Balatoni borkóstoló
Borbirtokunkon tett látogatásod fénypontja legyen az itt termelt borok végigkóstolása. Ízleld meg díjnyertes borainkat, mindazon esszenciát, amelyet a Balaton idillikus szőlőhegyei, a természet adta lehetőségek, a 300 éves hagyomány és tapasztalat, valamint a minőség iránti elkötelezettségünk gazdagít. A legértékesebb pillanatok tökéletes társává válhatnak a 100 %-ig magyar, környékbeli dűlőkről származó vörös, rozé és fehér boraink. A Balaton déli partjának lankáin fekvő borászatunk 7 éve készít díjnyertes borokat.
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.
A Kristinus Borbirtok a fine dining rajongóinak igényeit is kielégítő konyhával, egyedülálló módon moziteremmel, rendezvényhelyszínnel és 10 szobás Vinotellel is várja vendégeit. De nem csak azokra számítunk Kéthelyen, akik kifejezetten ezekért az élményekért érkeznek: a Balatonmáriafürdőtől mindössze tíz percre található pincészetünk a turisták programját is színesítheti egy kellemes koncerttel, hangulatos vacsorával vagy egy jó film megtekintésével, hogy az impozáns borsorok végigkóstolását ne is említsük.
Filozófia
Hisszük, hogy a tápanyagban és humuszban gazdag, élő és egészséges talaj adhatja csak a legjobb alapanyagot. A birtok életének minden területén törekszünk arra, hogy a lehető legkisebb ökológia lábnyommal létezzünk és dolgozzunk a természet részeként. Ezért mindegyik döntésünk meghozásánál a fenntarthatóságot helyezzük legelőre, olyan apró részletek esetében is, mint a palack súlyának kiválasztása, a megújuló energiaellátás, a házi kovászos kenyér készítése vagy akár az egyszer használatos műanyagok elhagyása.
Úgy érezzük, hogy ez a jó irány, mi pedig örömmel indulunk el rajta.
Szőlőművelés
Területeinket 2018 vége óta teljes mértékben a biodinamikus szemlélet kritériumai szerint műveljük. Ez nem mást jelent mint, hogy a szőlőt és az azt körülvevő teljes környezetet egységes egészként kezeljük, mely nem elválasztható egymástól. Ebben a rendszerben fontos a területek biodiverzitása, ahol minden élőlény és mikroorganizmus a saját szintjén kiemelt szerepet játszik. A biodinamika elveinek megfelelően - akárcsak az embereknél - a tünetek kezelése helyett törekszünk a lehető legerősebb immunrendszer kialakítására a szőlőben.
Felszívódó permetszerek, gyomirtó és műtrágya helyett természetes preparátumokat használunk a növényvédelemben. Ez állandó jelenlétet igénylő folyamat, ezért az emberi munka számunkra pótolhatatlan. Ahogy mondják, egy séta a szőlőben felér két permetezéssel - mi pedig szeretünk sétálni.
Szőlőfajták
Portfóliónkban a nemzetköziek mellett kifejezetten fontos szerepet kapnak a regionális szőlőfajták is mint például a Furmint az Olaszrizling vagy a Kékfrankos, hiszen ezek fejezik ki legjobban a termőhely egyediségét.
Mit jelent pontosan az, hogy biodinamika?
A nemzetközileg elfogadott és szabályozott biodinamikus minősítés, például a DEMETER Certifikáció mind a szőlőtermesztést, mind pedig borkészítést erősen előírásokhoz köti. A Rudolf Steiner osztrák filozófus nevéhez kötődő gazdálkodás hátterében összetett, holisztikus szemléletmód áll, melynek alapfeltevése, hogy a teljes gazdaság egységes egészet képez. Ezt nem csupán a háziállatok és a termesztett növények alkotják. A táj elemein túl (rétek, erdőfoltok, legelők, a vadon élő állatok) beletartozik a tágabb környezet is, egészen a csillagokig: a gazdálkodó a növénytermesztési, borkészítési és állattenyésztési munkálatok megtervezése során figyelembe veszi a kozmikus ritmusokat, mint például a holdállást.
Borkészítés
Ahogy a szőlőben úgy a pincében is törekszünk a legkevesebb beavatkozásra. Azon dolgozunk, hogy a talaj és az éghajlat tulajdonságai a lehető legjobban érvényesülhessenek a szőlőben, ezáltal a borok valósan tükrözzék a terroirt. Az itt végzett munka számunkra a természettel való együttműködésről szól, melynek célja, hogy a lehető legjobb minőségű borok kerüljenek palackba. Úgy érezzük, hogy ebben az esetben visszatérni az alapokhoz előrelépést jelent, így többek között olyan borkészítési eljárásokat is alkalmazunk, mint például az ősi pezsgőkészítési technológia, a pétillant naturel, vagyis PET-NAT.
Vinotel Kristinus
Somogyi dombokkal körülölelt táj, hosszú szőlősorok és csend. A birtokhoz tartozó 10 szobás szállásunkra azokat várjuk, akik kikapcsolódásként a természetet és a nyugalmat részesítik előnybe.
Kristinus Borbirtok
A Balaton déli partjának lankáin fekvő borászatunk 7 éve készít díjnyertes borokat. Hisszük, hogy csak a tápanyagban és humuszban gazdag, élő és egészséges talaj adhatja a legjobb alapanyagot. A birtok életének minden területén törekszünk arra, hogy a lehető legkisebb ökológia lábnyommal létezzünk és ...
Lokal47 Étterem & Borbár Kéthely
Szerencsés helyzetben vagyunk, mert éttermünknek egy olyan borbirtok ad otthont, ahol elsődleges szerepet kap a biodinamikus gondolkodásmód, nem csak a borkészítés során, de a birtok egész életében. Így kerülhet bio házi tojás, vagy épp fűszernövények, szezonban pedig zöldségek a tányéraitokra. Ismerjétek meg ...
Öregbaglas Szőlőbirtok
A birtok területe 130 hektár, amiből 50 hektáron terem szőlő. Hagyományos boltíves pincénkben érnek vörösboraink, és testes fehérboraink, mint a tramini, olaszrizling vagy chardonnay. Kóstolónkban előzetes bejelentkezés esetén szívesen fogadunk pincelátogatásra és borkóstolóra vendégcsoportokat ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!