Élmények egész évben, szeretettel várjuk!
Élmények egész évben, szeretettel várjuk!
Fedezze fel a Zemplén csodálatos tájait! Pihenjen nálunk!
Fedezze fel a Zemplén csodálatos tájait! Pihenjen nálunk!

Keresztúri esték 2017

2017. november 25., 19:00–21:00
Hegyalja Folk

A Tokaj-hegyaljai (mádi) székhelyű zenekar jelenlegi felállásában 2015. év második felében alakult és a hagyományos – elsősorban moldvai - népzene, valamint a rock zene ízléses ötvözésével kísérletezve alakította ki jelenlegi repertoárját. Az együttes a népi feldolgozások mellett saját dalokat is játszik: a rock zenében klasszikus dob-basszus-gitár alapra építették fel a tradicionális népi hangszerek (furulya, koboz,tárogató, stb.) játékát, amit jól kiegészít, és egyidejűleg a zene karakterét is megadja, a tehetséges énekesük gyönyörű népi éneke. A zenekarnak két professzionális muzsikus tagja van: Héjja Bella Emerencia népi énekes, a Zeneakadémia tanára és Talián Tamás basszusgitáros, klasszikus zenei kürt tanár. Ványai Árpád gitáros neve ismerősen cseng Tokaj-hegyalján, hiszen több évtizedes rock zenei múlt áll mögötte, Laczkó Attila dobos egyetemi tanulmányai mellett különböző környékbeli zenekarokban is zenél, Krajnyák István furulyás-gitáros pedig, ugyancsak más jellegű polgári foglalkozása mellett, elsősorban a helyi tárogatós közéletből lehet ismerős.

Belépő: 1.000,- Ft, mellyel a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány támogatjuk.

2017. december 2., 19:00–21:00
Képmás zenekar

A Képmás Zenekar a Debrecen - Nyíregyházi Egyházmegye emblematikus csapata. Az együttes megalakulása óta meghatározó szereplője az egyházmegyei gyermek- és ifjúsági pasztorációs programoknak. Mindezen túl aktív résztvevője és formálója az északkeleti régió kulturális rendezvényeinek.
Az együttes két alapítója és vezetője, Bolega László és Kardos György zenei munkássága és együttműködése a Képmás megalapítását megelőző időkre nyúlik vissza. A Képmás zenekar felállása Halhóber Gábor csatlakozásával vált teljessé, ekkor alakult ki a csapat arculata is.
A trió képzett vendégművészek közreműködésével állítja színpadra koncertjeit, melyeken a Képmás saját szerzeményei mellett Zorán átdolgozott dalai szólalnak meg másképp.
A zenekar Van egy város a szívemben című adventi koncertjének a repertoárja a megszokott dalokon túl kiegészül a csapat adventre és karácsonyra íródott szerzeményeivel.
Az együttest 2015-ben a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye első megyéspüspöke Bosák Nándor kitüntetésben részesítette, megköszönve nekik az elmúlt tíz évben a nyíregyházi plébánián, a harangodi egyházmegyei gyereknapon és az egyházmegyében a gyermek- és ifjúsági pasztoráció területén végzett zenei szolgálatot és egész munkásságukat.

Belépő: 1.000,- Ft, mellyel Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány támogatjuk!

Forrás: Szervezők


2017.11.25.
2017.12.02.
KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Bodrogkeresztúr programok 2017. Keresztúri esték

Programajánlat

Szolgáltató

Acetánia Ecetmúzeum
Acetánia Ecetmúzeum
  • Bodrogkeresztúr
Dereszla Pincészet
Dereszla Pincészet
  • Bodrogkeresztúr
Magyar Motorok Múzeuma
Magyar Motorok Múzeuma
  • Bodrogkeresztúr
Füleky Pincészet
Füleky Pincészet
  • Bodrogkeresztúr
Anna Vendégház
Anna Vendégház
  • Bodrogkeresztúr
Tokaji Borecet Manufaktúra
Tokaji Borecet Manufaktúra
  • Bodrogkeresztúr