Ördögkatlan Fesztivál 2021 Nagyharsány és környéke
Ingyenes családi napra hívjuk és várjuk sok-sok érdekes programmal!
Ingyenes családi napra hívjuk és várjuk sok-sok érdekes programmal!
Tök jó fesztivál Budapesten!
Tök jó fesztivál Budapesten!
Zsolnay Fényfesztivál Pécsen
Zsolnay Fényfesztivál Pécsen
Villányi Vörösbor Napok 2021. október 1-3.
Villányi Vörösbor Napok 2021. október 1-3.
Oldtimer Show veteránjármű kiállítás Budapest
Oldtimer Show veteránjármű kiállítás Budapest
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Ördögkatlan Fesztivál 2021 Nagyharsány és környéke


Színház, zene, buli, képzőművészet, családi programok, irodalom, együttlét - ezt jelenti az Ördögkatlan összművészeti fesztivál! Találkozunk a 14. Ördögkatlan Fesztiválon 2021-ben!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

14. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL

2021. augusztus 3-7.

Nagyharsány – Beremend – Villánykövesd – Vylyan – Mokos       

„… az igazi élmény és bizonyosság 2011. augusztusában ért, amikor először látogattam a fesztiválra, és öt napon át megtapasztalhattam, hogy ennyi idő és tapasztalat után is rá tudok csodálkozni az emberekre: hogy a minőség, a sokszínűség, a kíváncsiság és mindenekelőtt az egyszerűség és a szeretet ebben az oly nehéz és sokszor embertelennek tűnő 21. században is boldog közösségeket tud létrehozni.”

(Törőcsik Mari)   

"Ha egy ember álmodik, az csak egy álom, de ha több ember álmodik egyszerre, az a valóság kezdete" (Friedensreich Hundertwasser)
Védnökök:  †TÖRŐCSIK MARI  †CSEH TAMÁS

DÍSZVENDÉGEK

Nézőművészeti Kft.
Ez a nagyszerű színházi csapat visszatérő vendége a Katlannak, sőt! A független társulat (Mucsi Zoltán „Kapa”, Scherer Péter „Pepe”, Kovács Krisztián, Katona László és Gyulay Eszter szövetsége) gyökereit sok helyre (például a régi Krétakörbe) ereszti, de a Bárka Színházba is, mely a Katlannak is őshazája. Szóval… testvérek vagyunk velük.

Bereményi Géza
Kossuth-díjas író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, rendező.
„Kutatni kezdtem az első, a legelső emlékképem után. Hátradőltem a székben. Amikor nagyanyám, Róza bilire akart szoktatni – ez jelent meg éles határozottsággal. De én még ennél is előbbre akartam lapozni, mert várakozott valami ott, mint kiderült: egy emberi őskép. Valaki fölém hajolt, egy sötét alak, a haja csiklandozta a bőrömet, a szája mozgott.”

Pannon Tükör
A 25. születésnapját tavaly ünneplő Pannon Tükör kulturális folyóirat irodalmi beszélgetéseivel sokadjára vesz részt az Ördögkatlan Fesztiválon. A lapszámbemutatókkal - és egy kortárs dalszövegekből készült különleges Pannon Tükör-kiadvány bemutatójával - egybekötött beszélgetéseket Nagygéci Kovács József, a lap szerkesztője vezeti, aki legalább olyan régóta katlanozik, mint bizonyos somogyi krokodilok.

Pál István Szalonna
Liszt Ferenc-díjas népzenész, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője.
„Igenis van helye a magyar népzenének a fesztiválokon, ahogyan ott kell lennie az V. kerületi romkocsmában és a MÜPA nagyszínpadán is. Ha az emberek az igazi módjával találkoznak, és megszólítja őket, akkor van jövője, van értelme. A népzene nem egy “kitalálmány”, mindig is az ember lelkivilágáról szólt. Beszippantja az embert, ha a valódi formájával találkozik.”

KIEMELT PROGRAMOK

Mozart: Requiem - In Memoriam Törőcsik Mari
„Mozart Requiemje egy túlvilági lélegzet. Hogyan is hihetnénk egy ilyen zeneművet hallva, hogy a világegyetemnek nincs értelme? Kell, hogy legyen."  (Émile Cioran)

Közreműködik:
Pannon Filharmonikusok Zenekara / Nemzeti Filharmonikusok Kórusa
Szólisták: Bordás Barbara (szoprán), Kiss Judit Anna (mezzo), Tötös Roland (tenor), Kiss András (basszus)
Zenei vezető: Dinyés Dániel

Maszkpersely
Háy Jánostól kaptuk a gondolatot, Lengyel Csabától és csapatától, a „Játéknap Kft.”-től a megvalósítást. Augusztusra megépül Nagyharsány központjában egy játékos kocka, fennkölten „vírus-emlékműnek” is nevezhetnénk, de mi maradunk a maszkperselynél, ez jobban illik hozzánk. Ebbe a perselybe feleslegessé vált maszkjainkat fogjuk örökre elzárni – amikor az Idő engedi azt, könnyen lehet, hogy csak jövőre, a 15. Ördögkatlanban.
Ez az egyszerű, de felemelő gesztus magát az Időt ragadja meg. Múlt és Jövő találkozási pontja a Jelen minden momentuma, és ha ez az aktus egy közösség személyes jegyeit hordozó, kitüntetett pillanata, az maga a közös ünnep. Erre a közös ünnepre készülünk.

30Y
Nyerő számok: nemcsak a 30, de a 21 is: 2021-ben 21 éves a 30Y, az Ördögkatlan állandó vendége. „Nehéz elképzelni, hogy a 30Y streamelt koncertet játsszon. Hogyan játszanánk koncertet elképzelt közönséggel? Pont az nincs akkor meg, ami miatt értelmet és erőt nyer a megszólalásunk.” Augusztus 7-én valóságos közönség által nyer erőt és értelmet egy koncert Nagyharsányban: a 21 éves 30Y koncertje a Katlan zárónapján.

Másnap
A kiindulópont számos előadatlan dal, melyeket kész-félkész állapotban őriz a Cseh Tamás Archívum. A dalokat mi fogjuk először hallani, „élőben”. Tudathasadásos este: az előadók (Beck Zoli és Szűcs Krisztián) élnek, a szerzők (Cseh Tamás és Csengey Dénes) már nem. Nem hallhatják, hogy dalaik, melyeket Tamás Bartók Béla utcai lakásán kazettás magnóra motyogtak-dúdoltak-énekeltek, végre megszületnek. Tegnap van, másnap van.
A zenés színházi este szerkesztője Csengey Balázs, akinek édesapja épp harminc éve halt meg.

Szent Efrém Kórus – Háy János
Régi barátainktól két közös előadást kapunk. „Az öregtó felé” címmel a nagyharsányi templomban előbb elhangzik a szomorú változat (szakrális tér, szakrális zene, aminek mélyén megbújik a bizonyosság: Isten), majd másnap a Narancsligetben „A kéz” címmel a vidám változat (játékosság és humor, szeretet és szerelem és persze a vidám vírusirtás sem maradhat el).

Vucedol
Az Ördögkatlan öt napja nem csak kiváló magyar és külföldi művészeket hoz el a közönségnek, de arra is lehetőséget biztosít a látogatóknak, hogy felfedezzék a környék kulturális-művészeti gazdagságát. Az Ördögkatlannak otthont adó Baranya megyében és a határon túli horvát területeken valaha a vidék legfontosabb őskori kultúrája, a Vučedoli kultúra virágzott. Ebből mutatunk ízelítőt: a játékos kedvűek a korszak autentikus elemeire épülő társasjáték által ismerhetik meg az őskori közösségek életét, a színházrajongók pedig egy interaktív vitaszínházi kalandjátékban lehetnek a bronzkori kultúra aktív résztvevői.

Minden műfajból a legjobbakat várjuk idén is!

Ízelítő a programból:

Színházi előadások: Nézőművészeti Kft.: Kartonpapa / Eleven éjszaka / Utazás a koponyám körül / Piszkosak / Kicsibácsi, Kicsinéni meg az Imikém, Vecsei Miklós – Beck Zoli estje, Bodor Johanna: Nem baj majd megértem, Bödőcs Tibor: Meg sem kínáltak, Orlai produkció: Egy német sors, Látókép: Egy százalék indián, Háy János: Elem, Péterfy-Novák Éva: Apád előtt ne vetkőzz, Stefanovics Angéla: Csáó,  K2: Rosencrantz és… / Béke, Grecsó Krisztián: Vera, Ördögkatlan: Mulatság, a „Csikófuttató” színházi előadásai…

Gyerek- és családi programok: Rutkai Bori Banda, Bóbita Bábszínház: A madarak nyelve, Simorág Táncirkusz: Tükörmese, Apacuka Zenekar, Pécsi Pagony…

Koncertek: A jobbik részem (Bereményi Géza – Járai Márk estje), Frenk, Kollár-Klemencz László, Beshodroom, Tudósok, Szabó Balázs Bandája, Wombo, Galaxisok, Kiscsillag, Idegen zenekar, Péterfy Bori és a Love Band, 30Y, Esti Kornél, Hagyományok háza, Ferenczi György és az első pesti rackák, Pál István Szalonna, Romano Drom, Tompos Kátya, Csoóri Sándor: Párbeszéd sötétben, VAN Filmzenekar, Cseh Tamás: Váróterem, Boebeck, Mácsai Pál – Lukács Miklós: Az élet értelme, Slam poetry, Rozs 60

Hagyományok Háza: állandó visszatérő már a Hagyományok Háza. Gyerek- és felnőttmesékkel, koncertekkel, közös éneklésekkel, kézművesfoglalkozásokkal, kiállításokkal, hajnalig tartó táncházakkal várják most is a katlanlakókat.

Komolyzene: Szent Efrém Kórus – Háy János közös estje, Mozart: Requiem, Mezítlábas opera, Jadviga és Psyché, Instant Opera Workshop, Operabeavatók, Ifjúsági koncertek…

Irodalom: Bereményi Géza, Csemer Bogi – Szabó T. Anna estje, Szívárnyék, Kukorelly Endre, Visky András, Molnár Krisztina Rita, Szeifert Natália, Bödőcs Tibor…

Az Ördögkatlan Fesztivál honlapján, valamint a fesztivál facebook-oldalán a teljes és részletes program végigböngészhető, valamint minden hasznos információ (szállásokról, utazásról) megtalálható.

HETI BÉRLETEK
Elővételben: 20.000
Helyszínen: 24.000 Ft
NAPIJEGY:
Elővételben: 5.400 Ft
Helyszínen: 6.400 Ft

Van még egy fontos információ:

az Ördögkatlan szándékunk szerint a szabadság szigete volt és marad is - de nem költözhetünk le a Földről: az aktuális rendelkezéseket be kell tartanunk! Mostani tudásunk szerint karszalagot csak azon felnőttek kezére rakhatunk, akik rendelkeznek védettségi bizonyítvánnyal. Ezért hát annyit kérünk szelíden: oltakozzatok.

