A méhek és a méhészet csodái.
A méhek és a méhészet csodái.

Nyitott pincék, műhelyek, kiállítások, kézműves vásár, közös adventi éneklés várja az Etyekre látogatókat december 2-án 10.00-18.00 óráig! Bort, pezsgőt, pálinkát, sajtot, szörpöt és egyéb finomságokat kóstolhat és vásárolhat az ünnepekre! Ha egy kellemes napot szeretne eltölteni, egy jót ebédelni, az ünnepekre hangolódni, akkor ezúttal is ideális célpont Budapest szőlőskertje! Adventi nyitott pincék Etyeken! Bor- és mustkóstolók, házias ételek, sajt- és vajkészítés! A téli időszaknak megfelelően, igazi toros ételekkel is készülnek a helyiek és lesz mákos és diós bejgli, püspökkenyér és méteres kalács is!

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Ízelítő a programból, kínálatból:

ÖREGHEGY

  • Nádas Borműhely

Borkóstoló
Karácsonyi, adventi díszek, tőkék, vesszők, dongák, dugók felhasználásával
FaBerci, Nagy Bertalan kiállítása
Csíz Sajtműhely kézműves sajtai és sajtkülönlegességei

  • Anonym Pince

Ádventi Borvásár (15-18 óráig)

  • Etyeki Kúria

11.00-18.00: Borbála-napi nyitott pince kóstoló
Elsőként kóstolhatók együtt a soproni dűlőkről származó Kékfrankos 2015, Merlot 2015 és Zweigelt 2015 borok
Makai Mira Dalma kiállítása (Esterházy Művészeti Díjas képzőművész festményei és kisplasztikái)
Kedvezményes borvásár

ÚJHEGY-GASZTROSÉTÁNY

  • Sobol Pincészet - Erdélyi Ízek Udvara

A pincészet borai, adventi puncs, reneszánsz korabeli fűszeres bor
Tarpa pálinkák ( birs, kajszi, szilva, meggy )
Sült csirkecomb zöld veltelíniben párolva ribizlis-szilvás ágyon
Székely húsgombócos csorba
Erdélyi miccs faszén parázson sütve

  • Halmi Pince

Ünnepváró: fűszeres rozé forralt bor feketeszederrel bolondítva
Hársfavirág tea a gyermekek ízvilága szerint
Kistermelői szörpök az ünnepre hangolva: csipkebogyó, fenyőrügy
Különleges pálinkák: málna, szeder, szilva, borpárlat, cserszegi fűszeres
Házi süti helyett dióvásár – a téli süteményekhez két klasszikus recepttel!
Újdonság! Forralt boros csomag: 2 l rozé, fűszerek és szederszörp

  • Kácsor „Kíra” Pince

Forralt bor, forró teák, kávé, cappuccino
Újborkóstoló és gyümölcspálinkák ízlelése
Házi sütemények, juhtúrós pogácsa
Libatepertőkrémes kenyér, dió- és dióbélvásár

  • Tátrai Pincészet

A pincészet borainak kóstolója és vására
Debreczeni Pince
13.00-18.00 óra: Harmonikazene
16:00 óra: Közös adventi éneklés a tábortűznél
Babgulyás, töltött káposzta, sült kolbász és tepertőkrémes kenyér
Sparhelten pirított dió, karácsonyi mézes-almás-diós palacsinta
Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására
Újborkóstoló, forralt bor, forró tea

  • Dvorák Vendégudvar

Lencsegulyás gazdagon, csülkös töltött káposzta
Malacsült párolt lilakáposztával
Grill tálak és zserbó

  • Etyeki Sajtútállomás

Sajtkülönlegességek

  • Rókusfalvy Birtok

Újborkóstoló, forralt bor és tea
Kézműves vásár:
Borostyán Bőrdíszmű
Etyeki méz – Németh Méhészet
Jáger Juli keramikus
MJ design
Noll tanya levendula manufaktúra

Forrás: Etyeki Borút Egyesület

loading...
KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Advent Etyeken a Gasztrosétányon 2017