Raposka

Raposka (Veszprém megye)


Feliratkozás értesítésre Iratkozz fel Raposka legfrissebb programajánlataira! Ne maradj otthon!

RaposkaRaposka település Veszprém megyében. Tapolca kistérségéhez tartozik.A Balaton-felvidéken a Tapolcai-medencében fekszik, a Szent György-hegy nyugati lábánál. A hegyet és közvetlen környékét földtani, növénytani, kultúrtörténeti és tájképi értékei tájvédelmi körzetté nyilvánították, ma a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkhoz tartozik. A vasútállomástól jelzett turistaút vezet a Szent György-hegy tetejére, közben érintve a 2006-ban átadott Szent György ivókutat és az elhagyott kőbánya udvarában kialakított pihenőhelyet. A hegyről csodálatos körpanorámában gyönyörködhet a természet szépségeit kedvelő és kereső turista. A hegytetőn áthaladva lehet eljutni a bazaltorgonákhoz. A raposkai bányudvarból indul az ajánlott nyomvonalú ösvény. A tanösvény megtekintéséhez szakvezetés igényelhető. A "zsákutcás” kistelepülés nyugodt környezetével kellemes pihenést és kikapcsolódást nyújt. A természetjárás, a hangulatos szüret és az ahhoz kapcsolható szórakozás emlékezetes marad minden Raposkára látogató számára. Az idelátogató turistákat magánszálláshelyek várják. A település Tapolcáról és a 71-es főútról könnyen megközelíthető.

Szent György-hegy. Gyalogtúra. Borturizmus. Szent György-hegyi Napok. Falunap. Táborozás. Szüret. Tollfosztó. Szent György-hegyi Bazaltorgonák Tanösvény. Kerékpározás.


Kategóriák

Találatok száma: 1

PROGRAMOK

Bazaltorgona tanösvény ökotúra a Tapolcai-medencében, a Szent György- hegyen

Bazaltorgona tanösvény ökotúra a Tapolcai-medencében, a Szent György- hegyen 2020.01.01. - 12.31.

A Szent György-hegyen a legforgalmasabb, természeti értékekben legbővelkedőbb turistautakra illeszkedik a közel 4 km hosszú, önmagába visszatérő, hét állomásból álló magyar és német nyelvű tanösvény. A volt raposkai bányudvarból (megközelíthető Tapoca felöl) indul az ajánlott nyomvonalú ösvény. A ... Bővebben
Szeretne megjelenni ebben a találati listában?
TÖLTSE fel online, és küldje be programját! A nevezéshez, előzetes regisztrációhoz, bejelentkezéshez, asztalfoglaláshoz, szállásfoglaláshoz, ajánlatkéréshez, jegyvásárláshoz, közvetlen információkéréshez, kapcsolatfelvételhez szükséges elérhetőségeket régebbi és új megjelenéseihez is megrendelheti. Bővebb információért keresse szerkesztőségünket!

Hol járunk?

Raposkai programturizmus

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával?
PROGRAMOT KÜLDÖK BE
Szeretne online jegyet értékesíteni?
Növelje bevételeit online jegyértékesítéssel! Bővebb információért keresse ügyfélszolgálatunkat!