Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!

Adventi programsorozat a városban 2016 adventi időszakában. A Kossuth téri adventi vasárnapok a közösségben megélt karácsonyvásár lehetőségét kínálják, felekezetek, hagyományőrzők, művészek közreműködésével, közös gyertyagyújtással. Az ünnepi ráhangolódást, készülődést a Kölcsey Központ koncertjei, karácsonyi kézműves vásár a belvárosban, és a „Nyitott Városháza” programjai segítik. Meghitt karácsonyi hangulattal és színes programokkal várják a vásárra látogatókat. A Debreceni Advent programjai idén is a város intézményei, az egyházak és civil szervezetek összefogásával valósulnak meg és a város karácsonyfája körüli tér szolgál otthonául az ünnepi eseményeknek.


Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Adventi programok Debrecenben 2016

2016. november 27, Vasárnap
Találkozás a megszületett Úrral
A földre született…
Első adventi gyertyagyújtás 

„Egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz,
és így fogják nevezni:
Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme.”
(Ézsaiás 9,5)
16.30-tól a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájának adventi istentisztelete a Nagytemplomban, igét hirdet dr. Fekete Károly református püspök.
17.00 a Régi Városházától indulnak az énekes hagyományőrzők, megidézik a pásztorok karácsonyvárását, vonulásukat a Debrecen Helyőrségi Zenekar kíséri.
17.30 a Kossuth téren ünnepi térjáték, közreműködik az ORT-IKI Báb-és Utcaszínház, a Kuckó Művésztanya, a Debreceni Népi Együttes, a Csokonai Nemzeti Színház Kórusa és Radics Gigi.
Dr. Papp László, Debrecen polgármestere köszönti a megjelenteket, felgyulladnak a város ünnepi fényei, megérkezik a két fényvillamos, a felekezetek püspökeinek áldásával meggyújtjuk az adventi koszorú első gyertyáját.
18.00 „Adventi találkozások a Nagytemplomban” – adventnyitó alkalom:
dr. Palánki Ferenc római katolikus püspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek és dr. Fekete Károly református püspök adventi gondolatai, zenés-énekes ajándék: Radics Gigi, Vox Iuventutis Gyermekkar, a Csokonai Nemzeti Színház Kórusa, a Nagytemplomi Gyülekezet zenekara.

Találkozás a szeretet Istenével
2016. december 4, Vasárnap (17:00)
második adventi gyertyagyújtás

Helyszin: Kossuth tér
A legnagyobb szeretet….
17 órától énekes Borbála napi hagyományőrző vonulás a Régi Városházától a Kossuth térig, a Debreceni Népi Együttes táncosait a Pergő Hagyományőrző Műhely kíséri.
17.30 Komolay Szabolcs alpolgármester gondolatai, majd a második adventi gyertya meggyújtása
18.00 „Adventi találkozások a Nagytemplomban”: a Debrecen Helyőrségi Zenekar Adventissimo-koncertje
„Büszke vagyok rá, mert KATONA!” – mondta egy gyermek az édesapjáról az iskolában. Hogy mi kell ezekhez a szavakhoz? BÁTORSÁG és feltétlen SZERETET. Ez az őszinte gyermeki szeretet hihetetlen erővel hat reánk, katonákra. Szolgálatunk minden napjára ad erőt, amikor távol vagyunk szeretteinktől.
Ez a koncert, amelyet Debrecen város vezetése és a MH 5. Bocskai István Lövészdandár ad Debrecen lakóinak, mint adventi ajándék, bemutatja katonáink helytállását olyan zeneszerzők segítségével, mint Mendelssohn, Kodály vagy Erkel.
Közreműködők: Haja Zsolt, Rácz Rita Franciska, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar fúvós hallgatói és az Ady Endre Gimnázium diákjai
A vendégeket köszönti Komolay Szabolcs alpolgármester, igét hirdet: Sajtos Szilárd főhadnagy, református tábori lelkész.
„Sötétségből világosság ragyogjon fel”, ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán.” 2 Kor 4,6

Életre szóló találkozás
2016. december 11, Vasárnap (17:00)
Harmadik adventi gyertyagyújtás

Kossuth tér
Velünk marad….
17 órától énekes vonulás a Régi Városházától a Kossuth térig
17.30 adventi gondolatok a Város Karácsonyfája mellett: Barcsa Lajos Széles Diána alpolgármester, Sipos Barnabás ortodox pap, közreműködik a Szent Háromság Magyar Orthodox Templom Kórusa, fellobban a harmadik adventi gyertyaláng.
18.00 „Adventi találkozások a Nagytemplomban” – ünnepi alkalom Pintér Béla gospelénekessel
Réz-Nagy Zoltán evangélikus, Oláh István református és dr. Pafkó Tamás baptista lelkipásztor adventi gondolatai,
közreműködik Pintér Béla és a gyülekezet zenekara
„Íme, a szűz fogan méhében, és fiút szül, és Immánuélnak nevezik majd” – ami azt jelenti: Velünk az Isten. (Máté 1,23)

Készülés az eljövendő találkozásra
2016. december 18, Vasárnap (17:00)
Negyedik adventi gyertyagyújtás

Helyszín: Kossuth tér
Újra eljön…
17 órától énekes hagyományőrző vonulás a Régi Városházától a Kossuth térig a Kuckó Művésztanya és az Ort-Iki Báb-és Utcaszínház művészeinek vezetésével.
17.30 a Kossuth téren ünnepi térjáték, közreműködik Veres Hunor és a Kispendely énekegyüttes és a Debreceni Népi Együttes, Széles Diána alpolgármester ünnepi gondolatai, negyedik gyertyagyújtás
18.00 „Adventi találkozások a Nagytemplomban” – ünnepi alkalom görögkatolikus papnövendékek kórusával és Dánielfy Gergővel
Felföldi László római katolikus püspöki helynök, Kapin István görögkatolikus parókus Vad Zsigmond református esperes adventi gondolatai, zenés-énekes ajándék: Dánielfy Gergő, a Görögkatolikus Papnevelő Intézet Szent Damján Kórusa és a  Hírnök zenekar.
A Kolping Család Egyesület segítségével a Betlehemből Debrecenbe érkezett betlehemi lángból idén is mindenki vihet az otthonába.
„Mert még egy igen-igen kevés idő, és aki eljövendő, eljön, és nem késik.” (Zsid 10,37)

Adventi programok a Város Karácsonyfájánál

2016. december 1, Csütörtök - 2016. december 23, Péntek
Helyszin: Kossuth tér

december 1.  csütörtök 17.00 Kossuth tér, Adventi színpad
az Ady Endre Gimnázium színpadi ajándéka diákjainak műsora 

december 2. péntek 17.00 Kossuth tér, Adventi színpad
Chico Manada Karácsony
Debrecen egyik legrégebbi dzsesszformációja egy kellemes hangulatú adventi estére invitálja a közönséget.

december 3. szombat 16.00 Kossuth tér, Adventi színpad
Suba Attila & the SoulFool Band
A Suba Attila által alapított SoulFool Band célja az, hogy megmutassák saját számaikban a régi soul és gospeldalok hangulatát modern hangzásban. A New Orleans swing a kiindulópont, és onnan haladnak a blues, a soul határain egyenesen a gospel felé. Amerikai hangzással izgalmas és interaktív koncerttel repítik vissza a közönséget az 50-es évek karácsonyainak világába!

december 8. csütörtök 17.00 Kossuth tér, Adventi színpad
Debreceni Karitatív Testület ajándéka: a Jazz Five zenekar koncertje

december 9. péntek 17.00 Kossuth tér, Adventi színpad
Nemzetközi Betlehemes Találkozó megnyitója

december 10. szombat 16.00 Kossuth tér, Adventi színpad
Nemzetközi Betlehemes Találkozó csoportjainak műsora

december 15. csütörtök 17.00  Kossuth tér, Adventi színpad
Debreceni Karitatív Testület ajándéka: A Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai közlekedésbiztonsági bábjátékot mutatnak be

december 16. péntek 17.00 Kossuth tér, Adventi színpad
Debreceni Karitatív Testület ajándéka:
AHA Hajléktalan Színház karácsonyi műsora, Lehner Zalán énekel
Neonhal-koncert

december 17. szombat 16.00 Kossuth tér, Adventi színpad
Adventi ráhangolódás Petruskával
Petruska András dalszerző-énekes a magyar folklórmotívumokat az angolszász rock, valamint a tánczene elemeivel ötvözi. Szuggesztív, közvetlen, humoros előadásmódjával, virtuóz gitárjátékával Petruska meghatározó szerepelője a hazai fiatal zenészgenerációnak. Dalszerzői teljesítményéért 2015-ben Artisjus Junior-díjra jelölték, majd megkapta A Dal Felfedezettje díjat Trouble in my mind című daláért. A debreceni közönséget a jól ismert saját dalok mellett ezúttal karácsonyi feldolgozásokkal is meglepi.

december 22. csütörtök 17.00 Kossuth tér, Adventi színpad
Debreceni Karitatív Testület ajándéka: Az Új Remény Baptista Gyülekezet műsora

december 23. péntek 17.00  Kossuth tér, Adventi színpad
Kántálás
A faluhelyen szokásos kántálást immár harmadik éve emeljük át városi közegbe.
Idén Marczi Ernő, a Kántus szervező karnagya várja a csatlakozni vágyókat december 23-án, pénteken 17 órakor a Város Karácsonyfájához, ahonnan elindulva a Piac utca több pontján tervezünk énekes-kántáló megállást.


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!