Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Paksi Atomerőmű Tájékoztató és Látogató Központ
Thermal Hotel Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Paksi Atomerőmű Tájékoztató és Látogató Központ

Az épületben lévő, ember- és természetközpontú kiállítás az atomenergiát kívánja elhelyezni a hétköznapok világába. A 16. évüket betöltött látogatók üvegezett folyosókról tekinthetik meg a működő atomreaktorokat, a vezénylőtermet, és a turbinákat.

További információk


Még több a településen (Paks):

Tájékoztató és Látogatóközpont

Az atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontja 1995-ben nyitotta meg kapuit, ide akár előzetes bejelentkezés nélkül is be lehet térni Budapest és Pécs között félúton. Az itt látható interaktív, ember- és természetközpontú kiállítás az atomenergiát a hétköznapok világában helyezi el, könnyen értelmezhető, játékos panelek, ábrák és makettek segítségével.

Ugyancsak előzetes bejelentkezés nélkül látogatható az Atomenergetikai Múzeum, amely az Atomerőmű - Északi bejáró felől közelíthető meg. A múzeum üzemi területen kapott helyet, ezért a látogatás csak érvényes, személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány bemutatásával lehetséges.

Aki további izgalmakra vágyik, és betöltötte már a 16. életévét, azt várja az atomerőmű üzemi területe. Itt csoportos látogatás keretében, szakavatott idegenvezető kíséretével lehet végigjárni a legérdekesebb részlegeket akár egy óra alatt. Az e célra épített üvegezett folyosókról tekinthetők meg a működő atomreaktorok és a vezénylőterem. A látogatók a védősisak felvétele után beléphetnek a turbinacsarnokba és közvetlen közelről nézhetik meg a hatalmas turbinagenerátor-egységeket.

Az üzemlátogatáshoz előzetes bejelentkezés szükséges, és minimum 10, maximum 40 fő részvételével tartható meg.

A Karbantartó Gyakorló Központ (KGYK) egy olyan korszerű, a betanulásokat, képzéseket kiszolgáló létesítmény, amely a magas szintű elvárásoknak megfelelő atomerőműves szakembereket képez. A központban egy valódi reaktor, gőzfejlesztő és más nagyberendezések biztosítanak egyedülálló oktatási és gyakorlási feltételeket.

A fent említett intézményekbe való bejelentkeztetést a látogatóközpont munkatársai végzik.

A torlódás elkerülése érdekében kérjük, a csoportos látogatásokat legalább egy hónappal korábban jelentsék be. Az üzemi terület látogatására csak hétköznapokon van lehetőség. Kiállításunkat ajánljuk a tanulmányi kirándulások egyik programjának is, a látogatás díjtalan.

Akit közelebbről érdekel az atomerőmű radioaktívhulladék-gazdálkodása is, az ellátogathat a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. (RHK) bemutatótermébe, ami az atomerőmű szomszédságában kapott helyet.

Forrás: a cég honlapja

Fotó: Czakó Balázs

2017.01.01 - 2017.12.31


Megjegyzés a nyitva tartáshoz:

A Paksi Atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontja, valamint az Atomenergetikai Múzeum hétköznaponként 8 és 15 óra között, szombati napon pedig 9 és 13 óra között fogadja az érdeklődőket. Vasárnap zárva tartunk.

Még több a településen (Paks):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer