Uszód
Újraindul az elektromos autók állami támogatása Június 14 - től lehet pályázni a támogatásra!
Újraindul az elektromos autók állami támogatása Június 14 - től lehet pályázni a támogatásra!

Uszód (Bács-Kiskun megye)


Feliratkozás értesítésre Iratkozz fel Uszód legfrissebb programajánlataira! Ne maradj otthon!

Uszód község az Alföldön, Bács-Kiskun megyében, Kalocsa kistérségében található. A Duna bal partján, a kalocsai Sárköz északnyugati peremén magas ártéri erdők közé települt. A falu Kalocsától 10, Dunapatajtól 15 km távolságra fekszik. A folyó túloldalán helyezkedik el a Paksi Atomerőmű a községtől kb. 1,5 km távolságban, ezért az erőműhöz közelebb van, mint Paks városa. A község közvetlenül a Duna partjára települt. A vízi sportot, horgászatot és a természetet szeretők, hajósok gyakran kötnek ki a szép folyóparton. A községben található az uszódi születésű Benedek Péter, népi naiv festőművész műemlékké nyilvánított emlékháza. Uszód jellegzetes tánca a "gubbantós". Hagyományőrző néptánc együttese több minősítést nyert. Boldizsár Gáborné uszódi nívódíjas népművész a világot bejárva hirdette az uszódi hagyományokat. Lakásán a paraszt életmód emlékeiből és saját munkáiból - tojásfestés, tojáskarcolás, babakészítés - kiállítást készített. Jelenleg Kun Gáborné és Szabó Mátyásné készít uszódi népviseletbe öltöztetett babákat. Tojásfestéssel és tojás karcolással Szabó Mátyásné és Borsós Jánosné, kézi-és gépi hímzéssel Horváth Gáborné foglalkozik.

 Találatok száma: 1

PROGRAMGAZDÁK


Benedek Péter Emlékház

Benedek Péter Emlékház

A múzeumnak berendezett XIX. századi parasztházban Benedek Péter, helyi naiv festő tárlata és egy uszódi tárgyakból álló néprajzi kiállítás látható. Bővebben
Szeretne megjelenni ebben a találati listában?
TÖLTSE fel online, és küldje be programját! A nevezéshez, előzetes regisztrációhoz, bejelentkezéshez, asztalfoglaláshoz, szállásfoglaláshoz, ajánlatkéréshez, jegyvásárláshoz, közvetlen információkéréshez, kapcsolatfelvételhez szükséges elérhetőségeket régebbi és új megjelenéseihez is megrendelheti. Bővebb információért keresse szerkesztőségünket!

Hol járunk?

Uszódi programturizmus

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.
Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával?
PROGRAMOT KÜLDÖK BE
Szeretne online jegyet értékesíteni?
Növelje bevételeit online jegyértékesítéssel! Bővebb információért keresse ügyfélszolgálatunkat!