Álomutazó családi musical
Tóparti nyár - június középétől újra várjuk vendégeinket! Kérje egyedi ajánlatunkat!
Tóparti nyár - június középétől újra várjuk vendégeinket! Kérje egyedi ajánlatunkat!
Soproni nyári kikapcsolódás - Természet, túrázás, wellness, klimatikus gyógyhely!
Soproni nyári kikapcsolódás - Természet, túrázás, wellness, klimatikus gyógyhely!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Álomutazó családi musical


Idén karácsonykor újra eljönnek az Álomutazók! Miért álmodunk? Mire valók az álmok? Miért vannak a rossz álmok? Egy fordulatos, érzelem gazdag, vicces és magával ragadó családi musical-ben ezekre a kérdésekre keresünk választ. Az „Álomutazó” egy olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki nem is álmodik. Az emberek napi 24 órát dolgoznak, a gyerekek szinte az egész napjukat a suliban töltik, és csak azért mennek haza, hogy megcsinálják a házi feladatot. Az élet minden területét a mesterséges intelligencia irányítja és még a pislogás is a hatékonyság elleni bűntettnek számít. A történet főhőse, Tomi a tízéves kissrác azonban egy álombárány segítségével harcba indul álomvilág és az emberiség megmentéséért, hogy újra aludjanak, szunyáljanak, tentézzenek, durmoljanak és álmodjanak az emberek. Mert az álmokra mindenkinek szüksége van! Előadások 2018. december 22-23. és 27-28. a BOK (korábbi SYMA) csarnokban. Legszebb karácsonyi ajándék családjának!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

A történet

Egy fincsi mézes tejecske lefekvés előtt... utána bekuckózni a finom, pihe-puha ágyikóba és hallgatni, ahogy anya mesét olvas az új mesekönyvből, amit karácsonyra kaptunk... aztán a kedvenc alvósállatunkat átölelve összegömbölyödni a takaró alatt és durmolni a karácsonyfa fénye mellett egészen reggelig... Mindannyian visszasírjuk ezt az időszakot. Már, akinek volt ilyen időszak az életében.

Tomi - történetünk kisiskolás főhőse - például hírből sem ismeri ezeket a meghitt dolgokat. Egy olyan világban él, ahol nincs mézes tej, se pihe-puha ágynemű, se alvósállat! A szenteste csupán egy bejegyzés a naptárban, Anya pedig nem olvas mesét, mert egy űrállomáson dolgozik, ahonnan még karácsonyra sem engedik haza. És a legfontosabb -ha már az alvást emlegettük-, Tomi világában ágyat is csupán egyetlen helyen lehet látni: a múzeumban!

Az földi élet akkor fordult ki a sarkából, amikor Tomi sztártudós apukájának fejéből kipattant a történelem legnagyszerűbb találmányának ötlete, az Agyturbósító™! Az emberiség azóta fittyet hány a pihenésre, a nyolc óra alvást felváltotta a nyolc másodperces fejdelej, így mindenki sokkal többet tud dolgozni, az emberek sokkal hatékonyabbak, energikusabbak és produktívabbak lettek.
Igeeeeen! Erről szól ez a produkció!

Meg arról is, hogy vannak a munkánál fontosabb dolgok az életben. Még akkor is, ha hajlamosak vagyunk megfeledkezni róluk.

Például nem biztos, hogy egy kisfiúnak egy olyan Okosház™-ban a legjobb felnőni, amely egy megalomán, nárcisztikus robot, bizonyos Nagyokos™ (szintén az apuka fejlesztése) uralma alatt áll. Az ő nagyon okos szoftverét futtatja az okosholotévé, az okoskenyérpirító, de még az okoskarácsonyfa is. Tomi meg csak futkos ide-oda. Az iskolába például naponta háromszor, ugyanis a délutáni tanítás után bevezették az éjszakait is. Cosinus, a perfekcionista osztályfőnöknője a hatékony időbeosztást tanítja, miközben figyelmeztet a túl sok pislogás rettenetes veszélyeire (az ember ugyanis olyankor nem csinál semmi hasznosat)! Tomi apukája szintén a tananyag része: ő a követendő példa, aki sosincs üresjáratban. Most is épp a legújabb találmányán, a szintidrazsén dolgozik, mellyel a gasztronómiát is megreformálja. 

Így telnek hát a mindennapok, és úgy tűnik ez mindenkinek megfelel. Tomi viszont érzi, hogy valami nem stimmel, de hiába faggatja az apját a régi világról, az alvásról és az álmokról, mindig ugyanazt a választ kapja: - Idejét múlt felesleges dolgok voltak. Az álom pedig ostoba agyi rendellenesség.

A változás Tomi életébe páros ujjú patákon, gyapjúba csomagolva érkezik. Tomi a Régi Vacak Világ Okosmúzeumban ismerkedik meg Báránnyal, aki amellett, hogy apa elfeledett gyerekkori alvósállata volt, megbecsült tagja az álombárányok szakszervezetének.

Mindannyian tudjuk kikről van szó. Ők azok, akiket elalváskor szokás megszámolni, ám ebben a világban csúnyán kiszorultak az altatási piacról. Bárány is csak rágta a füvet az álmok mezején, míg végül besokallt, és a tettek legelőjére lépett. Bárány felfedi Tomi előtt az univerzum legnagyobb titkát. Az álmok nem az agyunk éjszakai kérődzésének véletlenszerű visszaböffentései voltak. Az álmokat egy furcsa kis csapat személyre szabva készítette el minden egyes embernek hosszú évezredek óta. Ők inspirálták a művészeket és a másképp gondolkodókat, ők csillantották meg Einstein számára a relitivitás elméletét és Shakirának a Waka-Wakát.  Ezek a titokzatos "ők" pedig nem mások, mint az álomkészítők.

Idill, a szívmelengető álmok szakértője, Rém, a rémálmok mestere és Vigyor, a vicces álmok felelőse tétlenül tengődnek álomvilágban, és szabadidejüket főként a civakodásnak szentelik. Azon búslakodnak, hogy ők már soha nem fognak álomOscar-t kapni, és hogy jó lett volna, ha az álmok végén is van stáblista, mert így semmi nyomuk nem marad az emberek emlékezetében.

Miután Bárány átviszi Tomit álomvilágba, a munkanélküli stáb kapva kap a kuncsafton és varázslatos álmokat készítenek a kisfiú számára. Tomi rájön, milyen klassz dologból marad ki a többi földlakó, és elhatározza, hogy visszaállítja a régi rendet, amihez azonban az apukáján keresztül vezet az út. Ráadásul egy sötét titok is napvilágra kerül. Apa az agyturbósítót nem csupán a tudomány iránti elkötelezettsége miatt készítette, voltak ennek sokkal prózaibb okai is. Apa ugyanis rettegett az álmoktól, és ebben bizony Rém keze is benne volt, de nem véletlenül. Apa nem igazán volt népszerű figura gyerekkorában, és ez az álmaiban is megmutatkozott.

Tomi és Bárány akcióba lendülnek tehát, hogy bebizonyítsák, az alvás és az álmok igenis fontosak, és hogy a rémálmoktól sem kell félni! Az embereknek újra meg kell tanulniuk álmodni, különben mind olyanokká válnak, mint Nagyokos™, vagy Cosinus, aki mellesleg Tomi anyukájának helyére pályázik, és minden vágya, hogy a híres tudós felfigyeljen szigorú bájaira. A nagy kaland Tomit is szembesíti a félelmeivel és a vágyaival, legfőképpen azzal az álmával, hogy újra együtt legyen a család karácsonykor. Esetleg egy puha ágy... mézes tej... meg egy alvós állat...

Szereplők:

Stohl András, Szabó Győző, Schell Judit, Zsédenyi Adrienn (Zséda), Keresztes Ildikó, Falusi Mariann, Ábel Anita, Hajdu Steve és még sokan mások.

Rendező és koreográfus: Juronics Tamás
Vizuál rendező: Herendi Gábor
Író: Vinnai András, Hegedűs Bálint
Dramaturg: Almási-Tóth András
Zeneszerző: Rakonczai Viktor
Dalszövegíró: OrbánTamás
Díszlettervező: Rajcsány Balázs
Jelmeztervező: Bujdosó Nóra
Tánckar: Szegedi Kortárs Balett

Producer: Illés Gabriella

JEGYTÍPUSOK

Gyere velünk egy mesés utazásra, az Álomutazók világába, ahol az álom és a valóság összeér, és ahol megannyi csoda és kaland vár rád! Válassz élményjegyet!

