Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Decemberi nyereményjáték
Decemberi nyereményjáték

Badacsonyi Szüret 2018


A vidék egyik legszebb hagyománya a Badacsonyi Szüret, mely 2018-ban szeptember 7-9. között kerül megrendezésre. A „Szőlő és Bor Nemzetközi Városa” szüreti forgataggal, felvonulással várja a bor, a kultúra és a gasztronómia szerelmeseit.

Badacsonyi Szüret 2018

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Badacsonyi Szüret 2018. szeptember 7-9.

A Balaton ősszel sem fukarkodik a borünnepekkel. Badacsony legjobb boraival, szüreti felvonulással várja a látogatókat szeptember 7-9-ig a borvidék egyik legfontosabb ünnepére, az 54. Badacsonyi Szüretre. A legendás badacsonyi borkultúra és a térség gasztronómiai hagyományainak megismerésétől a könnyebb koncerteken át a gyermekprogramokig minden korosztály és érdeklődő számára akad izgalmas elfoglaltság a badacsonytomaji rendezvényen.

Szeptember 7-én, péntek este kezdetét veszi a Badacsonyi Szüret, mely minden nap koncertekkel és kitűnő borokkal várja az érdeklődőket. A rendezvény színvonalas programjai közepette a látogatók betekintést nyerhetnek a borkészítés történetébe, a térség gasztronómiai hagyományaiba. Az esemény a gasztronómiai tapasztalatszerzés mellett több színes élménnyel kecsegtet, a borrendek felvonulásától a Szőlő harang fogadásáig számos látnivaló akad. A látványos felvonulás vasárnap, délelőtt 10 órakor indul Badacsonytomajról, majd a szüreti menet a 71-es főúton halad egészen Badacsonyig.

A gálaműsort követően a Cimbaliband egy különleges, egyedi produkcióval örvendezteti meg a badacsonyi nagyérdeműt!

A rendezvény szervezői gondoltak a családosokra is, hiszen számos programlehetőség várja a gyermekkel érkezőket: a játszóházban kicsiknek, nagyoknak, fiúknak és lányoknak egyaránt akad érdekes játék. A kisebbeket mini légvárak várják, a lányokat babák a babakonyhában, a fiúkat tengernyi legó, autópálya, favasút és Nerf szivacslövedékes fegyverek. Itt biztos nem fogy el a kocka az égig érő torony építésénél! Próbáld ki a szabadtéri játékokat, a társasjátékokat és a sokfajta színben pompázó gyurmákat! Gyere, játsszunk együtt! A kulturális program részeként olyan elismert fellépők képviseltetik magukat, mint a Soulwave, Mahó Andrea, Egyházi Géza vagy Dj Dominique.

Részletes program:

2018. szeptember 7.

18.00-19.30 Borkorcsolya, Sajcz Gábor harmonikással
20.00 Dj Dorian!
22.00-23.00 Dj Dominique
23.00-24.00 Dj Dorian!

2018. szeptember 8. (szombat)

10.00- 19.00 Játszóház gyermekeknek (Helyszín: Badacsony, Móló Park)  Játszóházunkban kicsiknek, nagyoknak, fiúknak és lányoknak egyaránt készülünk érdekes játékokkal. A kisebbeket minilégvárak várják, a lányokat babák a babakonyhában, a fiúkat tengernyi legó, autópálya, favasút és Nerf szivacslövedékes fegyverek. Itt biztos nem fogy el a kocka az égig érő torony építésénél! Próbáld ki a szabadtéri játékokat, a társasjátékokat és a sokfajta színben pompázó gyurmákat! Gyere, játsszunk együtt!

13.00-19.00 Fanyűvő Játékpark (Helyszín: Badacsony, Badacsony Park)

16.00-17.00 Rosta Géza gyermekműsora

17.30 „Musical és Retro Slágerek – Mahó Andrea és Egyházi Géza műsora”

18.30 Hollolan Nuorisoseura „Purpuri” finn tánccsoport és az Ezüst Kükapu Táncegyüttes műsora

19.00 Ünnepélyes megnyitó

20.30 Soulwave

22.00 Frisson Zenekar

2018. szeptember 9. (vasárnap)

10.00- 19.00 Játszóház gyermekeknek (Helyszín: Badacsony, Móló Park)  Játszóházunkban kicsiknek, nagyoknak, fiúknak és lányoknak egyaránt készülünk érdekes játékokkal. A kisebbeket minilégvárak várják, a lányokat babák a babakonyhában, a fiúkat tengernyi legó, autópálya, favasút és Nerf szivacslövedékes fegyverek. Itt biztos nem fogy el a kocka az égig érő torony építésénél! Próbáld ki a szabadtéri játékokat, a társasjátékokat és a sokfajta színben pompázó gyurmákat! Gyere, játsszunk együtt!

