Balatoni Bringatúra 2020
Magyar Tudomány Ünnepe online - kövesse élőben az előadásokat!
Magyar Tudomány Ünnepe online - kövesse élőben az előadásokat!
Margitszigeti Színház Ajándékkártya - Hűség- és Kedvezménykártya a fára!
Margitszigeti Színház Ajándékkártya - Hűség- és Kedvezménykártya a fára!
Szilveszteri programajánló
Szilveszteri programajánló

Balatoni Bringatúra 2020


2020. június végén - most 6. alkalommal - egy kis bringa túrára invitáljuk a lelkes, sportolni, kikapcsolódni vágyó hölgyeket és urakat! A nap folyamán a Balaton festői környezetében tekernénk körülbelül 80 km-t, valamint Tabról Szántódig is biciklivel mennénk (oda-vissza). A túra távjától senki se ijedjen meg, egy átlagos 15-20 km/h-s átlaggal, több pihenővel szinte bárki teljesíteni tudja! Valamint a várható érkezési időbe a 2-3 órás pihenőidő is benne van!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Balatoni Bringatúra 2020

2020. június 28., vasárnap, 7:00–19:00

A kerékpártúra teljes távja: körülbelül 120 km
A túra időpontja: 2020. június 28. (vasárnap)
Start/cél helyszíne: TAB, Figura Bisztró
Indulás: 7:00
Várható visszaérkezés: körülbelül 19:00 (sebességtől, és pihenésektől függően változhat)

A kerékpártúra útvonala:
TAB - Kapoly - Pusztaszemes - Kereki - Kőröshegy - Szántód (komp) - Tihany - Balatonfüred - Balatonalmádi - Balatonkenese - Balatonvilágos - Siófok - Zamárdi - Szántód - Kőröshegy - Kereki - Pusztaszemes - Kapoly - TAB

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt!

A szokásos technikai kiegészítés (ami idénre is érvényes):

1.) A túrán bárki részt vehet! A részvétel nincs semmiféle díjhoz, és regisztrációhoz kötve! A lényeg számunkra az, hogy minél többen, közösen induljunk el egy szuper sportos napra, ahol örömmel, jókedvvel töltekezve tekerjünk a Balaton csodás környezetében.

2.) A kerékpártúrához BÁRKI, BÁRHOL csatlakozhat!!! Nincs kőbe vésve semmi sem! Ha valaki szeretné, akkor Szántódon is csatlakozhat akár hozzánk, odáig pedig érkezhet kocsival! A túra lényege, hogy itt szinte mindent lehet! 

3.) A túra nem verseny!!!! Mindenki a saját tempójában tekerhet!!! A cél az önfeledt sportolás, beszélgetés, gyönyörködés a tájban!
Nyilván biztosan lesz, hogy kicsit elszakadunk egymástól, mert ez elkerülhetetlen egy ilyen helyzetben, de ettől függetlenül biztosan megtalálja mindenki a saját társaságát a nap folyamán, akivel/akikkel végig tud tekerni! Természetesen nem hagyunk senkit sem "az út szélén"! Amennyire erőnkből telik, segítünk mindenkinek, megpróbáljuk bevárni egymást!

4.) Véleményem szerint szinte BÁRKI teljesíteni tudja ezt a túrát egy viszonylag műszakilag ép kerékpárral!
Ha 15 km/h-val számolunk, amennyivel körülbelül 1 futó emberke halad, akkor a tiszta tekerési idő 9 óra! DE hangsúlyozom a tempót, ami igazából egy nagyon könnyed tekerés!
Ebben az esetben reggel 7:00-as indulással számolva is 17:00 órára már itthon is lennénk (nyilván ezt megállások nélkül számolva)!
Ha azt nézzük, hogy 21:00 óráig világos lesz kb., akkor mindenki láthatja, hogy 4, azaz 4 óra pihenőidő is lehet akár a túra alatt 15km/h-ás sebesség mellett, ami egy futó teljesítménye!!!
Szóval ne ijedjen meg senki sem! Én biztos vagyok benne, hogy még gyorsabban is menni fog ez mindenkinek! 

5.) A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A túra szigorúan véve nem szervezett keretek között zajlik, ebből kifolyólag felelősséget senkiért sem vállalunk! Mindenkinek saját magának kell gondoskodnia a frissítésről (inni-, ennivaló). Nyilván biztosan sok olyan helyen is meg tudunk állni, ahol enni, illetve inni tudunk, de ajánlatos hozni is magunkkal minimum 1-1,5 liter vizet, és valami szénhidrát dús ennivalót is. Nálam (Dávid) lesz vész esetére szőlőcukor, és energia gél is, amit szívesen megosztok bárkivel, ha nagyon kifogyna az elemózsiából! 

6.) Mivel időben egy hosszabb tekerésről beszélünk, ezért érdemes minden időjárási körülményre felkészülni.

7.) Szintén kicsit az előzőekre visszakapcsolódva, a technikai problémákra is jó, ha felkészülünk. Itt főleg a defektre gondolok. A legjobb az lenne, ha mindenki - aki tud - hozna magával minimum 1 kerékpár belsőt pluszban. Nyilván a felkészültebbek több mindennel is érkezni fognak.
Ennek a példának a kapcsán meg is nyugtatnék mindenkit, hogy Nálam (Dávid) lesz minimum 2 db 26 colos belső gumi, és szinte mindenfajta technikai probléma megoldására több kulcskészlet is, valamint pumpa.
Ha bármi probléma lesz a túra alatt, amiben kell valakinek segítenem, akkor természetesen a plusz belső gumik tekintetében, és a szerelésben is segédkezem szívesen! ;)
Továbbá nem kötelező, de ajánlott a bukósisak használata! A kerékpáron pedig azért ellenőrizzük, hogy mind a 2 fék rendesen fogjon, és ha lehet, akkor ne essen szét alattunk a bringa! ;)

8.) Az útvonalat tekintve, a kicsit forgalmasabb, de jóval könnyebb terepen fogjuk megközelíteni a Balatont, ez pedig a Tab-Kapoly-Pusztaszemes-Kereki-Kőröshegy-Szántód vonalat jelenti. Nyilván itt libasorban tudunk majd csak haladni, egymás mögött!
Szántódtól egy kisebb pihi következik, ugyanis a komp segítségével rögtön áthaladunk a Balaton északi oldalára. Utána Tihanynál sem kell megijedni, mert a nagy hegyet kikerüljük, szinte teljesen a part mellett haladunk végig, és vesszük az irányt Balatonfüred felé.
Füred után kisebb dombocskák lesznek csak néhol, és Balatonvilágosnál is igyekszünk elkerülni az emelkedőket! Utána egészen Szántódig tekerünk vissza, majd a reggeli útvonalon haladunk haza Tab felé.
A túra közben többször megállunk, és reményeim szerint mindenkit bevárunk, próbálunk egységesen haladni!

Forrás: szervezők

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Pontos cím, geokód, térkép
8660 Tab , Kossuth Lajos utca 53.
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Tabi programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események