Uszód

Uszód (Bács-Kiskun megye)


Feliratkozás értesítésre Iratkozz fel Uszód legfrissebb programajánlataira! Ne maradj otthon!

Uszód község az Alföldön, Bács-Kiskun megyében, Kalocsa kistérségében található. A Duna bal partján, a kalocsai Sárköz északnyugati peremén magas ártéri erdők közé települt. A falu Kalocsától 10, Dunapatajtól 15 km távolságra fekszik. A folyó túloldalán helyezkedik el a Paksi Atomerőmű a községtől kb. 1,5 km távolságban, ezért az erőműhöz közelebb van, mint Paks városa. A község közvetlenül a Duna partjára települt. A vízi sportot, horgászatot és a természetet szeretők, hajósok gyakran kötnek ki a szép folyóparton. A községben található az uszódi születésű Benedek Péter, népi naiv festőművész műemlékké nyilvánított emlékháza. Uszód jellegzetes tánca a "gubbantós". Hagyományőrző néptánc együttese több minősítést nyert. Boldizsár Gáborné uszódi nívódíjas népművész a világot bejárva hirdette az uszódi hagyományokat. Lakásán a paraszt életmód emlékeiből és saját munkáiból - tojásfestés, tojáskarcolás, babakészítés - kiállítást készített. Jelenleg Kun Gáborné és Szabó Mátyásné készít uszódi népviseletbe öltöztetett babákat. Tojásfestéssel és tojás karcolással Szabó Mátyásné és Borsós Jánosné, kézi-és gépi hímzéssel Horváth Gáborné foglalkozik.

 Találatok száma: 1

PROGRAMGAZDÁK


Benedek Péter Emlékház

Benedek Péter Emlékház

A múzeumnak berendezett XIX. századi parasztházban Benedek Péter, helyi naiv festő tárlata és egy uszódi tárgyakból álló néprajzi kiállítás látható. Bővebben
Szeretne megjelenni ebben a találati listában?
TÖLTSE fel online, és küldje be programját! A nevezéshez, előzetes regisztrációhoz, bejelentkezéshez, asztalfoglaláshoz, szállásfoglaláshoz, ajánlatkéréshez, jegyvásárláshoz, közvetlen információkéréshez, kapcsolatfelvételhez szükséges elérhetőségeket régebbi és új megjelenéseihez is megrendelheti. Bővebb információért keresse szerkesztőségünket!

Hol járunk?

Uszódi programturizmus

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával?
PROGRAMOT KÜLDÖK BE
Szeretne online jegyet értékesíteni?
Növelje bevételeit online jegyértékesítéssel! Bővebb információért keresse ügyfélszolgálatunkat!