Augusztus 5-én, szombaton, a balatonakali Szabadtéri Színpadra látogat Charlie és a Charlie Band.
Ha Balaton, akkor hajózás!

Örvényes (Veszprém megye)

Örvényes település Veszprém megyében. Balatonfüred kistérséghez tartozik. Az északi part egyik legkisebb települése. A kis falu házai fehér tornyú templomok közé bújva a Pécsely-patak mellett sorakoznak. A környéken talált római kori épületmaradványok a III-IV. századból valók. A XVIII. században a falut német telepesekkel népesítették be. A falu keleti részén, a temetőben áll a XIII. század végén épült egyhajós, egyenes szentélyű, nemrég újjáépített templom.  A község országos hírű látnivalója a ma is működő vízimalom. A település Balatonfüredről könnyen megközelíthető.

Vízimalom. Római villa romjai. Pécsely-patak hídja. Örvényesi templomrom. Molnárház. Horgászat. Kerékpározás. Vadászat. Gyalogtúra. Borkóstoló. Falunap.


Kategóriák
-

Találatok száma: 10

PARTNER


Diófa Vendégház Örvényes

Diófa Vendégház Örvényes

Szeretettel várjuk a Diófa Vendégházba a csendes, családias hangulatot kedvelő vendégeinket.Szép panorámával a Balatonra és a Tihanyi félszigetre.


Huszár Vendéglő

Huszár Vendéglő

A Huszár Vendéglő Örvényesen, a 71-es főút és a balatoni bicikliút mellett található. 80 férőhely a teremben, 100 az árnyékos teraszon található. A konyha a magyaros és a nemzetközi ételeket egyaránt ...


Örvényesi Horgász és Ajándékbolt

Örvényesi Horgász és Ajándékbolt

Horgászati cikkek, halcsali, területi horgászengedélyek és ajándéktárgyak forgalmazása, csónak és/vagy stég bérlési lehetőség. Bojlis horgászati kiegészítők, etető és csalibojlik széles választéka, ...


Örvényesi Vízimalom

Örvényesi Vízimalom

Ez hazánk legősibb, a XI. századból származó vízimalma, mely máig működőképes. Értékes ipartörténeti emlék, idegenforgalmi látványosság.


Örvényes Önkormányzata

Örvényes Önkormányzata

Örvényes Veszprém megyében, a Balaton közép-északi partján fekvő 170 lelkes kis település, amelyen a 71-es észak-balatoni főút halad keresztül, mellette a bringa-kőrúttal.


Örvényes Strand

Örvényes Strand

A vízimalmáról és a templom melletti finom vizű forrásáról ismert község másik nevezetessége a szép fekvésű – gyönyörű tihanyi panorámával -, kellemes, családias hangulatú szabad strand.
A ...


Rozéterasz Örvényes

Rozéterasz Örvényes

Kóstold körbe a Balatont! Összegyűjtöttük a Balaton-felvidék legfinomabb rozéit azért, hogy a teraszunkon üldögélve is végig tudjátok kóstolni a Balatont!
KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Örvényes