A Sárköz tájegység a Dunántúlon, Szekszárdtól Bátaszékig terjed. Keletről a Duna határolja. / Van Kalocsai-Sárköz is, de az az Alföld része. / A Sárköz Tolna megye legismertebb, legszínesebb tájegysége. A Sárköz települései közül néhány: Decs, Báta, Pörböly, Őcsény, Alsónyék, Sárpilis.
A WERNER PINCE az M6-os autópályáról nagyon könnyen megközelíthető. Borkostolók, rendezvények, állófogadások szervezésével, és bor eladással foglalkozunk. A festői környezetben lévő családi borospince és a hozzá tartozó épület a szekszárdi borvidék déli részén közel 1000 hektáros bátaszéki szőlő területen kapott otthont, melyből rendkívüli látványként a Sárköz tárul elénk.
A WERNER PINCE az M6-os autópályáról nagyon könnyen megközelíthető. Borkostolók, rendezvények, állófogadások szervezésével, és bor eladással foglalkozunk. A festői környezetben lévő családi borospince és a hozzá tartozó épület a szekszárdi borvidék déli részén közel 1000 hektáros bátaszéki szőlő területen kapott otthont, melyből rendkívüli látványként a Sárköz tárul elénk.
A WERNER PINCE az M6-os autópályáról nagyon könnyen megközelíthető. Borkostolók, rendezvények, állófogadások szervezésével, és bor eladással foglalkozunk. A festői környezetben lévő családi borospince és a hozzá tartozó épület a szekszárdi borvidék déli részén közel 1000 hektáros bátaszéki szőlő területen kapott otthont, melyből rendkívüli látványként a Sárköz tárul elénk.
A múzeumot Wosinsky Mór alapította, az ő nevét viseli ma az intézmény. Wosinsky tanulmányainak befejezése után katolikus papként több Tolna megyei településen működött. Lengyel község jelentős fordulópont volt életében, mert itt bukkant az ún. „török sáncon” egy olyan hétezer éves neolitikus kultúra nyomaira, melyet azóta a régészeti szakirodalom a `lengyeli kultúra` elnevezéssel tart számon. Kutatásainak fő támogatója a helyi földbirtokos, gróf Apponyi Sándor volt.
A múzeumot Wosinsky Mór alapította, az ő nevét viseli ma az intézmény. Wosinsky tanulmányainak befejezése után katolikus papként több Tolna megyei településen működött. Lengyel község jelentős fordulópont volt életében, mert itt bukkant az ún. „török sáncon” egy olyan hétezer éves neolitikus kultúra nyomaira, melyet azóta a régészeti szakirodalom a `lengyeli kultúra` elnevezéssel tart számon. Kutatásainak fő támogatója a helyi földbirtokos, gróf Apponyi Sándor volt.
A múzeumot Wosinsky Mór alapította, az ő nevét viseli ma az intézmény. Wosinsky tanulmányainak befejezése után katolikus papként több Tolna megyei településen működött. Lengyel község jelentős fordulópont volt életében, mert itt bukkant az ún. „török sáncon” egy olyan hétezer éves neolitikus kultúra nyomaira, melyet azóta a régészeti szakirodalom a `lengyeli kultúra` elnevezéssel tart számon. Kutatásainak fő támogatója a helyi földbirtokos, gróf Apponyi Sándor volt.
A 19. század elejére a szekszárdi megyeháza az apátság területén lévő épületekből, az 1780-as évektől tartó, szinte folyamatos átépítésekkel, bővítésekkel egy központi udvart körülölelő, egyemeletes épületegyüttessé alakult. A szekszárdi megyeháza Pollack Mihály egyik legfontosabb vidéki középülete, nyugodt tagolásával, ünnepélyes homlokzatával, jó térhatású zárt udvarával egyszerre hagyományos és korszerű, egyszerű és méltóságteljes.
