Állatkerti Fesztivál 2022 Fővárosi Állat- és Növénykert
Csabai Kolbászfesztivál programok
Csabai Kolbászfesztivál programok
Budapest Varieté 2022 Dinner & Show
Budapest Varieté 2022 Dinner & Show
Ismét az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
Ismét az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
Jön a Tuning és Retró Fesztivál! Egy vadonatúj autós fesztivál vár rád Budapesten!
Jön a Tuning és Retró Fesztivál! Egy vadonatúj autós fesztivál vár rád Budapesten!
Őszi programajánló
Őszi programajánló

Állatkerti Fesztivál 2022 Fővárosi Állat- és Növénykert


Rengeteg programmal várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert 2022. augusztus 4-től 7-ig, az első alkalommal megrendezésre kerülő Állatkerti Fesztivál keretében, amely a népszerű városligeti intézmény 156. születésnapjához kapcsolódik. A négy napon át tartó rendezvényen állatos élményprogramok, tematikus séták, kvízjátékok, kreatív kézműveskedés, arcfestés, bábszínház, fotószínház, kiskertész tanoda és sok-sok zenés program várja a kisebbeket és a nagyobbakat. A fellépők között lesz a Veronaki zenekar, a Barcarola Kvartett, a Majorka Színház, a Brass Dance, a Lilium acoustic, a Kiflihajó Zenekar, Paulina, a Portéka Színpad, a Kiskalász Zenekar és az Ivan & The Parazol is.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Állatkerti fesztivál

2022. augusztus 4-7.

Augusztus 4., csütörtök
    
15:00   Kámfor Bábszínház interaktív előadás
A Kámfor Zenész Bábszínház egy folyton mozgásban lévő marionett előadás, amely a Manufaktor mesés bábjait kelti életre muzsikaszóval és izgalmas történetekkel bárhol a világban.
Az előadás sajátossága az apró részletekben rejlik. A hátterek és díszletek igazi mesterek keze munkái, akik a Kámfor produkciót folyamatosan támogatják és segítik, egészen kisgyerek korunk óta. Hiszen a marionett bábozást még apró cseprő korunkban kezdtük Kapolcson a Művészetek Völgyében, kartonpapírból kivágott mesedobozunkal.
Célunk, hogy megmutathassuk a gyerekeknek milyen is az, amikor az ember igazán játszik és repül a képzelet szárnyán.
Felelevenítjük a magyar népmeséket és új történeteket is hozunk a nagyvilágból, amely nem csak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is egyaránt szól és szórakozást nyújt színpadon,óvodában,iskolában vagy akár egy fa tövében.
Előadásunkat kényelmesen 100-120 fő tudja egyszerre nézni, de ha valaki hátrébb szorulna a végén nagy szeretettel mutatjuk meg a bábokat a háttereket és a hangszereket is közelről.
Felcsendülnek ismert dallamok, de pont így új dalok is, melyeket az előadás végén reméljük együtt éneklünk majd, így víve magunkkal egy apró színfoltot, amit mindenki dúdolhat hazafelé!

16:00   Fortuna kereke – kvízjáték ajándékokért

17:00   Veronaki zenekar Gőgös Gúnár Gedeon – családi koncert
A Gőgös Gúnár Gedeon című könyvet 1962-ben adta ki először a Móra Kiadó. Az első megjelenéstől a mai napig szülők, kisgyermekek és kisiskolások nemzedékei olvassák a bravúros írói teljesítménnyel létrehozott kötetet. Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a könyv majdnem minden magyar család könyvespolcán fellelhető.
A Gőgös Gúnár Gedeon írónője Varga Katalin, Tarján Veronika nagymamája. Veronika már régen tervezte a mű feldolgozását. A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezték. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett, fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága. Ezzel az igazán különleges műsorral szeretnénk tisztelegni az írónő élete és munkássága előtt.

19:00   Barcarola Kvartett szimfonikus koncertje – Régi magyar slágerek
Ki ne fütyülné a "Meseautó" dallamát? A Barcarola Kvartett saját átirataival kalauzol el minket a régi magyar slágerek (Ábrahám Pál, Márkus Alfréd, Fényes Szabolcs, Horváth Jenő) világába. Örökzöld slágerek egy szép nyári estén.

A Barcarola Kvartett a Budapesti Fesztiválzenekar négy kiváló művészéből alakult együttes. A klasszikus zeneirodalom mellett, saját átirataikban nagyzenekari darabok is szerepelnek repertoárjukon. Előadásaik könnyedek, interaktívak, szórakoztatóak. Otthonosan mozognak a könnyedebb stílusokban is, mint például a filmzenék, régi slágerek vagy éppen a tangó világában. Koncerttermi szerepléseiken kívül rendszeresen lépnek fel magán rendezvényeken, VIP eseményeken, esküvőkön, fesztiválokon.

20:00   János Vitéz
Mogyoró Kornél legújabb zenei projektje Petőfi Sándor János Vitéz című művének megzenésítése ütőhangszerekre és énekre. Partnerei Tarján Veronika énekesnő és Orosz Ákos színművész. A színcert műfaj a színház és koncert keveredésére utal, Petőfi örökbecsű műve hol prózában, hol énekelve jelenik meg, olyan különleges ütőhangszerek kíséretével, mint például a handpan, a steel drum, a waterphone, a kalimba, vagy a berimbau, amiket egy looperen keresztül élőben, több sávra rögzítve játszik fel Kornél, így állítva elő akár nagyzenekari hangzást. A zenén keresztül a trió elrepíti a hallgatót egészen Tündérországig. 
Közreműködik: Tarján Veronika, Mogyoró Kornél, Orosz Ákos

Augusztus 5., péntek

15:00   Majorka színház interaktív előadás
Róka szolga: Volt egy király réges-régen, ifjú, nyalka, nőtlen. Országában rendjén mentek a dolgok, így hát elindulhatott feleséget keresni. De ki segíthet megtalálni neki a színében változó leányt, akit Ozzy- Gozzy, a megdöbbentő külsejű, de felettébb jóakaratú jósnő írt föl neki receptre? A címből már sejthető, hogy egy csapdából kiszabadított róka- és persze a közönség, hiszen ismét egy vérbeli Majorka Színház produkció került a színpadra.
Az előadásban látható egy magától seprő seprű, egy szellemidéző cajon dob, és egy rejtélyes bűvészmutatvány, melynek során a róka mindig biztosan szagolja ki, hogy hová rejtette a közönség a királylány gyűrűjét.

16:00   Fortuna kereke – kvízjáték ajándékokért

17:00   Brass Dance koncertje – Film és rajzfilmslágerek
WEINER: RÓKATÁNC, BARTÓK: MEDVETÁNC, SAINT SAENS: AZ ÁLLATOK FARSANGJA-A HATTYÚ MANCINI:A RÓZSASZÍN PÁRDUC ,LAROCCA-HENDERSON : TUBA TIGER RAG  ,I WANNA BE LIKE YOU: A DZSUNGEL KÖNYVE C. FILM SLÁGERE. A műsor örökzöldeken keresztül mutatja meg, miként jelenhetnek meg az állatok és a tánc a zenében. Kettőségénél fogva válik igazán élményszerűvé. A produkció interaktív: Találós kérdések, hangszerfelismerés, majd a számok között hangszerbemutató.

20:00   Lilium Acoustic élőkoncert
zenei koncepciója a magyar népzene és az igényes pop-rock zene, (népi és akusztikus hangszerekkel megszólaltatva) azonos hangulatú és harmóniájú, különleges, izgalmas keveredése. Természetesen, saját zenei ötleteinkkel alkot egy sajátos fúziót. Repertoárunk egy részét ezek az érdekes mixek töltik meg, másik részét, saját népdal feldolgozások,és saját dalok alkotják. Autentikus és mai hangszereket egyaránt használunk, hogy hangzásunkban, a hagyományőrzés és a modern megszólalás is jelen legyen.

Augusztus 6., szombat

15:00   Majorka színház interaktív előadás
16:00   Fortuna kereke – kvízjáték ajándékokért

17:00   Kiflihajó zenekar koncertje
A Kiflihajó egy különleges formájú péksütemény, mellyel a zene tengerén kalandozhatunk. A hajótest fantáziánk szerint készülhet édesen, sósan vagy csokisan, de fontos, hogy egy kis mosolyt is adjunk hozzá. Ha pedig mindenki készen áll egy zenés, mesés hajóútra, akkor kalandra fel a Kiflihajó legénységével! A Kiflihajó fedélzete színpadként is szolgál, és már évek óta ismert a gyermekek számára, hiszen Körmendy Dávid, énekes-frontember, Csücsök kapitányként minden alkalommal innen köszönti az egybegyűlteket a koncerteken.
A Kiflihajó című lemez interaktív és változatos zenei műfajokban megszólaló dalai hamar népszerűek lettek. A zenekar tagjainak részvételével készült Szivárvány kapitány című dal videóklipje vagy a Kiflihajó névadó dalának videója rendszeresen látható a Minimax csatornáján is, de a youtube-on is elérhető.

20:00   Paulina élő koncert
6 éves korában kezdett el zongorázni, majd 7 év után abbahagyta. Kicsi korától kezdve énekelt, majd elkezdett dalokat, zenéket írni. 2021-ben jelentkezett az X-Faktor tizedik évadában, ahol a második lett.

Augusztus 7., vasárnap
      
15:00   Portéka Színpad interaktív előadás
" Vau és miau", avagy Okoska botocska zenés mesejáték. A mesejáték élő szereplői, Aladár kutya és Micó cicó barátságos torzsalkodásain mulathat a közönség. A keretjátékon belül három, jól elkülönülő orosz mese elevenedik meg, mint pl. az „Alma„ vagy az „Okoska botocska„. A süni, nyuszi, medve és a pék történetei a gyerekek kedvenceivé válnak.

16:00   Fortuna kereke – kvízjáték ajándékokért

17:00   Kiskalász zenekar koncertje
„Hamarosan színpadra lép egy zenekar, melynek nevéhez olyan gyerekdalok köthetők, mint a „Nem akarok“, a „Hepehupa“, a „Palacsinta“, vagy a "Zooli a zebra". Eddig hat lemezük jelent meg. A lemezek száma is mutatja, hogy rendkívül aktív csapatról van szó, akik minden koncerten szeretik felszántani a színpadot. Jó bulizást kívánunk és kérjük, ne fogjátok vissza magatokat  és a Szüleiteket se! Fogadjátok sok szeretettel és nagy tapssal a ........ KISKALÁSZ ZENEKART !“

20:00   Ivan and the parasol élő koncert
2010-ben pár fiatal zenekart alapít Budapesten. Az első kitűzött cél, egy koncertanyag összehozása, amivel színpadra lehet állni. Amint ez megvan, előkerül a többi is: kellene egy név, egy második koncert és aztán még egy (majd kicsit sietnek, hogy odaérjenek az érettségiről), egy klip, aztán hogy azt játssza az MTV, egy MySpace profil, egy csőnadrág a női részlegről, ha pedig már bejutottak a rádióba egy interjúra, akkor az is, hogy megmutathassák a legújabb daluk. A bentieknek tetszik, ők ennek örülnek, azt pedig el sem hiszik, hogy ennyiszer lemegy, hogy vannak a bulijaikon, hogy tudják a szövegeket... de a célok!
Kimaradtak a legfontosabbak, amit eközben megfogalmaztak magukban: létrehozni egy produkciót, ami nem ismer országhatárokat, ahol kompromisszumokról csak egymást közt lehet szó, ami megmutatja, hogy hogyan játsszák most a rock ’n’ rollt, amivel kreálhatnak egy saját, folyamatosan táguló zenei játszóteret. Ezen a helyen lelnek rá a szabadságra, amihez egységként és egyénenként is mindenáron ragaszkodnak, amiért (a dalaikon túl) az emberek kapcsolódni tudnak és akarnak hozzájuk, ami a koncertjeiken kimondatlanul is ott lebeg köztük és a közönségük között.
Ez a szellemiség csúcsosodik ki újra Budai Pop című legfrissebb albumukon, egy őrült, évtizedes utazás után.

Nyitvatartás 9:00-22:00 óra között. A pénztárak 20:00 órakor zárnak.

Forrás: Szervezők

Találatok száma: 11

Green Hotel**** Budapest

Green Hotel**** Budapest

A Green Hotel Budapest a főváros egyik egyedi stílusú szállodája, a kiemelt rendezvényközpont közelében, a Puskás Ferenc Stadionnál. Különböző, a természet meghitt nyugalmát idéző hangulatban kialakított, tágas és modern szobákkal, illetve üzleti és családi rendezvényekhez, kisebb konferenciákhoz ... Bővebben


Hotel Lucky***

Hotel Lucky***

A Hotel Lucky*** kényelmes szobáival, konyhás, légkondicionált apartmanjaival minden elvárásnak megfelel, akár üzletemberek, turisták vagy tranzit utasok veszik igénybe szolgáltatásait. Legtöbb szobánkban vezeték nélküli internet hozzáférést biztosított. Éttermünk gazdag büféreggelivel várja kedves ... Bővebben


Passzió Panzió

Passzió Panzió

A panzió Zugló zöldövezetében található. Könnyen megközelíthető a belvárostól és az M3 autópályától. Szobáiban a vendégek kényelemre lelnek, akár pihenés akár munka céljából érkeznek a családias hangulatú szálláshelyre. Minden szobához fürdőszoba, rádió, kábeltévé, ventilátoros csillár tartozik. ... Bővebben


Szőnyi Garden Hotel Pest *** Superior és Étterem

Szőnyi Garden Hotel Pest *** Superior és Étterem

A Szőnyi Hotel*** Zuglóban található, így vendégeink egyszerre élvezhetik a belváros közelségét és a zöldövezet nyugalmát. Házunk 42 szobával rendelkezik, melyekben 90 fő szállásolható el. Budapest történelmi belvárosa autóval vagy tömegközlekedéssel néhány perc alatt elérhető. Legfontosabb célunk, ... Bővebben


Ajtósi Dürer sori Kollégium

Ajtósi Dürer sori Kollégium

Az Ajtósi Dürer sori Kollégium 9 emelete otthont nyújt az Eötvös Loránd Tudományegyetem minden karáról érkező hallgatóknak. Bővebben


Danubius Hotel Arena****

Danubius Hotel Arena****

A hotel Budapest legnagyobb sport- és rendezvénycentrumainak közelében, a Puskás Ferenc Stadion és a Papp László Sportaréna közvetlen szomszédságában helyezkedik el. A hotel frissen felújított, mediterrán hangulatú, fürdőszobás, légkondicionált szobái ideális helyszínt biztosít sporteseményekre, ... Bővebben


Hotel Amadeus*** Budapest

Hotel Amadeus*** Budapest

A Hotel Amadeus Budapest zöldövezetében, Zugló kertvárosában csendes, kellemes környezetben helyezkedik el, a belvárostól és a Hungexpo területétől is csak néhány kilométerre. A szálloda 39 tágas, kényelmes szobával, valamint körpanorámás étteremmel, kerthelységgel, konferenciatermekkel és egy ... Bővebben


Hotel Romantik Panzió Budapest

Hotel Romantik Panzió Budapest

Hotelünk családias környezetben üzemel, mely Budapest belvárosától 3 km-re, a Városliget turisztikai látványosságainak közelében, az M3-as autópálya bevezető szakaszánál található. A Romantik Hotel a romantikát nemcsak a nevében viseli, hanem megjelenésében is: diófa falborítás, antik szekrények, régi ... Bővebben


Hotel Veritas Budapest

Hotel Veritas Budapest

A Hotel Veritas a Papp László Sportaréna, a SYMA kiállítási központ és az EXPO kiállítási területhez is közel található. Bővebben


Hotel Zugló Budapest

Hotel Zugló Budapest

Hotelunk Zuglóban, Pest egyik legelegánsabb, legrégebbi kerületében helyezkedik el, közel a város főbb látnivalóihoz. Légkondicionált szobáink LCD TV-vel, hűtőszekrénnyel illetve mini bárral, telefonnal, internet csatlakozási lehetőséggel vannak ellátva. Bővebben


