeszörföt, wakeskatet, stb. használni, ezek használata és a mentőmellény ingyenes.

A pálya 5 szög alakú és 800 m hosszú, amely lehetővé teszi, hogy egymástól egyenlő távolságra egyszerre 8 ember tudjon vízisíelni, illetve egy feledhetetlen élményben részt venni. A kábelpálya árammal működik, így a környezetet semmilyen módon nem szennyezi. A sebessége 0-60 km/h, ami szabályozható. A leggyakrabban 30-33 km/h tartományban üzemel. A parton elhelyezkedő Shop-ban lehetőség lesz elérhető áron a legjobb deszkákat, mellényeket és felszereléseket megvásárolni illetve a büfében egy sör mellet a barátokkal megosztani az élményeket, és hogy a gyerekek se unatkozzanak részükre rendelkezésre fog állni egy kisebb játszótér.


Nyitva tartás:
május 1. – szeptember 30.
Hétfő-Péntek: 12:00-20:00
Szombat-Vasárnap: 11:00-20:00
Időjárástól függően.


 2014-ben érvényes árak:

1 óra pálya használat: 3 000 Ft/fő

1 napi pálya használat: 6 000 Ft/fő

Napijegy: 7 000 Ft/fő

Szezonbérlet: 160 000 Ft

A VÍZISÍELÉSHEZ, WAKEBOARDOZÁSHOZ MINDEN FELSZERELÉST BIZTOSÍTANAK. 
 

Forrás: Leveleki Vízisí Centrum weboldala

kábelpályás vízisí és wakeboard, horgászat, szörfözés, vízibiciklizés, strandolás.

2017.01.01 - 2017.12.31

Még több a településen (Levelek):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer