Bor- és Babfesztivál
A balfi Bor- és Babfesztivál célja ételeken és italokon keresztül bemutatni a korabeli életformát. A 17. században a helyi borosgazdák a szőlő- és bortermesztési tevékenységüket a szőlősorok közé ültetett zöldségek termesztésével egészítették ki. A legfőbb zöldség a bab volt, de előfordult a paradicsom, a burgonya és a káposzta is. A zöldségek eladásából származó plusz bevétel gazdaságosabbá tette a termelést, miközben a szőlő művelését nem akadályozta. Így lett a borosgazdák “gúnyneve” Poncihter, azaz a németből átvett bohnenzüchter magyarosított formája.
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.
Foki Apartman Balf
Csendes, nyugodt környezetben várjuk kedves vendégeinket. Az a vágyunk, hogy ebben a rohanó világban olyan kikapcsolódást biztosítsunk Önöknek, ahol a nyugalom és a pihenés áll az első helyen, különleges hangsúlyt fektetve a családias vendéglátásra.
Néher Vendégház Balf
Egész évben nyitva tartó vendégházunkban a gyógyvizéről méltán híres, Soprontól 7 km-re lévő Balfon várjuk kedves vendégeinket.
Weninger Pincészet
A borászatnak Balf, a Fertő tó déli csücskénél található, csendes falucska ad otthont. 2006 óta a magyarországi Biokontroll ellenőrzi a balfi birokon követett biodinamikus módszerek hitelességét.
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!