A 19. század elejére a szekszárdi megyeháza az apátság területén lévő épületekből, az 1780-as évektől tartó, szinte folyamatos átépítésekkel, bővítésekkel egy központi udvart körülölelő, egyemeletes épületegyüttessé alakult. A szekszárdi megyeháza Pollack Mihály egyik legfontosabb vidéki középülete, nyugodt tagolásával, ünnepélyes homlokzatával, jó térhatású zárt udvarával egyszerre hagyományos és korszerű, egyszerű és méltóságteljes.
A 19. század elejére a szekszárdi megyeháza az apátság területén lévő épületekből, az 1780-as évektől tartó, szinte folyamatos átépítésekkel, bővítésekkel egy központi udvart körülölelő, egyemeletes épületegyüttessé alakult. A szekszárdi megyeháza Pollack Mihály egyik legfontosabb vidéki középülete, nyugodt tagolásával, ünnepélyes homlokzatával, jó térhatású zárt udvarával egyszerre hagyományos és korszerű, egyszerű és méltóságteljes.
A Hotel Zodiaco***, az egyetlen 3 csillagos szálláshely Szekszárdon és környéken, amely modern és elegáns környezetben várja vendégeit. Hotelünk filozófiája az elégedettségen alapszik: évről-évre innovatív megoldásokkal fejlesztjük szállodánkat, hogy vendégeink üzleti tartózkodása, vagy hétvégi kikapcsolódása minél kellemesebben teljen.
A Hotel Zodiaco***, az egyetlen 3 csillagos szálláshely Szekszárdon és környéken, amely modern és elegáns környezetben várja vendégeit. Hotelünk filozófiája az elégedettségen alapszik: évről-évre innovatív megoldásokkal fejlesztjük szállodánkat, hogy vendégeink üzleti tartózkodása, vagy hétvégi kikapcsolódása minél kellemesebben teljen.
A Hotel Zodiaco***, az egyetlen 3 csillagos szálláshely Szekszárdon és környéken, amely modern és elegáns környezetben várja vendégeit. Hotelünk filozófiája az elégedettségen alapszik: évről-évre innovatív megoldásokkal fejlesztjük szállodánkat, hogy vendégeink üzleti tartózkodása, vagy hétvégi kikapcsolódása minél kellemesebben teljen.
Konyhánkat bátran mondhatjuk fúziósnak, hiszen a jellegzetes magyar konyha remekeit kombinálja a modern konyhatechnológia eljárásokkal, magas minőségű külföldi alapanyagokkal és hazai kistermelői árukkal. Minőségi alapanyagokkal dolgozunk, hogy kimagasló tányérok készüljenek! Célom, hogy az ételek tökéletes harmóniája éttermünk védjegyévé váljon. Rendezvényeinkre is nagy hangsúlyt fektetünk, legyen az akár kisebb vagy nagyobb volumenű. Amit nyújtunk: magas minőség, elérhető áron!.
Konyhánkat bátran mondhatjuk fúziósnak, hiszen a jellegzetes magyar konyha remekeit kombinálja a modern konyhatechnológia eljárásokkal, magas minőségű külföldi alapanyagokkal és hazai kistermelői árukkal. Minőségi alapanyagokkal dolgozunk, hogy kimagasló tányérok készüljenek! Célom, hogy az ételek tökéletes harmóniája éttermünk védjegyévé váljon. Rendezvényeinkre is nagy hangsúlyt fektetünk, legyen az akár kisebb vagy nagyobb volumenű. Amit nyújtunk: magas minőség, elérhető áron!.
Konyhánkat bátran mondhatjuk fúziósnak, hiszen a jellegzetes magyar konyha remekeit kombinálja a modern konyhatechnológia eljárásokkal, magas minőségű külföldi alapanyagokkal és hazai kistermelői árukkal. Minőségi alapanyagokkal dolgozunk, hogy kimagasló tányérok készüljenek! Célom, hogy az ételek tökéletes harmóniája éttermünk védjegyévé váljon. Rendezvényeinkre is nagy hangsúlyt fektetünk, legyen az akár kisebb vagy nagyobb volumenű. Amit nyújtunk: magas minőség, elérhető áron!.