Élmények egész évben, szeretettel várjuk!
Élmények egész évben, szeretettel várjuk!
Fedezze fel a Zemplén csodálatos tájait! Pihenjen nálunk!
Fedezze fel a Zemplén csodálatos tájait! Pihenjen nálunk!

Fesztivál az erdőbényei kertekben. Tokaj-Hegyalja legizgalmasabb fesztiválja idén augusztusban is megnyitja kapuit Erdőbényén! Erdőbénye fesztivál nélkül is egy szép kis zempléni falu, ódon házaival, meredek utcáival, patakjaival, festői környezetben, hegyekkel, szőlőkkel, erdőkkel övezett völgyben. Tokaji borok, zempléni ízek. 13 erdőbényei borászat és a kedvenc éttermeik. A korábbinál is színesebb programmal és sok újdonsággal készülnek az erdőbényei borászok az idei Bor, mámor... Bénye fesztiválra.


Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

A festői szépségű tokaj-hegyaljai táj, a gasztronómia az izgalmas kulturális programok és a vulkáni talajon termett tokaji borok rajongóinak már igazán nem kell sokat várniuk, hiszen a Bor, mámor, Bénye fesztivál egy hónap múlva kezdődik, július 6-án Erdőbényén.

A nem szokványos rendezvény kilencedik alkalommal nyitja meg kapuit a fesztivál szerelmesei előtt. A szervezők először 2009-ben azért álmodták meg ezt a különleges eseményt, hogy bemutassák a bámulatosan szép Tokaj-Hegyalja talán legvarázslatosabb települését, Erdőbényét azóta Bénye a nagy találkozások helyszínévé és egy négy napig tartó mámoros eseménnyé nőtte ki magát.

Az helyi kertek és borászatok a fesztivál ideje alatt nyitva állnak a látogatók előtt és színes programokkal, koncertekkel, irodalmi felolvasásokkal, kézműves foglalkozásokkal, gyerekprogramokkal, no és persze jobbnál jobb borokkal, ínycsiklandó falatokkal várják az érdeklődőket.
Bemutatkoznak a közkedveltté, és nem csupán a borász körökben is ismertté vált bényei borászatok, különleges kortárs vagy éppen hagyományőrző programokkal. Kiemeltünk néhányat:

Budaházy-Fekete Borászat
Dávid Rémusz borász, a Budaházy-Fekete Kúria vezetője 1996-ban vásárolta meg a kúriát. Rémusz hiszi, hogy a természet és egy finom pohár bor minden gondot képes elűzni és teljes harmóniát varázsolni. Saját területről, ökogazdálkodásból származó Furminttal, Hárslevelűvel és Sárgamuskotállyal készül a fesztiválra Erdőbényén, azon a tájon, amelyet szerinte mindenkinek meg kell tapasztalnia.
Július 6, csütörtök: NYITÓKÓSTOLÓ AZ ERDŐBÉNYEI BORÁSZOKKAL és MAGASHEGYI UNDERGROUND koncert
A fesztivál első, és egyben nyitóprogramja a nagy (újra)találkozás Erdőbényével. Aznap délutántól a Budaházy-Fekete kúria kertjében összegyűlnek az erdőbényei borászok egy közös kóstolóra, kerti partira és koncertre.
Első este a Magashegy találkozik a Hegy-aljával. És az Underground csalogatja fel a borokat a pincékből. A csütörtök esti nyitó-szeánsz egy remek közös borkóstolóval és koncerttel.

Bardon Borászat
A Bardon Borászat az utóbbi négy évjárat boraival készül a Bor, mámor… Bényére, így megkóstolhatóak lesznek a frissen palackozott 15-ös furminton és hárslevelűn túl az érettebb tételek is. Molnár Ádám, a borászat vezetője, Erdőbényén a táj egyedi szépsége és csodálatos nyugalma mellett főleg az embereket szereti, akik mind nagyon segítőkészek és kedvesek, és akiknek rendkívül hálás, hogy a közösség tagjává fogadták.
2017. július 7. péntek, 18:00 DEMÉNY GERGŐ gitárkoncert
Demény Gergely szerzeményei különleges hangzásvilággal varázsolják el a hallgatóságot. Aki szereti a melankolikus, álomszerű és lírai gitárjátékot, annak mindenképp a figyelmébe ajánljuk ezt a koncertet!
Ábrahám Pince
Filozófusok pincéjében filozófusok bora. De nem kell félni, bár ők is Rousseau kései követői, a lugas alatt nem filozófiai munkákkal várják a közönséget. Természethű borokat készítenek – vállalva a természethűség minden kockázatát. Minden borukat a tisztaság jellemzi. Családosoknak plusz vonzerő a jó kis zeneovi.
Július 8, szombat 16:30 TÓTH EVELIN ÉS A FLAMENCO NUEVO
Kivételes találkozás, magával ragadó és megérintő világ, amelyben a tradicionális flamenco zsigerekig hatoló ritmikája Keck Mária táncművészetének személyes ízeivel saját dallamokkal és egy rendkívüli magyar énekesnő Tóth Evelin csodálatos hangjával és szerzeményeivel fonódik össze. Gitáron kísér a Londonban élő gitárvirtuóz Illés János.

Préselő Pincészet
Izgalmas borok, hangulatos zene a kertben, kellemes falusi környezet, mindez a falu szívében - ez a Préselő Pincészet és Vendégház
2017. július 8, szombat 16.30 Mörk koncert
„Stand-Up Jazz & Filozófikus Pop, akárminek is hívjuk, a Mōrk egy furcsa sárga izé!”
Extrém Pop vagy Stand Up Jazz, de többnyire soul-funk alapokra épülő szabad szellemű zene. Ez jellemzi a Mörk zenekart. Zentai Márk (ének), Novai Gábor (billenytű), Szeifer Bálint Jason (basszusgitár) és Szabó Dániel Ferenc (dob) gyorsan megtalálta útját a budapesti underground zenei szcéna szívéhez, azzal, hogy emberek nappalijában, szokatlan helyszíneken, így a Bor, mámor, Bénye fesztivál Préselő Pincészetében is.

Karádi-Berger Borászat
A Karádi-Berger pár számára 1999-ben hobbiként indult a borkészítés, ám hamar rájöttek, hogy ezt a szakmát csak teljes odaadással lehet csinálni. Kezdetben fél hektáron, később egyre nagyobb területeken zajlott a bortermelés, amelyet ma már főállásban csinálnak a Bor, mámor… Bénye szervezése mellett.
A fesztiválra könnyedebb borválogatással készülnek: a könnyű, gyümölcsös Furmint-Hárs; az elegáns furmint Palandor; a Száraz Szamorodni, egy igazi klasszikus tokaji modern formában; a könnyed, édes kerti bor Summer Wine, és az édes botrytis válogatás Selectio mind-mind megtalálhatóak a kínálatukban.
2017.július 8. szombat, 19:30 Bormámor est
Tóth Evelin hangjának elemi ereje hol viharzó indulatokat, hol bársonyosan csobogó madártrillát idéz meg, Illés János sodró gitárjátéka elragad, Keck Mária finom és fegyelmezett vadsága, délszaki szenvedélye belső szabadságot ad, Dragomán György sokhangú, zenei ihletésű elbeszéléseinek lüktetése sokáig velünk marad, Szabó T. Anna bordalai, szerelmes versei és dallamos kisprózái pedig hol kísérik, hol ellenpontozzák az előadás sodró ritmusát. Varázslatos este lesz!

Vayi Borászat
Erdőbénye egyik új szereplője a Vayi Borászat, amelyet Ungváry Krisztián – a változatosság kedvéért egy történész – vezet. A falu főutcájának egyik legszebb épületébe telepítette birtokközpontját és kiváló édes bort, érdekes szárazat és különleges balzsamecetet lehet kóstolni nála.
2017. július 8, szombat 16.00 Nyáry Krisztián: Igazi hősök
Válhat-e hőssé valaki, és ha igen, hogyan? Mit jelent egyáltalán hősnek lenni, kikre emlékezünk és miért? Ezeket a kérdéseket járja körül Nyáry Krisztián, érdekes példákkal, anekdotákkal fűszerezve a témát. A szerző Igazi hősök és Merész magyarok címmel, 2014-ben és 2015-ben megjelent könyveiben olyan emberekről írt, akiknek élete és személyes döntései ma is példaszerűek.
A fesztivál ideje alatt folyamatos gyermekprogramok is lesznek, mint a Rutkai Bori Banda koncertje, a Peppino Bohóc előadása, de a kiállítások, vagy biciklitúrák mellett, a közös reggelizések, beszélgetések is bizonyára ismételten felejthetetlenné teszik majd ezt a mámorító, hosszú hétvégét Erdőbényén.
A fesztivál helyszínei az erdőbényei borászatokkertjei.
BOR: Ábrahám, Bardon, Béres, Budaházy-Fekete Kúria, Csite, Illés, Jakab, Karádi-Berger, Préselő, Pro Vinum, Sanzon Tokaj, Vayi
GASZTRO: A Boros Borpár - Sárospatak, A Leves Gasztróműhely - Miskolc, Anyukám  mondta - Encs, Céltorony - Budapest, Halkakas - Budapest, KicsiZso - Budapest, Magita Hotel*** és Étterem - Erdőbénye, Meat&Sauce – Budapest

ZENE: Antonia Vai, Babra, Blue Motel zenekar, Bogdán Norbert Trió, Butterfly Effect. Demény Gergő, Évkerék Társulat, Fanfara Complexa, Harp-Agon Z.T., Herczku Ági és a Banda, Holddalanap, Imitation. Pápai Zsanett, Gödri Bulcsu, Kardos-Horváth János, Lóci játszik, Magashegyi Underground, Mizrab, Mongooz and the Magnet, Mörk, Nemes „Kölyök” Gábor, Pápai Zsanett – Várvölgyi Szabolcs Duo, Petruska, Szeder sanzon, Tóth Evelin és a Flamenco Nuevo, Valami swing, Vázsonyi János

Előadások, beszélgetések: Ercsey Dániel: Beszéljünk a stílusról; Erhardt Gábor: Erdőbénye építész szemmel; Nagy Kornél: Erdőbénye és Olaszliszka szőlőhegyei és dűlői; Nyáry Krisztián: Igazi Hősök; Ungváry Krisztián: Privatizáció a 18. századi Magyarországon,
Kirándulások, programok: Frissülj fel, evezz a Bodrogon!; Két keréken Erdőbénye körül!; Madarász túra
Gyerekprogramok: Rutkai Bori Banda; Peppino Bohóc; Zeneovi Gózon Évával; játszóház

Forrás: Szervezők

 


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!
Forrás: a fesztivál honlapja

Találatok száma: 3

Erdőfénye Kastély Szálló

Erdőfénye Kastély Szálló

A Zempléni-hegység déli részén fekvő szálloda vonzó turisztikai paradicsom az idelátogatóknak a 10 hektáros arborétumszerű parkban. Az Erdőfénye Kastély Szálló kínálata megfelel a legkülönfélébb és ...


Magita Hotel és Étterem

Magita Hotel és Étterem

Ha el akarja felejteni a napi rohanást, ki akar kapcsolódni, és csak hagyni, hogy kényeztessék, akkor nálunk a legjobb helyen jár. Szállodánkat úgy alakítottuk ki, hogy hogy minden zuga Önért legyen, ...
Találatok száma: 1

Magita Hotel és Étterem

Magita Hotel és Étterem

Ha el akarja felejteni a napi rohanást, ki akar kapcsolódni, és csak hagyni, hogy kényeztessék, akkor nálunk a legjobb helyen jár. Szállodánkat úgy alakítottuk ki, hogy hogy minden zuga Önért legyen, ...
KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Bor - Mámor - Bénye 2017.  július 6 - 9. Erdőbénye

Programajánlat

Szüreti mulatság Erdőbénye 2017
Szüreti mulatság Erdőbénye 2017
  • Erdőbénye
2017. október 21.
Csabai Kolbászfesztivál 2017
Csabai Kolbászfesztivál 2017
  • Békéscsaba
2017. október 19 - 22.
Szekszárdi koncertek 2017
Szekszárdi koncertek 2017
  • Szekszárd
2017. október 27. 18:00
Balatonfüredi komolyzenei koncertek 2017
Balatonfüredi komolyzenei koncertek 2017
  • Balatonfüred
2017. október 21. 17:00
Illényi Katica koncertek 2017
Illényi Katica koncertek 2017
2017. október 21.

Szolgáltató