Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Esterházy Étterem
Hotel Szieszta Sopron - Várjuk a Lövérekben
KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Esterházy Étterem

A már Hunyadi Mátyás király uralkodása alatt is virágzó Tata település kulináris gyöngyszeme az Esterházy étterem. A reformkorban a vendégek között találtuk Vörösmarty-t, Kazinczy-t, Bajzát és Perczel Mórt. A szabadságharc évei alatt az Esterházy étterem asztalainál öblögetik torkukat a komáromi vár védői.

További információk


Építészeti konstitúciója

Patinás, fehér boltívei létrejöttének korstílusát, a barokkot, azóta is teljesen tiszta formában őrzik, nem keveredett egyetlen más stílusirányzattal sem.

Az étterem építészeti atmoszféráját letisztult, nemes elegancia jellemzi az igazán cizellált részletek a tányérokon találhatóak.

A Hotel kezdeti formájában megörökítve is megtalálható az éttermi részben, mégpedig az étterem falán olajfestmény formájában tatai festőművész munkája. Az impozáns teret eredeti, korabeli fotók misztikája övezi szinte fényfüggönyön lebeg a múlt, s a fotók által a csaknem 250 éves történelem megelevenedik, újra a mai mindennapi élet részévé válik, majd a következő 250 évre is értéket teremt.

Filozófiánk

Kulináris repertoárunk tükrözi a hagyományok, ugyanakkor a konstruktív minőség, újító szellem iránti elkötelezettségünket is. Ebben a repertoárban tökéletesen megmutatkozik alapvető filozófiánk is, mely a múlt és a jelen találkozását, s a találkozás utáni szinergiát helyezi előtérbe.

Az Esterházy étterem számára predesztinált a minőség és az előkelő történelmi értékek. Számunkra pedig predesztinált egyedinek lenni.

Hivatás

Az Esterházy étterem építészetében a barokk kor stílusjegyeit, színes gasztronómiai kínálatával a magyar hagyományok nevezetes étkeit hivatott deklarálni.

Mindezek mellett gondos precizitással megválogatott csapatunk tagjai számára a chef és sommelier hivatások kiteljesedésére, s önmaguk megvalósítására is szabadságot teremt.

Mint professio productive nyújt lehetőséget a határtalanul elszánt, gasztronómiában foglalatos, alkotni vágyó személyeknek munkájuk gyümölcsének pragmatikus kibontakoztatására.

Irányzataink

Nem habozunk megragadni az alkalmat a kreatív kísérletezésre a gourmet irányba, s ételeink megalkotásakor figyelembe vesszük a legújabb gasztronómiai trendeket is.

A szakmai színvonal folytonos fenntartásának célja ösztönöz minket arra, hogy az ételek és alapanyagok házilag való elkészítésének/megtermelésének vonalát folyamatosan erősítsük. Házi készítésű péksütemények, lekvárok, kolbász, tejtermékek, gyümölcsök és zöldségek származnak saját mezőgazdaságunkból.

Az alapanyagok beszerzésénél prioritási szempontot élvez, hogy az áruk termelési körülményei megfelelően ellenőrzöttek legyenek, hazai termelőktől való beszerzésük illetve az állandó frissesség. A legkiválóbb technológiával készítve kínáljuk a magyar konyha remekeit.

Minél több társadalmi réteg igényeit megcélozva hagyományos, de extravagáns típusú ételeket is felvonultatunk étlapunkon.

Az évszakok változását és szezonalitását kínálatunk is követi. Negyedévente megújuló étlapunk örömmel szolgálja ki Vendégeit színes választékával.

Nemzetközi mérce

Igyekszünk az arany középutat csillogtatni a nemzetközi s a hazai tradicionális fogások aránya között az étlapon, s bár külföldi Vendégeink igényeit is méltán kielégítheti az ízgazdag magyar fogások rafinériája, a nemzetközi paletta széles, dús választékából is kultiválunk s tanulunk ezzel szeretnénk jobban megadni Vendégeinknek az otthonérzetet és a gigászi választási lehetőséget a világ akármely országából származzon is.

Borkultúra

A magyar borkultúra nagy múltra tekint vissza. Legrégebbi szőlőkapcsolatú emléke a Vitis Hungarica 30 millió éves kövülete. Ásatások leletei bizonyítékul szolgálnak a már 2000 évvel ezelőtt is virágzó borkultúra jelenlétére Badacsony és Balaton térségében. Az Árpád-házi királyok uralkodási színvonala által a magyar szőlőkultúra tovább erősödött. Szent István és IV. Béla királyaink voltak azok, akik püspökségeket (pl. Eger) és apátságokat (pl. Pannonhalma) hoztak létre, s melyekre szerzeteseket, szőlőműveseket telepítettek, akik elsajátították az ősi hagyományok szerinti borkészítési ismereteket, ezáltal terjedt, meghonosodott a kultúra.

Mindezt ma is őrzi a rengeteg szőlőmotívumú ornamentika és festmény.

A mi küldetésünk pedig az, hogy eme történelmi múltat idézve minden Magyar borvidék egy-egy prominens képviselőjét híven felvonultassuk kompromisszumok nélkül ügyelve a minőségre.

Szakképzett borász sommelier-ink kalauzolnak el a szőlőművészet pikáns, misztikus mezsgyéin, s avatnak be a magyar haute culture du vin izgalmas, rejtett világába.

Tata, s ezennel a Hotel is az Ászár-Neszmély borvidék középkori hagyományokkal rendelkező térségét mondhatja magáénak. A XIII. századtól kezdve az uradalmi gazdálkodás biztosította a vidék borainak jó hírét. Az XIX. század második felében az Esterházy Csákvári Uradalom híres pincészete alakult ki itt, mely messze földön hírnevet szerzett a vidéknek. Az utóbbi évtizedekben a szőlőtermesztés korszerűsítése a borminőség tovább erősödését és a borvidék rangjának emelkedését eredményezte. A borvidék borait általában reduktív körülmények között állítják elő, így tartva meg az intenzív gyümölcsillatot és az élénk savakat.

Azon Vendégeink, akik egy kis borkalandra vágynak, a Hotelben található Bohém Borbár, illetve a Tatai Vár tövében található Zsigmond Királyi pince helyszínén lelhetik a legmagasabb színvonalú borkóstolást. Illetve szintén variáns programokkal dúsítva tehetik izgalmassá az estét szezonálisan ismétlődő borestjeink.

Borestek

Negyedévente ismétlődő borestjeinknek csupán időpontjuk az, mely ismétlődik tematikája, hangulata mindig variáns és új. Érdemes az itt tartózkodást úgy igazítani, hogy egybeessen egy borest időpontjával.

Rendszerint interaktív, párbeszédjellegű borestjeinken a különböző tradicionális borok történelmi hátterének, jellegének, a különböző zamatvilágoknak kulisszái mögé kalauzolunk. Illetve a borászati szakmában való személyes tapasztalatok, főbb szakkifejezéseinek megismerésére is kihegyeződik a hangsúly valamely Magyar borvidék specialistájának fűszeres narrációjával.

Rendezvények

Személyre szabott lehetőségeket és ideális körülményeket biztosítunk privát események megünneplésére az Esterházy étteremben.

Számos saját rendezvényünk mellett gyakran válunk részeseivé családok, baráti társaságok jeles napjainak, mégpedig a nálunk zajló esküvők, csapatépítő tréningek, születésnapok, ülések, értekezések, céges ünneplések, ballagások, baráti és üzleti találkozók alkalmával.

E megtisztelő bizalmat színvonalas körülményekkel, figyelmes kiszolgálással és mindig egyedi, személyre szabott ajánlattal háláljuk meg.

Kényeztető reggeli

A paletta széles, folyamatosan változó svédasztalos szolgáltatást foglal magába, melyet magába foglal a szobák alapára. (Bed and breakfast)

Egy hotel számára a reggeli kínálta élmény nagymértékben jelképezheti identitását, meghatározhatja az atmoszférát. Mégpedig azért, mert itt derül ki igazán, hogy egy szobaárban magába foglalt szolgáltatást mily módon lehet kreatívan magas fokra emelni mindezt pedig nem anyagi célzattal, csupán vendégorientált szemléletből kiindulva.

A reggeli kínálatának teljes originál élménnyé tétele és a különböző történelmi kultúrákból inspirációszerzés útján való tematikus fejlesztés mind hozzájárul A színvonal folytonos fenntartása ezáltal a legfontosabb intézkedések egyikét jelenti.

Borvacsora. Borest. Családi rendezvények. Céges rendezvények. Csapatépítő tréningek. Kényeztető reggeli. Angol, francia nyelvű étlap. Baráti összejövetel, esküvő, születésnap, céges rendezvény, ballagás, üzleti találkozók, svédasztal, itallap, konferencia, magyar konyha, nemzetközi konyha, magyar borok étterem. Szezonális étlap.

2016.01.01 - 2016.12.31

Kapcsolatfelvétel, elérhetőségek ◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer