Csorvás
Gyulai wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!

Csorvás (Békés megye)


Feliratkozás értesítésre Iratkozz fel Csorvás legfrissebb programajánlataira! Ne maradj otthon!

Csorvás város az Alföldön. Békés megyében, Orosháza kistérségében található. Hintós városnéző kirándulás keretében megtekintésre érdemes a kisváros szívében található katolikus-, református-, evangélikus templom, a Bartók Emlékmű, a Millenniumi díszkút és a Reck-kúria. Nevezetessége az Európában ritkaságnak számító erdélyi hérics. Csorváson található a Hudák Család Kézi szövő Műhelye, ahol népi szőttesek és szőttesből készült magyaros viseletek láthatók és megvásárolhatók. Híres rendezvény a Hagyományőrző Szlovák Disznótor, a Búzafesztivál és a Nemzetközi Lakodalmas Gasztronómiai Napok, valamint a Gazdanapok és a Teréz-napi búcsú. Csorváson szállást és vendéglátást is kínálunk a programok mellé.

Hudák Család Kézi szövő Műhelye. Hintós városnéző kirándulás. Major Pál biokertész kertjének megtekintése. Brezsnyik György tanyáján szabadtartásban nevelt őshonos, törzskönyves mangalicák megtekintése. Közeli kirándulóhely Kondoros, ahová hintóval vagy lovas fogattal is át lehet menni a Rózsa Sándor által is sokat látogatott híres betyárcsárdába, ahol a Csárdamúzeum megtekinthető. A közeli Orosházán érdemes ellátogatni a Rágyánszki Arborétumba, a Darvas József Emlékházba, a Szántó Kovács Múzeumba. Az Orosházához tartozó Gyopárosfürdőn érdemes felkeresni a gyógy- és élményfürdőt, melynek vize alkalmas többek között mozgásszervi bántalmak kezelésére. A közeli Szabadkígyóson a Wenckheim kastély parkja és könyvtárterme várja a látogatókat. Szarvason az Arborétumban tett séta és hajókázás nyújthat kikapcsolódási lehetőséget. Mezőhegyesen a nagymúltú Ménesbirtok található. Kardoskúton a Fehér-tó és a Körös-Maros Nemzeti Park állatvilága nagyon szép a szürkemarhákkal, rackajuhokkal. Békéscsabán a Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékház, az evangélikus Nagytemplom és a Jókai Színház is megtekinthető. Gyulán híres a Vármúzeum és kellemesen kikapcsolódást ígér a Várfürdő gyógy- és élményfürdője.


Kategóriák

Találatok száma: 2

PROGRAMGAZDÁK


Eszter Tanya Csorvás

Eszter Tanya Csorvás

Magyarország délkeleti részén, Békés megyében, Orosháza és Békéscsaba között, Csorvás kisváros határában találja az Eszter tanyát, amely a tanyasi élet hangulatát idézi a körülötte lévő erdővel, 81 éves öreg eperfájával. Az idelátogató vendégeknek lehetőséget nyújt családi, baráti, szakmai találkozók és ... Bővebben


Hudák Család Kéziszövő Műhelye Csorvás

Hudák Család Kéziszövő Műhelye Csorvás

A családi vállalkozás lelke, Hudák Józsefné (Zsótér Julianna) és férje az 1970-es évektől az 1980-as évek közepéig makraméval foglalkoztak, az ügyes kezű asszony művészeti nívódíjas makramé készítővé vált. E tevékenysége után a Szegedi Háziipari Szövetkezet bedolgozója lett, onnan kapta az ... Bővebben
Szeretne megjelenni ebben a találati listában?
TÖLTSE fel online, és küldje be programját! A nevezéshez, előzetes regisztrációhoz, bejelentkezéshez, asztalfoglaláshoz, szállásfoglaláshoz, ajánlatkéréshez, jegyvásárláshoz, közvetlen információkéréshez, kapcsolatfelvételhez szükséges elérhetőségeket régebbi és új megjelenéseihez is megrendelheti. Bővebb információért keresse szerkesztőségünket!

Hol járunk?

Csorvási programturizmus

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával?
PROGRAMOT KÜLDÖK BE
Szeretne online jegyet értékesíteni?
Növelje bevételeit online jegyértékesítéssel! Bővebb információért keresse ügyfélszolgálatunkat!