Pipacs vendéglő - szívvel, lélekkel! Mindenkit szeretettel várunk!
Pipacs vendéglő - szívvel, lélekkel! Mindenkit szeretettel várunk!

Szőlészetünk és pincészetünk évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Szőlőterületeink a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy, Cserekút, Kisgyepű és Csákvölgy dűlőiben fekszenek.Célkitűzésünk, hogy az egykor Árpád házi királyainknak szállított Káli-medence borai újra a minőségi borfogyasztók asztalára kerüljenek, ismerté és kedvelté váljanak.


A jelenlegi 16 ha területen Olaszrizling, Szürkebarát, Tramini, Furmint, Juhfark, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir és Syrah szőlőt termelünk. Szigorú hajtásválogatással, később fürtválogatással állítjuk be az ideális termésmennyiséget, hogy a legjobb minőségű szőlőt teljes érettségben tudjuk szüretelni. A szőlő gombás megbetegedése ellen nem használunk felszívódó vegyszereket, csak rézzel és kénnel védekezünk. Kiegészítőként a természetben megtalálható növényi kivonatokat használunk. Nem használunk atka és rovarölő szereket, gyomtalanításra gyomírószert. A szőlő biológiai egyensúlyának elérésére törekszünk.

Boraink jellegzetes ízét a vulkanikus talaj (bazalt, láva és tufakőzetek) a magas sav- és ásványi anyagtartalom kedvezően befolyásolja.

Forrás: A pincészet Facebook oldala

2017.01.01 - 2017.12.31

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Pálffy Pince

Programajánlat

Termelői Piac Köveskál
Termelői Piac Köveskál
  • Köveskál
2017. szeptember 30.
Óbudai Bornapok 2017
Óbudai Bornapok 2017
  • Budapest
  • III. kerület
2017. szeptember 22 - 24.
Kislaki Ősz 2017
Kislaki Ősz 2017
  • Balatonboglár
2017. szeptember 30.

Szolgáltató