Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Sasközpont
Thermal Hotel Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Sasközpont

Az intézmény egyaránt fontos helyszíne lesz a kutató-, a természetvédelmi és a szemléletformáló munkának. Itt találhatóak azok a speciális röpdék, ahol a mérgezett, meglőtt sasok a gyógykezelést követően lábadozhatnak, majd innen engedjük őket szabadon. Az épületegyüttesben oktatóterem, szolgálati lakás, kutatói és erdei iskolai szálláshelyek is vannak. Jászberénytől mintegy 7 km-re, a Jászárokszállásra vezető út mellett épült fel a Sasközpont, nem véletlenül ezen a helyszínen. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósághoz tartozó Jászsági Madárvédelmi Területen található jelenleg az ország legsűrűbb költő parlagisas-állománya. A térség fontos telelőhelye is a ragadozómadaraknak, köztük a parlagi sasoknak, ezért itt kezdte el működését az a sasetetőhely, melynek életét telente webkamerán keresztül bárki követheti az interneten.

További információk


Még több a településen (Jászberény):

A központot és a projektpartner Jászberényi Állat- és Növénykert Parlagi Sas Oktatóházát egy, az állatkertben bérelhető kerékpárokkal is bejárható, mintegy 31 km hosszú tanösvény-körút köti össze. A Sasközpontba látogatók egy 3,5 km-es gyalogos tanösvényt végigjárva további élményeket szerezhetnek a parlagi sasok jászsági élőhelyéről.

A Központban izgalmas oktatótermet alakítottak ki, ahol a falakon a hazai ragadozómadarak törzsfáját és a parlagi sasok táplálékállatait bemutató Lukács Albert festmények láthatóak. Az oktatóterem talán legizgalmasabb része az a miniatűr interaktív festmény-tanösvény, ami a sasokra leselkedő civilizációs veszélyeket, és az ezekre adható válaszokat mutatja be. A játék újdonságát az adja, hogy az egyes állomások grafikái az emberi szem számára normál megvilágításnál láthatatlanok. Ezért a fali tanösvény végigjárásához kézi UV-lámpákra van szükség, melyek fénye láthatóvá teszi a rejtett tartalmakat.

A központ látogatása bejelentkezéshez kötött.

Péntekenként a központ bejelentkezés nélkül is látogatható 9.00-17.00 óra között.
Kedvezményes belépő (gyerek, nyugdíjas) 350 Ft, teljes árú 500 Ft.
Nyílt napon a belépés díjtalan.

Forrás: A Központ honlapja és Facebook oldala

2017.01.01 - 2017.12.31

Még több a településen (Jászberény):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer