Szenttamási Kastély és Park
Irány Székesfehérvár! Kedvezménykártya szállóvendégeknek.
Irány Székesfehérvár! Kedvezménykártya szállóvendégeknek.
Új autó nagycsaládos támogatássa?  Touran már 5 915 000 Ft-tól Porsche Bónusz finanszírozással!
Új autó nagycsaládos támogatássa?  Touran már 5 915 000 Ft-tól Porsche Bónusz finanszírozással!
Új autó jó áron! SUV modellek már 5 912 000 Ft-tól!
Új autó jó áron! SUV modellek már 5 912 000 Ft-tól!
Újra vár Hévíz felnőttbarát szállodája a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Újra vár Hévíz felnőttbarát szállodája a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Gyulai pünködi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai pünködi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Szenttamási Kastély és Park


A kastély építése 1881-ben kezdődött, az építkezés több lépcsőben, 1901-ben fejeződött be. Az Almásy Kastély és a hozzá tartozó kastélypark látogatóját egy reprezentatív kovácsoltvas kapu fogadja. A kastély a romantikus nyaralóépítészet körébe sorolható. A kastélyhoz 13 hektáros park tartozik, amelyet 1980 óta természetvédelmi területnek nyilvánítottak. A parkban lévő tölgyfák egy része jelentősen idősebb a kastélynál, ami arra enged következtetni, hogy a kastély helyén 1860 előtt is állt épület, udvar. A kastélyhoz 13 hektáros park tartozik, amelyet 1980 óta természetvédelmi területnek nyilvánítottak.

A kastély turisztikai szolgáltatásai:

PARKLÁTOGATÁS

Az Almásy Kastély minden év április elsejétől október 31-ig látogatható, minden csütörtökön, két időpontban: délelőtt 9 órakor és délután 13 órakor.

Mindenkit szeretettel látunk! Létszámtól függetlenül, egyéni látogatókat, kisebb, vagy nagyobb fős csoportokat, családokat, egyesületeket, túrázókat, iskolai-óvodai csoportokat várunk.
A látogatás díjmentes, de előzetes bejelentkezés szükséges.

LOVÁSZAT

Turisztikai szolgáltatásaink közül kiemeljük a lovászat látogatását, hogy a közönség betekintést kapjon a komoly múltú kastély és a hozzá tartozó, 50 éves múlttal rendelkező ménes történetébe.

Szenttamáson a lótenyésztés hagyománya az 1820-as évekre nyúlik vissza, amit az 1963-ban alapított angolt telivér ménes tett világhírűvé. Kimagasló képességű versenylovak sorát nevelték ki, melyek nemcsak Magyarországon értek el sikeres eredményeket a galopp sportban.

Az Almásy Kastély lovászatához 30 versenyló tartozik, két istállóban. A Shire lovakat rendszeresen befogják a gyönyörű Erzsébet-hintóba. A kastéllyal díszített alföldi tájképet –a lovászat mellett – egy kisebb szürkemarha és hortobágyi racka állomány egészíti ki.

ESKÜVŐK

A mesebeli Almásy Kastélypark tökéletes helyszín álomesküvőhöz. A park nemes eleganciája, a gondosan ápolt növényzet gazdagsága, az érintetlen természet közelsége és a végtelen nyugalom.

RENDEZVÉNYEK

Céges rendezvényekre két termünket ajánljuk: a Trófea termet, amely 25 fő befogadására alkalmas és a Kápolnát, amely 40 fő befogadására alkalmas.

CSALÁDI PROGRAMOK

Szervezett keretek között lehetőség nyílik a ménes meglátogatására, anyakancák és kiscsikók megsimogatására, szürkemarhák és rackajuhok megtekintésére. A versenylovak nyilvános edzéseit is megtekinthetik az érdeklődők. Lehetőség van kisebb csoportokban történő, fél-egy órás lovas kocsikázásra, hintózásra. A gyönyörű szép Erzsébet-hintót hatalmas shire lovaink húzzák.

2021.01.01 - 2021.12.31

Találatok száma: 2
Törökszentmiklósi Városi Piac 2021

Törökszentmiklósi Városi Piac 2021 2021. május 10 - 15.

Piac és vásártér Törökszentmiklóson. Bővebben


Törökszentmiklós programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események

Törökszentmiklós programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események 2021. november 12. 18:00

Új időpont! ALVIN ★ Auróra

Törökszentmiklós a látnivalói és nevezetességei mellett 2021-ben is számos hagyományos nagyrendezvénnyel, fesztivállal, Állat- és Kirakodóvásárral és különböző programokkal várja a városba érkező turistákat és a környékbeli lakosokat. Bővebben
Találatok száma: 2

Butyka Béla Helytörténeti Gyűjtemény

Butyka Béla Helytörténeti Gyűjtemény

A gyűjtemény 5 kiállítótereméből háromban helyezkedik el az állandó kiállítás, melyet neves szakemberek állítottak össze. Két teremben Törökszentmiklós és térségének történetét mutatjuk be az őskortól az I. világháborúig, a harmadikban pedig a néprajzi emlékeket tekinthetik meg a látogatók. Bővebben


Szenttamási Kastély és Park

Szenttamási Kastély és Park

A kastély építése 1881-ben kezdődött, az építkezés több lépcsőben, 1901-ben fejeződött be. Az Almásy Kastély és a hozzá tartozó kastélypark látogatóját egy reprezentatív kovácsoltvas kapu fogadja. A kastély a romantikus nyaralóépítészet körébe sorolható. A kastélyhoz 13 hektáros park tartozik, ... Bővebben

Kiemelt ajánlatok


Pontos cím, geokód, térkép
5200 Törökszentmiklós , Almásy Kastély Szenttamás
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Törökszentmiklósi programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események