Balatoni Múzeum programok 2020 Keszthely
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Balatoni Múzeum programok 2020 Keszthely

2020.03.03. - 08.31.

Vegyen részt programjainkon, látogasson el egy igazán család- és gyermekbarát múzeumba! Csobbanjon a kultúrába a Balatoni Múzeumban, a „magyar tenger” múzeumában! Élményközpontú, interaktív tárlatainkon megismerkedhet a Balaton-vidék változatos élővilágával, gazdag múltjával, és a balatoni hajózás történetével is. Elmerülhet a „Boldog békeidők” fürdőinek világában, vagy akár az 1970-es és 80-as évek balatoni nyaralásainak emlék- és használati tárgyai keltette nosztalgikus hangulatban is.

Programok

2020. március 14. 14:00-17:00
Beporzók Napja - Mert minden apróság számít.

Tudtad, hogy az emberiség sorsa szorosan kapcsolódik a virágos növényekhez és az azokat beporzó szervezetekhez? Utóbbiak tömeges pusztulása globális probléma, de bármennyire kicsinek is érezzük magunkat, mi is segíthetünk. Gyertek el a múzeumba, és megmutatjuk, hogyan!

2018 januárjában magánkezdeményezésre indult útjára a mozgalom, melynek eredményeként a tudományos élet, a civil szervezetek, a közoktatás és a média érdekelt képviselői támogatásával létrejött a Beporzók Napja.

A természetvédelmi jeles nap célja, hogy felhívja a figyelmet arra, mennyire sérülékenyek az állatok és növények közt az evolúció során kialakult beporzó kapcsolatok. A beporzóktól függ a szárazföldi ökoszisztémák egyensúlya, a vegetációt alkotó növények jelentős százalékának megléte és fennmaradása.

A Balatoni Múzeum március 9-től egész héten várja az óvodás és iskolás csoportokat „Csodabogarak” című múzeumpedagógiai foglalkozásaira, melyekről további részleteket itt olvashat.

Szombati családi napunk programját úgy állítottuk össze, hogy a természetvédelem illetve a méhészet iránt érdeklődők hasznos és érdekes információkhoz jussanak, és a család minden tagja, kicsik és nagyok is jól érezzék magukat!

Programok:

 • Ismeretterjesztő előadás – előadó: dr. Kodics Balázs
 • Méhészeti eszközök régen és ma – Néprajzi gyűjteményünk méhészeti eszközei, és napjainkban használt eszközök bemutatója
 • Méhészeti termékek kóstolása
 • Interaktív játék nyereményekkel
 • “Méhek útján” című kisfilm vetítése
 • Kézműves foglalkozás gyerekeknek
 • Darázsgarázs készítés

További információk:
Az eseményen múzeumi belépőjegy megvásárlása ellenében lehet részt venni. Belépőjegy árainkról itt tájékozódhat.


2020. március 28., szombat, 16:00–18:00
Mészáros T. László fotóriporter életmű kiállítása - Kiállításmegnyitó

Helyszín: Balatoni Múzeum, Aula
Program:
A vendégeket köszönti:
Havasi Bálint, a Balatoni Múzeum igazgatója
Fellépnek:
Happy Dixieland Band Hévíz; Albatrosz Táncegyüttes; Merics Nikolett sanzonénekesnő;Varga Endre szaxofon; Babos Judit zongora; Takács Ferenc marimba; Takácsné Aigner Barbara hegedű
A “Fotók, filmek, karikatúrák” alcímet viselő tárlat a Zalai fotóriporter négy évtizedes pályafutását mutatja be. 

Időszaki kiállítások

Az avar kor – Madártávlatból. A szolnoki Damjanich János Múzeum vándorkiállítása az avarokról.
2020. június 6 - 2020. augusztus 31.
Kiállításmegnyitó tervezett időpontja: 2020. június 6. 16 óra

A tárlat olyan – eddig páncélszekrény mélyén őrzött – 6-8. századi avar kori leletek mutat be, melyeket még a korszak kutatóinak többsége sem láthatott eredetiben.
Jász-Nagykun-Szolnok megye területéről és közvetlen környezetéből származó leletegyüttesek egy részét még a 19. században fedezték fel a régészek, de láthatunk olyanokat is, amelyeket már a 21. században tártak fel.
A kiállítás több mint 40, fotókkal gazdagon illusztrált tablón mutatja be az avar kor eseményeit. Ehhez járul a kilenc vitrinben kiállított tárgyi anyag.
A kiállítás egyik legkülönlegesebb része az avar kori temetkezési szokásokról mesél.

Itt megtudhatjuk, mi köze Shakespeare „Rómeó és Júlia” című művének az avarokhoz.

Rendkívül érdekes ugyanis, hogy már az avar kori sírokban is megtalálhatók és nyomon követhetők az igaz szerelem „tárgyiasult” formái. Ezt a különleges temetkezési formát, az úgynevezett kettőssír egyik példáját a tárlat látogatói is megtekinthetik.

A tárlatot a Balatoni Múzeum régészeti gyűjteményének az avar korhoz köthető, Zala megye különböző lelőhelyein előkerült leletanyaga egészíti ki.

Volt egyszer egy iskola – A keszthelyi Nagyváthy Szakközépiskola története
2020. április 18 - 2020. augusztus 31.
Kiállításmegnyitó időpontja: 2020. április 18. 16 óra

Iskolatörténeti kiállításunk a 75 éve alapított keszthelyi Nagyváthy Technikum, később Szakközépiskola történetét dolgozza fel.
A Technikumban, mely a dunántúli oktatás egyik jelentős intézményének számított, 1945-től folyt a mezőgazdasági szakképzés.
Tárlatunkon eredeti tárgyak, fotók és dokumentumok segítségével mutatjuk be az iskola mozgalmas évtizedeit: számos felvétel örökítette meg a tanulmányi- és sportversenyeket, az iskolai kulturális élet eseményeit, az egykori tanárokat és diákokat.
A kiállítás egyúttal megemlékezés Nagyváthy Jánosról, akinek Festetics György gróf jószágkormányzójaként jelentős szerepe volt abban, hogy Keszthelyen alakult meg Európa első felsőfokú mezőgazdasági intézménye a Georgikon.
A kiállítás installációi érdekes képek adnak arról is, hogyan, milyen módszerekkel és eszközökkel tanítottak egy vidéki szakiskolában 50-60 évvel ezelőtt.

Mészáros T. László fotóriporter életmű kiállítása
2020. március 28 - 2020. május 30.
Kiállításmegnyitó időpontja: 2020. március 28. 16 óra

A “Fotók, filmek, karikatúrák” alcímet viselő tárlat a Zalai fotóriporter négy évtizedes pályafutását mutatja be.
A sokszínű tárlaton fotók, filmek, grafikák, könyvek, naptárak és társasjátékok tanúskodnak Mészáros T. László kimeríthetetlen kreativitásáról.

Az alkotó pályafutásáról
Mészáros T. László 1978-ban népművelő fakultáción érettségizett Zalaegerszegen. Első munkahelye a zalaegerszegi Ifjúsági és Úttörőháznál volt, fotós, filmes közönségszervező, dekoratőr munkakörben.

Az 1980-as évekről így mesél:
„Munkás évek, rengeteg előadás, esemény, Egervári Esték színház, amatőrfilmek, díjak… Sikeres kisfilmek: Kettesben, Láz, Premier. […] 1981 Határőrségi behívó. Kulturmiszió, elvégeztem a mozigépész kiképzést, szakképzett mozigépész lettem. 1983 […] Átveszem a zalaegerszegi Amatőrfilm Klub vezetését Lackner Lászlótól. 1984 Munkahelyváltás, irány a Zala Megye Idegenforgalmi Hivatala. […] 1985 Sikeres pályázat a Zalai Hírlap fotós állására.”
1987-ben sikeres MÚOSZ fotóriporteri szakmai oklevél, 15 év Zalai Hírlapos tevékenység, fotók, írások, karikatúrák, reklámfotók, a “Zalai Tájakon” naptár elindítása egyéni ötletekkel, képekkel, első fotós Nívódij az újságnál. Zala megye teljes légifotós projektje, később Magyarországé. Péntek Józseffel közösen, két játékszabadalma van.

1994-ben kiállítás nyílt karikatúráiból és illusztrációiból Zalaegerszegen a Zrínyi Miklós Gimnáziumban. Két fotópályázat fődíjasa. 1997-ben elnyerte Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának képeskönyv pályázatát, s elkészítette első önálló Zalaegerszeg című fotóalbumát. 1999-ben jelent meg “Zalai séta” című, Zala megyéről szóló egyedi nézőpont szerint összeállított képeskönyve.
Munkássága során bejárta Zala megye minden szegletét, s mára az ország minden jelentős településéről, eseményéről készített fotót.
108 önálló fotóalbuma jelent meg , 47 könyvben működött közre társszerzőként. Legnagyobb méretű és sikerű könyve a “Magyarország Európában”, 170 oldalon, 17 nyelven. A “Szeretettel vár” minikönyv, az “Európában” és “Szerelmem” fotóalbum sorozat elindítója.

2014-től a digitális technikát kihasználva újra elkezdett animációs kisfilmeket készíteni, melyek mindegyike több díjat kapott a kisfilmes hazai szemléken.
2017-től a hazai települések népszerűsítésére sikeres társasjáték sorozatot indított (Keszthely, Zalaegerszeg, Zalaszentgrót, Letenye, Murarátka), céges társasjátékként a Swietelsky Vasúttechnika projektjeiből is készült játék.
2018-ban sikeres felvételt nyert a Magyar Alkotóművészek Nonprofit Kft-be, 2019-től a Magyar Fotóművészek Világszövetségének a tagja.

Hobbija a sakk, 1977-től a zalaegerszegi Csuti Antal Sportklub tagja. Négy gyermeke van, Róbert (38), Tamás (34) Anna Lilla (28) és Péter (18).

Általános félelmek – Tóth Xénia kiállítása
2020. február 22 - 2020. április 11

A “Fiatal Balatoni Alkotók” sorozat 2020. évi kiállításán Tóth Xénia festőművész mutatkozik be.

A keszthelyi kötődésű művész a Magyar Képzőművészeti Egyetemen hallgatója, a nürnbergi Akademie der Bildende Künste ösztöndíjasa. Az elmúlt évek alkotásait felvonultató tárlat festményei és videómunkái belső félelmeinkkel, szorongásainkkal szembesítenek.

Forrás: Múzeum honlapja és közösségi oldala


2020.03.03. - 2020.08.31.
Találatok száma: 8

BonVital Wellness & Gastro Hotel - felnőttbarát szálloda Hévíz

BonVital Wellness & Gastro Hotel - felnőttbarát szálloda Hévíz

A BonVital Wellness & Gastro Hotel - felnőttbarát szálloda Hévíz belvárosában várja a pihenni vágyó vendégeket. A négycsillagos szálloda szeptembertől csak 14 éven felüli gyermekeket fogad. A gasztronómia, a wellness és a gyógyászat harmonikus egyvelegével szállodánk egyedi színfoltként jelenik ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Palace Hévíz****

Hotel Palace Hévíz****

Hotel Palace**** Hévíz - wellness hotel Hévíz belvárosában. A Palace Hotel 165 tágas, légkondicionált kétágyas szobát és apartmant kínál, melyek többsége erkéllyel is rendelkezik. Szállodánkban a hangsúlyt vendégeink kényelemére és kiszolgálására helyezzük. Totális kikapcsolódásra és regenerálódásra ... Bővebben

Kiemelt partner

Hunguest Hotel Panoráma Hévíz

Hunguest Hotel Panoráma Hévíz

A világhírű hévízi gyógytó közvetlen szomszédságában található Hunguest Hotel Panoráma Hévíz szálloda egész évben várja a kikapcsolódni, gyógyulni vágyó vendégeket. A szállodát a Szent András Reumakórház és Gyógycentrummal fedett folyosó köti össze. Bővebben

Kiemelt partner

Kék Vendégház Gyenesdiás

Kék Vendégház Gyenesdiás

A Kék Vendégház millió meglepetést tartogat vendégei számára. Az új építésű panzióban tizenkettő tágas, modern berendezésű apartaman várja a látogatókat, amelyek mindegyikéhez fürdőszoba, wc, televízió, erkély/terasz, illetve minibár tartozik, illetve 5 apartmanunk klimatizált. Az bőséges és ízletes ... Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partner

Hotel Panoráma Balatongyörök***+

Hotel Panoráma Balatongyörök***+

Balatoni szállodánk parkkal, belső zárt gépkocsi parkolóval a gyermekek részére játszótérrel, játszószobával biztosít kellemes, nyugodt pihenést vendégeinek. Családi szobáink két helyiségesek, egyedileg légkondícionálhatók, erkélyesek, fürdőszobával, rádióval, televízióval, hűtővel, telefonnal felszereltek. ... Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partner

Hotel Spa Hévíz ****

Hotel Spa Hévíz ****

A Hotel Spa Hévíz - az egyedülálló Hévízi Gyógytó szállodája - a város szívében válik az Ön otthonává. A gyógytó szomszédságában, klasszicista stílusban épült szállodánk, amely légkondicionált és nemdohányzó wellness hotel 54 szobával. Patinás hangulatú virágos sétány, évszázados platánfák élmények ... Bővebben

Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner

Hunguest Hotel Helios Hévíz

Hunguest Hotel Helios Hévíz

Hévízen, a világhírű gyógytótól 500 m-re egy csodálatos természetvédelmi wellness parkban várja vendégeit a Hunguest Hotel Helios Hévíz, ahol saját gyógyászati részleg, egészségügyi személyzet és fedett termálvizes medence várja a gyógyulni vágyókat. A szálloda Anna épülete 150 klimatizált, erkélyes, ... Bővebben

Kiemelt partner

Easy Suites Hévíz

Easy Suites Hévíz

Magas színvonalú szolgáltatásokkal várjuk kedves vendégeinket hévízi hotelünkben. Az Easy Suites Hévíz egy csendes, zöldövezeti utcában található, mindössze 15 percnyi sétára a Hévízi-tótól. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt események

Közeli ajánlatok

Keszthely Triatlon 2020
Keszthely Triatlon 2020
 • Keszthely
2020. június 13 - 14.
KeszthelyFest 2020
KeszthelyFest 2020
 • Keszthely
2020. július 3 - 5.
Keszthelyi Retro Fesztivál 2020
Keszthelyi Retro Fesztivál 2020
 • Keszthely
2020. július 25.

Hasonló ajánlatok

Csanády-ház látogatás Hajdúszoboszlón
Csanády-ház látogatás Hajdúszoboszlón
 • Hajdúszoboszló
2020.03.15. - 10.15.
Pesterzsébeti Múzeum programok 2020
Pesterzsébeti Múzeum programok 2020
 • Budapest
 • XX. kerület
2020.04.29. - 2021.03.27.

Figyelmébe ajánljuk!

Balatoni Múzeum
Balatoni Múzeum
 • Keszthely

Érdemes felkeresni!

Ez is érdekelheti!

Magyar Nemzeti Múzeum
Magyar Nemzeti Múzeum
 • Budapest
 • VIII. kerület
Török Ház
Török Ház
 • Szigetvár

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás