Balaton-felvidéki Nemzeti Park programok 2023
FeHoVa, a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója
FeHoVa, a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Téli programajánló
Téli programajánló

Balaton-felvidéki Nemzeti Park programok 2023

, Több településen
Népszerűség
2023. február 11 - 12.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park számtalan érdekes programra, túrára várja a természetkedvelő felnőtteket, gyermekeket, akár egyénileg, akár csoportosan. Fesztiválok, túrák, rendezvények, programok egész évben. Programjainkat gyermekes családoknak, egyéni látogatóknak egyaránt ajánljuk.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park programok 2023

Szentbékkálla földtani és kultúrtörténeti kincsei geotúra
2023-02-11.

 • Helyszín: Szentbékkálla
 • Ár: 1500 Ft/felnőtt; 800 Ft/gyerek (Árváltozás jogát fenntartjuk!)
 • Találkozó helye: Szentbékkálla, bekötőút, derékszögű kanyar, kőkereszt GPS: 46.886972, 17.570521
 • Találkozó ideje: 2023. február 11. szombat 10.00 óra
 • Időtartam: 4-5 óra
 • Táv: 5 km

Ismerje meg Szentbékkálla és környékének földtani, építészeti és kulturális gyöngyszemeit február 11-i (szombat) induló geotúránkon!

Bemelegítésül felsétálunk a szentbékkállai templom dombocskájára, majd néhány perces erdei gyaloglás után a színes építőkövekből épült Velétei palotarom bukkan elő a fák közül a maga festői szépségében.

A továbbiakban egy hihetetlenül izgalmas földtörténeti esemény kőbe dermedt pillanatfelvétele magasodik fölénk: a közeli vulkán kitörése nyomán mintegy 2 és fél millió évvel ezelőtt pontosan erre a helyre zúdult le egy forró, pusztító vulkáni törmelékár! A meghökkentő látványt nyújtó rétegsor leginkább egy hosszában elvágott geológiai püspökkenyérre emlékeztet, amelyben a mazsolák összesült pannon homokgalacsinok, a diók pedig az olivin zárványok. Vulkánusz isten még számos egyéb ásvány- és kőzettani csemegét is rakott vizsga-remekébe, ami csak arra vár, hogy együtt felfedezzük!

Visszasétálva a falu központjába, egy szép kilátópontról gyönyörködhetünk a Káli-medence látványában, ahonnan tiszta időben még a Balaton déli partján emelkedő fonyódi és boglári vulkánok is jól látszanak.

Túránk következő állomása a méltán világhírű Szentbékkállai-kőtenger. Bizonyára sokan jártak már ott, hintáztak az Ingókövön, (Kelemen-kő névre is hallgat), látták a madáritatókat.
Ennek ellenére érdemes újból meglátogatni, mert élményt nyújthatnak az apró részletek, amikről sok érdekes információt tudhatnak meg, mialatt a gyerekek a világ egyik legjobb természet adta játszóterét vehetik a birtokukba!

Programunk zárásaként a falu legszebb utcáján sétálunk végig, ahol megcsodálhatjuk a Káli-medence népi építészetének gyöngyszemeit: a nádtetejű, hófehérre vakolt házakat a különleges vakolatdíszeikkel és macskalépcsőikkel. Akinek még van kedve és energiája, a falu közelében levő kora-középkori töttöskáli templomromot is megtekintheti.

Csobánci várostromló geotúra - kőtengeri kikötővel
2023-02-12.

 • Helyszín: Gyulakeszi
 • Ár: 1500 Ft/felnőtt; 800 Ft/gyerek
 • Találkozó helye: Gyulakeszi, Kisboldogasszony-templom melletti parkoló GPS: 46.867550, 17.481072
 • Találkozó ideje: 2023. február 12. vasárnap 10.00 óra
 • Időtartam: 3-4 óra
 • Táv: 6 km

Február 12-én (vasárnap) induló geotúránkon meghódítjuk az egyik legszebb vulkáni tanúhegyünk, a Csobánc várral megkoszorúzott csúcsát, majd egy eldugott, de annál különlegesebb kőtengert fedezünk fel.

A Csobánc lábától indulva felkaptatunk a különleges hangulatú várat hordozó és lebilincselő panorámával kecsegető hegytetőre. A felfelé vezető ösvény is tartogat számunkra kultúrtörténeti és földtani látnivalókat: elhagyva a "Rossz-templom" néven elhíresült 13. századi omladozó falú épületet, kanyargós úton, lávafolyáson és bazaltoszlopok elmosódottan látható sokszögletű tetején lépkedve érünk el a hegytetőn magasodó várhoz. Falaiban visszaköszönnek a tanúhegy sötétszürke vulkáni kőzetei. Árnyékában megragadjuk az alkalmat, hogy felelevenítsük a vár dicső történelmi múltjának legérdekesebb fejezeteit.
A legmagasabb pontra is felmerészkedünk, ahonnan a Tapolcai-medence vulkánjainak többsoros koszorúja ölel körül minket. Ezen a csodálatos helyszínen képzeletben visszautazunk az időben több millió évet, és felforrósítjuk a Balaton-felvidék kihűlt vulkánjainak világát.
Ki gondolná, hogy a Csobánc lábánál is rejtezik egy gyönyörűséges kőtenger, ami a Papsapka-kövek névre hallgat? Teljesen egyedi formakincsét felülről és oldalról is megcsodálhatjuk.

A geotúra érint egy kuriózum-számba menő, homokkőben kialakult kis barlangot is.

A program után felnőtt résztvevők számára lehetőség nyílik a Tapolcai-tavasbarlang kedvezményes látogatására. A kedvezményre jogosító kupont a túrán adjuk át a résztvevők számára.

Téltemetős tányérfenyős geobotanikai túra Várpalotai Homokbánya TT látogatásával
2023-02-18.

 • Helyszín: Várpalota - Pét
 • Ár: 2000 Ft/felnőtt; 1000 Ft/gyerek
 • Találkozó helye: Várpalotai Homokbánya TT. bejárata (Várpalota, Gagarin utca 3.) GPS: 47.191127, 18.132983
 • Találkozó ideje: 2023. február 18. szombat 10.00 óra
 • Időtartam: Túra ideje: 4 óra + Várpalotai homokbánya megtekintése: 30 perc
 • Táv: 9 km

Élvezze a tavasz első pillanatait téltemető virágok között! A kevesek által ismert, ám egyedi és különleges Pét környéki sziklákat és lápos területeket bemutató geobotanikai túra keretében, belépődíj ellenében lehetőség nyílik a Várpalotai Homokbánya Természetvédelmi Terület megtekintésére február 18-án (szombat).

Programunk első részében – szakvezetéssel egybekötött interaktív sétán - fellapozzuk az 1954-ben védetté nyilvánított egykori Szabó-bánya falának rendkívül látványos homok rétegeit, melyek egy 16 millió évvel ezelőtti szubtrópusi deltavidék élettől nyüzsgő világába engednek betekintést.
Innen néhány perces autózást követően az egykor malmosságáról híres Pétfürdő mára újra gyönyörű, a budapesti Városligetet idéző központjából indulunk térítéses geotúrára, melyen egy rendkívül izgalmas időutazást tehetünk a második világháborúban hadi üzemként működő, majd a szocializmus után elsőként csődöt jelentett Péti Nitrogén Művek és hányattatott sorsában vele osztozó Pétfürdő megmaradt emlékei között.
Magunk mögött hagyva az épített környezetet változatos összetételű, rejtett forrás kilépések nyomába eredünk, és fény derül arra is, miért fakad a környéken ennyi „óriás forrás”.
A Péti-víz mocsarai fölött kanyargó hegyoldalban téltemető virágokat fedezhetünk fel, miközben egyik ámulatból a másikba esünk, ahogy egyre szélesebbre tágul a láthatár a Bakony hegyeire.
Miután oldalról megnéztük az ementáli sajtra emlékeztető szikla-óriásokat, egy festői völgyben felkapaszkodunk a gerincre, ahol fűrészfog-szerűen a táj fölé meredő kilátó pontok sorát hódítjuk meg, melyek közül a leglátványosabban, legmerészebben függ ég és föld között a Doktor-szikla.
Egy vadregényes vízmosásban térünk vissza Pétfürdőre, ahol még egy meglepetés vár minket.

Patakmedres-ikervíznyelős geotúra Herendről
2023-02-25.

 • Helyszín: Herend
 • Ár: 2000 Ft/felnőtt; 1000 Ft/gyerek
 • Találkozó helye: Herend, Porcelám Manufaktúra parkoló GPS: 47.130721, 17.752529
 • Találkozó ideje: 2023. február 25. szombat 10.00 óra
 • Időtartam: 6 óra
 • Táv: 9 km

Fedezzük fel az Aranyos-patak rejtett földtani kincseit február 25-én (szombat) 10.00 órakor kezdődő geotúránkon! Egykori tengerborítások megkövült élőlényei, óriás kvarckavicsok, gyönyörű tűzkövek, ikertölgyek, ikervíznyelők és még sok rejtett természeti csoda várja a felfedezni vágyó természetjárókat.

Sok tekintetben újszerű, kalandozó geotúrára várjuk azokat, akik vállalják, hogy nekivágnak járatlan ösvényeknek, és akik kedvüket lelik abban, hogy rejtett titkok nyomába erednek.

Utunk több szakaszán feladjuk a jelzett turistaút kényelmét egy kis kalandért, és azért, hogy többet láthassunk.
A természetes ösvény, amit be fogunk járni, kezdetben a Déli-Bakonyból a Magas-Bakonyba átvezető Aranyos-patak medre mentén, majd szikla kibúvások alkotta gerincen vezet az erdő mélyén.

Herendtől néhány percre egy eredeti szépségében megőrzött fás legelő mellett veszünk búcsút autóinktól, hogy néhány órára elfelejtsük a civilizációt.
A Vejem-kő különleges hangulatú, felhagyott kőfejtőjében, képzeletben elmerülünk a kréta időszaki tengerben, melynek kővé vált élővilágával, kézzel fogható, valóságos kapcsolatba kerülhetünk, és bizarr formákat fedezhetünk fel a sziklákban.

Az Aranyos-patak medrét követve hatalmas gömbölyűre formált, változatos színű és mintázatú kavicsokra bukkanunk, melyeknek egyenként is rendkívül izgalmas történetük van: kezünkbe foghatjuk az óriásivá nőtt egysejtűeket, melyek Szent László pénze néven vonultak be több nemzet mondavilágába, vörös jáspisokat, barna májopálokat tarthatunk az erdőbe beszűrődő napfény felé.

A Prédikálószék nevű, különleges formájú, monumentális sziklacsoport mellett meghajolhatunk a természet szobrászművészete előtt, és egy rendkívül izgalmas ősföldrajzi eseménysort eleveníthetünk meg, melyhez pazar színek és izgalmas rajzolatú ősmaradványok tartoznak.
Visszafelé a kényelmes, jelzett turistaúton sétálva, aki nyitott rá, meghallgathat egy-két gondolatot a hazai, földtani természetvédelem napjainkban zajló előrelépéseiről, és mindannyiunk cselekvő felelősségéről, hogy mindezt a gazdagságot megőrizzük a következő nemzedékek számára.

Az erdő rejtette ikervíznyelő után geotúránk zárásaként megcsodálhatjuk az egykori legelőerdő faóriásait, melyek közül talán az út mellett őrt álló, ős, öreg bükkfa ikrek a legtiszteletreméltóbbak.
Semmilyen különleges képesség és felszerelés nem szükségeltetik, csak kíváncsiság és kalandvágy!

Festői szépségű patakmeder, érintetlen erdő, fenséges sziklák, letűnt tengerek gazdag kőbe zárt élővilága fogadja azokat, akik veszik a bátorságot, hogy idegen világokba elmerüljenek!

Barlangoljunk! Geotúra az Alsó- Cuha-szurdok sziklavilágában
2023-03-04.

 • Helyszín: Vinye
 • Ár: 2000 Ft/felnőtt; 1000 Ft/gyerek
 • Találkozó helye: Vinye vasúti megállóhely melletti parkoló GPS: 47,360018, 17,820953
 • Találkozó ideje: 10:00
 • Időtartam: 4-5 óra
 • Táv: 12 km

"Barlangolós" geotúra-sorozatunk nyitó túrája március 4-én (szombat) 10 órakor kezdődik a barlangok völgye néven is emlegetett Alsó-Cuha-szurdokban.

Barlangoljunk! – március a barlangok hónapja
A kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.
Barlangolós geotúra-sorozatunk olyan útvonalakon halad, melyekre kevésbé ismert látogatható barlangokat is felfűzünk, és kiemelten foglalkozunk bemutatásukkal és védelmük fontosságával.

Ez alkalommal nem a Cuha-szurdok sokak által jól ismert szakaszát vesszük célba. Rácsodálkozhatunk, hogy a patak további szakasza is lebilincselően izgalmas látnivalókat tartogat...
Miután bejártuk az ismert részhez tartozó Kőpince-barlangot és a hasonló nevet viselő forrásokat - immár hamisítatlan "bakonyi hangulatban" léphetünk be a Cuha alsó folyásának tündérszép világába!
Kezdetben szelíden szélesre tárja kapuját a völgy, akár az alföldön járnánk. Aztán hirtelen összezárnak mellettünk és felettünk a hófehér sziklaóriások, mélyebb lesz a mélység, magasabb a magasság, gigantikus mederbe zuhant kőtömbök riasztják az áthaladót, aki egy szempillantás alatt eltörpül ebben a vadregényes világban. A meredek oldalakban feketén ásító barlangok némelyikéhez bizony kapaszkodni kell, de megéri a fáradságot.
A Zsivány-barlang megdöbbentő méretével, a Remete-barlang kacskaringós, mindkét végén nyitott járatával ejti rabul a barlangok régi és leendő rajongóit.
Barlangra fel! Ez alkalommal nem kell csúszni-mászni, talpon maradhatunk a számos ritka látnivalót rejtő barlangi terekben!
Figyelem:
A szurdok alsó szakasza lassan, nehezen járható, megfelelő lábbeli szükséges.
A geotúra rendszeres természtjárók számára ajánlott!
A geotúra időtartama miatt nem tudunk menetrendhez igazodni, kérjük - ez alkalommal - gépkocsikkal érkezzenek a helyszínre!

Fedezzük fel együtt a barlangok sokszínű, különleges világát gyönyörű helyszíneken!

Ártéri túra a hódok nyomában
2023-03-25.

 • Találkozó helye: Iklódbördőce, vasútállomás, GPS: 46.603239, 16.604129
 • Találkozó ideje: 2023. március 25. (szombat) 10.00 óra
 • Időtartam: 3 óra
 • Táv: 4 km

Túrázz velünk a Víz Világnapja alkalmából a Kerka és a Cserta árterén március 25-én (szombat)! Iklódbördőcéből az egykori legelőn keresztül érünk ki a Kerka partjára, ahol megcsodálhatjuk a környékre jellemző ártéri ligeterdőket.

A folyó partján láthatjuk a hódok tevékenységének nyomait. A túra időpontjában virágzik ártereink dekoratív védett növénye, a mocsári kockásliliom. A Kerka és a Cserta torkolatát elérve az egykori fás legelőn keresztül térünk vissza a faluba. Utunk során több tucat hatalmas 150 évnél öregebb famatuzsálem között sétálhatunk.

A túra hossza: 4 km

A túra időtartama: 3 óra

A túra nehézségi foka: könnyű

Szintkülönbség: kb. 30 méter

Speciális felszerelés: Időjárásnak megfelelő öltözet, lábbeli.

Ár: térítésmentes

"Csemetétől a famatuzsálemig" tavaszi erdőtúra a Nénai tölgyhöz
2023-05-13.

 • Ár: térítésmentes
 • Találkozó helye: Baki szőlőhegy kanyar, GPS: 46.731797; 16.810605
 • Találkozó ideje: 2023. május 13. (szombat) 9.00 óra
 • Időtartam: 2 óra
 • Táv: 2 km, szintkülönbség: 40 m

A túra során a résztvevők megismerkedhetnek a helyszínen található erdő látnivalóival. Tavaszi arcát ismerhetik meg az erdőnek, hallhatnak a fák növekedéséről, életciklusairól, az erdőben betöltött szerepükről, a hozzájuk szorosan kötődő rovar, madár és gombavilágról. Mód nyílik az öreg fák kerületének és magasságának megmérésére.

A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul!

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő túraöltözet, túracipő, vagy bakancs, kullancs ill. szúnyogriasztó.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt!

Rétek titkai - Túra a Kerka mentén
2023-05-20.

 • Helyszín: Zalabaksa
 • Ár: térítésmentes
 • Találkozó helye: Zalabaksa, Rákóczi u. (iskola előtti parkoló), GPS: 46.702938, 16.549776
 • Találkozó ideje: 2023. május 20. (szombat) 10.00 óra
 • Időtartam: 4 óra
 • Táv: 5 km, szintkülönbség: kb. 40 m

A Zalabaksa környéki rétek a Kerka mente legértékesebb élőhelyei közé tartoznak, ahol számos védett növény és állatfajjal találkozhatunk. Utunk során a Medesi-patak, a Cupi-patak és a Kerka-folyó mentén húzódó ligeterdőkkel, mocsárrétekkel és a Kerka völgyét szegélyező gyertyános tölgyesekkel ismerkedhetünk meg. A színpompás réteken megcsodálhatjuk a szibériai nőszirom gyönyörű kék virágait, és a virágokat látogató megannyi lepkefajt. A túra során évszázados fák alatt pihenhetünk meg egy földvár maradványai mellett.

Előzetes jelentkezés szükséges, a túra 5 fő jelentkezése esetén indul! Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt!

Európai Geoparkok Hete – Geofoglalkozás csoportoknak a Hegyestű Geológiai Látogatóhelyen
2023-05-23.

 • Ár: térítésmentes
 • Találkozó helye: Hegyestű Geológiai Bemutatóhely GPS: 46.889482, 17.646712
 • Találkozó ideje: 2023. május 23. (kedd) 10.00 órától
 • Időtartam: 1,5 óra
 • Táv: A geoséta 3 lépcsősort tartalmaz: a parkolótól a Hegyestű csúcsáig összesen 50 m a szintkülönbség.

Május 23-án (kedd) az Európai Geoparkok Hete alkalmából a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság nyílt napon várja az óvodás, általános- és középiskolás korosztályt a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyen. Az interaktív állomásokkal gazdagított geosétán a Balaton-felvidéki vulkánok világát és a környező terület gazdag földtani múltját kreatív elemekkel, élményszinten mutatjuk be.

Az egykori bányaudvar kőparkjában geológiai idővonal mentén ismerkedünk a Dunántúl változatos kőzeteivel, színes képek és kirakók segítségével idézzük meg a térség földtani múltjának legizgalmasabb fejezeteit.
A középső bányaudvaron a vulkánok korát jelenítjük meg, és megismerkedünk a Balaton-felvidéki bazaltbányászat történetével, érdekes bazaltfejtési technikákkal. A Hegyestű csodálatos körpanorámát nyújtó teraszán terepi társasjáték keretében mutatjuk be a lábunk előtt elterülő Káli-medencét. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a Bakony–Balaton UNESCO Geopark értékeit bemutató nyílt napokat, geotúrákat, természetismereti túrákat, tematikus táborokat, a téli időszakban pedig beltéri programcsomagot kínál minden korcsoport számára. Az iskolai keretekbe szervesen beépíthető, a pedagógusok munkáját színesítő és kiegészítő programok célja, hogy a térségben levő iskolákkal élő kapcsolat jöjjön létre, az új nemzedék érzékeny és tudatos kapcsolatba kerüljön élő és élettelen természeti értékeinkkel.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő túraöltözet és túracipő (zárt, kirándulásra alkalmas, bejáratott, kényelmes, lehetőleg vízálló cipő), innivaló, ennivaló.
Javasolt: fényképezőgép, távcső

A program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul! A túrára maximum 30 főt tudunk fogadni.

Forrás: A Nemzeti Park honlapja


2023.02.11. - 2023.02.12.
2023.02.18.
2023.02.25.
2023.03.04.
2023.03.25.
2023.05.13.
2023.05.20.
2023.05.23.
További ajánlataink

2023.02.09. Nemzeti park programok 2023
MÁTRA KINCSEI TÉLI ELŐADÁSSOROZAT
2023.02.11. Nemzeti park programok 2023
VADÁSZATI ÉLMÉNYNAP AZ ŐSMARADVÁNYOKNÁL
2023.02.11. - 2023.02.12. Balatoni túrák a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban 2023
2023.02.11. - 2023.02.12. Geotúrák 2023. Szervezett túrák a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban
2023.02.15. - 2023.11.30. Hegyestű Geológiai Bemutatóhely, látogatás a Bakony-Balaton Geoparkban
2023.02.18. Balatoni túrák a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban 2023
2023.02.18. Nemzeti park programok 2023
Tavaszcsalogató túra az Aggteleki Nemzeti Parkban
2023.02.18. Geotúrák 2023. Szervezett túrák a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban
2023.02.25. Balatoni túrák a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban 2023
2023.02.25. Geotúrák 2023. Szervezett túrák a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban
2023.03.01. - 2023.10.31. Kotsy-vízimalom látogatás Zalaszántón
2023.03.01. - 2023.10.31. Barlangtúra a Szentgáli-kőlikban
2023.03.04. Geotúrák 2023. Szervezett túrák a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban
2023.03.04. Balatoni túrák a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban 2023
2023.03.12. - 2023.11.01. Természetvédelmi major látogatás őshonos magyar állatokkal a Balaton mellett, a Káli-medencében
2023.03.13. - 2023.10.31. Salföld Major látogatás
2023.03.13. - 2023.10.31. Élménydús kirándulás óvodásoknak, iskolásoknak és felnőtteknek a Salföld Természetvédelmi Majorba
2023.03.25. Balatoni ingyenes programok 2023. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park térítésmentes programjai
2023.03.25. Balatoni túrák a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban 2023
2023.04.01. - 2023.12.31. Pannon Csillagda programok 2023
2023.05.06. - 2023.10.31. Lovasoktatás, lovaglás Salföldi Természetvédelmi Major
2023.05.13. Balatoni ingyenes programok 2023. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park térítésmentes programjai
2023.05.13. Balatoni túrák a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban 2023
2023.05.20. Balatoni túrák a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban 2023
2023.05.20. Balatoni ingyenes programok 2023. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park térítésmentes programjai
2023.05.23. Balatoni túrák a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban 2023
2023.05.23. Európai Geoparkok Hete 2023. Irány a Balaton-felvidéki Nemzeti Park
2023.05.23. Balatoni ingyenes programok 2023. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park térítésmentes programjai
2023.06.01. - 2023.06.30. Bakonygyepesi zergebogláros túra a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban
2023.07.01. - 2023.08.31. Lovasbemutató a Balaton-felvidéken, a Káli-medencében található Salföldi Majorban
2023.01.01. - 2023.12.31. Diás-sziget túra, kirándulás a Fekete István emlékszobához, a „Matula kunyhóhoz`
2023.01.01. - 2023.12.31. Csónakázás Tapolcán a Tavasbarlangban
2023.01.01. - 2023.12.31. Levendula Ház programok 2023 Tihany
2023.01.01. - 2023.12.31. Várpalotai egykori Szabó-féle homokbánya látogatás
2023.01.01. - 2023.12.31. Tavasbarlang látogatás és csónakázás Tapolcán
2023.01.01. - 2023.12.31. Barlang kalandtúra a Csodabogyós-barlangban
2023.01.01. - 2023.12.31. Csillagvizsgáló Bakonybél
2023.01.01. - 2023.12.31. Túra az Odvaskői-barlanghoz
2023.01.01. - 2023.12.31. Kitaibel tanösvény Somlójenő, ökotúra a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban
2023.01.01. - 2023.12.31. Káli-medence túrák a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban
2023.01.01. - 2023.12.31. Csopaki tanösvény, mini ökotúra a Balaton-felvidéki Nemzeti Park központjában
2023.01.01. - 2023.12.31. Pele apó tanösvény a Keszthelyi-hegységben, ökotúra a Balatonnál
2023.01.01. - 2023.12.31. Geológiai és botanikai tanösvény, ökotúra Badacsonyban
2023.01.01. - 2023.12.31. Búbos vöcsök tanösvény, ökotúra a Kis-Balatonnál a Kányavári-szigeten
2023.01.01. - 2023.12.31. Kányavári-sziget, ismerkedés a Kis-Balaton madárvilágával
2023.01.01. - 2023.12.31. Remete zarándokút, túra a nagykapornaki apátsági remetekertben
2023.01.01. - 2023.12.31. Vörsi Tájház programok 2023
2023.01.01. - 2023.12.31. Tájház látogatás Vörsön, a Kis-Balatonnál
2023.01.01. - 2023.12.31. Veszprém vármegyei programok 2023. Események, rendezvények, fesztiválok
Veszprém vármegyei programajánló
2023.01.01. - 2023.12.31. Balaton-Bakony Geopark kirándulások
2023.01.01. - 2023.12.31. Pannon Csillagda látogatás
2023.01.01. - 2023.12.31. Kőtenger túra Mindszentkálla
2023.01.01. - 2023.12.31. Túra a balatonkenesei tátorjánosba
2023.01.01. - 2023.12.31. A Káli-medence felfedezése, kirándulások a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban
2023.01.01. - 2023.12.31. Kis-Balaton túrák a fokozottan védett területen
2023.01.01. - 2023.12.31. Túra az Odvaskői-barlanghoz
2023.01.01. - 2023.12.31. Balatoni túrák, gyalogtúrák, barlangtúrák, geotúrák
2023.01.01. - 2023.12.31. Séta szakvezetéssel a balatonfüredi erdőben
2023.01.01. - 2023.12.31. Bazaltorgonák tanösvény, ökotúra Kisapátiból és Raposkáról
2023.01.01. - 2023.12.31. Szent György-hegyi túra a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban
2023.01.01. - 2023.12.31. Séta szakvezetéssel a farkasgyepűi kísérleti erdőben
2023.01.01. - 2023.12.31. Bakonyi Erdők Háza természetvédelmi és erdészeti gyűjtemény látogatás
2023.01.01. - 2023.12.31. Kirándulás a balatonfüredi Lóczy-barlanghoz
2023.01.01. - 2023.12.31. Theodóra-Kékkő tanösvény túra
2023.01.01. - 2023.12.31. Túraajánlatok a Keszthelyi-hegységben
2023.01.01. - 2023.12.31. Tanösvény Somló
2023.01.01. - 2023.12.31. Természetfotózás leskunyhókból a Kis-Balatonon
2023.01.01. - 2023.12.31. Bazaltorgona tanösvény ökotúra a Tapolcai-medencében, a Szent György-hegyen
2023.01.01. - 2023.12.31. Balaton-felvidéki kirándulás a Pécselyi-medencébe
2023.01.01. - 2023.12.31. Attyai-láprét tanösvény a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban
2023.01.01. - 2023.12.31. Túra a Káli-medence tanösvényein
2023.01.01. - 2023.12.31. Gyalogtúrák a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban
2023.01.01. - 2023.12.31. Kirándulás Csobánc várának falaihoz
2023.01.01. - 2023.12.31. Látogatás a Somló-hegyi Szent Margit-kápolnához
2023.01.01. - 2023.12.31. Túrák a Magas-Bakonyban, szakvezetéssel
2023.01.01. - 2023.12.31. Lóczy gejzír-sétaút a Tihanyi-félszigeten
2023.01.01. - 2023.12.31. Tihanyi túra a gejzírek félszigetén
2023.01.01. - 2023.12.31. Dörgicsei kirándulás szakvezetéssel
2023.01.01. - 2023.12.31. Klastrom túra a Káli-medencében
2023.01.01. - 2023.12.31. Kőtenger túra Szentbékkálla
2023.01.01. - 2023.12.31. Gyalogtúrák a Mura-menti Tájvédelmi Körzetben
2023.01.01. - 2023.12.31. Kirándulás a devecseri Széki-erdőbe
2023.01.01. - 2023.12.31. Gejzírmező túra a Tihanyi-félszigeten, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban
2023.01.01. - 2023.12.31. Cserszömörce- és rizling túra a Káli-medencében
2023.01.01. - 2023.12.31. Boroszlán tanösvény Bakonybél, ökotúra a Bakonyban
2023.01.01. - 2023.12.31. Darvas-tó bauxitlencse túra
2023.01.01. - 2023.12.31. Csobánci vártúra
2023.01.01. - 2023.12.31. Bivalyrezervátum látogatás a Kis-Balatonnál
2023.01.01. - 2023.12.31. Autós kirándulás saját gépkocsival a Kis-Balatonnál
2023.01.01. - 2023.12.31. Látnivalók a Bakony-Balaton térségben
2023.01.01. - 2023.12.31. Pele-körút csopaki séta a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események