Debreceni Őszi Fesztivál 2020
ID.3 1ST modell - A jövő megérkezett. Szálljon be!
ID.3 1ST modell - A jövő megérkezett. Szálljon be!
Ismerje meg Ön is az új Golfot! Már 5 990 000 Ft-tól megvásárolható!
Ismerje meg Ön is az új Golfot! Már 5 990 000 Ft-tól megvásárolható!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Debreceni Őszi Fesztivál 2020

2020. november 10 - 17.

Az idén 20 éves Debreceni Őszi Fesztivál számos művészeti ágban kínál minőségi programokat, így teremtve egy színes őszi programkavalkádot. A Debreceni Őszi Fesztivál keretében ezúttal is egy rendkívül színes palettával igyekszünk illusztrálni a cívisváros kulturális életének gazdagságát: színházi előadásokkal, könnyű- és komolyzenével, előadóestekkel, kiállítással várjuk a Kölcsey Központ biztonságos tereibe mindazokat, akik testközelből szeretnék megtapasztalni a kultúra ezernyi arcát.

DEBRECENI ŐSZI FESZTIVÁL 2020

 Program

SZABÓ MAGDA: AZ AJTÓ
2020. november 10. 19:00
I Kölcsey Központ
Szabó Magda születésének évfordulója alkalmából a Csokonai Színház újra műsorára tűzi Az ajtó című darabot.

Hot Jazz Band 35
2020. november 11., szerda, 19:00 

Kölcsey Központ Debrecen

A Kossuth-díjas Hot Jazz Band 2020-ban ünnepli fennállásának 35. évfordulóját, erre a sikerekben gazdag időszakra tekint vissza az együttes ezen a csak Debrecenben hallható jubileumi koncertjén.
A Hot Jazz Band legfőbb feladatának az eredeti zenei formájában elfeledett, háború előtti nagy magyar jazz-slágerek, film- és színpadi zenék felidézését, a hazai könnyűzenei örökség ápolását, továbbá a jazz-korszak egyetemes zenéjének autentikus megszólaltatását tekinti.
Munkájuk messze földön elismert, erről tanúskodnak amerikai, ázsiai meghívásaik, valamint Európa 22 országába tett útjaik is. Legszebb sikereik közé tartozik a világ legnagyobb dixieland versenyén elnyert díj: 1995-ben a franciaországi Saint Raphaelben megrendezett Nemzetközi New Orleans Jazz Versenyen övék lett a Sidney D’Or – trófea.
Karrierjük 2015-ben ért a csúcsra, amikor is a hazai jazztörténet egyetlen zenekaraként munkásságukért Kossuth-díjban részesültek.
Jubileumi műsorukban vendégük lesz régi jó barátjuk, Papa Fleigh, nem marad el a bendzsózenekar, a mosódeszka, egy kis ízelítő a terveikből és az együtt éneklés öröme sem. Az 1920-as, ’30-as, ’40-es évek zenéinek szerelmesei és a Hot Jazz Band-rajongók egy remek hangulatú estén ünnepelhetik a jazz örök mivoltát.
A zenekar tagjai:
Fodor László
Bényei Tamás
Kovács Tamás
Szabó Lóránt
Juhász Zoltán
Galbács István
Vendég: Papa Fleigh

Jegyár: 2900 Ft
Helyfoglalás érkezési sorrendben.


Nagy zenészek, nagy szerelmek - Wagner
2020. november 14., szombat, 18:00

Kölcsey Központ Debrecen
"Alig pár perccel az előadás kezdete után világossá vált, hogy ez a pasi – Wagner – korának rocksztárja volt: úgy váltotta a nőket, mint én a pólókat 37 fokban, a pénzzel meg úgy bánt, mint egy rendes feleség a Glamour-napokon." Kovács Dániel – momkult.hu
Nagy zeneszerzők szerelmi életéről szól Bősze Ádám új előadássorozata, melynek első, Wagnert bemutató epizódja kerül terítékre az Őszi Fesztivál kínálatában.
Faust, Tannhauser és a Trisztán és Izolda. Pár cím, néhány dallam – sokak számára ismert momentumok Wagnerrel kapcsolatban. De vajon Cosima tényleg egy talicskában ülve szeretett bele a narcisztikus természetű, viszonyaiban mégis gyávának mutatkozó Wagnerbe? És miért tiltotta neki Liszt, hogy Wagnerrel levelezzen?
Nagy zeneszerzők és az ő szerelmi életük: házastársak, szeretők, beteljesült és reménytelen szerelmek, törvényes és törvénytelen gyermekek. És ami mindezt körülveszi és befolyásolja: szülők, testvérek, barátok, riválisok és a korabeli erkölcsi normák. Bősze Ádám előadássorozata elsősorban a fennmaradt - meglehetősen változatos, olykor érzelmes, túláradó, máskor egészen illetlen és merész hangvételű, magyar nyelven számos esetben nem hozzáférhető - levelezések, naplóbejegyzések és más írásos emlékek segítségével, gyakran viharos és ellentmondásos viszonyaikon keresztül igyekszik feltárni a nagy zeneszerzők jellemét, annak hibáit sem elhallgatva.
A kétszer negyven perces előadások Bősze immár talán megszokottnak mondható elegáns stílusát a stand-upjaiból ismerhető humorral ötvözve nyújtanak fesztelen hangvételű, de ismeretekben gazdag és szórakoztató programot a zene és a zeneszerzők iránt érdeklődők számára.
Bősze nem árul zsákbamacskát: egyszerre alapos, kendőzetlenül őszinte, és mindvégig nagyon szórakoztató, ahogy tabuk és klisék nélkül, mégsem bántóan közelít a legnagyobbakhoz is.
A zenetörténet pikáns bulvártörténeteinek lehetünk fültanúi a sorozat következő részeiben is...
Jegyár: 2500 Ft
Helyfoglalás érkezési sorrendben!


Tűzliliom - ősbemutató
2020. november 14., szombat, 20:00–21:15 

Kölcsey Központ Debrecen
Misztikus táncjáték egy részben – új időpontban és új helyszínen!
WASS ALBERT A FUNTINELI BOSZORKÁNY CÍMŰ NAGY SIKERŰ REGÉNYE AZ ÖRÖKÖS KIVÁLÓ EGYÜTTES CÍMET ELNYERT DEBRECENI NÉPI EGYÜTTES VADONATÚJ TÁNCSZÍNPADI VÁLTOZATÁBAN ÚJ HELYSZÍNEN, A KÖLCSEY KÖZPONT NAGYSZÍNPADÁN!

A Nagy Könyv című országos közvélemény-kutatás alapján a 11. legnépszerűbb magyar regény új színpadi változata hűen követi Nuca, az erdélyi tündér-boszorkány felnőtté válásának, illetve önnön varázserejére és tragikus sorsára való párhuzamos ébredésének mitikus történetét, melyet a Debreceni Népi Együttes a mintegy hetvenfős, gyermek, ifjúsági és felnőtt tagozatát is egyesítő tánctársulata révén eleveníti meg népi ének- és szólóhangszeres vendégművészek, továbbá a több nívódíjjal is elismert Bürkös zenekar közreműködésével.
Hercz Vilmos, az Együttes Népművészet Ifjú Mestere-díjas rendező-koreográfusa – a Tizenhárom almafa és Széki tánchistóriák a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon a korábbi években bemutatott, majd belföldön és külföldön is egyaránt nagy sikerrel játszott táncszínpadi produkcióit követően – ezúttal egy autentikus székely, magyar, cigány és román zenei stílusokból és táncokból építkező, a történelmi Magyarország tájegységeit és népi kultúráit akusztikus és vizuális síkon is termékenyen ötvöző, egész estés táncszínházi előadást álmodott meg.
A legutóbb Izraelben és Törökországban vendégszereplő, idén pedig fennállásának 70 éves jubileumát is ünneplő debreceni együttes legújabb nagyszínpadi bemutatóját a tőlük megszokott fergeteges karakter- és össztáncok, valamint kézműves gondossággal elkészített, vadonatúj viseletek színpompás kavalkádja is jellemzik majd.
Közreműködik a Debreceni Népi Együttes és a Bürkös zenekar (Dezsőházi Tamás – hegedű, Kerezsi Antal – hegedű, Horváth Norbert – cimbalom, Palazsnik László – brácsa, Nagy Barna – ütőgardon, nagybőgő, Bólya Dániel – fúvós hangszerek)
Zenei szerkesztők: Bárdosi Ildikó, Dezsőházi Tamás, Palazsnik László
Viselet: Veres Tamásné Hercz Beáta, Szigeti Ibolya, Tóth Gyuláné Pataki Ilona
Társkoreográfusok: Csontos Anna, Farkas László, Kovács Dénes, Rozsáyi Dániel, Vámosi István, Veres Tamásné Hercz Beáta
Rendező-koreográfus: Hercz Vilmos, Népművészet Ifjú Mestere-díjas
A 2020. évi Nagyerdei Szabadtéri Játékok táncszínházi ősbemutatója
Az egyrészes előadás hossza: kb. 75 perc
Jegyek október 1-től kaphatók 1800 Ft-os áron!

NÉZŐI TÁJÉKOZTATÁS
A Nagyerdei Szabadtéri Játékok keretében korábban szeptember 11-ére meghirdetett, fenti táncszínházi előadásra előzetesen megváltott jegyek automatikusan e 2020. november 14-ei, beltéri pótelőadásra érvényesek.


VASÁRNAPI MUZSIKA
2020. november 15. 17:00 I
Kölcsey Központ
A kilencedik évadába lépett sorozat a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar és a Kölcsey Központ közös rendezvénye, a fiatal muzsikusok színvonalas platformja.


Félbevágott pipafüst – Berecz András estje
2020. november 16., hétfő, 19:00 

Kölcsey Központ Debrecen

Ez az az ámuló szájból és a lélek legmélyéről mennyezetre fújt füst, melyen át férfi és nő régtől fogva egymást vizsgálgatja – a Paradicsomtól errefelé. Az énekes mesemondó ezen az estén füstokozó és oszlató is egyben.
„A mesék küzdelmet és irgalmat, vitézséget és becsületet tanítanak, igaz szerelemre készítenek, vigasztalnak, jól felépített, tömör és tartalmas beszédre nevelnek. Ha a végtelen éjszakákon, és milliókon kipróbált népmesék kiforrott, tömörítő, képes gondolkozása vérré válik, a lényegre törő és lélekismerő beszédnek nyújt védelmet. Nagy szükség van rá ma, mikor sikeres a parádésan csomagolt üres beszéd.
A mese tökéletes nyelvtanár. Nem szószátyár. Helyettesíteni, pótolni lehetetlen. Ezrek, tízezrek, élők és holtak közös munkája. Százezrek kacsintanak, gondolkoznak, sírnak benne. Időmunka. Mint a cseppkőbarlang, türelmesen építkezik, befelé.” (Berecz András)
Jegyár: 2.500 Ft
Helyfoglalás érkezési sorrendben, kapunyitás 18.30-kor.


Magda, a Szabó - Minden bizonytalan, csak a szerelmünk bizonyos
2020. november 17., kedd, 19:00–20:10 

Kölcsey Központ Debrecen
Életrajzi játék egy részben Szabó Magda halálának évfordulója tiszteletére az Alle Management előadásában

A KOSSUTH-DÍJAS ÍRÓNŐ ÉS FÉRJE PÁRKAPCSOLATÁNAK KULISSZATITKAIRÓL SZELLEMESEN NEVETTETŐ SZÓPÁRBAJOK KÍSÉRETÉBEN RÁNTJA LE A LEPLET A KASZÁS ATTILA-DÍJAS MÉSZÁROS TIBOR ÉS KRAJCSI NIKOLETT NAGY SIKERŰ SZÍNHÁZI ESTJE – A NEMZETI SZÍNHÁZ UTÁN EGYETLEN ELŐADÁS EREJÉIG ISMÉT AZ ÍRÓNŐ SZÜLŐVÁROSÁBAN, DEBRECENBEN!

Az írónő, akit nem kell bemutatni. Nem csak Debrecen, hanem minden magyar „Magdája”, akit oly ismerősnek vélünk világhírű regényei által, melyekbe nem egyszer életének fontos epizódjait is megírta.
De ki is volt ő valójában? Írónő, nő, feleség, szerelmes asszony. Aki rajongó boldogsággal élte életét férje, a szintén író Szobotka Tibor oldalán. Ki is volt ez a hányattatott sorsú férj, akihez annak halála után is leveleket, naplókat írt? Kik voltak ők, az író házaspár, akiknek az írás volt az életük, de a hírnév csak egyiküket „üldözte”? Ki volt e furcsa Rómeó és Júlia, akik feltételek nélküli szerelmük ellenére gyermektelenül élték le életüket? A sors döntött, amikor elvette az esélyt? Vagy mégis inkább ők akarták így? Lehetett-e teljes az életük, vagy épp így lett teljes, „csak” együtt, mindörökké?
Megannyi kérdés, melyek mindenki életében előfordulnak, legyen szó párkapcsolatról, a karrierről, gyermekvállalásról. S míg a válaszokat kutatjuk, addig feltárul két regényes életút, egy nagy találkozás. És új ismerőssé válik Szabó Magda, az Ember.
Az előadás egy egészen izgalmas nézőponton keresztül vezeti a nézőt. Szabó Magda legendás állatszeretete kutyák és macskák életét aranyozta be, s két legkedvesebb cicusa, Évuka és Konstantin nevében leveleket is fogalmazott a szomszédaikhoz. Ezekben az üzenetekben az írónő szenvtelen őszinteséggel és végtelenül szarkasztikus humorral átszőtt öniróniával vall saját magáról – az állatok nevében. Így derül fény a darab folyamán a házaspár mindennapjaira, magánélettől karrierig. Az előadásban két színész bújik a hőn szeretett állatok bőrébe, érzékenyen billenve át olykor az házaspár karaktereibe, „kiadva” akár féltett titkaikat is.
„Krajcsi Nikolett és Mészáros Tibor előadásában pörögnek az évek, játékukkal behúznak, berántanak minket, nézőket Magda és Tibor otthonába. Ott vagyunk velük, szinte már nem puszta szemlélői, hanem részesei leszünk az életüknek.” – Dehir.hu
Előadja: Mészáros Tibor, Krajcsi Nikolett
Rendező: Mészáros Tibor, POSZT- és Kaszás Attila-díjas
Produkciós vezető: Porkoláb Gyöngyi
Az egyrészes előadás hossza: 70 perc
Jegyár: 2800 Ft
Helyfoglalás érkezési sorrendben az aktuálisan érvényes kötelező ültetési távolságok megtartásával kialakított nézőtéren.


ILLÉS PRÓFÉTA ORATÓRIUMA
2020. november 17. 19:30
I Kölcsey Központ
A Kodály Filharmónia Debrecen koncertje. Műsor: Mendelssohn: Éliás

Közreműködik: Rost Andrea, Schöck Atala, Cser Krisztián – ének / Kodály Filharmonikusok Debrecen / Kodály Kórus Debrecen (karigazgató: Kocsis-Holper Zoltán)

Vezényel: Kovács László

Forrás: Szervezők


2020.11.10. - 2020.11.17.
Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a főtéri korzó, a hangulatos belvárosi teraszok szállodánktól karnyújtásnyira helyezkednek el. Bővebben

Kiemelt partner

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig ... Bővebben

Kiemelt partnerTalálatok száma: 1

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha remekei is. A palettánkon szereplő ételeket az esetek túlnyomó többségében a szálloda tanyáján ... Bővebben

Asztalfoglalás
Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Zalakarosi fesztiválok 2020
Zalakarosi fesztiválok 2020
  • Zalakaros
2020. október 23 - 31.

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
4026 Debrecen , Kölcsey Központ és más helyszínek
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események