Kerekerdő Élménypark - szórakozás minden korosztálynak!
Kerekerdő Élménypark - szórakozás minden korosztálynak!
Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
A világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar koncertje.
A világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar koncertje.
A huligánok Kaposvárra érkeznek egy hatalmas karácsonyi szuperkoncert keretein belül!
A huligánok Kaposvárra érkeznek egy hatalmas karácsonyi szuperkoncert keretein belül!

Az év legszebb időszaka Advent, amikor mindenhol karácsonyi zene szól és a város ünnepi fényárban úszik. Ebben az időszakban is számtalan ünnepi programot kínál Debrecen városa minden korosztálynak. Évről évre az advent kezdetével a város karácsonyfája melletti közös gyertyagyújtásokkal ünnepel Debrecen. Idén a három vasárnapon (december 3., 10., 17.) és a szentestét megelőző szombaton (december 23.) a Kossuth téren ünnepi térjáték, ünnepi gondolatok, gyertyagyújtás és nagytemplomi adventi találkozások várják a közös ünneplésre vágyókat. A Kossuth téren és a Piac utcán november 26-án nyit az adventi vásár. Idén az Adventi Színpad programkínálata mellett a Régi Városháza belső udvarán is meglepetések várják az érdeklődőket. A készülést hagyományosan közös adventi filmes délutánok is segítik.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Adventi programok Debrecenben

ADVENTI VÁSÁR
2017. november 26. – 2017. december 23.

Piac utca és Kossuth tér

ADVENTI VÁROSRÉSZI CSALÁDI PROGRAMOK
2017. december

Debrecen több pontján
A Karácsony az év egyik legnagyobb keresztény ünnepe, Jézus születésének napja. A karácsonyt megelőző időszak az Advent, amely a várakozásé. Várjuk a Megváltó érkezését, s ez idő alatt ünneplőbe öltöztetjük a szűkebb és tágabb környezetünket, de még a lelkünket is. Az ünnepre való ráhangolódást segítik a Debreceni Művelődési Központ munkatársai, partnerei, akik 13 éve szervezik meg az Adventi városrészi családi programokat. Idén 20 helyszínen (a Debreceni Művelődési Központ egységeiben, templomokban, iskolákban, óvodákban, szociális intézményekben, szabadtereken, lakótelepeken, tanyaközpontokban) szerveznek adventi programokat, ahol bemutatkoznak a XXVII. Nemzetközi Betlehemes Találkozó csoportjai is. Valamennyi helyszínen a helyi közösségekkel együttműködve, az ő támogatásukkal valósulnak meg a rendezvények. A kézműves játszóházakban adventi koszorúkat, asztali, ajtó, és karácsonyfadíszeket készítenek a gyerekek, amelyeket aztán otthonaikba is hazavihetnek. Külön hangsúlyt fektetnek arra, hogy a hátrányos helyzetben élő gyermekeket is megörvendeztessék, lehetőségeikhez mérten szebbé varázsolják számukra a szeretet ünnepét.

PIAF! - THE SHOW
2017. december 2. 19:00

Kölcsey Központ
EDITH PIAF születésének 100. ÉVFORDULÓJA alkalmával a világsikerű, ünnepelt francia produkció Debrecenben is.
Előadja: ANNE CARRERE
Egy igazi időutazás Montmartre utcáira „La Vie en Rose” segítségével. A show Edith Piaf karrierjét mutatja be a klasszikus dalokon keresztül az univerzális zenei örökség részeként. Az új Piaf, Anne Carrere energiája és kisugárzása a világ minden táján elvarázsolja a közönséget.
„Anne Carrere hangja és személyisége Edith Piafra emlékeztet karrierje csúcsán.” - Germaine Ricord (Edith Piaf barátja és bizalmasa)
A színpad felépítése és hangulata tökéletesen idézi elő az emlékeket, és soha nem látott képeket is láthatunk majd a kivetítőn Edith Piaf-ról. A show-ban Anne Carrere énekét 4 zenész kíséri (zongorista, harmonikás, ütőhangszeres és dobos, basszusgitáros). A háttérben található képernyőn az Edith Piaf életéről szóló összes megjelent fénykép egyedi bemutatója látható, valamint a show-ban felcsendülő összes dal szövege olvasható angol nyelven.
„Piaf csak egy van, de Anne Carrere hihetetlen!”- LE FIGARO, Franciaország
„Egyszerűen elképesztő!” - TIME SQUARE CRONICLE, USA
„Anne Carrere a 21. századi PIAF hangja!” - DE TELEGRAPH, Hollandia
A világ minden táján példátlan sikernek örvendő francia produkció ezúttal Magyarországon csak 3 alkalommal lesz látható köztük Debrecenben is 2017. december 2-án a Kölcsey Központban.
ANNE CARRERE: Anne folyamatosan ír, alkot és újít. Nem fogja vissza magát. Egy igazi művész, aki minden színpadra lépéskor feltalálja és újraértelmezi szenvedélyét. 2014-ben részt vett a PARIS! The Show válogatóján, ahol hangjától és karizmájától elbűvölve Gil Marsalla, a show producere és rendezője azonnal felkínálta neki Edith Piaf szerepét. Anne ezután találkozott Germaine Ricord-dal, Edith Piaf barátjával és bizalmasával. Germaine is azonnal beleszeretett az elképesztő hangba és az apró hölgybe, aki annyira emlékeztet Edith Piaf-ra. Anne Carrere azóta a világ összes országában az új Piafként emlegetik és elképesztő népszerűségnek örvend a világ minden táján.
A show két, szünettel elválasztott, 45 perces részből áll.

ADVENT DEBRECENBEN

2017. december 3-23.
Kossuth tér, Kölcsey Központ, Régi Városháza

2017. december 3. vasárnap
Első adventi gyertyagyújtás a Kossuth téren
17.00 a pásztorok karácsonyvárását megidéző énekes hagyományőrzők vonulása a Régi Városházától
17.30 a Kossuth téren ünnepi gólyalábas térjáték, polgármesteri köszöntő, az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtása a történelmi egyházi felekezetek püspökeinek áldásával felgyulladnak a város ünnepi fényei, fényvillamos
18.00 „Adventi találkozások a Nagytemplomban”: a reformáció tiszteletére komponált oratórium ősbemutatója

„ADVENT” a SÉFKADÉMIÁN
2017. december 04. hétfő 18.00 - 21.00

Serpenyőben sült gnocchi, sonkával
Mozarellás, parajos lazac steak, vajas tésztában sütve, édesburgonyapüré, vörös currys mogyorós zöldségekkel
Hótorta
Séf: Kövér Sándor, Mirbest

2017. december 4. hétfő
„Angyal mellettem”
Presser Gábor és Rúzsa Magdi duett koncertje A Nagytemplomi Adventi Koncertek sorozat keretében

2017. december 5. kedd
17.00 Mikulás-várás a Kossuth téren

KODÁLY PARAFRÁZISOK - A KODÁLY FILHARMÓNIA DEBRECEN KONCERTJE
2017. december 5. 19.30

Debreceni Egyetem, AULA
Közreműködik:
Borbély Mihály - klarinét, szaxofon
Kodály Kórus Debrecen
Vezényel: Szabó Sipos Máté

PETER WRIGHT - A DIÓTÖRŐ (ÉLŐ BALETT-KÖZVETÍTÉS)
2017. december 5. 20.00

Apolló mozi - Kertész Mihály-terem
A Royal Opera House (ROH) London legjelentősebb operaháza, műsorán a balettektől az operán át a nagyzenekari koncertekig a klasszikus zene minden műfaja megtalálható. Egy kislány varázserővel bíró ajándéka fantasztikus karácsonyi kalandba keveri tulajdonosát ebben a Csajkovszkij pazar librettójára komponált, csodálatos klasszikus balettben.

GRINCS KARÁCSONYI CIRKUSZFESZTIVÁL A DEBRECENI KEREKERDŐ ÉLMÉNYPARKBAN
2017. december 6 - 17.

4002 Debrecen, Olimpia fasor 23.

Felejthetetlen karácsonyi élmények 55 000 négyzetméteren a Kerekerdő Élményparkban. A megszokott céges rendezvényektől eltérően a Grincs Karácsonyi Cirkuszfesztivál kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy a gyermekek szüleikkel együtt egy idilli környezetben hangolódjanak az ünnepekre.

SZENVEDÉLY KONCERT - BERECZKI ZOLTÁN ÉLŐZENEKAROS NAGYKONCERTJE
2017. december 7. 19.00
Lovarda

27. NEMZETKÖZI BETLEHEMES TALÁLKOZÓ
2017. december 8-10.

Debreceni Művelődési Központ
A Nemzetközi Betlehemes Találkozó a Debreceni Művelődési Központ meghatározó nagyrendezvénye több mint egy évtizede: A találkozót 2006-ban fogadta be Debrecen, jól reprezentálva a cívisváros és az intézmény értékorientációját, a nemzeti értékek, a néphagyomány és a közösségi művelődés iránti elkötelezettségét.
A 27 esztendős múltra visszatekintő rendezvény eddig közel 200 kárpát-medencei település betlehemezőinek bemutatkozását és közel 700 játék mozgóképes rögzítését, számtalan kiadvány és három önálló konferencia megrendezését tette lehetővé.
A rendezvény eredményei alapján 2015 augusztusában az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Szellemi Kulturális Örökség Szakbizottsága a debreceni betlehemes találkozók hagyományátörökítési gyakorlatát felvette a szellemi kulturális örökség megőrzését szolgáló programok és tevékenységek nemzeti nyilvántartásába, azaz a Jó gyakorlatok regiszterébe.
A bizottság döntése nyomán nemzeti szinten is egy újabb, a magyar táncház-módszerhez mérhető, mintaértékű programmal gazdagodott a Jó megőrzési gyakorlatok nemzeti nyilvántartása. A pozitív döntés hatása elsősorban a határainkon túl működő hagyományőrző közösségek életében válhat, válik majd meghatározó tényezővé, a helyi átörökítési gyakorlatot biztosító helyi, regionális találkozók létrejöttének adhat lendületet, illetve a már meglévők megerősödésének válhat zálogává.
A betlehemes találkozók Debrecen közösségi művelődésében igen fontos szerepet töltenek be, hiszen a központi rendezvénnyel párhuzamosan több mint húsz debreceni külső helyszínen és néhány Debrecen környéki településen lépnek fel a játszók, általuk évente közel 10 000 ember kerül közvetlen kapcsolatba e szakrális szokáshagyománnyal.
Ebben az évben december második hétvégéjén, 8-9-10-én, újra eljönnek a betlehemes közösségek a Kárpát-medence minden szegletéből, Kárpátaljáról, Délvidékről, Felvidékről, Erdélyből és a Partiumból, valamint természetesen az anyaországból, hogy megosszák velünk a karácsonyi születés örömhírét.

2017. december 8. péntek
17.00 a XXVII. Nemzetközi Betlehemes Találkozó megnyitója
a Kossuth téren
2017. december 9. szombat
16.00 a XXVII. Nemzetközi Betlehemes Találkozó csoportjai a Kossuth téri Adventi Színpadon

QUIMBY KONCERT
2017. december 9. 20.00

Hall

2017. december 10. vasárnap
Második adventi gyertyagyújtás a Kossuth téren

17.00 énekes hagyományőrzők vonulása a Régi Városházától
17.30 adventi gondolatok a város karácsonyfája mellett, az adventi koszorú második gyertyájának meggyújtása a történelmi egyházi felekezetek lelkészeinek áldásával
18.00 „Adventi találkozások a Nagytemplomban”: a Debrecen Helyőrségi Zenekar Adventissimo-koncertje

2017. december 11. hétfő
„White Christmas”

Nyári Károly Vendégei: Summer Sister, Malek Andrea A Nagytemplomi Adventi Koncertek sorozat keretében

JÉGVIRÁGOK - A KODÁLY FILHARMÓNIA DEBRECEN KONCERTJE
2017. december 12. 19.30

Kölcsey Központ, Nagyterem
Műsor:
Weber: Bűvös vadász - Nyitány
Chopin: II. (f-moll) zongoraverseny, Op.21.
Mahler: IV. (G-dúr) szimfónia
Közreműködik:
Imai Ayane (Japán) - ének / Ránki Fülöp - zongora
Kodály Filharmonikusok Debrecen
Vezényel: Ligeti András

2017. december 13. szerda
19.00 a Lautitia Kóruscsalád adventi koncertje a Kölcsey Központban

2017. december 14. csütörtök
19.00 a Budapest Bár koncertje a Kölcsey Központban

2017. december 16. szombat
14.30 | 18.00 Karácsonyi Valceremónia – a Valcer Táncstúdió karácsonyi gálaműsora a Kölcsey Központban

2017. december 17. vasárnap
Harmadik adventi gyertyagyújtás a Kossuth téren

17.00 énekes hagyományőrzők vonulása a Régi Városházától
17.30 adventi gondolatok a város karácsonyfája mellett, az adventi koszorú harmadik gyertyájának meggyújtása a történelmi egyházi felekezetek lelkészeinek áldásával
18.00 „Adventi találkozások a Nagytemplomban

2017. december 18. hétfő
„Nézz az ég felé!”
Vendége: Veres Mónika Nika Charlie 70 A Nagytemplomi Adventi Koncertek sorozat keretében

BAROKK KARÁCSONY - A KODÁLY FILHARMÓNIA DEBRECEN KONCERTJE
2017. december 19. 19.30

Kölcsey Központ, Nagyterem
Műsor:
A. Vivaldi: Magnificat RV 610
G. F. Händel: Laudate pueri Dominum HWV 237
G. F. Händel: Dixit Dominus HWV 232.
Közreműködik:
Jónás Krisztina és Ducza Nóra – szoprán
Kodály Kórus Debrecen (karigazgató: Szabó Sipos Máté)
Savaria Barokk Zenekar korhű hangszereken
Vezényel: Németh Pál

DEMJÉN FERENC SZÜLETÉSNAPI KONCERT
2017. december 21. 20.00

Főnix Csarnok
2016-ban, a Lovardában megrendezett nagy sikerű, telt házas koncert után úgy gondoltuk, hogy a debreceni közönség megérdemelne egy még nagyobb volumenű koncertet, így esett a választás a Főnix Csarnokra. Az esemény különlegessége, hogy Demjén Ferenc éppen aznap ünnepli születésnapját, így szeretettel vár mindenkit egy közös ünneplésre!

2017. december 23. szombat
Negyedik adventi gyertyagyújtás a Kossuth téren

17.00 énekes hagyományőrzők vonulása a Régi Városházától
17.30 a Kossuth téren ünnepi gólyalábas térjáték, az adventi koszorú negyedik gyertyájának meggyújtása a történelmi egyházi felekezetek lelkészeinek áldásával, betlehemiláng-osztás, kántálás

ÖRVENDEZZÜNK! A CSÍK ZENEKAR KARÁCSONYI NAGYKONCERTJE
2017. december 26. 19.00

Kölcsey Központ
A Csík zenekar tagjai és fúvós zenészbarátaik egy új programmal szeretnék emlékezetesebbé, élménydúsabbá varázsolni az Önök karácsonyát.
A magyar népzene eddig kevésbé ismert szegmensét, a régi rezesbandákat idézik meg közös műsorukban, melyben a hagyományápoláson kívül fontos hangsúlyt kap a szórakoztatás. Pörgős muzsika, különleges hangzás, egyedi ötletek, humoros megoldások és sziporkázó hangszeres játék mellett ismerhetik meg a gazdag magyar néphagyományunk most előtérbe helyezett részét. A programban természetesen a könnyűzenei feldolgozások is helyet kapnak, szintén újszerű, de a zenekar hangzásvilágába illeszkedő formában.

ÚJÉVI HANGVERSENY
2018. január 1. 16.00

Református Nagytemplom
Közreműködik: Kodály Kórus Debrecen
Vezényel: Szabó Sipos Máté

Forrás: Tourinform Debrecen

Online jegyvásárlás


2017.11.26. - 2018.01.01.

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a ...


Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív ...
Találatok száma: 2

Barabás Étterem Debrecen

Barabás Étterem Debrecen

A Barabás Étteremben a magyar vendéglátás és az angol kultúra jegyében, exkluzív környezetben várjuk vendégeinket. Az étteremben egyszerre van otthon a hagyomány és az újítás. A tradíciók megtartásán ...


Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha ...
loading...