Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum
Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum
Budapest Galéria kiállítás 2018

A Budapest Galéria kiállítási tevékenységének fő célja a hazai és külföldi kortárs vizuális művészet széleskörű megismertetése a közönséggel. A vizualitást nyitottan értelmezve a képzőművészet mellett hatókörébe tartozónak tekinti a fotóművészeti, médiaművészeti, építészeti, iparművészeti és design tárlatok rendezését is.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

METANOIA LOMTÁR | meditációs objektumok hendikepje

2018. március 8. - május 1.

Kurátor: Török Tamás

A kiállítás anyagát az 1990-ben Perovics Zoltán által alapított szegedi Metanoia Artopédia színház előadásaihoz készített mechanikus installációk és meditációs objektumok válogatott gyűjteménye alkotja. Az objektumokat Varga Vera, Varga Szűcs Dóra, Erdély Perovics Andrea és Perovics Zoltán installálják. Fotók: Tóth Balázs Zoltán.

„…Pero (Perovics Zoltán) színháza a rend színháza, ahol a tárgyak és a fények és a szövegek és a szereplők egymásra felelnek, mint egy régi jó svájci óramű. Ez az ember a színház megszállottja. Ennek az embernek látomásai vannak, ez az ember a látomásait lepkehálóval elcsípi és vasba önti, fénybe, 220 Voltba, emeltyűkbe, hogy visszaadja őket a szellemvilágnak. Megszállott. Van Gogh, Artaud… kasztjából.”

Halász Péter (Fosszília – Metanoia – különszám, 2004/2.)

Írás a Lomtárrról: „Szenvedő tárgyakat alkot, eltúlzott ipari formák árnyékéban didergő homokpadot, kiszáradt mohával, üveggúlában WC-papírból gyártott összetört emberi marionett-bábut, vékony vasrudakból trapézt, kifeszített gézcsíkokkal, a táj-maketteket bádogtálcára helyezi, a tálca alá vékony vaslábakat hegeszt, azokra görgőket szerel, ezáltal minden könnyen mozdítható lesz, billenékeny és törékeny, mégis pszichikailag tonnás súlyú, brutális, mint a bádogvályú vagy -bölcső fölé magasodó gépfegyverállás.”

Mikola Gyöngyi/apertura.hu/2008/tel/mikola


Meanwhile in Painting | A Magyar Képzőművészeti Egyetem Kortárs Művészetelméleti és Kurátori Ismeretek mesterszakos hallgatóinak diplomaprojektje

2018. május 11 – június 3.
Megnyitó: 2018. május 10., (csütörtök) 18:00
Kurátorok: Balázs Barnabás, Csóka Heléna, Kollár Dalma Eszter, Marton Zita
Konzulens: Fehér Dávid

A Meanwhile in Painting (Eközben a festészetben) a kortárs magyar festészeti színtér aktuális kérdéseivel foglalkozik. Ennek egyik része a Budapest Galériában megrendezendő kiállítás, mely olyan Y generációs – ún. „emerging” (feltörekvő) – festők és a festészet médiumára reflektáló művészek munkáit mutatja be, akiknek alkotói gyakorlatában meghatározó szerepet játszik a technológiai fejlődés, a hálózati kultúra terjedése és a poszt-digitális vizualitás. A projekt másik részét képező interjúsorozatot online tekinthetik majd meg az érdeklődők, a kiállítás dokumentációja és a hozzá kapcsolódó szövegek mellett.

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Budapest Galéria kiállítás 2018

Programajánlat

Szolgáltató

Budapest Galéria
Budapest Galéria
  • Budapest
  • III. kerület