Pula

Pula (Veszprém megye)


Feliratkozás értesítésre Iratkozz fel Pula legfrissebb programajánlataira! Ne maradj otthon!

PulaPula település Veszprém megyében. Veszprém kistérségéhez tartozik. A falu Balaton-felvidéken,a Kabhegy lábánál található. A falutól nyugatra található az ország legnagyobb nyíltszíni fejtésű alginit-bányája. A négymillió éves mintegy negyven méter vastagságú, kiválló talajjavító alga-massza az ősorszarvúak, őshalak maradványainak lelőhelye és ősfák lenyomatát őrzi. A falu lakossága túlnyomórészt német eredetű, a 18. században telepítették őseiket a török hódoltság alatt elnéptelenedett területre. A nemzetiségi nyelvet csak a legidősebb emberek beszélik napi rendszerességgel, azonban a nemzetiségi hagyományok még élnek-újraéledtek. Pula évek óta részese a Művészetek Völgye fesztiválnak. A fesztivál keretében a pulai műsorokat a fővárosi Bárka-Színház szervezi.
 

Náczi-hegy. Bazaltbarlang, Táladi kolostor. Szent Flórián kápolna. Temetőkápolna. Háromlyukú kőboltozatos híd. Gejzír-forrás kúpjának maradványa.SAJNOS NINCS TALÁLAT!

Javaslat:

Szerkesztőségünktől kérjen információt az alábbi e-mail címen, ha nem talál valamit a portálon.

E-mail: info@programturizmus.hu

Szeretne megjelenni ebben a találati listában?
TÖLTSE fel online, és küldje be programját! A nevezéshez, előzetes regisztrációhoz, bejelentkezéshez, asztalfoglaláshoz, szállásfoglaláshoz, ajánlatkéréshez, jegyvásárláshoz, közvetlen információkéréshez, kapcsolatfelvételhez szükséges elérhetőségeket régebbi és új megjelenéseihez is megrendelheti. Bővebb információért keresse szerkesztőségünket!

Hol járunk?

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával?
PROGRAMOT KÜLDÖK BE
Szeretne online jegyet értékesíteni?
Növelje bevételeit online jegyértékesítéssel! Bővebb információért keresse ügyfélszolgálatunkat!