10.00 Hagyományos Szüreti felvonulás Badacsonytomajról Badacsonyba a 71-es számú főúton. Felvonulnak az ország borrendjei, a környező települések küldöttségei, Badacsonytomaj civil szervezetei, a város iskolája, óvodája és vállalkozó szellemű lakosai.

10.15 Szőlőharang megáldása a Szent Imre Római Katolikus Templom előtt.

11.00 Brassdance együttes műsora a 71. számú főúton

11.00-17.00 Donga Játékpark (Helyszín: Badacsony, Badacsony Park)

13.30 A menet beérkezését követően a szőlőharang fogadása, a szüreti sokadalom köszöntése.

14.00 Szüreti gálaműsor. Közreműködnek a felvonuláson részt vevő néptáncegyüttesek, hagyományőrző csoportok

17.30 Cimbaliband

Kiállító borászatok:

  • Borbély Családi Pincészet
  • Büttner Borbirtok
  • Csanádi Pincészet
  • Fata Pince
  • Folly Arborétum és Borászat
  • Laposa Birtok
  • Málik Pince
  • Sipos Borház
  • Szent György - Pince
  • Trio Pince

Tehén- és kecskesajtok:
Szegi Családi Gazdaság

Fellépők

Sajcz Gábor
szeptember 7. (péntek) 18.00 (Badacsony Park)

Dj Dominique
szeptember 7. (péntek) 22.00 (Rendezvénysátor)
Az ország egyik legkeresettebb lemezlovasa. Évente több száz fellépés, 36 aranylemez, 5 platinalemez, valamint 2 dupla platinalemez büszke tulajdonosa. 1992 óta dolgozik lemezlovasként, producerként valamint műsorvezetőként DJ Dominique néven. Megalapította a Fergetegparty elnevezésű bulisorozatot, mely a Juventus Rádió segítségével lett országosan is ismert. Jelenleg szinte az összes hazai nagy fesztiválon találkozhatunk Vele. Zenélt többek között Dr Alban, Michael Jackson, Captain Jack, a Scooter, a 4 The ’Cause, Emilia, illetve Cascada fellépését követően. De a Fergetegparty ott volt a Dolly Roll, a TNT, a Kozmix, a Neoton, az EDDA, Fenyő Miklós és Ákos koncertjein is. Készített hivatalos remixet többek között a Scooternek, Radics Giginek, Caramelnek és a Balkán Fanatiknak, valamint több sikeres munka fűződik a nevéhez Bárány Attiliával és Dave Martinnal közösen. Jelenleg az ország egyik legnagyobb népszerűségének örvendő, Retro Rádiónak a műsorvezetője.

Dj Dorian!
szeptember 7. (péntek) 20.00; 23.00 (Rendezvénysátor)
A Balatoni bulik egyik meghatározó alakja. Ismerős lehet számotokra a Bulihajók fedélzetérő vagy valamelyik balatoni disco dj pultjából. Pályafutását a 2000-es évek elején kezdte ezért szettjében az elmúlt 20 év legjobb slágeréi, funky, house de még a rock is fellelhető. Egyedi előadásmódja azonnal hangulatba hoz de a legnagyobb koncertek után is képes fokozni a hangulatot.

Rosta Géza
szeptember 8. (szombat) 16.00 (Badacsony Park)
Énekes-gitárosként versek megzenésítésével és előadásával foglalkozik.
(Ágai Ágnes, Nemes-Nagy Ágnes, Weöres Sándor, Csukás István, Zelk Zoltán, Nagy László) Műsorai elsősorban kisiskolás-óvodás gyermekeknek szólnak. Fontos számára, hogy a gyerekek aktív részesei legyenek az előadásainak és a család is jól érezze magát a 40-50 perces önfeledt "játékban".

Mahó Andrea és Egyházi Géza
szeptember 8. (szombat) 17.30 (Rendezvénysátor)
A két méltán népszerű fővárosi művész ezen az estén musical, operett és retro slágerekkel varázsolja el közönségét! Műsorukban a „ My Fair Lady” és a „Nyomorultak” dalai mellett, melyek címszerepét több alkalommal is sikerre vitték itthon és külföldön egyaránt, felcsendülnek magyar és nemzetközi „klasszikusok” és „örökzöldek” is! Fellépésük minden esetben élményszámba megy, hiszen művészetük középpontjában a közönség szórakoztatása, a velük közös élmény kiteljesítésének szándéka mérhetetlen szakmai alázattal és egymásra való odafigyeléssel párosul! Aki tehát szeretné egy hangulatos, zenés, romantikus, de egyben fergeteges szórakoztató műsorral meglepni saját magát és szeretteit, mindenképpen jelenjen meg a helyszínen!

Soulwave
szeptember 8. (szombat) 20.30 (Rendezvénysátor)
A Soulwave-et 2007-ben alapította Fodor Máté énekes-dalszerző és Huszár Ádám gitáros. A zenekar dalait lélekemelő monumentalitás jellemzi; nagyívű refrének, metaforikus dalszövegek, mindezt a modern akusztikus popzene köntösébe bújtatva. Egy angol nyelvű nagylemezt, egy EP-t, és egy nagyikserű külföldi turnét követően 2015-ben jelent meg a Soulwave első magyar nyelvű dala, a „Szélcsend”. A valódi áttörést azonban a 2016-ban megjelent „Mindent Elhittem” című szerzemény hozta meg a zenekarnak, ami a magyar slágerlisták élén landolt. Ezt követően jelent meg a zenekar eddigi legnagyobb slágere, a „Kalandor”, amely egyszerre vezette a Class FM és a Petőfi Rádió lejátszási listáit, továbbá bejutott a Dal 2017, Eurovíziós dalválasztó műsor végső döntőjébe is. A Halott Pénz, a Wellhello és a Cloud9+ is választotta már többször előzenekarának a csapatot. 2017 júniusában jelent meg „Hálószoba” című daluk, melyhez egy, az igazi Soulwave-bulik hangulatát idéző videoklip is készült. Következő nagy dobásuk a „Nehezen Múlik” című szám volt, melyet 2017 októberében a Petőfi Rádióban hallhattunk debütálni. Legfrissebb szerzeményük a „Hazakísérlek”, mely 2018 áprilisában jelent meg és első helyen szerepelt a Petőfi Rádió slágerlistáján. A 2017-es Petőfi Zenei Díjátadón az Év Felfedezettjének választották őket; a Comet-gálán a „Kalandor” című daluk „A legjobb dal” kategóriában volt nevezve. 2018-ban megkapták az Év Felfedezettjénel járó Fonogram díjat is. Szintén a zenekar népszerűségét mutatja, hogy idén nyáron számos nagy fesztiválon is fellépnek, többek között a VOLT és a Campus Fesztiválon, valamint a Szegedi Ifjúsági Napokon. 2017 augusztusában részt vettek a Vodafone You és a Projekt Music közös projektjében, ahol a zeneipar iránt komoly(abb)an érdeklődőknek workshopokon keresztül mutatják be a magyar zeneipar működését. 2018 tavaszán pedig a Nagy-Szín-Pad Tehetségmutató versenyen a legjobb 8 közé jutottak.

Frisson
szeptember 8. (szombat) 22.00 (Rendezvénysátor)
A Frisson zenekar 2010 óta van jelen a szórakoztató-táncolható zenét játszók táborában. A jelenlegi, 7 fős felállásban harmadik éve járják a Balaton környékét, de az ország más régiójából is kapnak felkéréseket, köszönhető annak a furcsaságnak, amit manapság kevesen művelnek, kizárólag ÉLŐBEN, az adott pillanatban szólaltatják meg hangszereiket, hallatják hangjukat! Műsoruk összetétele minden korosztály igényeit kielégíti, ezért előszeretettel hívják őket fesztiválokra, céges rendezvényekre, szalagavatókra, farsangi bálokra, esküvőkre, és minden olyan helyre, ahol a minőségi élőzenére való szórakozást tartják fontosnak! Színpadképük a két csodálatos énekesnőnek (is) köszönhető. Aki esetleg más zenei stílusban is találkozna a zenekar tagjaival, akkor keressék a VigyeKánya néven, gyerekeknek játszó formációjukat, illetve a hangulatos örökzöldeket megszólaltató Rozé Bár Music tagjait.

