Epermester Pincészet
FeHoVa, a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója
FeHoVa, a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Téli programajánló
Téli programajánló

Epermester Pincészet

2021 Tahitótfalu , Kossuth Lajos utca 49/B. (47.75417 x 19.08853) Megnézem a térképen

Tahitótfalut és környékét a Szentendrei szigeten méltán nevezzük az epertermesztés egyik bölcsőjének. A több mint 100 éves hagyomány nem csak kötelez, de számunkra új kihívásokat is jelent. Az eper és a bor hagyományosan egymástól különálló kultúráinak ötvözésével új távlatokat nyitunk az eper mesterségében. Ez alkotómunkánk alapja.

100% eperből készült kiváló minőségű eperborok

Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként jött létre a Szentendrei Sziget 150 éves hagyománnyal bíró epertermesztését is újjáélesztő vállalkozás, az Epermester Pincészet. A cég tulajdonosai lokálpatriótaként elkötelezettséget éreznek a helyi értékek megőrzése, valamint a helyi lakosság számára versenyképes munkahelyek teremtése iránt, egyben olyan különleges terméket szeretnének bevezetni elsőként a magyarországi piacra, amely megállja a helyét a legnívósabb hagyományos- és gyümölcsborok között is.

Az Epermester Pincészet születése annak a nemes gondolatnak köszönhető, amely a tahitótfalui eperkultúra újraélesztését tűzte ki célul. Az itt termett kiváló minőségű földieperből hagyományos borászati eljárással készítünk minőségi száraz és édes borokat. Ennek megfelelően nem alkalmazunk mesterséges adalékot; aromákat és egyéb anyagokat, csak a gyümölcs legjavát használjuk fel. Édes eperborunk, az Eperméz, igazi desszertbor, míg száraz eperborunk, az Epervér valódi minőségi kategóriát képvisel, a borértő ínyencek ízlését is kielégítve.

A gyümölcsborok családjába tartozó eperbor technológiailag hasonló eljárással készül, mint a hagyományos szőlőbor. Borivó nemzet révén a jó bor élvezete hozzátartozik mindennapjainkhoz, de a gyümölcsborok fogyasztása még kuriózumnak számít.

Az eperbor készítéskor a gyümölcs zamatos íze megmarad, a hozzáadott cukor hatására minőségi alkohollá változik. Az eperbor ásványi anyag és vitamintartalma akár a szőlőbor sokszorosa lehet.  Az Epermester Pincészet a világon először készít hagyományos szőlőbor készítési technológiával 100% kiváló minőségű tahitótfalui földieperből eperbort!

Forrás: A pincészet honlapja és közösségi oldala

2023.01.01 - 2023.12.31

Találatok száma: 2

Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár 2023 2023. március 11.

Szeretettel várunk mindenkit, szigeten innen és túl egyaránt, a Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár elnevezésű hagyományos rendezvényre, mely a Dunakanyarban található településeken élő és alkotó, természetes alapanyagokat felhasználó kézművesek kiállítása és vására. Bővebben

Népszerűség

Tahitótfalu Vásár 2023. Vasárnapi vásárnap 2023. április 23.

Vasárnapi vásárnap Tahitótfaluban. Bővebben

Népszerűség



Találatok száma: 1
Tahitótfalui Termelői Piac 2023

Tahitótfalui Termelői Piac 2023 2023.01.01. - 12.31.

Termelői Piac Tahitótfaluban minden szombaton 7 és 12 óra között. Bővebben

Népszerűség




Kiemelt ajánlatok

Érdemes felkeresni!

Ez is érdekelheti!


Tahitótfalui programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események