1 2   


Találatok száma: 30

Aranyhal Vendéglő Budapest

Aranyhal Vendéglő Budapest

Vendéglőnk már évtizedek óta családi vállalkozásként üzemel, ahol mindig kiemelt hangsúlyt fektettünk a színvonalas vendéglátásra és a tradicionális magyar konyha kínálta gasztronómiai élmények megőrzésére. Méltóan az Aranyhal névhez, a hazai halétel különlegességek széles választékát kínáljuk; korhely ... Bővebben


Bagolyvár Étterem és Terasz Budapest

Bagolyvár Étterem és Terasz Budapest

A Bagolyvár egy családias hangulatú étterem, amely nagyanyáink és anyáink vasárnapi ebédjeit, vacsoráit idézi és a hagyományos magyar vendégszeretet értékeit kínálja az új évezred vendégeinek. Bővebben


Bocanova Olasz Étterem és Pizzéria Budapest

Bocanova Olasz Étterem és Pizzéria Budapest

Célunk, hogy vendégeink nagyon kellemes, igényes környezetben kóstolhassák meg a tradicionális olasz régiók konyháinak ízeit. Bővebben


Pavilon Kert Budapest

Pavilon Kert Budapest

Tökéletes kikapcsolódás a város zöld szívében. Ha azt mondjuk, Városliget, szinte biztos, hogy azonnal elmosolyodsz, hiszen ez az a hely Budapesten, amit egyszerűen nem lehet nem imádni. A közvetlen közelben a Széchenyi fürdő, az imádott Állatkert és a gyönyörű Hősök tere is, így nem csoda, ha örömmel és ... Bővebben


Robinson Restaurant Budapest

Robinson Restaurant Budapest

A Robinson Restaurant 1989-ben nyitotta meg kapuit a gasztronómia kis szigetén, a Városligeti tavon, amely a Hősök terétől néhány perc sétával elérhető. A Robinson az elmúlt évtizedekben a főváros közönségének és az itt élő külföldiek kedvelt éttermévé vált. Számos világsztár (Arnold Schwarzenegger, ... Bővebben


Stefánia Pizzéria és Étterem Budapest

Stefánia Pizzéria és Étterem Budapest

Zuglóban a Városliget szomszédságában, a Stefánia és a Thököly út sarkán kellemes hangulatú éttermünkben várjuk kedves vendégeinket. Nyáron nyitott, télen zárt teraszunkról szemlélheti a Stefánia úti fasor látványát. Belső termeink kellemes hangulatát a barátságos felszolgálás a természetes anyagokból ... Bővebben


Széchenyi Kertvendéglő Budapest

Széchenyi Kertvendéglő Budapest

A Széchenyi Kertvendéglő Budapest szívében, a Széchenyi fürdő patinás épületének tövében található, és bár a belvároshoz közel van, csodálatos körpanorámájának köszönhetően mégis távol áll a sematikus belvárosi pincehelyiségektől és a régi bérházak éttermeitől. Míg nyáron az étterem nyitott, de ... Bővebben


Szőnyi Étterem Budapest

Szőnyi Étterem Budapest

Éttermünk Zuglóban, a Városliget közelében, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt jól megközelíthető helyen, ugyanakkor csendes környezetben található. Bővebben


Trófea Grill Étterem Zugló

Trófea Grill Étterem Zugló

Az étterem, ami már a századfordulón is fogadta a budapesti polgárokat, most különleges szolgáltatásokkal várja Önöket! Varázslatos svédasztalt állítottunk fel, amelyről meghatározott összegért korlátlanul fogyaszthat, több mint 100 féle ételből és italból! Bővebben


VAN BORIS

VAN BORIS

Nyitottunk Zuglóban egy helyet, ahol lehetsz, ehetsz, ihatsz...Találsz itt teát, kávét, finom falatokat, sört a csapon, minőségi párlatokat és Van Boris! Bővebben


1 2 3   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Érdemes felkeresni!

Szépművészeti Múzeum Budapest
Szépművészeti Múzeum Budapest
  • Budapest
  • XIV. kerület
B4 fitness Budapest
B4 fitness Budapest
  • Budapest
  • XIII. kerület

Pontos cím, geokód, térkép
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események