Cimbaliband
szeptember 9. (vasárnap) 17.30 (Rendezvénysátor)
Kilenc nagylemez után is töretlenül száguld a Cimbaliband cimbalom meghajtásos tandembiciklije. A Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal, A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbaliband “boszorkány konyhájában” a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-el, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a "cimbalom Chuck Berry-je" ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus "keverőpult" mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti kelet-európai cimbalom  rock’n’roll! Mesterien gyúrja össze autentikus népzenei gyűjtéseit és életigenlő szerzeményeit, melynek eredményeként születhetett meg az alábbi pár sor is a Magyar Nemzet hasábjain: a zenekar tagjai „bebizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi.” Ez pontosan egybevág az energiáktól duzzadó Cimbaliband mottójával: „Recycle”, azaz feldolgozni és újra megszerettetni a fiatalokkal a hazait!

Badacsonyi Szüret- FELVONULÁSI SORREND

1. Vonyarcvashegy Mazsorett

Tapolcai Ifjúsági Fúvós Zenekar

Kapuvári Ifjúsági Mazsorett Együttes

2. Bakonyi betyárok – hölgyek huszárok, lovasok (Bolf A.; Bolf S.; Csorba B., Oszterman D., Gyulaffy László Bandérium lovasai)

3. Gyulaffy László Bandérium

4. Szőlőharang – Magyar lányok

5. Történelmi borlovagrendek

6. Hintó – Hegybíró (Testület)

7. Gerence Táncegyüttes és Baráti Kör

8. Fogat – Badacsonytomaj Város Önkormányzat Képviselő- testület

9. Veszprém Táncegyüttes

10. Fogat – Badacsonytomaj Város

11. Vadvirág Táncegyüttes

12. Fogat –Czempin (Lengyelország)

13. Szelence Gyermektánccsoport + Karád

14. Fogat – Céh – Borút

Borbély Családi Pincészet

Németh Pince

15. Kansantanssiryhmä Purpuri kuuluu

16. Fogat Monostorapáti

17. Zászló forgatók

18. Pipitér Óvoda- Fresco Ballo

19. Mihályháza Dalkör és Rezeda Táncegyüttes

20. Fogat Borbarátok

21. Tatay Sándor Általános Iskola

22. Tatay Sándor Általános Iskola

23. Tatay Sándor Általános Iskola

24. Fogat – Nemesgulács

25. Batsányi Táncegyüttes

26. Tapolca Város Küldöttsége

27. Gólyalábasok- Kedvcsinálók

28. Fogat – Sipos Borház

29. Vasad Táncegyüttes

30. Franci Tricikli

31. VáliBor – Bagaméris kocsi

32. Path Színház

33. Tördemic Néptáncegyüttes + zenekar

34. Badacsonytördemic küldöttsége traktor

35. Molnár Barnus és 4. osztályos társai

36.Ábrahámhegy Küldöttsége – traktor

Közszolgálati Egyetem

37. Balatonrendes

38. Szabó Családi Pincészet – traktor

39. Folly Arborétum – traktor+utánfutó

40. Badacsonyörsi Érdekvédelmi Egyesület

41. Laposa Birtok – traktor + utánfutó

42. Büttner Borbirtok– traktor + utánfutó

43. Kozári B. (UAZ) Bella Badacsony Vendégház

44. Istvándy Pincészet

45.Városnéző kisvonat - Marcelháza - Badacsonytomaj Nyugdíjas Egyesület

A szervezők a változtatás jogát fenntartják!A felvonulási sorrend a Tatay Sándor Általános Iskola épületében kifüggesztésre kerül, így a felvonulás reggelén megtekinthető, hogy történt -e változás.

Találatok száma: 1

Borbély Vendégház

Borbély Vendégház

Badacsonytomaj külterületén a pince fölött 8-10 fő részére kényelmes, komfortos, pihenést biztosító vendégházunkba várjuk a pihenni vágyó és a badacsonyi bort is szerető vendégeinket. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Gyors választ szeretne? Telefonáljon!
További információt kér? Írjon levelet!
Pontos cím, geokód, térkép
További információra lenne szüksége?
Szívesen segítünk, forduljon szerkesztőségünkhöz!
Információkérés a szerkesztőségtől itt
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Badacsonyi Szüret 2018

Legjobb élmények

Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Síeljen Ausztriában, sziesztázzon Sopronban!
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Szilveszterezzen Budapesten Velünk!
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
12.000 felett
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
17.000 felett
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 felett
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket