Az Őrség kistáj a Dunántúl nyugati részén. Ausztria szomszédságában, az Alpokalján található. Részei a Felső-Őrség és a Vasi-Hegyhát. Történeti- és néprajzi tájegység is egyben. Természeti értékeit nemzeti parkja védi. Legjelentősebb települései közül néhány: Őriszentpéter, Velemér, Pankasz, Bajánsenye, Hegyhátszentjakab, Kercaszomor, Kondorfa, Magyarszombatfa, Őrimagyarósd, Szalafő, Ispánk, Felsőmarác, Csörötnek.

XXV. Fazekas Napok Magyarszombatfán 2026. július 10-12. között. A hagyományőrző rendezvény a fazekas szakma hazai seregszemléje, valamint a falu és a Veleméri-völgy hagyományainak, értékeinek bemutatkozása. A rendezvény központi témája a fazekasság, amit szakmai előadások, bemutatók tesznek vonzóvá mind a mesterek, mind a nagyközönség számára. Szívből hívunk mindenkit az Őrség szívébe, Magyarszombatfára, ahol életre kel a fazekas hagyomány!
XXV. Fazekas Napok Magyarszombatfán 2026. július 10-12. között. A hagyományőrző rendezvény a fazekas szakma hazai seregszemléje, valamint a falu és a Veleméri-völgy hagyományainak, értékeinek bemutatkozása. A rendezvény központi témája a fazekasság, amit szakmai előadások, bemutatók tesznek vonzóvá mind a mesterek, mind a nagyközönség számára. Szívből hívunk mindenkit az Őrség szívébe, Magyarszombatfára, ahol életre kel a fazekas hagyomány!

XXV. Fazekas Napok Magyarszombatfán 2026. július 10-12. között. A hagyományőrző rendezvény a fazekas szakma hazai seregszemléje, valamint a falu és a Veleméri-völgy hagyományainak, értékeinek bemutatkozása. A rendezvény központi témája a fazekasság, amit szakmai előadások, bemutatók tesznek vonzóvá mind a mesterek, mind a nagyközönség számára. Szívből hívunk mindenkit az Őrség szívébe, Magyarszombatfára, ahol életre kel a fazekas hagyomány!

Szeretettel várunk minden kedves ínyenc vendéget finom, magyaros tájjellegű ételeinkkel őrségi gasztroportánkon. Ételeink főként saját gazdaságunkból származó alapanyagaink felhasználásával készülnek: mangalica, növényi étkezési olajok, szörp, lekvár, savanyúság, tökmagliszt. A hiányzó alapanyagokat a helyi termelőktől vásároljuk, így biztosítjuk az Őrség ízvilágának megőrzését. Az ételek mindig frissen, aznap készülnek el és kerülnek szervírozásra. Nyitott szívvel, örömmel várunk minden vendéget, aki kedveli a házias ízeket. Meghirdetett időpontok esetében bejelentkezést mindig a tervezett érkezés előtti napon kérünk délután 17 óráig. Egyéb időpontokat előzetesen kérünk egyeztetni megadott elérhetőségeinken.
Kiemelt ajánlat
Szeretettel várunk minden kedves ínyenc vendéget finom, magyaros tájjellegű ételeinkkel őrségi gasztroportánkon. Ételeink főként saját gazdaságunkból származó alapanyagaink felhasználásával készülnek: mangalica, növényi étkezési olajok, szörp, lekvár, savanyúság, tökmagliszt. A hiányzó alapanyagokat a helyi termelőktől vásároljuk, így biztosítjuk az Őrség ízvilágának megőrzését. Az ételek mindig frissen, aznap készülnek el és kerülnek szervírozásra. Nyitott szívvel, örömmel várunk minden vendéget, aki kedveli a házias ízeket. Meghirdetett időpontok esetében bejelentkezést mindig a tervezett érkezés előtti napon kérünk délután 17 óráig. Egyéb időpontokat előzetesen kérünk egyeztetni megadott elérhetőségeinken.
Kiemelt ajánlat

Szeretettel várunk minden kedves ínyenc vendéget finom, magyaros tájjellegű ételeinkkel őrségi gasztroportánkon. Ételeink főként saját gazdaságunkból származó alapanyagaink felhasználásával készülnek: mangalica, növényi étkezési olajok, szörp, lekvár, savanyúság, tökmagliszt. A hiányzó alapanyagokat a helyi termelőktől vásároljuk, így biztosítjuk az Őrség ízvilágának megőrzését. Az ételek mindig frissen, aznap készülnek el és kerülnek szervírozásra. Nyitott szívvel, örömmel várunk minden vendéget, aki kedveli a házias ízeket. Meghirdetett időpontok esetében bejelentkezést mindig a tervezett érkezés előtti napon kérünk délután 17 óráig. Egyéb időpontokat előzetesen kérünk egyeztetni megadott elérhetőségeinken.
Kiemelt ajánlat

Interaktív tökmagolaj olajütés programra hívjuk és várjuk az Őrségben, Batha-Porta gasztroudvarunkban. Ne csak nézze, hanem élje is át az olajütést, ami hagyományos módon kézi eszközökkel és kézi erővel történik, úgy ahogy öreganyáink is készítették. Szalafőn, több, mint 70 éves múltra tekint vissza a tökmagolaj készítés, mely a mai napig a hagyományos, eredeti eljárás és mértékegységek szerint megy végbe, úgy, ahogy azt a szüleinktől, nagyszüleinktől tanultuk, még gyermekkorunkban.
Kiemelt ajánlat
Interaktív tökmagolaj olajütés programra hívjuk és várjuk az Őrségben, Batha-Porta gasztroudvarunkban. Ne csak nézze, hanem élje is át az olajütést, ami hagyományos módon kézi eszközökkel és kézi erővel történik, úgy ahogy öreganyáink is készítették. Szalafőn, több, mint 70 éves múltra tekint vissza a tökmagolaj készítés, mely a mai napig a hagyományos, eredeti eljárás és mértékegységek szerint megy végbe, úgy, ahogy azt a szüleinktől, nagyszüleinktől tanultuk, még gyermekkorunkban.
Kiemelt ajánlat

Interaktív tökmagolaj olajütés programra hívjuk és várjuk az Őrségben, Batha-Porta gasztroudvarunkban. Ne csak nézze, hanem élje is át az olajütést, ami hagyományos módon kézi eszközökkel és kézi erővel történik, úgy ahogy öreganyáink is készítették. Szalafőn, több, mint 70 éves múltra tekint vissza a tökmagolaj készítés, mely a mai napig a hagyományos, eredeti eljárás és mértékegységek szerint megy végbe, úgy, ahogy azt a szüleinktől, nagyszüleinktől tanultuk, még gyermekkorunkban.
Kiemelt ajánlat

Az Őrség fekete aranyának is nevezik a tökmagolajat. A Batha-Portára látogató kedves vendégek találkozhatnak hagyományosan pirítással és hideg sajtolással készített növényi olaj különlegességekkel, valamint részesei lehetnek egy hagyományos olajütés bemutatásának, amely kézi faprés által történik. Akik nem tudnak ellátogatni portánkra, azok megrendelhetik termékeinket ingyenes házhozszállítással.
Kiemelt ajánlat
Az Őrség fekete aranyának is nevezik a tökmagolajat. A Batha-Portára látogató kedves vendégek találkozhatnak hagyományosan pirítással és hideg sajtolással készített növényi olaj különlegességekkel, valamint részesei lehetnek egy hagyományos olajütés bemutatásának, amely kézi faprés által történik. Akik nem tudnak ellátogatni portánkra, azok megrendelhetik termékeinket ingyenes házhozszállítással.
Kiemelt ajánlat

Az Őrség fekete aranyának is nevezik a tökmagolajat. A Batha-Portára látogató kedves vendégek találkozhatnak hagyományosan pirítással és hideg sajtolással készített növényi olaj különlegességekkel, valamint részesei lehetnek egy hagyományos olajütés bemutatásának, amely kézi faprés által történik. Akik nem tudnak ellátogatni portánkra, azok megrendelhetik termékeinket ingyenes házhozszállítással.
Kiemelt ajánlat

A Batha-porta mangalicafarm egy génmegőrző fecskehasú mangalica törzstenyészet is egyben, ahol a Mangalica Tenyésztők Országos Egyesülete felügyeli a génállomány megtartását. Az állatok törzskönyvvel rendelkeznek. A szabad tartás feltételeit 6,5 hektár élőhely biztosítja a számukra, ami ideális nomád életük zavartalanságához. A mangalicák a szabad tartás miatt lassabban fejlődnek az ólban nevelt intenzív tartású disznókhoz képest, körülbelül két év alatt érik el a 120-150 kg közötti súlyt. A rengeteg mozgás és a szabad tartást kiváló, páratlan húsminőséggel hálálják meg. Portánkon igény szerint időszakosan kapható mangalica hús, zsír és füstölt áru. A farmlátogatáshoz vagy a mangalica termékek rendeléséhez kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot.
Kiemelt ajánlat
A Batha-porta mangalicafarm egy génmegőrző fecskehasú mangalica törzstenyészet is egyben, ahol a Mangalica Tenyésztők Országos Egyesülete felügyeli a génállomány megtartását. Az állatok törzskönyvvel rendelkeznek. A szabad tartás feltételeit 6,5 hektár élőhely biztosítja a számukra, ami ideális nomád életük zavartalanságához. A mangalicák a szabad tartás miatt lassabban fejlődnek az ólban nevelt intenzív tartású disznókhoz képest, körülbelül két év alatt érik el a 120-150 kg közötti súlyt. A rengeteg mozgás és a szabad tartást kiváló, páratlan húsminőséggel hálálják meg. Portánkon igény szerint időszakosan kapható mangalica hús, zsír és füstölt áru. A farmlátogatáshoz vagy a mangalica termékek rendeléséhez kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot.
Kiemelt ajánlat

A Batha-porta mangalicafarm egy génmegőrző fecskehasú mangalica törzstenyészet is egyben, ahol a Mangalica Tenyésztők Országos Egyesülete felügyeli a génállomány megtartását. Az állatok törzskönyvvel rendelkeznek. A szabad tartás feltételeit 6,5 hektár élőhely biztosítja a számukra, ami ideális nomád életük zavartalanságához. A mangalicák a szabad tartás miatt lassabban fejlődnek az ólban nevelt intenzív tartású disznókhoz képest, körülbelül két év alatt érik el a 120-150 kg közötti súlyt. A rengeteg mozgás és a szabad tartást kiváló, páratlan húsminőséggel hálálják meg. Portánkon igény szerint időszakosan kapható mangalica hús, zsír és füstölt áru. A farmlátogatáshoz vagy a mangalica termékek rendeléséhez kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot.
Kiemelt ajánlat

Interaktív tökmagolaj olajütés csapatépítő programra hívjuk és várjuk az Őrségbe, Batha-Porta gasztroudvarunkba. Ne csak nézzék, hanem éljék is át az olajütést, ami hagyományos módon kézi eszközökkel és kézi erővel történik, úgy ahogy öreganyáink is készítették. Szalafőn, több, mint 70 éves múltra tekint vissza a tökmagolaj készítés, mely a mai napig a hagyományos, eredeti eljárás és mértékegységek szerint megy végbe, úgy, ahogy azt a szüleinktől, nagyszüleinktől tanultuk, még gyermekkorunkban.
Kiemelt ajánlat
Interaktív tökmagolaj olajütés csapatépítő programra hívjuk és várjuk az Őrségbe, Batha-Porta gasztroudvarunkba. Ne csak nézzék, hanem éljék is át az olajütést, ami hagyományos módon kézi eszközökkel és kézi erővel történik, úgy ahogy öreganyáink is készítették. Szalafőn, több, mint 70 éves múltra tekint vissza a tökmagolaj készítés, mely a mai napig a hagyományos, eredeti eljárás és mértékegységek szerint megy végbe, úgy, ahogy azt a szüleinktől, nagyszüleinktől tanultuk, még gyermekkorunkban.
Kiemelt ajánlat

Interaktív tökmagolaj olajütés csapatépítő programra hívjuk és várjuk az Őrségbe, Batha-Porta gasztroudvarunkba. Ne csak nézzék, hanem éljék is át az olajütést, ami hagyományos módon kézi eszközökkel és kézi erővel történik, úgy ahogy öreganyáink is készítették. Szalafőn, több, mint 70 éves múltra tekint vissza a tökmagolaj készítés, mely a mai napig a hagyományos, eredeti eljárás és mértékegységek szerint megy végbe, úgy, ahogy azt a szüleinktől, nagyszüleinktől tanultuk, még gyermekkorunkban.
Kiemelt ajánlat
Rezgőnyár tanösvény az Őrségi Nemzeti Parkban Őriszentpéteren. Az útvonal hossza 0,3 kilométer az állomások száma 7 db, menetidő: 0,5 óra. A tanösvény szabadon vagy előzetes bejelentkezés alapján szakvezetővel látogatható. A Harmatfű Erdei Iskola épülete mellett található tanösvény az erdő kialakulásáról, az erdőszegély, a fasorok jelentőségéről, erdőgazdálkodási módokról, odúlakó madarakról és a `tóka` élővilágáról szól.
Rezgőnyár tanösvény az Őrségi Nemzeti Parkban Őriszentpéteren. Az útvonal hossza 0,3 kilométer az állomások száma 7 db, menetidő: 0,5 óra. A tanösvény szabadon vagy előzetes bejelentkezés alapján szakvezetővel látogatható. A Harmatfű Erdei Iskola épülete mellett található tanösvény az erdő kialakulásáról, az erdőszegély, a fasorok jelentőségéről, erdőgazdálkodási módokról, odúlakó madarakról és a `tóka` élővilágáról szól.
Rezgőnyár tanösvény az Őrségi Nemzeti Parkban Őriszentpéteren. Az útvonal hossza 0,3 kilométer az állomások száma 7 db, menetidő: 0,5 óra. A tanösvény szabadon vagy előzetes bejelentkezés alapján szakvezetővel látogatható. A Harmatfű Erdei Iskola épülete mellett található tanösvény az erdő kialakulásáról, az erdőszegély, a fasorok jelentőségéről, erdőgazdálkodási módokról, odúlakó madarakról és a `tóka` élővilágáról szól.