Forrás: Szervezők       

További ajánlataink

2021.09.16. - 2021.09.23. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Tangó Ünnep Pécs
2021.09.23. - 2021.09.25. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
5. Pécsi Tanuló Város Fesztivál
2021.09.22. - 2021.09.27. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Pécsi Napok 2021
2021.09.24. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Pécsi Akváriumi Keringő. Zenés családi program a Pécsi Állatkertben
2021.09.24. 15:00 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Hímes tojás díszítés
2021.09.24. 19:00 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Zsolnay táncházak: Vizin táncház
2021.09.24. 19:00 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Ivica Gabrišová fuvolaművész és Petra Adamová zongoraművész estje
2021.09.24. - 2021.09.26. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
XXV. Európai Bordalfesztivál
2021.09.24. - 2021.10.09. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
29. Határon Túli Magyarok Összművészeti Fesztiválja
2021.09.25. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Demjén Turné
2021.09.25. 10:00 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Családi játszóház
2021.09.25. 10:00 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Kerámia
2021.09.25. 14:30 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Az eozin nyomában
2021.09.25. 15:00 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Kerámia élményfestés a Zsolnay Negyedben
2021.09.25. - 2021.09.26. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Pécsi Nemzeti Színház előadásai szeptemberben
2021.09.20. - 2021.09.26. Fesztiválok 2021
2021.09.26. 11:00 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Kerámia élményfestés a Zsolnay Negyedben
2021.09.26. 14:00 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
TérZeneSzív Fesztivál a Dóm téren
2021.09.26. 14:30 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Az eozin nyomában
2021.09.27. 16:45 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Tamás Éva gyerekfoglalkozása
2021.09.27. - 2021.10.03. Fesztiválok 2021
2021.09.28. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Csillagok nyomában - Kepes András
2021.09.28. 16:45 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Játéktár zeneovi
2021.09.28. 17:00 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Képzőművészeti Szabadiskola
2021.09.29. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Kései találkozás
2021.09.29. 19:00 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Filharmónia Magyarország - Orfeo Zenekar és Purcell Kórus
2021.09.30. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Hogyan értsük félre a nőket - Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka
2021.09.30. - 2021.10.03. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Zsolnay Fényfesztivál
2021.09.30. - 2021.10.03. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Zsolnay Fényfesztivál 2021
2021.10.01. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Meg se kínáltak - Bödőcs Tibor írását előadja Thuróczy Szabolcs
2021.10.02. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Állatok világnapja a Pécsi Állatkertben
2021.10.02. - 2021.10.05. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Pécsi Nemzeti Színház előadásai októberben
2021.10.03. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Tamás Éva Játéktára: Játssz ma velem! - családi színházi délelőtt
2021.10.03. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Szerelmes rögtönzések
2021.10.04. - 2021.10.09. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
V. Pécsi Harmonika Fesztivál
2021.10.04. - 2021.10.10. Fesztiválok 2021
2021.10.05. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Traccs! Dr. Almási Kitti
2021.10.06. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Péterfy-Novák Éva: Apád előtt ne vetkőzz
2021.10.06. 17:30 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Indonéz Est - kiállításmegnyitó a Művészetek és Irodalom Házában
2021.10.08. - 2021.10.10. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Pécsi Nemzeti Színház előadásai októberben
2021.10.11. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Joe DiPietro – Jimmy Roberts: Ájlávjú
2021.10.11. - 2021.10.17. Fesztiválok 2021
2021.10.12. - 2021.10.17. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Pécsi Nemzeti Színház előadásai októberben
2021.10.14. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Rákász Gergely - Lords of the Organ 2021
2021.10.14. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Juhász Kata Társulat: Felhőcirkusz
2021.10.14. 20:00 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Metronóm Jazz Klub: Varga Bendegúz Quartet
2021.10.15. 11:00 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Jazz de Lune Debussy – ifjúsági koncert
2021.10.15. 20:00 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Metronóm Jazz Klub: Free Style Chamber Orchestra: Az üveghegyen túl
2021.10.15. 20:00 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Metronóm Jazz Klub: Free Style Chamber Orchestra: Az üveghegyen túl
2021.10.16. 19:00 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Filharmónia Magyarország - Manchester Camerata
2021.10.18. - 2021.10.20. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Pécsi Harmadik Színház előadásai októberben
2021.10.18. - 2021.10.24. Fesztiválok 2021
2021.10.19. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Humor sapiens - a felegyenesedés hátrányai // Kiss Ádám és Benk Dénes közös estje
2021.10.20. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Koncz Zsuzsa koncert
2021.10.22. - 2021.10.24. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Pécsi Nemzeti Színház előadásai októberben
2021.10.22. - 2021.10.28. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Pécsi Harmadik Színház előadásai októberben
2021.10.23. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
III. Pécsi Retro Fesztivál
2021.10.25. - 2021.10.31. Fesztiválok 2021
2021.10.26. - 2021.10.31. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Pécsi Nemzeti Színház előadásai októberben
2021.11.01. - 2021.11.07. Fesztiválok 2021
2021.11.03. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Traccs! Ördög Nóra & Nánási Pál
2021.11.04. 19:00 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Filharmónia Magyarország - Capella Savaria és Purcell Kórus
2021.11.08. - 2021.11.14. Fesztiválok 2021
2021.11.12. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Ray Cooney: Páratlan Páros
2021.11.15. - 2021.11.21. Fesztiválok 2021
2021.11.17. 19:00 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Filharmónia Magyarország - Orfeo Zenekar és Purcell Kórus
2021.11.22. - 2021.11.28. Fesztiválok 2021
2021.11.26. - 2021.12.24. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár
2021.11.29. - 2021.12.05. Fesztiválok 2021
2021.12.06. - 2021.12.12. Fesztiválok 2021
2021.12.10. 19:00 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Filharmónia Magyarország - Verbier Fesztivál Kamarazenekara
2021.12.13. - 2021.12.19. Fesztiválok 2021
2021.12.17. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
A Dal a Miénk-Csík zenekar és az LGT dalok, Presser Gábor - Karácsony János
2021.12.20. - 2021.12.26. Fesztiválok 2021
2021.12.28. Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
MAJKA & CURTIS SWING Turné
2021.12.29. 19:00 Pécsi programok 2021. Rendezvények, események, fesztiválok
Rudán Joe - Karácsonyi Koncert

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Fesztiválok 2021
Fesztiválok 2021
2021. szeptember 20 - 26.

Hasonló ajánlatok

Pécsi Napok 2021
Pécsi Napok 2021
  • Pécs
2021. szeptember 22 - 26.
Spinoza Zsidó Fesztivál 2021. Online jegyvásárlás
Spinoza Zsidó Fesztivál 2021. Online jegyvásárlás
  • Budapest
  • VII. kerület
2021. szeptember 22 - 25.

Pontos cím, geokód, térkép
, Több településen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események