Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás 130 kiállítóval Budapesten a Vajdahunyad várban
Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás 130 kiállítóval Budapesten a Vajdahunyad várban
Disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok várják!
Disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok várják!
Gyulai wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Egy nap, két főváros kirándulással, zenés bajor vacsorával - Őszi szünet Sopronban!
Egy nap, két főváros kirándulással, zenés bajor vacsorával - Őszi szünet Sopronban!

Az épületben lévő, ember- és természetközpontú kiállítás az atomenergiát kívánja elhelyezni a hétköznapok világába. A 16. évüket betöltött látogatók üvegezett folyosókról tekinthetik meg a működő atomreaktorokat, a vezénylőtermet, és a turbinákat.


Tájékoztató és Látogatóközpont

Az atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontja 1995-ben nyitotta meg kapuit, ide akár előzetes bejelentkezés nélkül is be lehet térni Budapest és Pécs között félúton. Az itt látható interaktív, ember- és természetközpontú kiállítás az atomenergiát a hétköznapok világában helyezi el, könnyen értelmezhető, játékos panelek, ábrák és makettek segítségével.

Ugyancsak előzetes bejelentkezés nélkül látogatható az Atomenergetikai Múzeum, amely az Atomerőmű - Északi bejáró felől közelíthető meg. A múzeum üzemi területen kapott helyet, ezért a látogatás csak érvényes, személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány bemutatásával lehetséges.

Aki további izgalmakra vágyik, és betöltötte már a 16. életévét, azt várja az atomerőmű üzemi területe. Itt csoportos látogatás keretében, szakavatott idegenvezető kíséretével lehet végigjárni a legérdekesebb részlegeket akár egy óra alatt. Az e célra épített üvegezett folyosókról tekinthetők meg a működő atomreaktorok és a vezénylőterem. A látogatók a védősisak felvétele után beléphetnek a turbinacsarnokba és közvetlen közelről nézhetik meg a hatalmas turbinagenerátor-egységeket.

Az üzemlátogatáshoz előzetes bejelentkezés szükséges, és minimum 10, maximum 40 fő részvételével tartható meg.

A Karbantartó Gyakorló Központ (KGYK) egy olyan korszerű, a betanulásokat, képzéseket kiszolgáló létesítmény, amely a magas szintű elvárásoknak megfelelő atomerőműves szakembereket képez. A központban egy valódi reaktor, gőzfejlesztő és más nagyberendezések biztosítanak egyedülálló oktatási és gyakorlási feltételeket.

A fent említett intézményekbe való bejelentkeztetést a látogatóközpont munkatársai végzik.

A torlódás elkerülése érdekében kérjük, a csoportos látogatásokat legalább egy hónappal korábban jelentsék be. Az üzemi terület látogatására csak hétköznapokon van lehetőség. Kiállításunkat ajánljuk a tanulmányi kirándulások egyik programjának is, a látogatás díjtalan.

Akit közelebbről érdekel az atomerőmű radioaktívhulladék-gazdálkodása is, az ellátogathat a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. (RHK) bemutatótermébe, ami az atomerőmű szomszédságában kapott helyet.

Forrás: a cég honlapja

Fotó: Czakó Balázs

2017.01.01 - 2017.12.31


Megjegyzés a nyitva tartáshoz:

A Paksi Atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontja, valamint az Atomenergetikai Múzeum hétköznaponként 8 és 15 óra között, szombati napon pedig 9 és 13 óra között fogadja az érdeklődőket. Vasárnap zárva tartunk.

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Paksi Atomerőmű Tájékoztató és Látogató Központ