Turizmus Program

Zsolnay Fényfesztivál

Utcazene Kavalkád

Balatoni borkoncertek

Tihanyi Levendulanapok

Balatonalmádi Nyár

Mézesvölgyi nyár

Hajókirándulások

Mézesvölgyi Nyár - Szabadtéri színházi fesztivál 2025 Veresegyház
Múzeumok Éjszakája Hajdúszoboszló, Bocskai Múzeum 2025. június 21.
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Mézesvölgyi Nyár - Szabadtéri színházi fesztivál 2025 Veresegyház
Múzeumok Éjszakája Hajdúszoboszló, Bocskai Múzeum 2025. június 21.
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Csörögefánk Fesztivál 2025 Csörög

Jön a tél legnagyobb bulija, a IV. Csörögi Csörögefánk Fesztivál 2025. február 22-én. A rendezvényen idén is megmérkőznek a legfinomabb csörögefánkok, lesz egészségügyi szűrés is, gasztro utca és vidámpark is várja a gyerekeket. Idén fellép Krisz Rudi, a Groovehouse, Erős Vs. Spigiboy, de lesz sztárbogrács R. Kárpáti Péterrel és Talk-show Győrffi Pállal is.
Csörögefánk Fesztivál 2025 Csörög

Kedves Látogató!

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Kapcsolat, elérhetőség

Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon?

Partner információ

Csörögefánk Fesztivál

2025. február 22.

A csörögefánk (vagy forgácsfánk) egy hagyományos magyar édesség, amelyet általában farsangi időszakban készítenek. Könnyű, ropogós, édes tésztaféle, amelyet bő olajban sütnek ki, majd porcukorral meghintve és gyakran lekvárral tálalnak.

A csörögefánk tésztája gazdag, tojásos, könnyű, de nem tartalmaz élesztőt, így nem kel. Az állaga inkább omlós, mint levegős. A tésztát vékonyra nyújtják, majd téglalap vagy rombusz alakú darabokra vágják. Gyakran középen bemetszik, és a metszésen áthúzzák a tészta egyik sarkát, hogy különleges csavart formát kapjanak. Bő, forró olajban sütik ki, amíg aranybarnára nem pirul.

Még melegen porcukorral hintik meg, és általában valamilyen gyümölcslekvárral (például sárgabarack vagy szilva) kínálják.

A csörögefánk az egyszerűsége és gyors elkészíthetősége miatt népszerű, ráadásul nem kell hozzá kelesztési idő, mint az élesztős fánkoknál.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Megosztás

Kapcsolódó témák:

Kapcsolat, elérhetőség

Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon?

Partner információ

Csörögi Programturizmus

érdekelnek a hirdetési lehetőségeink?

Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!

Legjobb élmények