Márkó (Veszprém megye)

MárkóMárkó település Veszprém megyében. Veszprém kistérségéhez tartozik. Régészeti leletek és középkori oklevelek szerint régen itt több település állt. Az elpusztult és elnéptelenedett falvakban csak a XVIII. században indult újra az élet, amikor német telepeseket hívtak erre a vidékre. Házai közül még néhány őrzi a népi építeszet formakincsét és hagyományait. A hagyományokat a Nemzetiségi Napok ápolják. A községtől délnyugatra a szentgáli Miklós Pál-hegy európai hírű védett tiszafása, délkeletre pedig a Csatár-hegy található. A településről könnyen megközelíthető Veszprém és a Bakony.

Kálvária-kápolna. Vizimalom.  Barokk római katolikus templom. Nemzetiségi Napok. Búcsú. Falunap. Sváb ház. Európai hírű védett tiszafása.SAJNOS NINCS TALÁLAT!

Javaslat:

Szerkesztőségünktől kérjen információt az alábbi e-mail címen, ha nem talál valamit a portálon.

E-mail: info@programturizmus.hu

Szeretne megjelenni ebben a találati listában?
TÖLTSE fel online, és küldje be programját! A nevezéshez, előzetes regisztrációhoz, bejelentkezéshez, asztalfoglaláshoz, szállásfoglaláshoz, ajánlatkéréshez, jegyvásárláshoz, közvetlen információkéréshez, kapcsolatfelvételhez szükséges elérhetőségeket régebbi és új megjelenéseihez is megrendelheti. Bővebb információért keresse szerkesztőségünket!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!