ÁLOMJEGY

Az Álomutazó mesemusical Álomjegyes nézői egy különleges interaktív kalandba csöppennek idén karácsonykor. Ők azok, akik az Álomkészítők világába érkezve az Álomkészítők segítői lesznek, akiknek az álomeffektek, álomhatások létrehozásában segítenek. Az előadás során munkájukat megelevenítjük az előadás díszletének vizuális felületein. Az Álomjegyesek egy speciális arcfestéket kapnak pici tégelyekbe csomagolva, hogy teljesen egyértelmű legyen a világnak, hogy ők az ugyanilyen színben pompázó Álomkészítőkhöz tartoznak. Sőt, a belépő mellé VIP parkolási lehetőség, catering szolgáltatás is jár.

Az Álomjegyek a jegytükör sötétebb kékkel színezett részében találhatóak.

29.800 Ft

UTAZÓJEGY

Az Utazójegy birtokosai a darab egyik főszereplőjének, Szabó Győző színművészünk által megformált Bárány karakterünknek a segítői. Ők azok, akik segítik az átkelést a valóságból az álomba, és így a kis főhősünket, Tomit a Bárányt segítve eljuttatják az Álomkészítőkhöz. Ha szeretnének és elég bátrak részt vehetnek a BárányFitnessben a színpad előtt, ami egy speciális Álomdal koreográfiája.

Az Utazójegyek a jegytükör sárgával színezett részében találhatóak.

19 800 Ft, 15 800 Ft, 14 800 Ft, 12 800 Ft

OKOSJEGY

Az Okosjegy tulajdonosai Nagyokos barátai. Nagyokos egy nagyon barátságos robot. A közeli jövőben, a XXII. században ő az, aki irányítja az otthonainkat. Mindent tud, amire egy háztartásnak és az ott lakóknak szükségük lehet. Nagyokosnak egy gyengéje van: a nyuszis színező. És mivel ez a nagy kedvence, természetesen a kis barátainknak, minden Okosjegyesnek kedveskedik karácsonyra ennek egy különleges kiadásával. (Máskülönben Nagyokos azt is megsúgja, hogy a speciális lelátókon az Okosjegyesek az egész színpadot belátják, így tulajdonosai igazán okos döntést hoznak, ha nem akarnak lemaradni semmiről.)

Az Okosjegyesek a jegytükör világoskékkel színezett részében találhatóak.

13 800 Ft, 10 800 Ft, 9 800 Ft, 7 800 Ft, 6 800 Ft és 5 800 Ft

ÁLOMTÚRA

Az Álomjegyesek lehetőséget kapnak az Álomtúra kiváltásával egy backstage bejárásra, ahol a háttérben dolgozók, a kulisszatitkok, a díszletek rejtelmeit meséli el az ÁlomMesterünk. A túrázókat egy színész fogadja, ő köszönti őket a díszlet rejtelmeiben. Az ÁlomMester idegenvezetése után elkészítjük az Álomutazó plakátfotóját is számukra, amit az előadás szünetében és digitális formában is átadunk a látogatóknak.

4800 Ft

Forrás: Az előadás honlapja

Találatok száma: 5

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

A Hotel Memories Budapest**** 2018 októberében nyitotta meg kapuit, később 2019-ben pedig 4 rendezvényhelyszínnel bővült. A hotel a VII. kerület szívében, a Dohány utcai Zsinagógától 30 méterre, a Deák Ferenc téri metrómegállótól pedig 100 méterre található a Wesselényi utcában található. Bővebben

Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt események

Kiemelt ajánlatok

Budapesti gyerekprogramok 2020. Online jegyvásárlás
Budapesti gyerekprogramok 2020. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • Több kerületben
2020.01.01. - 12.31.
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2020
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2020
 • Budapest
 • Több kerületben
2020.01.01. - 12.31.
Budapesti színházi előadások 2020. Műsor és online jegyvásárlás
Budapesti színházi előadások 2020. Műsor és online jegyvásárlás
 • Budapest
 • Több kerületben
2020.01.01. - 12.31.

Közeli ajánlatok

Rómeó és Júlia musical 2020. Online jegyvásárlás
Rómeó és Júlia musical 2020. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • XIV. kerület
2020. szeptember 12. 19:00

Hasonló ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Érdemes felkeresni!

Ez is érdekelheti!

Corinthia Hotel Budapest
Corinthia Hotel Budapest
 • Budapest
 • VII. kerület
József Attila Színház
József Attila Színház
 • Budapest
 • XIII. kerület

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás