Comedium Corso 2019. Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivál
Szent István Napi Zenei Fesztivál kiváló koncertekkel: Tankcsapda, Punnany Massif
Szent István Napi Zenei Fesztivál kiváló koncertekkel: Tankcsapda, Punnany Massif
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Comedium Corso 2019. Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivál


A Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivál idén is több színpaddal, a hazai könnyűzene nagyjaival, színházi és családi programokkal várja az érdeklődőket. A magyar könnyűzene nagyjai lépnek színpadra. A színházkedvelők most sem fognak unatkozni, jobbnál jobb darabokkal készülnek a társulatok 2019. június 7-10. között.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Comedium Corso programok 2019

Június 7. péntek

Nagyszínpad

18.00 – 19.00 Udvarias Idegenek
A szövegcentrikus alternatív rockzenét játszó Udvarias Idegenek 2017-ben debütált Este találkozunk című, tizennégy dalos demólemezével. A Comedium Corso-s koncertjükre egyórányi tömény örömzenével készülnek, amely során többek között megéneklik az aranykort, a zöld eget és egy ördögi blues-paktum történetét is.

20.00 – 21.00 Vagner
Idén tízedik éve színesíti a hazai zenei élet palettáját az alternatív rock banda. Új anyaguk poposabb hangvételű, de a már tőlük megismert stílusvilágot erősíti tovább. Dalaikban humor, szenvedély és punkos puritánság ötvöződik.

22.00 – 23.30 Magashegyi Underground
A Magashegyi Underground 2007 májusában alakult. A zenekar már első dalával, a Szeplős vállal népszerű lett, elsősorban a számhoz Gróf Balázs által készített animációs klip miatt, amelyet már csaknem egymillióan néztek meg a YouTube portálon. Azóta töretlen népszerűségnek örvend a csapat, rendszeres fellépői a hazai nagy fesztiváloknak.

Június 8. szombat

Nagyszínpad

16.00 – 17.00 Privát Affér
A Privát Affér nevet viselő formáció egy 2015 óta működő pop-rock, alternatív rock zenét játszó zenekar. Nemrég megjelent, „Tízperegy” című daluk és a hozzá készült klipet bemutatták az M2 Petőfi Tv „Én vagyok itt” című műsorában. A zenekar rendszeres fellépője Magyarország fesztiváljainak, nyertek már tehetségkutatót és többször szerepeltek már a médiában is.

18.00 – 19.00 1Life
A 1LIFE (one life) egy 2016 óta aktív szolnoki rockzenekar. Stílusukat energikus, kicsit keményebb pop-rock vonalba lehet besorolni. A zene mellett fontosnak tartják, hogy magyar nyelvű szövegeikkel még könnyebben eljuthassanak üzeneteik a közönségükhöz.

20.00 - 21.00 Créme de la pop
Az eredetileg négy (plusz egy) tagból álló, franciául egyáltalán nem beszélő zenekar 2013 tavaszán tett szent fogadalmat, hogy közös erővel megmentsék a 90-es évek számukra legkedvesebb magyar dalait a kifakulástól és a lassú elmúlástól. Mi sem alkalmasabb erre – gondolták –, mint egy másik veszélyeztetett zenei kinccsel való házasítás. Ez pedig a „manouche”, a 30-as évek francia swing stílusa, melyet Django Reinhardt tett híressé, de most a Hip Hop Boyz, a Sing Sing, a Carpe Diem és még sok más előadó dalaival tündökölhet ismét régi pompájában.

22.00 – 23.30 Zoltán Erika
A kétszeres eMeRTon-díjas énekesnő a Szerelemre születtem című dalával 1986-ban robbant be a köztudatba, s amellett, hogy a „túl szexi lány” egy ország kedvence lett, a lemezből több mint 1.500.000 példányt adott el. Ám a különleges hangú, énekes-táncos ikon, aki tízszer (!) lett az Év énekesnője, a következő években sem pihent, olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Remete lány, a Casanova, a Túl szexi lány, a Mr. Hóember és még sok más olyan dal, amelyek ma sem hiányozhatnak egy-egy retro-fesztiválról vagy házibuliból.

Gyereksziget

11.00 – 23.00 Vidámpark

12.00 - 20.00 Kézműves foglalkozások és ügyességi játékok kicsiknek, nagyoknak

14.00 – 19.00 Láthatatlan munka – Én főzök anyuéknak!
Az Esztergomi Család és KarrierPONT jól felszerelt kis konyhájában mindenféle finomság készül. A szülők az étlapról kiválaszthatják, mit szeretnének enni, a gyerekek pedig a sok alapanyagból elkészítik és feltálalják a finomságokat a szülőknek. A mini étterem 14.00-19 óráig várja a vendégeket.

15.00 Ingyenes tematikus városnéző séta indul az Erzsébet parkból. A sétán bárki részt vehet. Gyülekező az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület standjánál lesz.

16.00 - 17.00 Kerekítő foglalkozás Renner Andreával
Kerekítő Mondókás Móka Renner Andival, sok hangszerrel, bábjelenettel, ernyős-labdás mókával 0-6 éves korig.

17.00 – 19.00 Bábsimogató

Szalézi udvar

16.00 Kismotor verseny
Ha felébredtél a délutáni alvásból, fogd meg anyu és apu kezét, gurulj le az Erzsébet parkba a kismotoroddal és száguldozz a többi gyerkőccel egy verseny keretében! Ha nincs motorod, ne aggódj, adunk!

13.00 - 19.00 Kreatív kuckó, dekázó verseny, hajfonás, arcfestés, csillámtetkózás, hajkrétázás, íjászkodás, körmönfonás és számos meglepetés! Ha kedved van, még lóversenyen is kipróbálhatod magad egy akadálypályán!

Park Színpad

15.00 - 16.00 Könyvtári Beszélgetés – Rubold Ödön
Szekszárdon született, eleinte villamosmérnöknek tanult. 1982-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, osztályvezető tanára Martin Endre volt. Pályafutása során tagja volt a Nemzeti Színháznak, a kecskeméti Katona József Színháznak, a békéscsabai Jókai Színháznak, 2017-től pedig ismét a Nemzetinek. Számos magyar filmben és tévéjátékban is szerepelt.

17.00 - 18.00 A mi kis falunk – közönségtalálkozó
Pajkaszeg lakóit bizonyára senkinek nem kell bemutatni. A Comedium Corson lehetőség nyílik találkozni az RTL Klubon futó népszerű sorozat színészeivel, megálmodóival és alkotóival. Humorban itt sem lesz hiány és a jelenlévők biztosan elárulnak néhány kulisszatitkot is a forgatásokról.

19.00 - 20.00 Vásári Bábjáték – Fekete kisasszony
Tréfás vásári interaktív előadás faragott bábokkal. Adott egy cigánymese, egy bábos és rengeteg figura. A Fekete kisasszony vásári képmutogatóval kezdődő, szegénylegény vándorlással folytatódó, ürdögökkel megküzdő, királylányt megszabadító interaktív bábelőadás, melyben garantált a nevetés. Önfeledt kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Június 9. vasárnap

Nagyszínpad

14.00 - 15.00 Total Dance Tánccsoport
A tánccsoport 24 évvel ezelőtt alakult, a nyergesi fiatalok szervezésében. Ezek alatt az évek alatt már több száz gyerek megfordult az együttesen belül. Jelenleg 35 fővel működnek. Évek óta járnak országos táncversenyekre, ahol sikeres eredményeket érnek el.

15.00 - 15.30 Táti Formációs Tánccsoport
2001-ben a mazsorett csoport lány tagjai, fiúkkal kiegészülve hozták létre a Formációs Tánccsoportot. A kezdeti 12 fős létszám kezdetben megduplázódott, majd a felnőtt csoport mellett elindult a kadét formációs csoport is. Repertoárjuk standard és latin táncokból áll.

16.00 – 17.00 Rekamié
A Rekamié egy budapesti, magyarul éneklő, néha elvont szövegű, gyakran stílusvegyítő, kísérletező  zenekar. Dalaiknak többsége könnyed, dallamos, koncerteken még intenzívebb tempóval szólalnak meg. 2018-ban jelent meg a saját kiadású lemezük „Ahogy akarom” címmel, amit a nagyobb online zenei megosztókon is el lehet érni.

18.00 – 19.00 HellóPisti zenekar
A HellóPisti zenekar a tatai Öreg-tónál forgatta legújabb klipjét, a „Neked szól” című dalukhoz, amelynek üzenete, hogy vannak nehézségek az életben, de mindenből ki lehet lábalni. A zenekar nagyjából három éve alakult és korábban mindössze három próba után állt fel egy paksi tehetségkutató színpadára, és egyből meg is nyerte azt. 

20.00 – 21.00 Zion Refresh
A Zion Refresh hét tagú hip-hop alapú élőzenés formáció. Fő célkitűzésük Magyarország popkultúráját meghatározó zenekarai mellé felzárkózni, illetve meghódítani a rádiók lejátszási listáit, és előadókként szerepelni hazai fesztiválokon és klubokban. Az esztergomi közönség szereti a csapatot, nem először állnak színpadra a Moriani Consulting rendezvényein.

22.00 – 23.30 Follow The Flow
A jelenlegi legfelkapottabb hazai zenekar, a Follow The Flow 2017-ben nyerte el végleges formáját, amikor Szakács Gergő is csatlakozott Fura Cséhez és BLR-hez. Nem tudja senki című slágerükkel azonnal berobbantak a köztudatba, folyamatosan rekordokat döntögetve több tízmilliós nézettségével a YouTube-on, miközben a legtöbb slágerlistát is könnyűszerrel letarolta a népszerű dal. Azóta is gőzerővel írják jobbnál jobb dalaikat, a Maradok távol is a rádiók kedvenceként pörög hétről hétre, miközben klipje is halmozza a milliós nézettséget, csakúgy, mint a líraibb hangulatú Anyám mondta vagy a vagány, odaszúrós Érdekemberek.

Gyereksziget

11.00 – 23.00 Vidámpark

12.00 - 20.00 Kézműves foglalkozások és ügyességi játékok kicsiknek, nagyoknak

14.00 – 16.00 Bábsimogató

14.00 órától Pifkó Célia írónő Szörnyek a szobádban című, nemrégiben megjelent gyermekkönyvét dedikálja a Helischer József Városi Könyvtár standjánál.

15.00 Ingyenes tematikus városnéző séta indul az Erzsébet parkból. A sétán bárki részt vehet. Gyülekező az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület standjánál lesz.

16.00 - 17.00 Kerekítő foglalkozás Renner Andreával
Kerekítő Mondókás Móka Renner Andival, sok hangszerrel, bábjelenettel, ernyős-labdás mókával 0-6 éves korig.

17.00 – 19.00 Zsonglőr játszóház
Szeretnél megtanulni zsonglőrködni? Érdekel a cirkusz világa? Gyere ki a Gyerekszigetre és tedd próbára magad, nézd meg, hogy milyenek a reflexeid, az ügyességed, kiderül, hogy mennyire vagy kitartó és milyen az egyensúlyérzéked.

Szalézi udvar

16.00 Kismotor verseny
Ha felébredtél a délutáni alvásból, fogd meg anyu és apu kezét, gurulj le az Erzsébet parkba a kismotoroddal és száguldozz a többi gyerkőccel egy verseny keretében! Ha nincs motorod, ne aggódj, adunk!

13.00 - 19.00 Kreatív kuckó, dekázó verseny, hajfonás, arcfestés, csillámtetkózás, hajkrétázás, íjászkodás, körmönfonás és számos meglepetés! Ha kedved van, még lóversenyen is kipróbálhatod magad egy akadálypályán!

Park Színpad

14.00 – 15.00 Könyvtári Beszélgetés – Aradi Tibor
Bár szakmáját tekintve felszolgáló, már 1992 óta nevetteti a közönséget humoristaként, amikor Orbán Sándor útjára indította. Szerepelt több televíziós kabaréban, rádiókabaréban, tehetségkutatókon ért el kiemelkedő eredményeket és drámai szerepben is láthatta már a közönség. A nevetés garantált lesz a Comedium Corson, nem érdemes kihagyni az előadást!

16.00 – 17.00 A Hídlap.hu vendége Georg Spöttle
Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő lesz a Hídlap.hu vendége. A Comedium Corso színpadán szó lesz a migrációról, aktuális kül- és belpolitikai témákról, a vallások közti különbségekről. A szakértő a nagyvilágban megélt tapasztalatairól beszél a közönségnek.

18.00 – 19.00 Barboncás – Halálian jó történet
Ugye, milyen rossz, amikor várni kell valakire? Valakire, aki azt hiszi, mindenkinek végtelen idő áll rendelkezésére? És, hogy ez pont a nagyanyám? És, akinek egyszer csak bekopogtatott a halál… Hogy mi történt ezután? Lehet-e a halállal alkut kötni, esetleg újra lehet-e kezdeni? Az kiderül a történetből. Egy biztos: halálian jó lesz!

Június 10. hétfő

Nagyszínpad

14.00 – 16.00 Blues and Roll
Sonia Zambrano, a szép emlékű Sonia és a Sápadtarcúak énekesnője, „Janis Joplin magyar hangja” hosszabb kihagyás után 2017-ben tért vissza a színpadra. Azóta új együttese, a Sonia és a Blues and Roll túl van sok vidéki és fővárosi fellépésen. A Comedium Corson hallhatunk majd Janis Joplin, Beth Hart, Shemekia Copeland, Melissa Etheridge, B.B. King, Jimi Hendrix, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Doors, Buddy Guy, Robert Cray és 4 Non Blonds szerzeményeket is.

17.00 – 18.00 Red One House
A Red One House zenekar az ország első és egyetlen hokum blues-rock bandája. A veresegyházi vándorzenészek ezt a rég elfeledett műfajt modernizálták, de előadásmódjukban a régi vaudville színházak világát idézik. Műsorukat az általuk készített egyedi hangszerek és a blues zenei sokszínűsége teszi még különlegesebbé.

20.00 – 22.00 Szűcs Judith, Kovács Kati, Korda György és Balázs Klári
Szűcs Judith négyszer volt az Év énekesnője. A Táncolj még! először arany-, majd platina lemez lett. A „diszkó királynő” pályafutása azóta töretlen. Mindig tudott stílust váltani, és megtalálta azokat a szerzőket, vagy a szerzők Őt, akikkel még 19 nagylemezt készített. Legújabb válogatáslemezére egy vadonatúj dal is felkerült. A Táncold át az éj-éjszakát! Dandó Zoltán szerzeménye.

Kovács Kati az az énekes, aki több mint ötven éve a magyar zene utazó „nagykövete”. Világszerte vitte a magyarok jó hírnevét, bizonyította a nemzet tehetségét. Járt Észak-Amerikától kezdve Ausztráliáig, Európa szinte minden országában, Afrikában, Japánban, sőt még Szibériában is turnézott. És nem utolsósorban koncerteket ad mindenfelé az országban, kicsi falvakban éppen úgy, mint nagy városokban, minden évben sok-sok ezer embernek. Személyiségével mindenkit lenyűgöz, dalait hallgatva pedig egy varázslatos világba repít minket.

Korda György 1958-ben lépett először színpadra és hamarosan nagy népszerűségre tett szert. A nyolcvanas évek eleje óta Balázs Klárival alkot egy párt a színpadon és a magánéletben is. 2005-ben és 2006-ban hét telt házas koncertet adtak közel százezer néző előtt. Népszerűségük azóta is töretlen.

Gyereksziget

11.00 – 20.00 Vidámpark

12.00 - 20.00 Kézműves foglalkozások és ügyességi játékok kicsiknek, nagyoknak

14.00 – 16.00 Báb simogató

15.00 Ingyenes tematikus városnéző séta indul az Erzsébet parkból. A sétán bárki részt vehet. Gyülekező az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület standjánál lesz.

15.00 – 18.00 Zsonglőr játszóház
Szeretnél megtanulni zsonglőrködni? Érdekel a cirkusz világa? Gyere ki a Gyerekszigetre és tedd próbára magad, nézd meg, hogy milyenek a reflexeid, az ügyességed, kiderül, hogy mennyire vagy kitartó és milyen az egyensúlyérzéked!

16.00 - 17.00 Kerekítő foglalkozás Renner Andreával
Kerekítő Mondókás Móka Renner Andival, sok hangszerrel, bábjelenettel, ernyős-labdás mókával 0-6 éves korig.

Park Színpad

17.00 – 18.00 Tiszavirág - bábelőadás
Régen a Tisza is csak olyan folyó volt, mint sok más. Hömpölygött a medrében, táplálta a földeket és néha kiöntött. De aztán egy szép napon kivirágzott. Más folyók nem virágzanak. Csak a Tisza virágzik tiszavirágot. S, hogy miért? Erről szól ez a mese.

Forrás: az esemény honlapja

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Szent István napi Zenei Fesztivál Esztergom 2020
Szent István napi Zenei Fesztivál Esztergom 2020
  • Esztergom
2020. augusztus 15 - 22.
Duna Múzeum programok 2020 Esztergom
Duna Múzeum programok 2020 Esztergom
  • Esztergom
2020. augusztus 5 - 10.

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás