Egy éves a Shopmark, nyerd meg Te az egyik Fiatot!
Egy éves a Shopmark, nyerd meg Te az egyik Fiatot!
Székesfehérváron a Giro D`Italia kerékpáros körverseny világa!
Székesfehérváron a Giro D`Italia kerékpáros körverseny világa!
25 ország közel félezer sajtkülönlegessége hazánk legnagyobb sajtünnepén!
25 ország közel félezer sajtkülönlegessége hazánk legnagyobb sajtünnepén!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Tóparti wellness pihenés kedvező árakon - Irány Gyopárosfürdő!
Tóparti wellness pihenés kedvező árakon - Irány Gyopárosfürdő!
Gasztrohegy Gasztrokalandok - Exkluzív gasztrotúrák hétvégente
Gasztrohegy Gasztrokalandok - Exkluzív gasztrotúrák hétvégente
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Debreceni Őszi Fesztivál 2018


A több mint 20 éves Debreceni Őszi Fesztivál az év jelentős kulturális rendezvénye, mely számos művészeti ágban kínál minőségi programokat, alkalmat adva helyi és országos jelentőségű évfordulóinkról való megemlékezések számára is.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.
Székesfehérváron a Giro D`Italia kerékpáros körverseny világa!

XXI. Debreceni Őszi Fesztivál

2018. november 7-16.

Programkínálat:

november 11-ig Kölcsey Központ, Bényi Árpád-terem
A hetedik harsonaszó – kapcsolódások a Bibliához
Neuberger István festőművész kiállítása

A múlt év egyik legjelentősebb hazai képzőművészeti eseménye volt a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Magyar Művészeti Akadémia, Debrecen Önkormányzata és más szervezetek kezdeményezésére létrejött Reformáció-500 országos kortárs grafikai pályázat és tárlat. A közel négyszáz beérkezett pályaműből 88 alkotó 102 művét mutattuk be 2017 szeptemberében a Kölcsey Központban. Neuberger István festő- és grafikusművész a Tiszántúli Református Egyházkerület Elnöksége díját nyerte el. Erre a tárlatra válogatott alkotásai a bibliai Írásokhoz kapcsolódnak. Egyéb témái mellett már kora ifjúsága óta sajátos módon jeleníti meg, forgatja magában az Isten világát. A művészetére általában jellemző sajátos realizmust használó groteszk képi világa ebben a tárgyban is a mindennapokból táplálkozik, az élet dolgaira reflektál. Festészetét színes paletta, dinamikus felületek, magabiztos rajztudás és gyakran intellektuális hangvétel jellemzik.

november 7. 19.00 Kölcsey Központ, Nagyterem
Mesék a meséről – Berecz András mesemondó estje

Berecz András ezen az estén olyan énekeket, meséket mond el, melyekben nem csak magyar, de távoli és hajdani közösségek is vallanak a mesemondásról, a meséről, a szóról. Magyar huszár, kínai császár fattya, ír udvari bolond, görög vándor bőre alá bújva talán őt magát halljuk – önmagát és közönségét csipkedve-csiklandozva – sokezer éves mesterségén tűnődni.

november 7. 19.30 Kölcsey Központ, Bálterem
Rendezők viadala – a Momentán Társulat improvizációs filmes stílusjátéka

Magyarország vezető improvizációs színháza a nagy sikerű Rögvest- és Főhős-előadások után ismét Debrecenben! Négy rendező, négyféle koncepció, és a végén egy film áll össze. A Rendezők Viadala című előadásban a Momentánosok azt improvizálják, hogy filmrendezők. Az este 4 különböző stílusú, műfajú, hangulatú improvizált filmjelenettel kezdődik – 4 Momentános rendezésében. A nézők ötletei által is inspirált történetek újabb és újabb körökben bontakoznak ki, de a közönség minden kör után szavaz, hogy melyik sztori folytatódjon és melyiknek mondjunk búcsút. Az utolsó szavazás után csak egyetlen film marad, aminek így a végső, befejező nagyjelenetét is láthatjuk.

november 7. 20.00 Apolló mozi
A Night in Bohemia – QUEEN Live at Hammersmith 1975 koncertfilm

Az A Night at the Odeon – Hammersmith 1975 a brit Queen együttes koncertfilmje, melyen az A Night at the Opera Tour keretében 1975. december 24-én, Karácsony Szenteste a londoni Hammersmith Odeonban adott koncert felvétele látható. A felvételt a BBC készítette. A koncert hangfelvétele bővebb dallistával CD-n és dupla LP-n is megjelent. Az audiováltozaton további két dal hallható, melyeket a második ráadásban játszott el a zenekar, de ezt már nem rögzítették a videokamerák. Ez volt az egyik első alkalom, hogy a Queen legismertebb dalát, a Bohemian Rhapsody-t élőben is előadták.

november 8. 19.30 és 22.00 Kölcsey Központ, Nagyterem
Yamato – Drummers Of Japan

Magyarországot már több éve ámulatban tartja a világhírű Yamato dobos társulat! Egyedülálló előadásuk a japán kultúra legemblematikusabb hangszerét, a Taikót (japán dob) és annak mítoszát, kulturális jelentőségét ötvözi egy modern show látványelemeivel. A modern Taiko dobolás a XX. század közepén alakult ki, amikor a különböző japán dobfajtákból egységes kamarazene szólamait alakította ki Oguchi Daihachi. A század végére oly mértékű népszerűséget szerzett a műfaj, amely Japán-szerte több mint ötezer különböző zenekar megalakulását eredményezte. A Yamato csoport 1993-as megalakulása óta a világ minden táján bemutatta már produkcióját, az elmúlt 25 évben több mint 3000 fellépésük volt. Két év után közkívánatra újra Magyarországra jönnek, 2018. november 8-án a debreceni Kölcsey Központban adnak koncertet.

november 9. 18.00 Apolló mozi
Bohém rapszódia Szirmai Gergővel

Szirmai Gergő neve már fogalom az Apolló moziba járó fiatalok számára. Idén is ellátogat el filmszínházunkba, és jöttét ezúttal is minden bizonnyal telt házzal hálálják meg rajongói.
Ezúttal a Bohém rapszódia lesz terítéken, amely a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük!

november 9. 19.00 Kölcsey Központ
Kölcsey Szimfonik – Brains

Pályafutása eddigi legkülönlegesebb zenei kalandjába vágott bele a Brains 2017-ben: szimfonikus zenekarral kiegészülve léptek fel a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében tavaly novemberben. Az előadásra néhány hét alatt fogyott el minden jegy, mindennemű reklám és promóció nélkül. A nagy sikeren felbuzdulva a zenekar úgy döntött, turnéra indul a különleges műsorral: elviszik a legnagyobb vidéki városok klasszikus zenei koncerttermeibe, színháztermeibe. Az új műsor különleges elegye a Brains-koncertek fékezhetetlen energiájának és a kifinomult, leginkább a hollywoodi filmekre jellemző monumentális szimfonikus hangzásnak. Ez pedig nem véletlen: a koncert zenei producere Balázs Ádám, az Oscar-díjas Mindenki és az Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről című filmek zeneszerzője, aki maga is a filmes álomgyárban kezdte karrierjét. A koncerten természetesen valamennyi közönség kedvenc Brains-dal felcsendül, csaknem ötven zenész előadásában.

november 10. 9.00-13.00, koncertkezdés: 10.00 Kölcsey Központ
Földlakók – gyerekdélelőtt a HAHÓ Együttes koncertjével

A Hahó Együttes 2010 óta neveli-tanítja szórakoztatva az óvodás-kisiskolás gyerekeket. Egyedi hangvételű dalaik témái a jelenkor kihívásai: a környezetvédelem, a tágabban értelmezett ökológiai és zöld gondolkodás. A dalok játékos, interaktív formában, közvetlen hangon a legkisebbeknek is segítenek megérteni, mi is az a fenntartható fejlődés, a környezettudatosság, miért és kinek rossz a globális felmelegedés, mitől lesz egészséges a táplálkozás és tudatos a vásárlás, miért fontos a testi-lelki egészség és egymás elfogadása.
Előadások a koncertre jegyet váltó kisiskolás csoportok részére:
9.00 Te se dobd el – Váradi Zoltán (Természettár) |
11.00 Év élőlényei, 2018 – Leskuné Bikki Dóra, Kati Sára (Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság)

9.00 – Főtér Hálaadó gyermeknap a Stichting Kinderen In Nood 200. kamionjáért 
A kamion Nagytemplom elé gördülése után a Kölcsey Központban folytatódnak a programok MRSZ-szigettel és érzékenyítő programokkal. 11.30-tól a Nagyteremben a holland Stichting Kinderen In Nood szervezet képviselői és a Magyar Református Szeretetszolgálat képviselői átadják ajándékukat a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózatának gyermekei részére.

november 10. 19.00 és november 11. 11.00 Kölcsey Központ, Nagyterem
(A nagy érdeklődésre való tekintettel elindult a jegyértékesítés a második előadásra is!)
Kleinbaum-Kowalsky-Betuker: Varázsszavak – musical két felvonásban

Fiatalos, lendületes zenés kalandozás a Holt költők társasága című regény és az abból készült film alapján, a Kowalsky meg a Vega dalaival, a dESZKa Társulat előadásában. Az idén 8 éves, soproni dESZKa Társulatban középiskolások, egyetemisták, tanárok és a zsirai Fogyatékos Otthon KOMISZ színjátszós lakói játszanak. Nyugat-Magyarországon egyedülálló amatőr integrált színház, ahol együtt játszik ép és sérült ember. Legfőbb mottójuk: amatőr szinten, a legnagyobb színvonalon. A Holt költők társasága című regény és az abból készült film alapján írta és rendezte: Betuker Botond
Dalok: KOWALSKY MEG A VEGA

november 10. 19.30 Kölcsey Központ, Bálterem
Hetvenkedés – a Lyra Szimfonikus Zenekar jubileumi hangversenye

19 órától koncert előtti beszélgetés kezdődik a Kölcsey Központ Bényi Árpád-termében, majd az ünnepi esemény 19.30-tól koncerttel folytatódik a Kölcsey Központ Báltermében. A Debreceni Lyra Szimfonikus Zenekar a magyar zenei élet egyik különleges színfoltja. A nagyrészt műkedvelő muzsikusokból álló együttes 1948-ban alakult Tóth László karnagy vezetésével, aki több mint ötven éven át irányította munkájukat.  A zenekar tagjai különböző foglalkozású lelkes amatőr muzsikusok, zenét tanuló diákok és zenetanárok, akiket a közös muzsikálás iránti szeretet kapcsol össze.

Hazai fellépéseik mellett az elmúlt évtizedek során hangversenyeztek Németországban, Finnországban, Litvániában, Olaszországban és Szlovákiában is. 2012 óta a zenekar karmestere és művészeti vezetője Balogh József. 2016-ban az együttes “…debreczeni emlék…” címmel lemezt készített Kéler Béla (1820-1882) méltatlanul elfelejtett magyar komponista Debrecenben alkotott zenekari műveiből.

november 11. 19.00 Szent Anna-székesegyház
Reqiuem a magyar hősökért – emlékkoncert az I. világháború lezárásának 100. évfordulóján

Három háború és 18 nemzet mintegy 4.500 katonája nyugszik a Debreceni Honvédtemetőben, mely az I. világháború hőseire emlékezve – a Debreceni Militárium program keretében – teljes rekonstrukción esett át. Pontosan száz éve, 1918. november 11-én írták alá a Nagy Háborút lezáró Compiègne-i egyezményt, melynek évfordulóján a Debrecen Helyőrségi Zenekar és a Kodály Kórus Debrecen a zene nyelvén emlékezik elesett hőseinkre: „Requiem aeternam dona eis Domine”.

november 12. 18.00 Kölcsey Központ, Bényi Árpád-terem
I know you love me – az Urbán-Révész duó lemezbemutató koncertje

Amerikai jazz örökzöldek, pop és latin slágerek csendülnek fel az igényes zenére vágyó közönség számára. Urbán Orsi énekes és Révész Richárd zongorista régóta koncertezik együtt, nemrég pedig stúdióba vonultak, és elkészítették az „I Know You Love Me” című albumot. A lemezen rendkívül változatos repertoárt hallhatunk: jól sikerült feldolgozásokban, ízléses, kifinomult kivitelezésben soul és pop slágerek, klasszikus jazz standardek és latin kompozíciók csendülnek fel. A választott 11 dal szerzői és előadói között olyan világsztárok bukkannak fel, mint Stevie Wonder, Aretha Franklin, Rachelle Ferrel vagy Chick Corea.

november 12. 19.00 Kölcsey Központ, Báltere,
Párterápia – vígjáték az Orlai Produkciós Iroda előadásában

Az Orlai Produkciós Iroda kétszeres VIDOR-díjas sikervígjátéka közkívánatra ismét Debrecenben! Daniel Glattauer osztrák szerző előző műve, a Gyógyír északi szélre két ember megismerkedésének kalandos és humoros történetét tárja a nézők elé. Most tovább lép a szerző – a Párterápia házaspárjának életéből már rég eltűnt az első évek izgalma. A produkció az idei VIDOR Fesztivál legjobb kamaraszínpadi előadásnak és legjobb férfi epizódalakításnak (Mészáros Máté) járó díját is elnyerte.

november 13. 19.00 Kölcsey Központ, Nagyterem
Csík30 – 30 év boldogság

30 év történéseit, dalait nehéz lenne 1-2 mondatban és koncertben elmesélni, elmuzsikálni. Megpróbáljuk hát a számunkra legkedvesebb, a közönségünk számára legérdekesebb dalokat összeállítani egy izgalmas zenei kalanddá. Vendég: Grecsó Krisztián, Karácsony János – James (LGT)

november 13. 20.15 Apolló mozi, Kertész Mihály-terem
Royal Opera House élőben - Minkus: A bajadér élő balettközvetítés

Ludwig Minkus 19. századi balettklasszikusa a buja és titokzatos India díszletei közt játszódik. Natalia Makarova koreográfus pazar jelmezekkel színre vitt produkciója látványos utazást ígér a gyönyörű templomi táncosok és bátor harcosok egzotikus világába. Előadás hossza: 3 óra 5 perc, két szünettel

november 14. 19.30 Kölcsey Központ, Nagyterem
Bihar & Bihor – A Nagyváradi Állami Filharmónia vendégjátéka

A Nagyváradi Állami Filharmónia egy kiváló zenekar és kórus munkáját fogja össze, akik évtizedek óta bizonyítják szaktudásukat, kitűnő képzettségüket a klasszikus zene terén. A Kodály Filharmónia Debrecen bérletsorozatában adnak vendégjátékot: könnyed hangvételű bécsi klasszikus első rész, szövevényes Csajkovszkij-szimfónia a szünetet követően – egy koncert, mely bemutatja a „szomszéd vár” szimfonikus zenekarának méltán elismert színvonalát. Az est szólistája Gáti Sándor oboaművész, aki aktívan koncertezik szólistaként és kamarazenészként is. Régizene iránti elkötelezettségét jelzi több ilyen jellegű kamaraegyüttessel való együttműködése. A hangversenyt Mark Kadin ukrán származású orosz karmester dirigálja, aki 2017 óta a Bolgár Nemzeti Rádió Szimfonikus Zenekarának vezetője.

november 14. 20.00 Apolló mozi
Elvis Presley’s – ’68 Comeback Special koncertfilm

Ötven év telt el a rock’n’roll vitathatatlan királya, Elvis Presley legendás televíziós koncertje óta, amely újraindította, sőt rakétaként az egekbe lőtte zenei karrierjét. Ezt a bensőséges hangulatú, “unplugged” koncertet Elvis a legelkötelezettebb rajongók egy szűk köre előtt adta az NBC tévéstúdióban, 7 év kihagyás után. Mivel a 60-as években a filmszerepei miatt egyáltalán nem koncertezett, az 50-es évek végére elért, csúcsokat döngető népszerűsége szinte teljesen eltűnt, a tévés felkérés szinte életmentő volt a karrierje számára. A másfél órás show-t egy 1968 decemberében élőben közvetítettek szerte az Egyesült Államokban. A stúdiókoncerten olyan klasszikus dallamok csendültek fel, mint a “Jailhouse Rock”, “Hound Dog”, “Love Me Tender”, “A Little Less Conversation’ vagy az “If I Can Dream”. A közvetítés hatalmas siker lett, ezt követően Elvis végleg visszatért a koncertezéshez, 1969-től 1977-ben bekövetkezett haláláig több mint 1000 koncertet adott, és ő volt az első zenész, akinek a koncertjét műholdon közvetítették - ezek az évek adták zenei pályája csúcspontját. “A nagy visszatérés” (Comeback Special) 50. évfordulója alkalmából a digitálisan felújított és újrakevert koncertfilm limitált vetítéssorozatban világszerte visszatér a mozikba, ahol a rock’n’roll rajongók szinte testközelből.

november 15.-december 9. Kölcsey Központ, Bényi Árpád-terem
Tükör által homályosan – Csomós / Szepessy / Toró

A múlt év egyik legjelentősebb hazai képzőművészeti eseménye volt a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Magyar Művészeti Akadémia, Debrecen Önkormányzata és más szervezetek kezdeményezésére létrejött Reformáció-500 országos kortárs grafikai pályázat és tárlat. A közel négyszáz beérkezett pályaműből 88 alkotó 102 művét mutattuk be 2017 szeptemberében a Kölcsey Központban. Csomós Zoltán, Szepessy Béla és Toró József képzőművészek a zsűri nívódíjait nyerték el. A kiállítás az Őszi Fesztivál eseményeihez kapcsolódik; ingyenesen látható, naponta 9:30-18 óráig, esti rendezvények idején 19 óráig.

november 15. 19.00 Kölcsey Központ, Nagyterem
Budapesttől Jeruzsálemig – a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band koncertje

A legjobb hazai cigányprímásokból és muzsikusokból álló 100 Tagú Cigányzenekar 30 fős kamarazenekara és a „több mint klezmert” – a tradicionális kelet-európai klezmertől a modern izraeli slágerekig – játszó idén 20 éves Sabbathsong Klezmer Band közös koncertje során egy nagy utazáson vehetünk részt: Budapestről indulva Románián és Ukrajnán keresztül jutunk el egészen Jeruzsálemig, közben kísérőnk maga a zene lesz. A zenei utazás során felcsendülnek többek között magyar zeneszerzők dalai, majd egy román hórán, jiddis dalon és egy ukrán kolomeykén keresztül megérkezünk Jeruzsálembe, így az út végét jól ismert izraeli dallamokkal zárjuk. A ráadásban pedig a méltán világhírű klezmer-musicalből, a Hegedűs a háztetőn-ből hallhatunk részleteket a két kitűnő zenekar egyedülálló feldolgozásában.

november 16. 19.00 Kölcsey Központ, Nagyterem
Puccini: Turandot – a Magyar Állami Operaház koncertszerű előadása

Három a rejtvény – egy a halál. „Jég, melytől lángra lobbansz, de lángodtól még hidegebb lesz. Fehér és sötét. Ha szabadon enged, rabjává válsz. Ha rabjává fogad, király leszel. Jöjj, idegen, ki sápadsz a rémülettől. Mi az a jég, mely lángra lobbant? Turandot.” Carlo Gozzi színműve a gyönyörű, rideg kínai hercegnőről sok művészt ihletett meg, többek közt Giacomo Puccinit is, akinek utolsó és talán legcsodálatosabb operája a Turandot, melynek befejezésében saját halála akadályozta meg. Az ősbemutatót vezénylő Arturo Toscanini Liù halála után leintette a zenekart és a közönség felé fordult: „Itt tette le a mester a tollat.”

Forrás: Szervezők

Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a főtéri korzó, a hangulatos belvárosi teraszok szállodánktól karnyújtásnyira helyezkednek el. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerTalálatok száma: 2

Barabás Étterem Debrecen

Barabás Étterem Debrecen

A Barabás Étteremben a magyar vendéglátás és az angol kultúra jegyében, exkluzív környezetben várjuk vendégeinket. Az étteremben egyszerre van otthon a hagyomány és az újítás. A tradíciók megtartásán túl, a húsimádók mellett a zöldségimádók, a liszt a tej és a tojásra érzékenyek is választhatnak az ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha remekei is. A palettánkon szereplő ételeket az esetek túlnyomó többségében a szálloda tanyáján ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Debrecen rendezvényhelyszín

Hasonló ajánlatok

Csabai Kolbászfesztivál 2019
Csabai Kolbászfesztivál 2019
  • Békéscsaba
2019. október 24 - 27.
Zalakarosi fesztiválok 2019
Zalakarosi fesztiválok 2019
  • Zalakaros
2019.10.26. - 11.02.
Tihanyi fesztiválok 2019
Tihanyi fesztiválok 2019
  • Tihany
2019. október 23.

Székesfehérváron a Giro D`Italia kerékpáros körverseny világa!
Egy éves a Shopmark, nyerd meg Te az egyik Fiatot!
SZUBJEKTÍV - Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban
Tekintse meg a kiemelt események listáját!
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Pontos cím, geokód, térkép
4026 Debrecen , Kölcsey Központ és más helyszínek
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG